Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα σύνορα στο ευρωπαϊκό όνειρο να τα βάλει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ, που πρέπει να μάθει από το ηρωικό ταξίδι των έξι οπαδών του στην Αστάνα και να βάλει ο ίδιος όταν θέλει τα... σύνορα στο ευρωπαϊκό σοβαρό φετινό του όνειρο! Παλαιότερα- σε κάποια παιχνίδια-, μπορεί να έβλεπες τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στην Ευρώπη και να έλεγες όταν σε ρωτούσες πως πήγε «Άστα να πάνε»... Βλέποντας στην παγωμένη Αστάνα  αυτό τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, του Στέφενς, του Λούκας, του Κίτσιου, του Σαλπιγγίδη, του Στοχ, του Γλύκου και των υπολοίπων παιδιών να βγάζουν τέτοιο πάθος, δύναμη και την ποιότητά τους σε δύσκολες συνθήκες, το μόνο που μπορεί να σκεφτείς είναι, αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον!
     Ειδικά στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δείξει είτε μέσω ανατροπών, είτε παλεύοντας με ψηλά κύματα, ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Η πρόκριση στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ ήρθε πολύ πιό εύκολα, κυρίως γιατί οι ίδιοι φρόντισαν για αυτό και όχι γιατί ήταν εύκολοι οι αντίπαλοι. Πολύ σωστά ο Στέφενς και οι συνεργάτες του είχαν υπογραμμίσει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει και να ξεπεράσει το χαστούκι από τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα δεν διαλύεται στην πρώτη βαριά ήττα, αντιθέτως πρέπει να μάθει από αυτήν. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δείχνει σαν ένα παιδάκι σε νηπιακή ηλικία που μαθαίνει να περπατάει μέσω της... στράτας που είναι αυτή η διοργάνωση. Τον βοηθάει να δυναμώσει, να μάθει να αντιδράει σε δύσκολες συνθήκες, τον προετοιμάζει καλύτερα για να γίνει ο αυριανός πρωταθλητής. Κι αν δεν γίνει- άγνωστο πότε- είναι σίγουρο ότι θα του έχει δώσει πολλά είτε σε οικονομικό επίπεδο, είτε σε πρεστίζ, είτε μέσω της αγωνιστικής βελτίωσης της ομάδας και ατομικά των παικτών του.
       Ουδείς γνωρίζει που θα φτάσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος, ωστόσο δείχνει αρκετά σκληρός για να πεθάνει. Το καλύτερο ψυχολογικό στήριγμα για τον δικέφαλο του βορρά ήταν η οδύσσεια (οδικώς) των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ, που ταξίδεψαν 5825 χιλιόμετρα και πέρασαν 14 σύνορα για να βρεθούν κοντά του! Ένα ταξίδι που ο ΠΑΟΚ μπορεί να μάθει πολλά. Να μάθει πως συνεχίζοντας να παλεύει, να βελτιώνεται, να δουλεύει, τα σύνορα στο ευρωπαϊκό του ταξίδι, θα τα βάλει ο ίδιος! Και επειδή πολλοί θα βιαστούν να πουν το αντίθετο, ας καταθέσουν τώρα τις απόψεις τους, για το ποιός περίμενε ότι η Εθνική ομάδα θα έπαιρνε το Euro το 2004! Σταράτα λόγια όμως και όχι αλλοιωμένες από το χρόνο απόψεις... Όχι μεγάλα λόγια κατόπιν εορτής. Και τι, εορτή!
       Για να μην λέμε μόνο για τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει κάνει μεγάλα άλματα. Δεν είναι μόνο ότι κοιτάζει τους μεγάλους αντιπάλους του στα μάτια είναι ότι φέτος έχει καταφέρει να κρατάει την τύχη της πρόκρισης στα χέρια του, στην καλύτερη συλλογική διοργάνωση. Είναι κάποιες λεπτομέρειες για τον Ολυμπιακό που αν τις προσέξει το βήμα του θα είναι όχι απλώς μεγάλο στην Ευρώπη, αλλά θα είναι άλμα! Το μεγάλο κατόρθωμά του είναι ότι έχει καταφέρει να τον σέβονται όλες οι ομάδες στην Ευρώπη και κάποιες να τον φοβούνται. Η γνώμη μου είναι ότι με κάτι τέτοιες λεπτομέρειες πρέπει να ασχοληθούν στον Ολυμπιακό και πως να καλύψουν τις μικροαδυναμίες τους τον Ιανουάριο και όχι με το τι ειπώθηκε στη δημόσια τηλεόραση. Άλλωστε ο κόσμος έχει το δικό του κριτήριο, πολλές φορές αλάνθαστο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: