Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Λεβ: "Ξέρω πώς να νικήσω την Αργεντινή"


Ο Γιόακιμ Λεβ Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο στην εθνική Γερμανίας δεν είναι μόνο έτοιμοι, αλλά και αισιόδοξοι ότι θα νικήσουν και θα αποκλείσουν την Αργεντινή στον μεταξύ τους προημιτελικό, το Σάββατο στο Κέιπ Τάουν. Η αναγνώριση της δυναμικής των "πάντσερ" ήρθε αργά μα σταθερά. Μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, αλλά στερούμενη διεθνών εμπειριών, η οποία μέσα από την πορεία και κυρίως από τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έπεισε ότι έχει πλέον επιστρέψει στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του πλανήτη. Εναντίον της "αλμπισελέστε" δεν είναι η "νατσιονάλμανσαφτ" το φαβορί, όμως ο Γιόακιμ Λεβ δείχνει σίγουρος ότι οι παίκτες του μπορούν να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

"Είναι μια ομάδα με πάρα πολλή ποιότητα. Κατά την άποψή μου, είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Διαθέτει εμπειρία, προσωπικότητα και μια εξαιρετική επίθεση, στην οποία δεν υπάρχει μόνο ο Μέσι" δήλωσε ο Λεβ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει: "Εμείς έχουμε βρει όμως τα αδύνατα σημεία της Αργεντινής. Είναι μια ομάδα τρωτή. Όμως τις αδυναμίες που έχω ανακαλύψει δεν θα τις κάνω γνωστές εδώ, αλλά στους ποδοσφαιριστές μου". Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της γερμανικής ομάδας, οι παίκτες του θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους, αφού ένα από τα "δυνατά" σημεία της Αργεντινής είναι η ικανότητα των ποδοσφαιριστών της να "τιμωρούν" κάθε ελάχιστο λάθος του αντίπαλου. Αν και δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα, εν τούτοις ο Λεβ δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το σχήμα που θριάμβευσε επί της Αγγλίας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, επισήμανε ότι "δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να μας προκαλέσουν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο να το κάνουν. Η συμπεριφορά τους και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να επηρεάσουν τον διαιτητή αποτελεί έλλειψη σεβασμού. Ελπίζω ότι ο διαιτητής θα το καταλάβει και πάνω απ' όλα ότι δεν θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις εκ μέρους τους".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Σάββατο στο πλευρό των Γερμανών διεθνών θα βρεθούν δύο οπαδοί διαφορετικοί από τους άλλους. Ο ένας είναι ο Μίκαελ Μπάλακ, ο άλλος η καγκελάριος της χώρας, Ανγκελα Μέρκελ. Από την άλλη πλευρά, η "αλμπισελέστε" στοχεύει ήδη να πάρει... εκδίκηση για τον αποκλεισμό της το 2006, όταν οι Γερμανοί την άφησαν εκτός συνέχειας στα πέναλτι, με τον Λέμαν να αποκρούει τα σουτ των Αγιάλα και Καμπιάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: