Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Ισπανία θέλει να "ξορκίσει" τον εφιάλτη


Ο Ντελ Μπόσκε με τη φόρμα της Ισπανίας Έναν... εφιάλτη που κρατά 60 χρόνια θέλει να "ξορκίσει" η Ισπανία στον προημιτελικό του Σαββάτου εναντίον της Παραγουάης. Οι Ίβηρες ουδέποτε ξεπέρασαν τη συγκεκριμένη φάση από το 1950 και ύστερα, όμως τώρα δείχνουν πιο δυνατοί και έτοιμοι από ποτέ για μεγάλα πράγματα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέχρι τώρα, πάντως, από την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχουν λείψει τα γκολ του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και έως τώρα δεν κατόρθωσε να δείξει την κλάση του στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Κανένα πρόβλημα όμως, αφού, για να κάνει τους Ισπανούς φιλάθλους να ονειρεύονται, υπάρχει ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος οδηγεί τους "φούριας ρόχας" εκ του ασφαλούς με τα τέσσερα γκολ που έχει σημειώσει ως τώρα.

Εναντίον της Πορτογαλίας ο "Βίγια-Μεραβίγια (Βίγια ο θεσπέσιος)", όπως πλέον αποκαλείται ο άσος της Μπαρτσελόνα, σημείωσε το 42ο τέρμα του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας και πλησίασε σε απόσταση μόλις δύο γκολ το απόλυτο ρεκόρ του Ραούλ. Αν συνυπολογιστεί μάλιστα ότι ο Βίγια είναι "μόλις" 29 ετών, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η επίδοση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα καταρριφθεί απλώς, αλλά θα συντριβεί.

Αν όμως ο Ντελ Μπόσκε ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Τσάβι. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα αγωνίζεται ως τώρα πιάνοντας απίστευτα επίπεδα απόδοσης, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής, ο παίκτης-ασίστ και ο "διευθυντής" της ισπανικής "ορχήστρας" με την οργιώδη κατοχή μπάλας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εθνικής Ισπανίας (αλλά και των "μπλαουγκράνα").

Ο αγώνας του Σαββάτου στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι, θεωρητικά πάντοτε, ο ευκολότερος που θα μπορούσε να έχει η Ισπανία στην παρούσα φάση. Παρ΄ όλα ταύτα ο Ντελ Μπόσκε αγρυπνεί, αφού, όπως επισημαίνει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές του, "κάθε ομάδα που φτάνει ως τα προημιτελικά μιας τέτοιας διοργάνωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον μέγιστο σεβασμό".

Πριν από τη σημερινή προπόνηση, ο Ίβηρας τεχνικός ανέλυσε σε βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της Παραγουάης, η οποία αποτελεί το τελευταίο "εμπόδιο" πριν από την είσοδο της Ισπανίας στην ημιτελική φάση, κάτι που έχει να συμβεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το 1950.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στη Νότια Αφρική δυνατοί και σίγουροι, διαθέτοντας μία από τις ισχυρότερες της ιστορίας τους, πλήρη σε κάθε θέση και γραμμή και με απέραντη "όρεξη" για επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: