Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ευρώπη-Οι σημερινές μεταγραφές.

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ph/PhilippeSenderos_2010_6_8_21_25_30_b.jpgΗ Ρόμα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Αντριάνο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Φλαμένγκο, να υπογράφει συμβόλαιο τριών ετών, ενώ θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Συμβόλαιο τριών ετών υπέγραψε και ο Φιλίπ Σεντέρος στην Φούλαμ. Ο 25άχρονος διεθνής Ελβετός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ, ενώ πέρσι ήταν δανεικός στην Έβερτον και πρόπερσι στην Μίλαν.

Σε μη ολοκληρωμένες κινήσεις, ο προέδρος της Λιόν δήλωσε πως έχει συμφωνήσει με τον 24άχρονο Γάλλο στράικερ, Τζιμί Μπριάν και είναι κοντά σε συμφωνία και με την Ρεν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Επίσης, η Γιουβέντους φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Ουντινέζε για την απόκτηση του Πέπε και οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μετά το Μουντιάλ.

Εξάλλου, ελεύθερους άφησε η Μάντσετσερ Σίτι τους Σιλβίνιο, Μπεντζανί Μουαρουαρί και Μαρτίν Πετρόφ.

Ο Δέλλας θα αντικαταστήσει τον Μαϊστόροβιτς που... αντικατέστησε τον Δέλλα

http://www.contra.gr/images/m/dellasaek-0806_m.jpgΜετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, η επόμενη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ θα είναι, όπως έχουμε επισημάνει, ο Τραϊανός Δέλλας.Ωστόσο, για να ανακοινωθεί ο Δέλλας πρέπει πρώτα η ΑΕΚ να απαλλαγεί από τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και το βαρύ συμβόλαιό του, γι' αυτό το θέμα φαίνεται πως θα τραβήξει ακόμα.

Ειρωνία; Ο Δέλλας αποχώρησε από την ΑΕΚ και τον αντικατέστησε ο Μαϊστόροβιτς. Τώρα ο Δέλλας επιστρέφει στην Ενωση για να αντικαταστήσει τον Σουηδό.

Οσον αφορά τον Σουηδό αριστερό μπακ της Κοπεγχάγης, Όσκαρ Βεντ, η ΑΕΚ δεν τα βρίσκει με τους "κόκκινους", οπότε στρέφεται σε άλλες λύσεις για τη θέση, κοιτάζοντας την περίπτωση του Ιωαννίδη, εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή.

Υψηλές προσδοκίες από την Ιταλία


Ο Αμπέτε νέος πρόεδρος της ΠΟ Ιταλίας Σίγουρος ότι η εθνική Ιταλίας θα ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η κατάκτηση του τροπαίου του Μουντιάλ το 2006 και θα επαναλάβει την πορεία της προηγούμενης διοργάνωσης δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τζανκάρλο Αμπέτε.

"Δεν υπάρχει ελάχιστος στόχος για μας. Είναι δικαίωμά μας να έχουμε πάντα τους υψηλότερους στόχους", σχολίασε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι σε κάποιους τομείς η "σκουάντρα ατζούρα" έχει μείνει πίσω. "Ξέρουμε ότι υπάρχουν άλλες ομάδες που τα έχουν πάει καλύτερα από τη δική μας και ότι έχουμε πέσει στη βαθμολογία της FIFA. Εχουμε όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους παίκτες μας. Η εθνική μας ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι έχει νοοτροπία νικητή και ελπίζουμε ότι θα το αποδείξει και στη Νότια Αφρική", κατέληξε ο Αμπέτε.

Υπέγραψε ο Πέπε στη Γιουβέντους


Ο Σιμόνε Πέπε σε προσπάθεια του Λίγες ώρες πριν ανεβεί στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον ίδιο και τους συμπαίκτες στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ, ο Σιμόνε Πέπε πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Γιουβέντους.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι οι υπογραφές θα πέσουν μετά το τέλος του Μουντιάλ, ωστόσο οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ύστερα από απαίτηση του ποδοσφαιριστή και ολοκλήρωσαν τη συμφωνία. Ο 28χρονος ήθελε να πάει στη Νότια Αφρική χωρίς να σκέφτεται ότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με το συμβόλαιο του, το οποίο αναμένεται να τον κρατήσει στη "γηραιά κυρία" μέχρι το 2015.

