Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η συντομία έδειξε την σοβαρότητας της κατάστασης!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τα ευχάριστα από την συνάντηση Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου και εξηγεί γιατί έχουμε μία σοβαρή ιστορία και όχι ... γιαλαντζί σωτήρες σαν άλλοτε. Επειδή λογικό ήταν με τόσα που έχουν δει τα ματάκια μας τα τελευταία χρόνια, να έχουμε όλοι από αγωνία έως επιφυλάξεις για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η σημερινή μέρα έλυσε αρκετές απορίες.
Και τις έλυσε με τον αντίθετο τρόπο από τον οποίο περίμεναν όλοι.
Εξηγούμαι σχετικά.
Διαβλέπω από το μεσημέρι, μια υφέρπουσα απογοήτευση γιατί, λέει, αφ΄ ενός η συνάντηση κράτησε πολύ λίγο, αφ΄ ετέρου δεν οριστικοποιήθηκε τίποτε οριστικά και όλα βρίσκονται εν εξελίξει.
Για μένα προσωπικά λοιπόν, το πιο ευχάριστο νέο της όλης ιστορίας ήταν ακριβώς αυτά τα δύο.
Το ότι δηλαδή η συνάντηση ήταν σύντομη κει είχε χαρακτήρα ενημέρωσης των προθέσεων της μιας πλευράς στην άλλη επισήμως και ότι το θέμα δεν έκλεισε αλλά είναι σε εξέλιξη.
Κατανοώ σε μεγάλο βαθμό την αγωνία για να μην πω την ανυπομονησία του κόσμου, όπως και το παραλήρημα ή την ανάγκη για ηχηρά πρωτοσέλιδα εδώ και τώρα του Τύπου.
Όμως αν κάποιος μου έλεγε., ότι βρέθηκαν δυο άνθρωποι και κάθισαν στο τραπέζι για πρώτη φορά με τέτοιο θέμα και μετά από μια ώρα, θέλετε, δύο, τρεις, όλα είχαν τελειώσει και είχαν συμφωνηθεί, με το συγνώμη αλλά θα έλεγα ότι δεν μιλάμε για σοβαρά πράγματα.
Καθώς είναι αντικειμενικά αδύνατον να καταλήξουν δυο πλευρές σε απόλυτη συμφωνία με την πρώτη συνάντηση, ακόμα και αν αυτή διαρκούσε δυο και τρεις ώρες και μετά το τέλος της έβγαιναν και οι δύο μες την τρελή χαρά και έλεγαν τα βρήκαμε, τελειώσαμε και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες.
Εκεί πραγματικά θα με έζωναν τα φίδια ότι όλα γίνονται για να γίνουν και ότι θα έχουμε και κάποιες λεπτομέρειες να μας "ταλαιπωρήσουν" κάμποσο καιρό και να μετατρέψουν το θέμα σε σήριαλ.
Αυτές οι δουλειές, είναι τόσο σοβαρές και η συγκεκριμένη που αφορά ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό ακόμα σοβαρότερη, που θα ήταν αντικειμενικά αδύνατον να τελειώσει οτιδήποτε με μια μόνο συνάντηση, όσο χρονικό διάστημα και αν κρατούσε αυτή.
Το σχετικά σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα που κράτησε η συνάντηση καθώς και το περιεχόμενό της έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε από τις δύο πλευρές και ειδικά από την σύντομη αλλά μεστή και μετρημένη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, εμένα με έπεισε πως εδώ μιλάμε για σοβαρή ιστορία.
Για σοβαρή ιστορία, που από την στιγμή που θέλει όχι μόνο να λέγεται ή να φαίνεται, αλλά να είναι και πραγματικά τέτοια, θα πρέπει αναγκαστικά να περάσει από την συγκεκριμένη διαδικασία έτσι όπως βγήκε μετά την συνάντηση των δύο πλευρών.
Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.
Αυτό δηλαδή που βάζει το νερό στ' αυλάκι.
Από κει και πέρα, η συνέχεια θα δείξει.
Μόνο που σ' αυτή την συνέχεια, θα πρέπει να προσέξουν όλοι ένα πράγμα.
Μιλάμε για δύο πολύ μεγάλα μεγέθη.
Τον Παναθηναϊκό από την μία και το όνομα "Γιαννακόπουλος" από την άλλη.
Και αυτά τα δύο μεγέθη απαιτούν δύο πράγματα.
Σοβαρότητα και σεβασμό.
Και στα δύο.
Κι απ' αυτή την άποψη, θεωρώ σαν το πιο σημαντικό κέρδος από την σημερινή μέρα, την παράκληση-απαίτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έτσι όπως εκφράστηκε από την λιτή του δήλωση, να σεβασθούν όλοι, κόσμος, παράγοντες και Τύπος, την όλη ιστορία, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μην παρεκτρέπονται σε εξαλλοσύνες, ταξίματα και πρωτοσέλιδα που παραπέμπουν σε άλλου τύπου "ονόματα" και "τύπους" που θέλησαν ή επιχείρησαν να δείξουν ότι θέλησαν να εμπλακούν με τον Παναθηναίκό.
Καθώς ο Παναθηναϊκός κουράστηκε και από τους γιαλαντζί σωτήρες και από τους γιαλαντζί προτιθέμενους επενδυτές.
Και το όνομα "Γιαννακόπουλος" δεν μπορεί αντικειμενικά να ειδωθεί με παρόμοιο μάτι.
Θα είναι άλλωστε ασέβεια και παραχάραξη ιστορίας, αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο επιχειρήσει να αντιμετωπίσει με παρόμοιο τρόπο την πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί στην ΠΑΕ ενεργά.
Απ' αυτή την άποψη λοιπόν, για μένα η σημερινή μέρα και η σημερινή συνάντηση, κύλησε έτσι όπως ακριβώς έπρεπε να κυλήσει να θέλαμε να είναι όντως σοβαρή η κατάσταση και όχι μια ντουφεκιά για εντυπωσιασμούς.
Από κει και πέρα, τα δεδομένα και θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά όλο και περισσότερο και το τοπίο να ξεκαθαρίζει.
Μόνο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, πως θα χρειασθεί κάμποσος χρόνος για να γίνει αυτό.'Καθώς το τοπίο στον ιστορικό σύλλογο, απ' όλες τις απόψεις και αγωνιστικά και διοικητικά και -κυρίως- οικονομικά, είναι αρκετά θολό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα τελευταία χρόνια.
Και όσο νάναι, μια τέτοια "θολούρα" θέλει τον χρόνο της και για να ψαχτεί και για να καθαρίσει.
Σιγουριά λοιπόν πως πρόκειται τελικά όντως για σοβαρή ιστορία από την μια και κατανόηση ότι θα χρειαστεί σοβαρότητα, μετρημένοι τόνοι και κυρίως υπομονή, ήταν τα πράγματα που βγήκαν σαν κέρδος για τον Παναθηναϊκό από την σημερινή συνάντηση.
Τα υπόλοιπα έπονται.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: