Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι λίγοι θα διώξουν τους πολλούς...!!

Ηταν ένα ματς αποθέωση για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, που όμως το χάλασαν - ως συνήθως - οι λιγοστοί ανεγκέφαλοι.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Οι λίγοι θα διώξουν τους πολλούς...
Γιατί και σε άλλες περιπτώσεις οι παίκτες μπορεί να τσακωθούν, αλλά δεν έχουν κανέναν λόγο οι υπόλοιποι να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Ηταν ένα παιχνίδι το οποίο ο Ολυμπιακός διάβασε σωστά.. Σταμάτησε τον Αρόγιο από το Πουέρτο Ρίκο κι έτσι οι Τούρκοι έγιναν πολύ πιο φτωχοί σε επιθετικές επιλογές και λύσεις.
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός μόνο στην άμυνα, διάβασε σωστά το παιχνίδι και στην επίθεση. Πέρασε την μπάλα μέσα στη ρακέτα όσο χρειάστηκε και μέσα από το ζωγραφιστό έγινε η δουλειά. Και πήρε την 7η νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα δίχως να κοπιάσει ιδιαίτερα, απέναντι σε μια ομάδα που παραδόθηκε πιο εύκολα απ' όλες όσες επισκέφθηκαν το ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, νικάει με κάθε τρόπο. Κάνει ρεκόρ, γυρίζει τα ματς, προσφέρει και θέαμα. Ανάλογα με την περίσταση και την περίπτωση. Παράλληλα δε δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες που το έχουν ανάγκη να ενταχθούν με ομαλό τρόπο στην ομάδα. Αλλοι προέρχονται από τραυματισμό και θέλουν το χρόνο τους, σε άλλους λείπουν τα παιχνίδια και χρειάζεται να βρουν τη φόρμα τους. Για τον Λο, τον Μπέγκιτς, τον Μάντζαρη είναι ιδανικά τα ματς της πρώτης φάσης, διότι ο Ολυμπιακός δεν κυνηγάει κάτι, είναι χαλαρός και μπορεί να τα συνδυάσει όλα.
Ο Ολυμπιακός είναι μυαλωμένος, είναι καλός στην άμυνα, διαβασμένος, λογικός.  Οι παίκτες του εντάσσονται ομαλά στην ομάδα, δίχως να χρειαστεί να είναι και στο "κόκκινο".
Αυτά για το μπάσκετ. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ένα τελειωμένο παιχνίδι να δημιουργούν επεισόδια κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Και όταν συναντιώνται με το μπάσκετ, πληρώνουν πρόστιμα οι Αγγελόπουλοι και τιμωρείται ο Ολυμπιακός. Δεν τους έχει ανάγκη όλους αυτούς η ομάδα μπάσκετ, αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα κόψουν οι λίγοι τους πολλούς και όχι οι πολλοί τους λίγους, που δεν τους έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: