Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

"Οράνιε"¨κόντρα στη "σελεσάο"


Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 Μία από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις του Μουντιάλ, αναμένεται να παρακολουθήσουν την Παρασκευή (17:00 ώρα Ελλάδας) οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, καθώς στο Πορτ Ελίζαμπεθ θα βρεθούν αντιμέτωπες η Βραζιλία και η Ολλανδία, με έπαθλο την συμμετοχή στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι «οράνιε» που μετρούν τέσσερις νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει στην Νότια Αφρική, αναμένεται να παραταχθούν με το γνωστό 4-5-1, που μετατρέπεται σε 4-3-3 ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα χρησιμοποιήσει την 11αδα που παρέταξε στο νικηφόρο 2-1 επί της Σλοβακίας, με τον Φαν Πέρσι στην κορυφή της επίθεσης και τους Ρόμπεν, Κάιτ και Σνάιντερ λίγο πιό πίσω. Παράλληλα, οι Φαν Μπρόνχορστ, Φαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ θα αναλάβουν ανασταλτικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, ενώ οι Ματάισεν, Χέιτινγκα και Ντερ Βίελ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους Βραζιλιάνους επιθετικούς μακριά από την εστία του Στεκέλενμπουργκ.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Ντούνγκα που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ραμίρες και τον τραυματία Ελάνο, θα παρατάξει την «σελεσάο» με το κλασσικό 4-4-2. Ο Λουϊς Φαμπιάνο και ο Ρομπίνιο θα είναι το επιθετικό δίδυμο, ενώ ο Κακά θα έχει ρόλο δημιουργού λίγο πιό πίσω. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ηγηθεί και πάλι της ανασταλτικής λειτουργίας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Λούσιο και Ζουάν θα επιτηρούν κυρίως τον Φαν Πέρσι και μαζί με τους Μαϊκόν και Μπαστός, τους Ρόμπεν και Σνάιντερ.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, είναι οι εξής:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπαστός, Ζόσουε, Σίλβα, Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: