Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η απόδραση των «νυχτερίδων»!

Με σκόρερ τον Παρέχο και τη συνδρομή του βοηθού η Βαλένθια «δραπέτευσε», 1-0, από την έδρα της Σουόνσι και πήρε την πρόκριση για τους «32» του Europa League. Ζωντανή η Κούμπαν, 4-0, τη Σεν Γκάλεν.

Η απόδραση των «νυχτερίδων»
Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, μέσω της 1ης θέσης του 1ου ομίλου, του Europa League πανηγυρίζει η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έφυγαν με το τρίποντο από το «Λίμπερτι», επικρατώντας με σκορ 1-0 της Σουόνσι. Ακλόνητο φαβορί για τη 2η θέση η ομάδα του Λάουντρουπ, παρέμεινε ζωντανή η Κουμπάν, που συνέτριψε 4-0 τη Σεν Γκάλεν στη Ρωσία.

Σουόνσι – Βαλένθια 0-1

Πιο ορεξάτοι ήταν στο ξεκίνημα οι «νυχτερίδες», που πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η επιβράβευση για τους Ισπανούς δεν άργησε να έρθει καθώς στο 20’ ο Παρέχο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Σουόνσι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους παίκτες της Σουόνσι να διαμαρτύρονται –δικαιολογημένα- για τέρμα του Αλβάρο στο 45', που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια έπαιξε πιο συντηρητικά και άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Λάουντρουπ με αποτέλεσμα να μην χάσει το τρίποντο και την πρόκριση στη φάση των «32».

Κούμπαν – Σεν Γκάλεν 4-0

Οι Ρώσοι έδειξαν από νωρίς ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και πήραν προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μελγκαρέχο. Οι Ελβετοί μπορεί να «πάγωσαν» τον ρυθμό όμως δεν γλύτωσαν στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου το δεύτερο γκολ, καθώς ο Ιγκνάτιεβ διπλασίασε στο 54’ τα τέρματα της ομάδας του Κράσνονταρ. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι τα... παράτησαν και δέχτηκαν ακόμη δύο γκολ από την Κούμπαν. Οι Ρώσοι έκαναν το 3-0 στο 71’ και πάλι με τον Μελγκαρέχο ενώ στο 90’ ο Καμπορέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κούμπαν – Σεν Γκάλεν 4-0
(3, 71’ Μελγκαρέχο, 54’ Ιγκνάτιεβ, 90’ Καμπορέ)

Σουόνσι – Βαλένθια 0-1
(20’ Παρέχο)

Η Βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Βαλένθια 12
2. Σουόνσι 8
3. Κούμπαν 5
4. Σεν Γκάλεν 3

Η επόμενη (τελευταία) αγωνιστική:

Πέμπτη 12/12
Βαλένθια - Κούμπαν
Σεν Γκάλεν – ΣουόνσιΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: