Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο Ρόι Χόντγκσον για τρία χρόνια προπονητής της Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/lfcr_m.jpgΟ Ρόι Χόντγκσον είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ, καθώς υπέγραψε με τους «κόκκινους» συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως ο 62χρονος που πήγε «τρένο» τη Φούλαμ κατά την περυσινή σεζόν, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να ξαναφέρει την πιο δημοφιλή ομάδα του νησιού στην κορυφή.«Αυτή είναι η μεγαλύτερη δουλειά που υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο και είμαι περήφανος που αναλαμβάνω την πιο πετυχημένη ομάδα της Αγγλίας», ήταν τα λόγια του Χόντγκσον, ο οποίος ανέλαβε τη Φούλαμ το Δεκέμβριο 2007 και πέρυσι την έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ρόλο στην υπογραφή του έπαιξε το γεγονός ότι σενάρια τον συνέδεσαν πρόσφατα με την αγγλική εθνική ομάδα ως διάδοχο του Φάμπιο Καπέλο. Τελικά ο διάδοχος του Μπενίτεθ έχει σημαντική εμπειρία, καθώς εκτός των άλλων έχει κοουτσάρει την Μπλάκμπερν αλλά και την Ελβετία, την οποία οδήγησε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994.

Οι Μάρτιν Ο' Νιλ, Σλάβεν Μπίλιτς, Μαρκ Χιουζ και Μανουέλ Πελεγκρίνι υπήρχαν επίσης στη λίστα της Λίβερπουλ, εξαρχής όμως, ο Χόντγκσον ήταν η πρώτη επιλογή. Η αποχώρησή του από τη Φούλαμ φέρνει την λονδρέζικη ομάδα σε δύσκολη θέση, παρ' όλα αυτά, με ανακοίνωσή της του ευχήθηκε το καλύτερο: «Το κλαμπ ευχαριστεί τον Ρόι για όσα κατάφερε κατά τη διάρκεια της παραμονής του και του εύχεται το καλύτερο για το μέλλον».

Πλέον, το βασικό ζητούμενο είναι τί μεταγραφές θα κλάνει η Λίβερπουλ, καθώς η διοίκηση είχε υποσχεθεί οι κινήσεις να γίνουν μετά την πρόσληψη του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: