Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οριόλ : "Kίνητρο η παρουσία του προπoνητή"


Ο Οριόλ Λοζάνο Φαρράν Ο Οριόλ Λοθάνο, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός που ανήκει στο γκρουπ των νέων ποδοσφαιριστών για τον Αρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους, στο Κίτσμπιελ της Αυστρίας, αναφέρθηκε στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, εξηγεί την απόφαση του να αποδεχτεί την πρόταση των κιτρίνων και κάνει μια μίνι ανάλυση του αγωνιστικού προφίλ του, χωρίς πάντως να δώσει υποσχέσεις.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα, τους συμπαίκτες σου και το κλίμα που επικρατεί;
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δική μου επιλογή. Το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές με βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή μου, ενώ και ο τρόπος που με υποδέχτηκαν οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ με έκανε χαρούμενο. Όλα πάνε πολύ καλά για εμένα στον ’ρη".

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αφήσεις τα ισπανικά γήπεδα και να παίξεις στην Ελλάδα;
"Αρχικά αυτό με έπεισε περισσότερο ήταν το έντονο ενδιαφέρον του ’ρη να με αποκτήσει. Το γεγονός ότι άφησα τη Ράσινγκ Σανταντέρ μετά από έξι χρόνια είχε να κάνει με το ότι βρίσκομαι σε ιδανική ηλικία για να δοκιμάσω κάτι άλλο, να γνωρίσω ένα νέο πρωτάθλημα και νέες κουλτούρες. Ο ’ρης μου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία και τον ευχαριστώ γι' αυτό".

- Ρώτησες κάποιον παίκτη που αγωνίζεται ήδη στην Σούπερ Λιγκ κάτι για τον ’ρη;
"Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα αρκετά, διότι είναι η πρώτη φορά που φεύγω από την Ισπανία και για να πάρω την μεγάλη απόφαση έπρεπε να ψάξω όλες τις δυνατές πτηχές. Μίλησα με τον Χαβίτο και τον Νάφτι, μου είπαν τα καλύτερα λόγια και αυτό έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο".

- Το γεγονός ότι ο ’ρης έχει στον πάγκο του ένα τεράστιο προπονητικό μέγεθος, όπως είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου;
"Αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο η παρουσία του προπονητή. Ψάχνοντας όλες τις πληροφορίες για τον ’ρη, προτού έρθω, έψαξα να βρω και πληροφορίες για τον προπονητή της ομάδας. Έναν προπονητή που γνώριζα ήδη καλά, διότι έχει δουλέψει σε αρκετούς Ισπανικούς συλλόγους. Μίλησα παράλληλα με αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι που μετέφεραν τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Έκτορ Κούπερ".

- Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις στον ’ρη; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
"Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν ιδιαίτερα με αυτές που έχει και ο ’ρης. Είναι μία ομάδα που έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, κάθε χρόνο διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη. Εγώ ήρθα για να υλοποιήσουμε τους στόχους που ήδη έχει αυτή η ομάδα, αλλά παράλληλα θα είναι πολύ όμορφα αν καταφέρω να συμμετάσχω με την ομάδα του ’ρη στα προκριματικά του Champions League".

- Ποια είναι η άποψη σου για το υλικό και την ποιότητα των συμπαικτών σου;
"Έχω σχηματίσει αρκετά καλή άποψη, όσον αφορά την ποιοτική κατάρτιση των συμπαικτών μου. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η προετοιμασία είναι σκληρή, κυρίως γιατί τρέχουμε. ’ρα τα κριτήρια είναι ακόμη δύσκολα να βγουν και καλύτερα αυτήν την ερώτηση να την απαντήσω μετά από αρκετό καιρό, όταν θα αρχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο".

-Πόσο έτοιμος είναι ο Οριόλ Λοθάνο αυτή τη στιγμή της προετοιμασίας και σε πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα είσαι 100% έτοιμος;
"Ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι. Ελπίζω ότι όλα θα πάνω καλά και γρήγορα θα φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, γιατί έχω εγκλιματιστεί αρκετά γρήγορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: