Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Ισπανία θέλει να "ξορκίσει" τον εφιάλτη


Ο Ντελ Μπόσκε με τη φόρμα της Ισπανίας Έναν... εφιάλτη που κρατά 60 χρόνια θέλει να "ξορκίσει" η Ισπανία στον προημιτελικό του Σαββάτου εναντίον της Παραγουάης. Οι Ίβηρες ουδέποτε ξεπέρασαν τη συγκεκριμένη φάση από το 1950 και ύστερα, όμως τώρα δείχνουν πιο δυνατοί και έτοιμοι από ποτέ για μεγάλα πράγματα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέχρι τώρα, πάντως, από την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχουν λείψει τα γκολ του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και έως τώρα δεν κατόρθωσε να δείξει την κλάση του στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Κανένα πρόβλημα όμως, αφού, για να κάνει τους Ισπανούς φιλάθλους να ονειρεύονται, υπάρχει ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος οδηγεί τους "φούριας ρόχας" εκ του ασφαλούς με τα τέσσερα γκολ που έχει σημειώσει ως τώρα.

Εναντίον της Πορτογαλίας ο "Βίγια-Μεραβίγια (Βίγια ο θεσπέσιος)", όπως πλέον αποκαλείται ο άσος της Μπαρτσελόνα, σημείωσε το 42ο τέρμα του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και πλησίασε σε απόσταση μόλις δύο γκολ το απόλυτο ρεκόρ του Ραούλ. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα ότι ο Βίγια είναι "μόλις" 29 ετών, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η επίδοση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα καταρριφθεί απλώς, αλλά θα συντριβεί.

Αν όμως ο Ντελ Μπόσκε ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Τσάβι. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα αγωνίζεται ως τώρα πιάνοντας απίστευτα επίπεδα απόδοσης, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής, ο παίκτης-ασίστ και ο "διευθυντής" της ισπανικής "ορχήστρας" με την οργιώδη κατοχή μπάλας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εθνικής Ισπανίας (αλλά και των "μπλαουγκράνα").

Ο αγώνας του Σαββάτου στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι, θεωρητικά πάντοτε, ο ευκολότερος που θα μπορούσε να έχει η Ισπανία στην παρούσα φάση. Παρ΄ όλα ταύτα ο Ντελ Μπόσκε αγρυπνεί, αφού, όπως επισημαίνει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές του, "κάθε ομάδα που φτάνει ως τα προημιτελικά μιας τέτοιας διοργάνωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον μέγιστο σεβασμό".

Πριν από τη σημερινή προπόνηση, ο Ίβηρας τεχνικός ανέλυσε σε βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της Παραγουάης, η οποία αποτελεί το τελευταίο "εμπόδιο" πριν από την είσοδο της Ισπανίας στην ημιτελική φάση, κάτι που έχει να συμβεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το 1950.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στη Νότια Αφρική δυνατοί και σίγουροι, διαθέτοντας μία από τις ισχυρότερες της ιστορίας τους, πλήρη σε κάθε θέση και γραμμή και με απέραντη "όρεξη" για επιτυχίες.

Λεβ: "Ξέρω πώς να νικήσω την Αργεντινή"


Ο Γιόακιμ Λεβ Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο στην εθνική Γερμανίας δεν είναι μόνο έτοιμοι, αλλά και αισιόδοξοι ότι θα νικήσουν και θα αποκλείσουν την Αργεντινή στον μεταξύ τους προημιτελικό, το Σάββατο στο Κέιπ Τάουν. Η αναγνώριση της δυναμικής των "πάντσερ" ήρθε αργά μα σταθερά. Μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, αλλά στερούμενη διεθνών εμπειριών, η οποία μέσα από την πορεία και κυρίως από τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έπεισε ότι έχει πλέον επιστρέψει στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του πλανήτη. Εναντίον της "αλμπισελέστε" δεν είναι η "νατσιονάλμανσαφτ" το φαβορί, όμως ο Γιόακιμ Λεβ δείχνει σίγουρος ότι οι παίκτες του μπορούν να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

"Είναι μια ομάδα με πάρα πολλή ποιότητα. Κατά την άποψή μου, είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Διαθέτει εμπειρία, προσωπικότητα και μια εξαιρετική επίθεση, στην οποία δεν υπάρχει μόνο ο Μέσι" δήλωσε ο Λεβ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει: "Εμείς έχουμε βρει όμως τα αδύνατα σημεία της Αργεντινής. Είναι μια ομάδα τρωτή. Όμως τις αδυναμίες που έχω ανακαλύψει δεν θα τις κάνω γνωστές εδώ, αλλά στους ποδοσφαιριστές μου". Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της γερμανικής ομάδας, οι παίκτες του θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους, αφού ένα από τα "δυνατά" σημεία της Αργεντινής είναι η ικανότητα των ποδοσφαιριστών της να "τιμωρούν" κάθε ελάχιστο λάθος του αντίπαλου. Αν και δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα, εν τούτοις ο Λεβ δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το σχήμα που θριάμβευσε επί της Αγγλίας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, επισήμανε ότι "δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να μας προκαλέσουν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο να το κάνουν. Η συμπεριφορά τους και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να επηρεάσουν τον διαιτητή αποτελεί έλλειψη σεβασμού. Ελπίζω ότι ο διαιτητής θα το καταλάβει και πάνω απ' όλα ότι δεν θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις εκ μέρους τους".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Σάββατο στο πλευρό των Γερμανών διεθνών θα βρεθούν δύο οπαδοί διαφορετικοί από τους άλλους. Ο ένας είναι ο Μίκαελ Μπάλακ, ο άλλος η καγκελάριος της χώρας, Ανγκελα Μέρκελ. Από την άλλη πλευρά, η "αλμπισελέστε" στοχεύει ήδη να πάρει... εκδίκηση για τον αποκλεισμό της το 2006, όταν οι Γερμανοί την άφησαν εκτός συνέχειας στα πέναλτι, με τον Λέμαν να αποκρούει τα σουτ των Αγιάλα και Καμπιάσο.

Η ίωση έθεσε εκτός μάχης τον Μανόλο


Ο Ισπανός Μανόλο Ο πασίγνωστος Μανόλο, φανατικός οπαδός της εθνικής Ισπανίας, ο οποίος συμπαραστέκεται με θέρμη εδώ και πολλά χρόνια στην αγαπημένη ομάδα του, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, λόγω μιας ίωσης που τον βασανίζει και η οποία κρίνεται επικίνδυνη για την υγεία του.

Έτσι ο Μανουέλ Καθέρες, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, ο οποίος έχει μεταβεί στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα χάσει τον προημιτελικό της Ισπανίας κόντρα στην Παραγουάη το Σάββατο.

Ο 61χρονος Μανόλο, βετεράνος των παγκοσμίων κυπέλλων, αφού έχει παραβρεθεί σε οκτώ διοργανώσεις, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την συμπαράστασή του στην εθνική Ισπανίας, δίνοντας ρυθμό στους υπόλοιπους φιλάθλους να φωνάζουν δυνατά χτυπώντας το τύμπανο, που έχει πάντα μαζί του, ντυμένος στα χρώματα της πατρίδας του.

Στην Ισπανία θα μεταβεί για θεραπεία από την ίωση, αλλά είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη Νότια Αφρική, αν η ομάδα του φθάσει μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ στις 11 Ιουλίου. "Θα είμαι σίγουρα πίσω, ακόμη και αν αυτό μου κοστίσει τη ζωή", δήλωσε ο ίδιος ο Μανόλο στην εφημερίδα "El Mundo".

Αγκαλιά με την πρόκριση η Ανόρθωση


Ο Οκκάς πανηγυρίζει Η Ανόρθωση δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπάνατς, την οποία και νίκησε με 3-0, αποκτώντας έτσι το πάνω χέρι για την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τα τέρματα γα την κυπριακή ομάδα πέτυχαν οι Κατσαβάκης (24'), Οκκάς (31') και Καφού (64').

Πετυχημένο ήταν το Ντεμπούτο του Γκιγιέρμο Ογιος στον πάγκο της Ανόρθωσης, καθώς η ομάδα του δεν συνάντησε δυσκολία απέναντι στους Αρμένιους, οι οποίοι υποτάχθηκαν στις ορέξεις της παρέας του Οκκά.

Ο Κατσαβάκης στο 24' με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ επτά λεπτά αργότερα με γυριστό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Καφού στο 64' με διαγώνιο σουτ. Η Ανόρθωση άγγιξε και το 4-0, ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον μαραγκό, χτυπώντας στο δοκάρι του Γκαζαριάν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κοζάτσικ, Τζανίσιο, Γεωργίου, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Λειβακαμπέσι (73' Βίντοβιτς), Σκοπελίτης, Μαραγκός, Λαμπάν, Ράμος (71' Πέδρο), Οκκάς (81' Τόφας), Καφού.
ΜΠΑΝΑΤΣ: Γκαζαριάν, Νταγκμπασιάν, Νικόλοφ, Αρακελιάν, Βοσκανιάν (73' Μπαλαμπεκιάν), Ορτέγκα, Πογκοσιάν, Καραπετιάν, Αμπαρντζουμιάν, Μπέτο, Μελκονιάν (40' Κασούλε).

Θεραπεία στο παγωμένο νερό!

http://www.contra.gr/images/m/arispotamimesa0107_m.jpgΟ Εκτορ Κούπερ έδωσε το σύνθημα και όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη έπεσαν στο κρύο ποτάμι, για να αναζογωνήσουν τα κορμιά τους!Συγκεκριμένα, οι "κίτρινοι" σε δύο γκρουπ βρέθηκαν στην όχθη ενός κοντινού ποταμού και βούτηξαν μέχρι τη μέση στα παγωμένα νερά του, προκειμένου να αναζωογονήσουν τους μύες των ποδιών τους, αποβάλλοντας έτσι με τη μέθοδο της κρυοθεραπείας τις καματογόνες ουσίες που συγκεντρώνονται μετά από κάθε άσκηση, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια τους με το παγωμένο νερό.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα πειράγματα, με τον Κούπερ να δίνει το καλό παράδειγμα, βουτώντας στο ποτάμι μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να μοιραστεί μαζί τους το παγωμένο... βασανιστήριο.

Έσπασε το φράγμα των 10.000 διαρκείας!

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/paok240908s1_b.jpgΡεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας έγινε σήμερα (1/7) στον ΠΑΟΚ αφού διατέθηκαν 1514 διαρκείας. Από το πρωί σχηματίστηκαν πολλές ουρές έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα με τους οπαδούς να περιμένουν υπομονετικά για να προμηθευτούν το καρτελάκι τους. Πολλοί από αυτούς ήταν από Συνδέσμους του Δικέφαλου της επαρχίας με τον αριθμό να εκτοξεύεται πραγματικά αφού πλέον έχουν ήδη διατεθεί 10.260 διαρκείας και ο στόχος των 21.100 που διατέθηκαν και πέρσι, δεν αποκλείεται πλέον να πραγματοποιηθεί.

Σε δύσκολα οικονομικά καιρούς οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δείχνουν για άλλη μία φορά το πάθος τους για την ομάδα και την θέληση τους να στηρίξουν τον σύλλογο.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των τελευταίων ημερών, η διαδικασία ανανέωσης των θέσεων των περσινών κατόχων εισιτηρίου διαρκείας, παίρνει παράταση και για το Σάββατο 3 Ιουλίου (09:00 - 17:00).

Εξάλλου, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου θα λειτουργούν τα εκδοτήρια εισιτηρίων διαρκείας για τους περυσινούς κατόχους στη Θύρα 2 στις Σειρες 14 ως 26 και Θέσεις από 1 ως 36, που λόγω των έργων στο γήπεδο δεν μπορούν να ανανεώσουν τη θέση τους και θα τους δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή των ελεύθερων θέσεων σε οποιαδήποτε θύρα του γηπέδου".

Ο Μικ Τζάγκερ υποστηρίζει πλέον Βραζιλία!


O Μικ Τζάγκερ O Μικ Τζάγκερ δεν είναι κάποιος τυχαίος "celebrity", που παρακολουθεί έναν αγώνα της εθνικής Αγγλίας μήπως και τον απαθανατίσουν οι κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί. Είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, κάτι που αποδεικνύεται από την παραμονή του στη Νότια Αφρική, παρά τον αποκλεισμό των "Τριών Λιονταριών"! Μάλιστα, ο ζωντανός θρύλος των Ρόλινγκ Στόουνς παρακολούθησε τη νίκη της Γκάνας (2-1 στην παράταση) επί των ΗΠΑ, αλλά και την πρόκριση της Βραζιλία (3-0) επί της Χιλής.

Τώρα πλέον υποστηρίζει τη Βραζιλία για... οικογενειακούς λόγους. "Ο μικρός γιος μου είναι μισός Βραζιλιάνος και τρελός με το ποδόσφαιρο, όπως όλοι σ'αυτή τη χώρα. Είδαμε μαζί τον αγώνα Βραζιλία-Χιλή", είπε ο Σερ Μικ Τζάγκερ σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην νέα αποτυχία της εθνικής Αγγλίας:

"Προφανώς η Αγγλία συμπεριλαμβάνεται πάντα στις τοπ ομάδες, άρα οι προσδοκίες είναι υψηλές. Πάντα περιμένουμε να προχωρήσει τουλάχιστον έως τους ημιτελικούς. Αρα η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Αλλά αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι οι παίκτες δεν απέδωσαν. Με μόνο τρία γκολ σε όλη τη διοργάνωση, δεν πρόκειται να έφταναν πιο ψηλά".

Στα 67 του πλέον, έχει παρακουθήσει τρεις τελικές φάσεις παγκοσμίου κυπέλλου (Γαλλία 1998, Γερμανία 2006 οι άλλες δύο) και ξεχώρισε ως πιο έντονη ανάμνηση τον αγώνα Αγγλία-Αργεντινή το 1998, με την αποβολή του Μπέκαμ και τη νίκη της "αλμπισελέστε" στα πέναλτι. «Σ΄ ένα μικρό γήπεδο μιας μικρής πόλης, του Σεντ Ετιέν, έγινε καταπληκτικός αγώνας. Νομίζω ότι ο Μπέκαμ είχε αποβληθεί άδικα. Σίγουρα μια πολύ ισχυρή ανάμνηση. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το θρίαμβο της Αγγλίας το 1966. Ενας Θεός ξέρει που βρισκόμουν τότε, πιθανότατα στην Αμερική για συναυλίες!»

Ο ΠΑΟΚ έκανε κίνηση για Νασούτι


Ο Νασούτι ήταν ο λυτρωτής του Αρη Ο ΠΑΟΚ έριξε μια ματιά στην Αργεντινή και στον Κριστιάν Νασούτι. Οι άνθρωποι του "δικεφάλου" του Βορρά, απευθύνθηκαν σε μάνατζερ και μεταξύ άλλων ρώτησαν τι ισχύει με την περίπτωση του 27χρονου κεντρικού αμυντικού που αγωνίστηκε στον Αρη, δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Οι απαιτήσεις της Ρίβερ είναι περίπου 400.000 ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής θέλει γύρω στις 350.000 ευρώ το χρόνο.

Εργοματρικά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ
Εργομετρικές εξετάσεις υπό την επίβλεψη του Εργοφυσιολόγου κ. Ζιώγα και ιατρικές εξετάσεις περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πέρασαν τα τεστ χωρισμένοι σε γκρουπ.

Όσοι πέρασαν νωρίς το πρωί τα εργομετρικά τεστ, προπονήθηκαν το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας. Συγκεκριμένα οι: Αραμπατζής, Αθανασιάδης, Μπαλάφας, Αμπουμπακάρι, Κουτζαβασίλης, Κυριακίδης, Πετρίσεβιτς, Σκέμπης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Κουρδάκης ακολούθησαν πρόγραμμα τακτικής και φυσικής κατάστασης.

Ο Λίνο πέρασε από μια σειρά εξετάσεων τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αύριο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του στην κνήμη. Πηγη novasports.gr

Πόλεμος νεύρων από Μαραντόνα: «Θα μπούμε μέσα στη μούρη τους».

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_WSzPt6gliA.jpgΜε τα νεύρα των Γερμανών αποφάσισε να παίξει ο Ντιέγκο Μαραντόνα δύο μέρες πριν το ραντεβού των Αργεντινών με την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Ο 50χρονος τεχνικός επέλεξε να απαντήσει με ειρωνικό τρόπο στα σχόλια του Mπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ότι οι παίκτες της Αργεντινής θα έχουν στο νου τους να προκαλέσουν με κάθε τρόπο τους αντιπάλους τους.

«Δεν έχουμε καιρό να σκεφτούμε τον Σβάινσταϊγκερ, τα αγόρια μου το μόνο που σκέφτονται είναι να μπουν στο γήπεδο και να πάρουν εκδίκηση για το 2006. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λέει για τα πέναλτι, τις κλωτσιές, ότι δεν ξέρουμε πώς να χάνουμε, απλά δεν μας νοιάζει.
Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έτσι κι αυτό, γιατί θα μπούμε δυνατά και επιθετικά μέσα στην μούρη τους. Αυτό τους προκαλεί εκνευρισμό», ήταν τα επιθετικά λόγια του Μαραντόνα σε συνέντευξή του στο «Fox Sports», για να συνεχίσει κοιτάζοντας στην κάμερα και μιμούμενος τη βαριά τευτωνική προφορά να πει: «Τι συμβαίνει Σβάινστάιγκερ; Είσαι νευρικόςςςς;».

«Κρύος ιδρώτας» στην Αργεντινή

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ZQGfKfxarR.jpgΠρόβλημα με την συμμετοχή του Λιονέλ Μέσι στον μεγάλο προημιτελικό του Κέιπ Τάουν προέκυψε στο στρατόπεδο της Αργεντινής.Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2009 ανέβασε πυρετό την Πέμπτη και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τον απάλλαξε από την αποψινή προπόνηση για προληπτικούς λόγους.

Η ενημέρωση που πήραν οι Αργεντινοί δημοσιογράφοι ήταν πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την συμμετοχή του στο μεγάλο παιχνίδι με την Γερμανία, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του τις επόμενες ώρες.

Πρώτα πουλάει, μετά αγοράζει η Μίλαν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f424b4c5bf81f4ae56b8161dfd41a8ad_L.jpg?1277994505?1277994505?1277994505Η πώληση παικτών είναι η αναγκαία προϋπόθεση ώστε να προβεί σε μεταγραφές η Μίλαν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Η Μίλαν δεν σκοπεύει να αγοράσει ποδοσφαιριστές αν πρώτα δεν πουλήσει κάποιους άλλους τόνισε ο Γκαλιάνι και έτσι οι φίλοι των «ροσονέρι»... προετοιμάζονται για μία ακόμα φτωχή μεταγραφική περίοδο.

«Δεν θα έρθει κανείς στην Μίλαν αν πρώτα δεν πουλήσουμε παίκτες», ήταν η... ομολογία του Γκαλιάνι που στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε δύο ονόματα που βρίσκονται συχνά στο ρεπορτάζ της Μίλαν: «Ας αφήσουμε τον Λουίς Φαμπιάνο στην ηρεμία του, κάνει ένα καλό Μουντιάλ αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόταση για αυτόν. Ο Ιμπραήμοβιτς είναι ένας σπουδαίος παίκτης αλλά για να έρθει, θα πρέπει πρώτα να πουλήσουμε κάποιους άλλους», ήταν τα λόγια του Γκαλιάνι...

Μεταγραφή θέλει ο Τζέκο


Ο Έντιν Ντζέκο ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη της Βόλφσμπουργκ Ενα από τα πιο "καυτά" ονόματα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, είναι ο Εντιν Τζέκο. Ο Βόσνιος επιθετικός της Βόλφσμπουργκ εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από τον γερμανικό σύλλογο, αρκεί να έλθει η κατάλληλη πρόταση. Το συμβόλαιό του λήγει το 2013, ενώ υπήρχε ρήτρα σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή αρκεί να είχε φτάσει έως την 1η Ιουνίου πρόταση ύψους 35 εκ. ευρώ! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε και η Βόλφσμπουργκ δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει εύκολα τον σούπερ σταρ της να αποχωρήσει.

"Τώρα αυτό που θέλω είναι να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα, ώστε να βελτιωθώ περισσότερο. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Ελπίζω και πιστεύω ότι η Βόλφσμπουργκ θα μου το επιτρέψει. Γνωρίζω καλά τους όρους του συμβολαίου μου, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Εχω ήδη στα χέρια μου μία καλή προσφορά και θέλω να τη συζητήσω με τον μάνατζέρ μου και τη διοίκηση του συλλόγου", είπε ο 24χρονος Τζέκο.

Ο Αλμπέρτο Κόστα στη Βαλένθια


Ο Αλμπέρτο Κόστα Την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου, Αλμπέρτο Κόστα από την Μονπελιέ ανακοίνωσε η Βαλένθια. Ο 25χρονος, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον ισπανικό σύλλογο, με τη μεταγραφή του να φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κόστα προορίζεται για αντικαταστάτης του Ρούμπεν Μπαράχα που αποτελεί παρελθόν για τον σύλλογο.

"Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι απίστευτο να παίζω στη Βαλένθια, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κόστα στο επίσημο site του ισπανικού συλλόγου.

Η μεταγραφή του Κόστα είναι η 5η εφετινή για τη Βαλένθια μετά τους Ρομπέρτο Σολδάδο, Σοφιάν Φεγκουλί, Ρικάρντο Κόστα και Μεχμέτ Τοπάλ.

Απέκτησε Γκουέγ η Έβερτον

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5fbaf3d5f64cb8c337de53aabc90a0ab_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η Έβερτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαζάγ Γκουέγ από τη Στρασμπούρ, με τον νεαρό άσο να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια με την Αγγλική ομάδα. Τα «Ζαχαρωτά» επικράτησαν της Λυόν στη μάχη για την απόκτηση του 19χρονου Γάλλου επιθετικού, καθώς ενώ οι «Λυονέ» ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν πρώτοι για την απόκτησή του, η Έβερτον είναι αυτή που τελικά κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του.

Το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στο 1,5 εκατ ευρώ περίπου, ενώ ο παίχτης υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Ο Γκουέγ αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στο Στρασβούργο, ενώ πέρυσι προκάλεσε αίσθηση με τις εμφανίσεις του στη δεύτερη κατηγορία του Γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς πέτυχε 9 γκολ σε 24 παιχνίδια, ενώ έχασε το υπόλοιπο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Γλίτωσε το «ξύλο» ο Λίπι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ec4cb3fd5b6e643952b3572a41310a0c_L.jpg?1277991332?1277991332?1277991332Φαίνεται πως στην Ιταλία δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της εθνικής τους ομάδας από την φάση των ομίλων. Έτσι, ο Μαρτσέλο Λίπι άκουσε τα εξ αμάξης όταν βρέθηκε σε εστιατόριο στο νησί Έλμπα όπου παραθερίζει. Συγκεκριμένα ο 62χρονος τεχνικός έκανε τις διακοπές με το σκάφος του όταν αποφάσισε να κάνει μια στάση στο νησί και να γευματίσει με την παρέα του. Το μένος των Ιταλών προς το πρόσωπό του ήταν τόσο μεγάλο που δεν πρόλαβε καν να καθίσει αφού μόλις οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, άρχισαν την λεκτική επίθεση.

Ο ίδιος βλέποντας το εξαγριωμένο πλήθος αποχώρησε γρήγορα-γρήγορα χωρίς να προλάβει να πει λεξη

Χρυσοχόος έφτιαξε βουβουζέλα αξίας 21.000$


Βουβουζέλα Η βουβουζέλα αποτελεί το "σήμα-κατατεθέν" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ο ήχος της, παρότι έχει.... σπάσει τα νεύρα των τηλεθεατών (και όχι μόνο), έχει καταστεί αναπόσπαστο στοιχείο στις αναμετρήσεις του Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να είναι λογικό η πλαστική τρομπέτα να σημειώνει «τρελές» πωλήσεις.

Ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ωστόσο, φαίνεται ότι γοητεύθηκε τόσο πολύ από το μουσικό αυτό όργανο, ώστε ζήτησε από Αυστριακό χρυσοχόο να του κατασκευάσει μία βουβουζέλα αξίας 17.000 ευρώ (21.000 δολάρια)!

Ο Κλέμενς Πόιντερ, ο οποίος έχει την επιχείρησή του στο Λίντσερ, δήλωσε ότι ο Ρώσος σχεδιάζει να τη δώσει σε έναν συνέταιρό του από τη Νότια Αφρική για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της 11ης Ιουλίου. Ο Πόιντερ δήλωσε ότι το «σώμα» του οργάνου είναι πλαστικό, όπως και της συμβατικής βουβουζέλας, ωστόσο πάνω του έχει στερεωθεί άσπρος χρυσός και διαμάντια, ενώ πρόσθεσε πως είναι το ίδιο... θορυβώδης με τις υπόλοιπες!

Δανεικός ο Χόφερ στην Καϊζερσλάουτερν


Ο Ερβιν Χόφερ με τη φανέλα της Νάπολι Στη Γερμανία και την Καϊζερσλάουτερν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έρβιν Χόφερ. Ο Αυστριακός επιθετικός ανακοίνωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων της πατρίδας του (APA) ότι θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη "Λάουτερν", με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο από τη Νάπολι.

Η Καϊζερσλάουτερν θα μετάσχει τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Μπουντεσλίγκα, καθώς πέρυσι εξασφάλισε την άνοδο στα "μεγάλα σαλόνια" ως πρωταθλήτρια από τη Β' κατηγορία. Ο 23χρονος διεθνής "μετακόμισε" τον Ιούλιο του 2009 από τη Ραπίντ Βιέννης στη Νάπολι, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Ασπίδα» Εουσέμπιο σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_H94kgUsFg9.jpgΜε στοργή αντιμετωπίζει ο μεγάλος Εουσέμπιο την αδυναμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να «λάμψει» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 1966 και κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του προηγούμενου αιώνα αντιλαμβάνεται πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

«Δυστυχώς για την Πορτογαλία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν τα πήγε πολύ καλά σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά δεν πρόκειται να τον καταδικάσω για αυτό. Έχω παίξει στο παρελθόν και καταλαβαίνω πως οι παίκτες βρίσκονται είτε σε καλή είτε σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Νομίζω πως η Πορτογαλία έπαιξε πολύ καλά, ηττηθήκαμε με 1-0 από την Ισπανία με ένα πολύ αμφισβητούμενο γκολ», είπε σε δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Εουσέμπιο.

Το «μαύρο διαμάντι» είχε μόνο καλά λόγια για τον Λίονελ Μέσι, για τον οποίο προέβλεψε πως θα είναι ο άνθρωπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Δεν έχω αμφιβολίες πως αυτός ο μικρόσωμος παίκτης που τυγχάνει να είναι Αργεντινός, ο Μέσι, θα είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά», είπε ο παλαίμαχος Πορτογάλος, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τον Κακά για την αποβολή του στο ματς με την Ακτή Ελοεφαντοστού.

«Ξέρω πολύ καλά τον Κακά, είναι πραγματικός επαγγελματίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είδα πως ο Κακά προκλήθηκε από τον άλλο παίκτη, δεν είδα να τον ακουμπάει. Αυτό που επίσης πιστεύω είναι πως ίσως ο επόπτης δεν θα έπρεπε να κοιμάται…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ηρακλής-Ο Γελαδάρης στα υπόψιν


Γελαδάρης και Λεάλ πανηγυρίζουν... Η αριστερή πλευρά της άμυνας φαίνεται ότι πάσχει στον Ηρακλή. Ο Δημήτρης Γελαδάρης είναι μια από τις λύσεις που προτείνονται στον Ηρακλή και εξετάζεται υπό το θετικό πρίσμα των υπευθύνων. Μπορεί να έχει φτάσει στα 36, αλλά, κρατούν καλά τα πόδια του, όπως απέδειξε από την πορεία του με τον Εργοτέλη.

Την περσινή περίοδο, έχασε τα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά από εκεί και πέρα το κοντέρ του κατέγραψε 21 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα, εκ των οποίων οι 20 ήταν 90λεπτες. Ατρόμητος, Χαλκηδόνα, Ξάνθη και Εθνικός είναι οι σταθμοί της καριέρας του.

Ο Ναφτί είναι στη λίστα...


Παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Αρη ο Ναφτί Υπολογίστηκε ότι ο Μέντι Νάφτι θα αποτελούσε παρελθόν από τον Aρη παρά το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου. Με την συμπεριφορά του Τυνήσιου είχαν παράπονα στον Αρη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν δυσαρεστημένος και έδειχνε να μην τον έχει στα πλάνα του για τη νέα χρονιά.

Διοίκηση και προπονητής εκτίμησαν το γεγονός ότι ο Νάφτι έκανε αποδεχτεί την μικρή μείωση αποδοχών αλλά και το γεγονός ότι δεσμεύτηκε για τη συμπεριφορά του, επανέρχεται και σύντομα θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία.
Ο Νάφτι έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα μέχρι την Παρασκευή και αναμένεται να ενσωματωθεί με την αποστολή του Αρη στην Κύπρο.

Στέλνουν Καμορανέζι στον Ολυμπιακό!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/48d3f37cf0ef27af739ab7c0dd73c98d_L.jpg?1277987267?1277987267?1277987267Ο Μάουρο Καμορανέζι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ ιταλικών ΜΜΕ. Όπως γράφουν σήμερα οι Ιταλοί το ποδοσφαιρικό μέλλον του Μάουρο Καμορανέζι μάλλον θα είναι στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος διεθνής μέσος δεν αναμένεται να συνεχίσει και του χρόνου στην Γιουβέντους ενώ βάσει των όσων υποστηρίζουν οι γείτονές μας είναι ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τους παράγοντες τοτ ιταλικού συλλόγου.

«Ρόμπα» ο Κριστιάνο Ρονάλντο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5c7d88792fc13b52fee246479ad22829_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δηλώσει ότι αυτό θα είναι το δικό του Μουντιάλ και θα δείξει την μεγάλη αξία του. Ο Πορτογάλος όμως, ήταν σκιά του εαυτού του, αφού ήταν με μία λέξη τραγικός, με συνέπεια η Πορτογαλία να αποκλειστεί εύκολα από την Ισπανία.Όπως ήταν φυσικό η παρουσία ή μάλλον η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το φετινό Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη με τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να γίνεται περίγελος στο Ίντερνετ.

Τραγικός θάνατος Σουηδού ποδοσφαιριστή

http://www.sport24.gr/ast/cov/dd/ddie_b.jpgΤο σουηδικό ποδόσφαιρο είναι συγκλονισμένο από τη δολοφονία του ποδοσφαιριστή Έντι Μούσα και του αδερφού του. Άγνωστοι πυροβόλησαν τον Μούσα, τον αδερφό του και ένα φίλο τους έξω από χαρτοπαικτική λέσχη στην πόλη Σοντερτάλιε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (1/7).Ο θάνατος του Μούσα υπήρξε ακαριαίος. Ο τρίτος άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δράστες διέφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος και κοντά στην περιοχή η αστυνομία ανακάλυψε το σκούτερ με το οποίο ξέφυγαν.

Ο Μούσα που αγωνιζόταν από το 2001 στην Ασσυρίσκα. Η ομάδα του ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση με την Άνγκελχομ που επρόκειτο να διεξαχθεί την Πέμπτη (1/7), αναβλήθηκε.

Τελεσίγραφο 30 εκατ. για Μαϊκόν


Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Ιντερ Αποκλειστικά από την οικονομική προσφορά της Ρεάλ εξαρτάται η μεταγραφή του Μαϊκόν από την Ιντερ στη «βασίλισσα». Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου Μάσιμο Μοράτι διεμήνυσε στον Μαδριλένο ομόλογό του Φλορεντίνο Πέρεθ ότι πρέπει να πληρώσει 30 εκατ. αν θέλει τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» η πλευρά της Ιντερ υποστηρίζει ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των Ισπανών να διασφαλίσουν τη μετακίνηση του Μαϊκόν. Αυτό λέγεται ότι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του τεχνικού διευθυντή της πρωταθλήτριας Ιταλίας και Ευρώπης Μάρκο Μπράνκα με τον μάνατζερ της Ρεάλ Χόεχε Βαλντάνο.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η τιμή πώλησης του Μαϊκόν, ένα ζήτημα που καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει καταφέρει να ξεδιαλύνει. Η Ρεάλ δεν σκοπεύει να ανέβει πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ η Ιντερ φιλοδοξεί να εισπράξει τουλάχιστον 35 εκατ.
Από την πλευρά του, ο Μοράτι επιμένει ότι η Ιντερ δεν βιάζεται να παραχωρήσει τον Μαϊκόν, ενώ επίκειται και συνάντηση του Μπράνκα με τον νέο προπονητή της ομάδας με θέμα τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ακόμα δύο μεταγραφές για τη Γιουβέντους


Ο Μαρτίνες της Κατάνια σκοράρει Η ενίσχυση της Γιουβέντους εν όψει της νέας σεζόν συνεχίζεται και μετά τους Πέπε, Στοράρι, ανακοίνωσε την απόκτηση ακόμα δύο παικτών. Πρόκειται για τον Λεονάρντο Μπονούτσι, αλλά και του Ουρουγουανού Χόρχε Μαρτίνες. Και οι δύο πέρσι φόρεσαν τη φανέλα της Κατάνια, η οποία έβαλε στα ταμεία της 27 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ιταλός σέντερ μπακ προορίζεται για αντικαταστάτης του Καναβάρο. Μάλιστα, βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια συμμετοχή. Οσο για τον Μαρτίνες, κόπηκε από τον Οσκαρ Ταμπάρες και δεν ταξίδεψε στη Νότια Αφρική.

Ο Ματέους αντικαταστάτης του Λε Γκεν


Ο Λόταρ Ματέους Τον Λόταρ Ματέους έχει επιλέξει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν για να αντικαταστήσει τον Πολ Λε Γκεν στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Ο Γερμανός τεχνικός αποκάλυψε πως βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαπραγματεύσεις με τους Αφρικανούς...

Η αποτυχία του Καμερούν να περάσει στα προημιτελικά οδηγεί και τον Λε Γκεν στην πόρτα της εξόδου. Το συμβόλαιο του Γάλλου λήγει τον Ιούλιο και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ετσι, η ομοσπονδία της χώρας ψάχνει το νέο τεχνικό της εθνικής, ο οποίος πιθανότατα να είναι ο Ματέους.

Ο Γερμανός δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο εθνικής ομάδας, καθώς στο παρελθόν είχε αναλάβει τις τύχες της Ουγγαρίας.

Υπέγραψε και ο Μάτα


Βίγια και Μάτα πανηγυρίζουν Η Μπαρτσελόνα έχει βαλθεί να σώσει από την οικονομική καταστροφή τη Βαλένθια, καθώς αυτό το καλοκαίρι θα έχει δώσει στις "νυχτερίδες" 60 εκατομμύρια ευρώ για δύο παίκτες. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόκτηση του Χουάν Μάτα, ο οποίος θα ακολουθήσει τον Βίγια στους "μπλαουγκράνα".

Ο 22χρονος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με το σύλλογο της Βαρκελώνης και από τη μεταγραφή του η Βαλένθια θα βάλει 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα μισά δηλαδή από όσο κόστισε ο Βίγια.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων του ποδοσφαιριστή με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Οριόλ : "Kίνητρο η παρουσία του προπoνητή"


Ο Οριόλ Λοζάνο Φαρράν Ο Οριόλ Λοθάνο, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός που ανήκει στο γκρουπ των νέων ποδοσφαιριστών για τον Αρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους, στο Κίτσμπιελ της Αυστρίας, αναφέρθηκε στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, εξηγεί την απόφαση του να αποδεχτεί την πρόταση των κιτρίνων και κάνει μια μίνι ανάλυση του αγωνιστικού προφίλ του, χωρίς πάντως να δώσει υποσχέσεις.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα, τους συμπαίκτες σου και το κλίμα που επικρατεί;
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δική μου επιλογή. Το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές με βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή μου, ενώ και ο τρόπος που με υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ με έκανε χαρούμενο. Όλα πάνε πολύ καλά για εμένα στον ’ρη".

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αφήσεις τα ισπανικά γήπεδα και να παίξεις στην Ελλάδα;
"Αρχικά αυτό με έπεισε περισσότερο ήταν το έντονο ενδιαφέρον του ’ρη να με αποκτήσει. Το γεγονός ότι άφησα τη Ράσινγκ Σανταντέρ μετά από έξι χρόνια είχε να κάνει με το ότι βρίσκομαι σε ιδανική ηλικία για να δοκιμάσω κάτι άλλο, να γνωρίσω ένα νέο πρωτάθλημα και νέες κουλτούρες. Ο ’ρης μου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία και τον ευχαριστώ γι' αυτό".

- Ρώτησες κάποιον παίκτη που αγωνίζεται ήδη στην Σούπερ Λιγκ κάτι για τον ’ρη;
"Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα αρκετά, διότι είναι η πρώτη φορά που φεύγω από την Ισπανία και για να πάρω την μεγάλη απόφαση έπρεπε να ψάξω όλες τις δυνατές πτηχές. Μίλησα με τον Χαβίτο και τον Νάφτι, μου είπαν τα καλύτερα λόγια και αυτό έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο".

- Το γεγονός ότι ο ’ρης έχει στον πάγκο του ένα τεράστιο προπονητικό μέγεθος, όπως είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου;
"Αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο η παρουσία του προπονητή. Ψάχνοντας όλες τις πληροφορίες για τον ’ρη, προτού έρθω, έψαξα να βρω και πληροφορίες για τον προπονητή της ομάδας. Έναν προπονητή που γνώριζα ήδη καλά, διότι έχει δουλέψει σε αρκετούς Ισπανικούς συλλόγους. Μίλησα παράλληλα με αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι που μετέφεραν τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Έκτορ Κούπερ".

- Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις στον ’ρη; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
"Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν ιδιαίτερα με αυτές που έχει και ο ’ρης. Είναι μία ομάδα που έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, κάθε χρόνο διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη. Εγώ ήρθα για να υλοποιήσουμε τους στόχους που ήδη έχει αυτή η ομάδα, αλλά παράλληλα θα είναι πολύ όμορφα αν καταφέρω να συμμετάσχω με την ομάδα του ’ρη στα προκριματικά του Champions League".

- Ποια είναι η άποψη σου για το υλικό και την ποιότητα των συμπαικτών σου;
"Έχω σχηματίσει αρκετά καλή άποψη, όσον αφορά την ποιοτική κατάρτιση των συμπαικτών μου. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η προετοιμασία είναι σκληρή, κυρίως γιατί τρέχουμε. ’ρα τα κριτήρια είναι ακόμη δύσκολα να βγουν και καλύτερα αυτήν την ερώτηση να την απαντήσω μετά από αρκετό καιρό, όταν θα αρχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο".

-Πόσο έτοιμος είναι ο Οριόλ Λοθάνο αυτή τη στιγμή της προετοιμασίας και σε πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα είσαι 100% έτοιμος;
"Ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι. Ελπίζω ότι όλα θα πάνω καλά και γρήγορα θα φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, γιατί έχω εγκλιματιστεί αρκετά γρήγορα".

Κρέιτσι: «Προτίμησα τον Ηρακλή για τους φανταστικούς φιλάθλους»

Κρέιτσι: «Προτίμησα τον Ηρακλή για τους φανταστικούς φιλάθλους»

Το πρώτο της μεταγραφικό απόκτημα, τον 24χρονο αμυντικό Γίρι Κρέιτσι, παρουσίασε πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Τσέχος που παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και τον υπεύθυνο οικονομικών Δημήτρη Κεσόπουλο, τόνισε πως ο σημαντικότερος λόγος που επέλεξε τον Ηρακλή είναι ο φανταστικός του κόσμος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο της ομάδας.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Δημητρίου που τόνισε: «Μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία που περάσαμε, πλέον ρίχνουμε το βάρος στην αγωνιστική στελέχωση της ομάδας, κατόπιν βέβαια των επιθυμιών και των υποδείξεων της τεχνικής ηγεσίας. Με χαρά λοιπόν παρουσιάζουμε τον Γίρι Κρέιτσι, έναν ποδοσφαιριστή με πολλά αγωνιστικά προσόντα, καλό βιογραφικό και προοπτικές που θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει να είμαστε ανταγωνιστικοί και αντάξιοι των φιλοδοξιών του κόσμου του Ηρακλή».

Συνεχίζοντας ο υπεύθυνος οικονομικών Δημήτρης Κεσόπουλος ανέφερε: «Ηρεμήσαμε μετά τη μεγάλη περιπέτεια που περάσαμε, η οποία ναι μεν μας καθυστέρησε, αλλά δεν μας γονάτισε. Αρχίσαμε πλέον λοιπόν σιγά-σιγά να εκπληρώνουμε τα πλάνα και σήμερα έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε τον Γίρι Κρέιτσι με μια τεράστια γαλάζια αγκαλιά στην ομάδα του Ηρακλή».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο 24χρονος αμυντικός που δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που αποτελώ μέλος του Ηρακλή. Είχα αρκετές ακόμη προτάσεις (ανέφερε ενδεικτικά Σπάρτα Πράγας, Γιάμπλονετς και Ξάνθη), όμως προτίμησα τον Ηρακλή για τους φανταστικούς του φιλάθλους. Γνωρίζω ότι αυτοί με τη δύναμη τους πολλές φορές έσωσαν τον Ηρακλή. Ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν βέβαια η παρουσία του προπονητή Γιόζεφ Μπουμπένκο που μου έκανε πολύ καλή προσφορά, ενώ μιλάει και τη μητρική μου γλώσσα, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, μιας και μπορώ να καταλάβω κάθε λεπτομέρεια από ότι ζητάει. Βέβαια θα ήθελα να μάθω ελληνικά πλέον, ενώ έχω ήδη προμηθευτεί βιβλία από την Τσεχία για να μάθω το ελληνικό λεξιλόγιο. Είμαι πραγματικά πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ηρακλή και σε μια όμορφη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Σαφέστατα θα ήθελα εδώ να βελτιώσω όσο μπορώ τις ικανότητες μου για να μπορέσω να διεκδικήσω μια θέση στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας».

Παραθέτοντας τα αγωνιστικά του προσόντα υπογράμμισε: «Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής. Στη Γιάμπλονετς έπαιξα και στις τρεις θέσεις της άμυνας, όμως θεωρώ ότι η φυσική μου θέση είναι στα δεξιά της άμυνας. Πιστεύω ότι στα προσόντα μου συμπεριλαμβάνονται η καλή κεφαλιά, η καλή φυσική κατάσταση, η αντοχή, η γενναιότητα και η δύναμη, ενώ μ’ αρέσει να παίζω με την καρδιά μου».

Τέλος έκανε γνωστό τον… πληροφοριοδότη του αναφορικά με την ομάδα του Ηρακλή: «Επικοινώνησα με τον φίλο μου Μάρτιν Ζμπόντσακ που έπαιξε εδώ πριν από δύο χρόνια και μου είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Μου σύστησε να έρθω στην Ελλάδα, λέγοντας πως ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα κι εγώ πείστηκα να έρθω εδώ γι’ αυτό το λόγο. Γνωρίζω ότι ο σύλλογος έχει τεράστια ιστορία, τη μεγαλύτερη ιστορία από όλες τις ομάδας στην Ελλάδα».

Ανακοινώνεται ο Ντόχερτι


Ο Γκάρι Ντόχερτι Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Γκάρι Ντόχερτι, ο 30χρονος Ιρλανδός κεντρικός αμυντικός που υποβλήθηκε την Πέμπτη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο με τους κυανόλευκους. Ο Ντόχερτι θα επανέλθει την Κυριακή για να ξεκινήσει από Δευτέρα την προετοιμασία.

Στον Libero 107,4 μίλησε ο εκπρόσωπος του Ιρλανδού διεθνή αμυντικού Γκάρι Ντόχερτι, Κυριάκος Ευαγόρου και σκιαγράφησε την ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του ποδοσφαιριστή:
"Όλα τελείωσαν καλά και μένουν οι υπογραφές. Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι ο Γκάρι Ντόχερτι μόλις πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον του Ηρακλή, μπήκε στο internet, βρήκε φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους της ομάδας και έπαθε πλάκα. Αμέσως μας είπε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί για αυτή την ομάδα και για αυτόν τον κόσμο, είχε πολλές προτάσεις αυτό το διάστημα αλλά περίμενε να τελειώσουν όλα με το θέμα που είχε ο Ηρακλής καθώς από την αρχή είχε δώσει τον λόγο του με την ομάδα"

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης :
"Είναι πάρα πολύ καλό παιδί και δεν έδωσε σημασία σε άλλες προτάσεις, απλά περίμενε υπομονετικά να τελειώσουν όλα και να έρθει για την τελική συμφωνία. Μιλήσαμε με τη διοίκηση και δώσαμε τα χέρια για συμβόλαιο 2 ετών, τώρα περιμένουμε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψουμε, ακολούθως ο Γκάρι θα γυρίσει στην πατρίδα του για να πάρει τα πράγματα του και θα είναι εδώ την Δευτέρα για να αρχίσει προετοιμασία με τον Ηρακλή"

Μιλώντας για την αξία του παίκτη, ο κ. Ευαγόρου είπε :
"Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που θα προσφέρει πολλά στον Ηρακλή. Στην καριέρα του άλλωστε δεν έχει περάσει από πολλές ομάδες, έχει αγωνιστεί σε Λούτον, Τότεναμ και Νόργουϊτς και είχε γεμάτες χρονιές, αυτό κάτι λέει για την αξία του. Ήταν αρχηγός στην ομάδα του ενώ έχει αγωνιστεί και σε 35 επίσημα παιχνίδια με την Εθνική Ιρλανδίας. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, το ότι έχει αγωνιστεί σε 2 ομάδες μόνο τα τελευταία 10 χρόνια αποδεικνύει ότι τον ήθελαν στην ομάδα πολύ, είναι η σημαία της Νόργουϊτς, βασικός και αναντικατάστατος"

Και ο κ. Ευαγόρου ολοκλήρωσε λέγοντας ότι :
"Είναι ένας πολύ έξυπνος κεντρικός αμυντικός, εκμεταλλεύεται πολύ σωστά τους χώρους. Είναι άριστος χαρακτήρας και πολύ καλός επαγγελματίας, πιστεύω ότι ο κόσμος του Ηρακλή θα τον αγαπήσει πολύ. Επίσης είναι ένας στόπερ που σκοράρει κιόλας, προωθείται στις στημένες φάσεις, φέτος έβαλε 5 γκολ και πέρυσι είχε βάλει 7 γκολ με την ομάδα του".

Μένει «Μπάρτσα» ο Τουρέ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7da0261a8f052745dd7189abafc25375_L.jpg?1277977781?1277977781?1277977781Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπολογίζει στα πλάνα του τον Γιάγια Τουρέ και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο νεαρός τεχνικός της Μπαρτσελόνα δεν θα αφήσει τον Ιβοριανό μέσο να πάει... πουθενά! Μπορεί η μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ στην Μάντσεστερ Σίτι να θεωρείται «τελειωμένη», αν μπει... δάκτυλος Πεπ Γκουαρντιόλα όμως θα χαλάσει!
Συγκεκριμένα, το τελευταίο ενδεχόμενο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να συμβεί, αφού ο τεχνικός των Καταλανών δεν θέλει να πωληθεί ο Τουρέ στον βρετανικό σύλλογο μιας και τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

«Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντίολα είναι αποφασισμένος να κρατήσει στο «Καμπ Νου» τον Γιάγια Τουρέ και να μην επιτρέψει την μετακίνηση του στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Γκουρντίολα πρότεινε στον Τουρέ να το σκεφτεί καλύτερα και να μείνει στην Μπαρτσελόνα, ενώ είπε και στο νέο πρόεδρο Σάντρο Ροσέλ να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να τον μεταπείσει.
Πλέον αυτή η μεταγραφή μόνο σίγουρη δεν είναι, ο Αφρικανός δεσμεύεται με την ισπανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2012», αναφέρει χαρακτηριστικά η «El Mundo Deportivo».

Στο Ντουμπάι ο Μοριέντες

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3711ad9f55874e9e986805fc3ce3a15b_L.jpg?1277977433?1277977433?1277977433Στο Ντουμπάι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φερνάντο Μοριέντες. Ο Ισπανός επιθετικός που ενδιέφερε και τον Ολυμπιακό, συμφώνησε σε όλα με ομάδα του Ντουμπάι για να κλείσει την καριέρα του, καθώς έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ...Ο 34χρονος στράικερ μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο «Βελοντρόμ» αλλά η συμμετοχές του ήταν ελάχιστες (12 αγώνες και μόλις 1 γκολ στη Ligue 1) με συνέπεια το συμβόλαιο του να λυθεί κοινή συναινέσει ένα χρόνο πριν εκπνεύσει.

Η εποχή Σάντος άρχισε...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d47ebe9e45374eed12247da1e5c233d8_L.jpg?1277973625?1277973625?1277973625Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που επικύρωσε την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος, στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.Ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο και την Παρασκευή αναμένεται να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.
Αγνωστο ακόμα παραμένει ποιος θα είναι ο βοηθός του Σάντος στη νέα του εποχή στην Εθνική ομάδα...

Η Ρεάλ θέλει τον... Γερμανό της!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d5e7783370f056de9d9cd65e573c86f8_L.jpg?1277975236?1277975236?1277975236Επίσημη πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε σύμφωνα με γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο η Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου για την αγορά του Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και αναμένεται η απάντηση των Βαυαρών.Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του Σεμπάστιαν Σβάϊνστάιγκερ στην Μπάγερν Μονάχου σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD».

Οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν τώρα την προσφορά, αφού οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του 26χρονου Βαυαρού με την ενική Γερμανίας στο Μουντιάλ ίσως ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πάντως... θέλει σαν τρελός τον «Σβάινι» και περιμένει με αγωνία την απάντηση της διοίκησης της Μπάγερν, η οποία είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν... καίγεται για την πώληση του 26χρονου μέσου.

Πιάνει... ρόπαλο ο Βερόν!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cff477e67483c16f6be1308dfd8f8cb9_L.jpg?1277975891?1277975891?1277975891Αλλάζει ομάδα αλλά όχι πόλη. Ο λόγος για τον Ματίας Βερόν ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και να μετακομίσει στον Ηρακλή. Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον γηραιό. Ο Βερόν δεν βρίσκεται στα πλάνα του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν και έχει ξεκινήσει επαφές με τον Ηρακλή οι οποίες αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία. Συγκεκριμένα ο Βερόν έχει πάρει τις εγγυήσεις από τους «κυανόλευκους» για διετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να μην πέφτουν κάτω από τις 200.000 ευρώ.

Ο Ηρακλής έχει απαντήσει θετικά στα αιτήματα του Αργεντινού και όλα δείχνουν ότι ο ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από τη Τούμπα και θα μετακομίσει στο Καυτατζόγλειο. Η εξέλιξη αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα και τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος ξεφορτώνεται έναν παίκτη που δεν υπολόγιζε για τη νέα χρονιά.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός σκέφτονται Νασούτι…

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4f9afe2f9b14c64b8c4ccd64577a7323_L.jpg?1277974654?1277974654?1277974654Τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ παραμένουν «παγωμένα» λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ και γι’ αυτό οι άνθρωποι του «δικέφαλου» περιμένουν πώς και πώς να έρθει μια πρόταση για τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός δεν ήταν βασικός στο Μουντιάλ και αυτό κάνει δυσκολότερη την υπόθεση παραχώρησής του όμως οι άνθρωποι της διοίκησης ευελπιστούν πως θα τον πουλήσουν, όχι μόνο για να μπει ζεστό χρήμα στην ΠΑΕ αλλά και να γλιτώσουν το βαρύ του συμβόλαιο…

Και αν πιστέψουμε τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Αργεντινή, στον ΠΑΟΚ έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του Πάμπλο Κοντρέρας. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στον “Specialist” από μεγάλο γραφείο μάνατζερ στο Μπουένος Άιρες, οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη προσεγγίσει τον Κριστιάν Νασούτι για να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα τον φέρουν πίσω στη συμπρωτεύουσα για να φορέσει την ασπρόμαυρη και όχι την κιτρινόμαυρη φανέλα που φόραγε μέχρι πριν από ένα μήνα.

Ο ΠΑΟΚ έχει στα πλάνα του τον 27χρονο στόπερ όμως δεν είναι η μόνη ελληνική ομάδα που εξετάζει την περίπτωσή του. Στο «παιχνίδι» για τον Αργεντινό κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου κεντρικό αμυντικό έχει μπει για τα καλά τις τελευταίες μέρες και ο Ολυμπιακος. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν –μετά τον Μοντεστό- έναν ακόμα αξιόπιστο σέντερ μπακ για το ρόστερ τους και βλέπουν στο πρόσωπο του Κριστιάν Νασούτι μια πολύ καλή επιλογή.

Θα δώσουν «μάχη» ο «δικέφαλος του Βορρά» και οι Πειραιώτες για τον Κριστιάν Νασούτι; Για την ώρα εξετάζουν την περίπτωσή του. Οι εκπρόσωποι του παίκτη λένε ότι εξελίξεις θα έχουμε σύντομα, πολύ σύντομα. Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο…

Τρέξιμο, κρυοθεραπεία και πρώτη για Παπαζαχαρία

Τρέξιμο, κρυοθεραπεία και πρώτη για Παπαζαχαρία

Σε έντονους ρυθμούς συνεχίστηκε, με μία προπόνηση το πρωί, το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Άρη, στο Κίτσμπουελ, στην οποία συμμετείχε για πρώτη μέρα ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αυστρία. Απαιτητικός για μία ακόμα μέρα ο Έκτορ Κούπερ, ζητούσε μεγαλύτερη ένταση από τους παίκτες του, σε μία προπόνηση που διήρκησε 90’ και ήταν ιδιαίτερα σκληρή.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που στο τελείωμα της εκγύμνασης οι «κίτρινοι» επισκέφθηκαν ένα ποτάμι, πίσω από το προπονητικό κέντρο του Κίτσμπουελ, ακολουθώντας πρόγραμμα κρυοθεραπείας.
Νωρίτερα, το βάρος δόθηκε αρχικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης με ασκήσεις αερόβιας ικανότητας και τρέξιμο σε τρία γκρουπ, με αυξανόμενους ρυθμούς.

Τα ευχάριστα της σημερινής ημέρας έρχονται από τον Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και μετά από οχτώ μέρες ατομικών προπονήσεων γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα, βγάζοντας όλο το πρόγραμμα.

Δύο απόντες, φόβοι για Τσεσνάουσκις

Με δύο απόντες πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση. Ο Σέρχιο Κόκε ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, λόγο ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ενώ ο Ντέϊβιντ Στσεσνάουσκις νιώθει ενοχλήσεις στον δικέφαλο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση.
Παράλληλα, πρόβλημα τραυματισμό έχει και ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος έχει ράγισμα στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού και το απόγευμα θα εξεταστεί εκ νέου.
*Το απόγευμα υπάρχει μία προπόνηση στο γήπεδο του Κίτσμπουελ (19:00).

Μπερέτα: «Έζησα κάτι συγκλονιστικό»

Μπερέτα: «Έζησα κάτι συγκλονιστικό»

Την πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα της θερμής Τούμπας, γνώρισε χθες ο Μάριο Μπερέτα και εύλογα υποκλίθηκε σ’ αυτήν και στον φανταστικό κόσμο του Δικεφάλου. Ο Ιταλός κόουτς στην πρώτη του επαφή με την ομάδα και τον κόσμο, είδε τον ΠΑΟΚ σε σχεδόν πλήρη συγκρότηση, αν εξαιρέσει κανείς τους τέσσερις διεθνείς, και κυρίως είδε τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν την καινούργια του ομάδα.

«Πρωτόγνωρο συναίσθημα»

Ο Ιταλός τεχνικός αν και έχει συνηθίσει στις θερμές συνθήκες των γηπέδων στο καμπιονάτο, εντυπωσιάστηκε από το θέαμα και την ατμόσφαιρα της κερκίδας και επεσήμανε αργότερα πως κάτι τέτοιο, δεν το έχει ζήσει ποτέ ξανά οπουδήποτε.
«Ειλικρινά, δεν έχω ζήσει ξανά κάτι τέτοιο. Είναι πρωτόγνωρο και πολύ όμορφο συναίσθημα για εμένα. Μακάρι να είναι έτσι το γήπεδο κάθε αγωνιστική» είπε και για την αίσθηση της πρεμιέρας τόνισε: «Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή η προπόνηση να κατανοήσω καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εργομετρικές εξετάσεις, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβούμε στη Γερμανία, για να πραγματοποιήσουμε εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

«Σκληρή δουλειά»

Ο Μάριο Μπερέτα κατέληξε μιλώντας για το στόχο του ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας: «Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά στη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Europa League- Ώρα Ευρώπης για Ανόρθωση

http://www.sport24.gr/ast/cov/an/anorthosi_2010_7_1_12_40_25_b.jpgΤο Europa League 2010-11 ξεκινάει την Πέμπτη, με τους πρώτους αγώνες του Α' προκριματικού γύρου.τη "μάχη" των προκριματικών μπαίνει και η κυπριακή Ανόρθωση, που υποδέχεται στις 20:00 την αρμένικη Μπάναντς στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" της Λάρνακας.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος αναμένεται να έχει εύκολο έργο και θέλει να πετύχει ένα σκορ ασφαλείας, που θα της επιτρέψει να πάει σχεδόν σίγουρη την άλλη βδομάδα στην Αρμενία.

Αναλυτικά οι αγώνες που διεξάγονται την Πέμπτη:

Ντινάμο Τιφλίδας (Γεωργία) - Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) [17:00]
Ουλίσες (Αρμενία) - Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ)
Τομπόλ Κοστανάι (Καζαχστάν) - Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Λάτσι (Αλβανία) - Ντνεπρ Μογκίλεβ (Λευκορωσία) [17:30]
Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) - Λούζιτανς (Ανδόρα) [18:00]
Σαχτιόρ Καραγκάντι (Καζαχστάν) - Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία)
Τρανς Νάρβα (Εσθονία) - Μιλικόσκι (Φινλανδία)
Τίρανα (Αλβανία) - Ζαλαεγκερσέγκι (Ουγγαρία) [18:30]
Τορμπέντο Ζοντίνο (Λευκορωσία) - Φίλκιρ (Ισλανδία)
Ζέτα (Μαυροβούνιο) - Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία)
Νίτρα (Σλοβακία) - Γκιόρ (Ουγγαρία) [19:00]
Ολίμπια Μπάλτι (Μολδαβία) - Λανκαράν (Αζερμπαϊτζάν)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) - Μέταλουργκ Σκόπιε (ΠΓΔΜ)
Τούρκου (Φινλανδία) - Πορτ Τάλμποτ (Ουαλία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία) - Φαετάνο (Σαν Μαρίνο)
Σίμπενικ (Κροατία) - Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα) [19:30]
Ανόρθωση (Κύπρος) - Μπάναντς (Αρμενία) [20:00]
Ράντερς (Δανία) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) - Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)
Γκρεβενμάχερ (Λουξεμβούργο) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) [20:30]
Πόρτανταουν (Βόρειος Ιρλανδία) - Σκόντο Ρίγα (Λετονία)
Ρούναβικ (Νήσοι Φαρόε) - Γκέφλε (Σουηδία) [21:00]
Λανέλι (Ουαλία) - Τάουρας (Λιθουανία) [21:05]
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Σιρόκι Μπρίτζεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) [21:45]
Κάλμαρ (Σουηδία) - Στρέιμουρ (Νήσοι Φαρόε) [22:00]
KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) - Γκλέντοραν (Βόρειος Ιρλανδία) [22:15]

Ο Μπάιρον Σκοτ στο Κλίβελαντ


Μάικ Μπράουν Ο Μπάιρον Σκοτ είναι ο νέος τεχνικός των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα του ΝΒΑ ήρθε σε συμφωνία με τον Αμερικανό προπονητή και άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο 49χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Μάικ Μπράουν.

Ο αποκλεισμός από τους τελικούς του ΝΒΑ, ήταν η αιτία της απόφασης των διοικούντων τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να λύσουν την συνεργασία τους με τον Μάικ Μπράουν.

Ο έμπειρος προπονητής που δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «Καβς» στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας του κορυφαίου πρωταθλήματος, έφυγε από την ομάδα μετά από πενταετή θητεία και απολογισμό 272 νίκες και 138 ήττες.

Για μία θέση στα ημιτελικά


Η Τζαμπουλάνι είναι η μπάλα του Μουντιάλ Μάχη για μια θέση στα ημιτελικά θα δώσουν αύριο Ουρουγουάη και Γκάνα στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Μουντιάλ (Παρασκευή, 21:00). Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο στα προγνωστικά, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νότιας Αμερικής, Οσκαρ Ταμπάρες, έχει μόνο ένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς ο Ντιέγκο Γκοντίν είναι τραυματίας και αν τελικά δεν παίξει, τη θέση του θα πάρει ο Μαουρίτσιο Βικτορίνο.

Από την άλλη πλευρά ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός της Γκάνας, Μίλοβαν Ράγιεβατς, έχει πολλά προβλήματα, καθώς οι Τζον Μενσά, Κέβιν Μπόατενγκ και Χανς Σαρπέι είναι τραυματίες και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Φουσίλε, Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι, Φερνάντες, Σουάρες, Φορλάν.

ΓΚΑΝΑ (Μίλοβαν Ράγιεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Μενσά, Αντι, Βόρσα, Ανάν, Ινκουμ, Μουντάρι, Μπόατενγκ, Γκιάν, Ταγκόε.

"Οράνιε"¨κόντρα στη "σελεσάο"


Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 Μία από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις του Μουντιάλ, αναμένεται να παρακολουθήσουν την Παρασκευή (17:00 ώρα Ελλάδας) οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, καθώς στο Πορτ Ελίζαμπεθ θα βρεθούν αντιμέτωπες η Βραζιλία και η Ολλανδία, με έπαθλο την συμμετοχή στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι «οράνιε» που μετρούν τέσσερις νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει στην Νότια Αφρική, αναμένεται να παραταχθούν με το γνωστό 4-5-1, που μετατρέπεται σε 4-3-3 ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα χρησιμοποιήσει την 11αδα που παρέταξε στο νικηφόρο 2-1 επί της Σλοβακίας, με τον Φαν Πέρσι στην κορυφή της επίθεσης και τους Ρόμπεν, Κάιτ και Σνάιντερ λίγο πιό πίσω. Παράλληλα, οι Φαν Μπρόνχορστ, Φαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ θα αναλάβουν ανασταλτικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, ενώ οι Ματάισεν, Χέιτινγκα και Ντερ Βίελ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους Βραζιλιάνους επιθετικούς μακριά από την εστία του Στεκέλενμπουργκ.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Ντούνγκα που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ραμίρες και τον τραυματία Ελάνο, θα παρατάξει την «σελεσάο» με το κλασσικό 4-4-2. Ο Λουϊς Φαμπιάνο και ο Ρομπίνιο θα είναι το επιθετικό δίδυμο, ενώ ο Κακά θα έχει ρόλο δημιουργού λίγο πιό πίσω. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ηγηθεί και πάλι της ανασταλτικής λειτουργίας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Λούσιο και Ζουάν θα επιτηρούν κυρίως τον Φαν Πέρσι και μαζί με τους Μαϊκόν και Μπαστός, τους Ρόμπεν και Σνάιντερ.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, είναι οι εξής:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπαστός, Ζόσουε, Σίλβα, Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο.

«Έκλεισε» ο Μακίνουα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fcdcb04d2cc6ae439376ba562ccc319f_L.jpg?1277967054?1277967054Στην Λάρισα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέφεν Μακίνουα, αφού η Λάτσιο ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της Λάρισας και το μεγάλο «μπαμ» που περίμεναν οι φίλοι της ΑΕΛ... έσκασε! Ο Στεφέν Αγιοντέλε Μακίνουα είναι... Λαρισαίος, αφού η διοίκηση της Λάτσιο ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΛ και έτσι ο Νιγηριανός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του ντυμένος στα... «βυσσινί»!
Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται την Δευτέρα στην Ελλάδα, όπου θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ αποκτήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς.

Ο 16 φορές διεθνής φορ αγωνιζόταν από το 2000 στην Ιταλία με θητεία στις Τζένοα, Αταλάντα, Παλέρμο, Ρετζίνα και Κιέβο.
Την περασμένη περίοδο είχε μόλις 6 συμμετοχές με τους «Λατσιάλι», χωρίς να σκοράρει.

Η καριέρα του Μακίνουα με αριθμούς: Συμμετοχές(γκολ)

2009-10-Λάτσιο: 2
2008/09-Κιέβο: 9 (1)
2008/09-Λάτσιο: 4
2007/08-Ρετζίνα: 9
2007/08-Λάτσιο: 14
2006/07-Λάτσιο: 25 (3)
2005/06-Παλέρμο: 23 (5)
2004/05-Αταλάντα: 17 (6)
2004/05-Τζένοα (Β’ κατηγορία): 18 (6)
2003/04-Μόντενα: 17 (1)

ΠΑΣ(ας) ο Πάντος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/344b5f4abbc86c11bae886646fc2a7ea_L.jpg?1277966041?1277966041?1277966041Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννενα ο Τάσος Πάντος, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Άγιαξ» της Ηπείρου. Πολύ πιθανό να υπογράψει ακόμα και το απόγευμα της Πέμπτης συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Τάσος Πάντος, αφού οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να αποκτηθεί ο έμπειρος μπακ από τον «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Ο 34χρονος παίκτης έμεινε πριν από μερικές ημέρες ελεύθερος από τους Πειραιώτες, οι οποίοι του πρόσφεραν νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, όμως εκείνος δεν το δέχθηκε.
Τη φετινή σεζόν ο Πάντος έπαιξε σε εννιά ματς με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ρόι Χόντγκσον για τρία χρόνια προπονητής της Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/lfcr_m.jpgΟ Ρόι Χόντγκσον είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ, καθώς υπέγραψε με τους «κόκκινους» συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως ο 62χρονος που πήγε «τρένο» τη Φούλαμ κατά την περυσινή σεζόν, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να ξαναφέρει την πιο δημοφιλή ομάδα του νησιού στην κορυφή.«Αυτή είναι η μεγαλύτερη δουλειά που υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο και είμαι περήφανος που αναλαμβάνω την πιο πετυχημένη ομάδα της Αγγλίας», ήταν τα λόγια του Χόντγκσον, ο οποίος ανέλαβε τη Φούλαμ το Δεκέμβριο 2007 και πέρυσι την έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ρόλο στην υπογραφή του έπαιξε το γεγονός ότι σενάρια τον συνέδεσαν πρόσφατα με την αγγλική εθνική ομάδα ως διάδοχο του Φάμπιο Καπέλο. Τελικά ο διάδοχος του Μπενίτεθ έχει σημαντική εμπειρία, καθώς εκτός των άλλων έχει κοουτσάρει την Μπλάκμπερν αλλά και την Ελβετία, την οποία οδήγησε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994.

Οι Μάρτιν Ο' Νιλ, Σλάβεν Μπίλιτς, Μαρκ Χιουζ και Μανουέλ Πελεγκρίνι υπήρχαν επίσης στη λίστα της Λίβερπουλ, εξαρχής όμως, ο Χόντγκσον ήταν η πρώτη επιλογή. Η αποχώρησή του από τη Φούλαμ φέρνει την λονδρέζικη ομάδα σε δύσκολη θέση, παρ' όλα αυτά, με ανακοίνωσή της του ευχήθηκε το καλύτερο: «Το κλαμπ ευχαριστεί τον Ρόι για όσα κατάφερε κατά τη διάρκεια της παραμονής του και του εύχεται το καλύτερο για το μέλλον».

Πλέον, το βασικό ζητούμενο είναι τί μεταγραφές θα κλάνει η Λίβερπουλ, καθώς η διοίκηση είχε υποσχεθεί οι κινήσεις να γίνουν μετά την πρόσληψη του προπονητή.

Θέλει Παπασταθόπουλο η Ζενίτ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_aiyStwsBd8.jpgΤο ενδιαφέρον της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης φαίνεται πως κέντρισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.Ειδικά στην αναμέτρηση με τους Αργεντινούς, όπου ο Έλληνας διεθνής αμυντικός ήταν από τους κορυφαίους της «γαλανόλευκης». Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο ποδοσφαιριστής της Τζένοα βρίσκεται στο στόχαστρο της ρωσικής ομάδας, η οποία έχει προπονητή τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, που γνωρίζει τον 22χρονο μπακ από την κοινή τους θητεία στη Σερί Α.

Βέβαια για τον Παπασταθόπουλο έχει ενδιαφερθεί και η Λάτσιο, μετά την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα με 30 συμμετοχές στο Καμπιονάτο, 5 στο Γιουρόπα Λιγκ και μια στο Κύπελλο Ιταλίας. Παρ’ όλα αυτά διατηρεί ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τους «ροσομπλού», οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν.

Εκτός και αν υπάρξει μια άκρως δελεαστική προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Παπασταθόπουλος πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, η ΑΕΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης, 15%.

Ηρακλής-Δεν αγοράζει τους… φευγάτους των συμπολιτών

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LO082oeeF2.jpgΣτον Ηρακλή προτάθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι περιπτώσεις των Χαβιέρ Κάμπορα και Ματίας Βερόν. O πρώην επιθετικός του Άρη εξεταζόταν από τους ιθύνοντες του «γηραιού», ενώ ενδιαφέρον είχε δημιουργηθεί και για τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, από τη μεριά του Ηρακλή δεν πρόκειται να ασχοληθούν περαιτέρω με τις υποθέσεις των δυο Αργεντινών ποδοσφαιριστών, των οποίων οι απαιτήσεις δεν ανταποκρίνονται στα οικονομικά δεδομένα των «κυανόλευκων».

Το κασέ του Κάμπορα ήταν μεταξύ 350.000 και 400.00 ευρώ, ενώ ο Ηρακλής δεν μπορεί να διαθέσει ούτε τα μισά από αυτά τα λεφτά για την απόκτηση του Βερόν.

«Πέτζα»: «Παραμένω ΝΒΑερ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c365078695ec68c5e515fab43f679a8b_L.jpg?1277955140?1277955140?1277955140Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έδωσε το «παρών» στο καμπ του Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον σούπερ-σταρ των Χόρνετς να αναφέρεται στην επιθυμία παραμονής του στο ΝΒΑ, αλλά και τον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος Σέρβος φόργουορντ των «Σφηκών» απαντώντας σε ερωτήσεις των νεαρών αθλητών, μίλησε για...

... την φετινή του σεζόν στο ΝΒΑ με τους Χόρνετς:

Ήθελα, όπως πάντα, να βρίσκομαι στους τελικούς του ΝΒΑ και να έρχομαι για διακοπές κάπως αργότερα. Φέτος θέλαμε με τους Νιου Όρλεανς να κάνουμε μία καλύτερη πορεία από ότι πέρυσι και να προχωρήσουμε στα πλέϊ οφ. Φάνηκε από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη πορεία, αλλά δεν προχωρήσαμε όσο θέλαμε.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιγε, δεν μπορώ να πω, αλλάξαμε και προπονητή, καθώς ανάλαβε ο τζένεραλ μάνατζερ. Ήταν και κάποιοι τραυματισμοί που δεν μας άφησαν να αποδώσουμε καλά σαν ομάδα και να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε".

... την καριέρα του στο ΝΒΑ:

«Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Το ιστορικό του ΝΒΑ έχει δείξει ότι οι αθλητές στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους γίνονται πολύ συχνά ανταλλαγή με άλλους παίκτες. Είμαι προετοιμασμένος όμως, αν και δεν μπορώ να πω τι θα γίνει και ποιες κινήσεις θα κάνει η ομάδα.

Συνεχίζω στην Νέα Ορλεάνη, είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου μου, θα ήθελα να εξακολουθώ να παίζω μπάσκετ στο ΝΒΑ, αλλά με την προϋπόθεση να είμαι υγιής. Να είμαι καλά, να μπορώ να παίξω καλό μπάσκετ και να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους».

... την παρουσία του στο καμπ:

«Τα παιδιά, είναι πολύ σημαντικός ο προορισμός. Ο στόχος. Θέλω να περάσω στα παιδιά κάποια πράγματα για τη διαδρομή στον αθλητισμό. Η πορεία σαν αθλητής είναι αυτό που μας μένει σαν ανάμνηση. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι, οι νέοι φίλοι που έρχονται στην ζωή μας και σε δημιουργούν έντονα συναισθήματα τα οποία σου μένουν στην υπόλοιπη ζωή σου».

... τους νεαρούς αθλητές:

«Εγώ το μπάσκετ το αγάπησα. Οταν ξεκίνησα είχα μεγάλη αγάπη. Αλλά αν δεν αφιερώσεις το χρόνο κι όχι μόνο για το μπάσκετ, σε οτιδήποτε κάνεις στην ζωή σου δεν θα είσαι καλά με τον εαυτό σου. Πρέπει να αφιερώσεις το χρόνο να δουλέψεις και να σε γεμίσει, να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις.

Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά, δεν ξέρω πως επηρεάζονται από την κρίση, καταλαβαίνω σε τι φάση βρίσκεται η χώρα, αλλά τα νέα παιδιά δεν πρέπει να συνδέονται με τις υποθέσεις αυτές, να κοιτούν το δικό τους μέλλον, ότι επιλέξουν να κάνουν, αν το κάνουν με αγάπη, θα κάνουν την χώρα τους περήφανη».

... την οικονομική κρίση στην Ελλάδα:

«Στις ΗΠΑ και παντού, έχουν απασχολήσει τα MME κι óλο τον κόσμο η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Αλλά την Ελλάδα ο κόσμος στην Αμερική την έχει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Σαν έναν τέλειο προορισμό και έχουν μεγάλη εκτίμηση για το λαό της Ελλάδας!

Αυτή η κρίση δεν είναι φαινόμενο μόνο μίας χώρας, αλλά παγκόσμιο. Δεν ξέρω αν και οι ΗΠΑ το ξεπέρασαν ή το ξεπερνούν γιατί άρχισε εκεί πριν τρία χρόνια. Εύχομαι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και όλη η Ευρώπη να βρει μία λύση».

... τον ΠΑΟΚ:

«Πρώτη χρονιά που άκουσα πολύ καλά λόγια. Υπήρχε μία σταθερότητα, η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ με βάση το μπάτζετ που είχε και μπήκε σε μία καλή πορεία. Νομίζω ότι ήταν καλή η πορεία. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται, αλλά εύχομαι να δουλέψουν κι άλλο για να επιτευχθεί ο στόχος, της εξυγίανσης».

Ανακοινώθηκε ο Κρέιτσι

http://www.sport24.gr/ast/cov/kr/krejci_b.jpgΑνακοινώθηκε η απόκτηση του 24χρονου Τσέχου αμυντικού, Γίρι Κρέιτσι, για τα επόμενα δύο χρόνια.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου Τσέχου αμυντικού, Jiri Krejci, ο οποίος θα είναι παίκτης της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Η επίσημη παρουσίαση του ποδοσφαιριστή θα πραγματοποιηθεί , Πέμπτη 01/07, στις 14:00, στην αίθουσα Τύπου των Εγκαταστάσεων της ΠΑΕ στην Μίκρα".

Ευχαριστήρια τοποθέτηση του Παπαζαχαρία

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, με αφορμή την αποχώρησή του από τον Ηρακλή, προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή τοποθέτηση:

"Μετά από εννέα χρόνια στον Ηρακλή θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια του συλλόγου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν, καθώς με βοήθησαν στο να αναδειχθώ ποδοσφαιρικά, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων.

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρουσία μου στην ομάδα ολοκληρώθηκε και ο κύκλος μου έκλεισε. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την παρούσα Διοίκηση για το γεγονός ότι έδειξε κατανόηση στο αίτημά μου, το οποίο εκκρεμούσε από την περίοδο του Ιανουαρίου. Εύχομαι το καλύτερο στην αγωνιστική προσπάθεια του Ηρακλή και του κόσμου του".

Επίθεση Μουρίνιο στον Κεϊρός

http://www.sport24.gr/ast/cov/zo/zose_2010_6_30_19_18_55_b.jpgO αποκλεισμός της Πορτογαλίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από την ήττα με 1-0 από την Ισπανία στη φάση των "16", έφερε μπόλικη γκρίνια στους Πορτογάλους.Τα ΜΜΕ της χώρας άσκησαν έντονη κριτική στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, για την εμφάνισή του κόντρα στους "φούριας ρόχας", ο ίδιος προέτρεψε τους ρεπόρτερς να ρωτήσουν τον Κεϊρός για τα αίτια της ήττας για να τα... μαζέψει στη συνέχεια ("Το είπα μόνο και μόνο επειδή ο Κεϊρός ήταν στη συνέντευξη Τύπου εκείνη τη στιγμή"), ενώ στον καυγά μπλέχτηκε και ο... Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έσπευσε να υπερασπιστεί τον "CR9" φιλοξενούμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Onda Cero" και ταυτόχρονα δεν χαρίστηκε στον ομοσπονδιακό τεχνικό Κάρλος Κεϊρός, κατηγορώντας τον ότι άσκησε υπερβολική πίεση στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

"Ο Κεϊρός φόρτωσε με τεράστια πίεση τον Ρονάλντο. Ένα πράγμα που στη δική μου ομάδα δεν μπορεί να συμβεί.

Τώρα ο Ρονάλντο θα πρέπει να πάει διακοπές και να είναι ήρεμος. Τη σεζόν που έρχεται είναι σίγουρο ότι δεν θα ρίξω στην πλάτη του την ευθύνη για όλη την ομάδα.

Είμαι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι παίκτης μου. Είναι δικαίωμά μου να κάνω ένα απλό σχόλιο.

Στη δικιά μου ομάδα όταν κερδίζει, κερδίζουν όλοι μαζί. Όταν χάνει, χάνω μόνο εγώ. Εγώ είμαι που παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου",
δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός της Ίντερ.