Ο Πέπε από το 2006 ανήκει στην Ουντινέζει, αλλά την πρώτη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Κάλιαρι. Στη συνέχεια επέστρεψε στο "Φρίουλι", όπου αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια πανηγυρίζοντας 13 γκολ.

Δεν παίζει με Δανία ο Ρόμπεν


Ρόμπεν και Φαν Πέρσι πανηγυρίζουν Την είδηση ότι ο Αριεν Ρόμπεν δεν θα προλάβει τελικά να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα της Ολλανδίας στο Μουντιάλ, με αντίπαλο τη Δανία, έδωσε ο προπονητής των «οράνιε» Μπερτ φαν Μάρβαϊκ. Ως γνωστόν, ο άσος της Μπάγερν τραυματίστηκε στο φιλικό των Ολλανδών με την Ουγγαρία.

Αυτή τη στιγμή, ο παίκτης συνεχίζει την προσπάθεια για να ξεπεράσει το πρόβλημα στο μηρό, κάνοντας εντατικές φυσικοθεραπείες. «Ο Αριεν δεν θα παίξει κόντρα στους Δανούς. Ούτως ή άλλως, κατάφερνε με δυσκολία να παίζει μετά την ήττα της Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και δε θέλω να πάρω κανένα ρίσκο», εξήγησε ο φαν Μάρβαϊκ.

«Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και είναι απίθανο να επιστρέψει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς τόσο γρήγορα. Θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική τις επόμενες ημέρες και θα ξέρω πολύ σύντομα πότε θα είναι έτοιμος. Στόχος μας είναι να προλάβει να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Δε θέλω όμως να αναφερθώ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πρέπει να δείξουμε υπομονή, γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι η υγεία του», κατέληξε ο Ολλανδός προπονητής.

Φιλική τριάρα της Πορτογαλίας στη Μοζαμβίκη

http://www.contra.gr/images/m/portugal_mozambique_080610_m.jpgΗ πρόβα τζενεράλε της Πορτογαλίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορεί να κριθεί επιτυχημένη... κατά το ήμισυ. Το συγκρότημα του Κάρλος Κεϊρόζ επικράτησε 3-0 πετυχαίνοντας όλα του τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε στον πάγκο τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και τον Πέπε η επιστροφή του οποίου στην αγωνιστική δράση (παραμένει χωρίς αγώνα από τον περασμένο Οκτώβριο) πήρε παράταση.

Η Πορτογαλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για γκολ αλλά απειλητικοί έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις και οι Αφρικανοί που είχαν στη σύνθεσή τους τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ του Παναθηναϊκού. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως σκορ.

Τελικά, αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ήταν ο Ντάνι στο 52ο λεπτό, αξιοποιώντας την έξοχη κάθετη πάσα του Ντέκο. Τα άλλα δύο γκολ των Πορτογάλων ήταν υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή και σκόραρε στο 75ο και στο 83ο λεπτό.

Κλείνει στη Μακάμπι ο Μπλατ ?

http://www.contra.gr/images/m/blatt_aris_080610_m.jpgούιξε ο... Τύπος στο Ισραήλ ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ θα είναι ο νέος προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, διαδεχόμενος τον Πίνι Γκέρσον. Ο Αμερικάνος προπονητής, ο οποίος έχει δεσμούς με την "ομάδα του λαού" είχε ραντεβού με τους διοικούντες και επί της ουσίας συμφώνησε να αναλάβει τα ηνία σε μια μεταβατική περίοδο.

Ο ίδιος ο Μπλατ, σε δηλώσεις του επί του θέματος, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μακάμπι, όχι όμως και τη συμφωνία. Ωστόσο κύκλοι από τον ισραηλινό σύλλογο έκαναν λόγο για τελειωμένη υπόθεση που θα επικυρωθεί εντός των ημερών με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Στην περίπτωση που τα σχετικά ρεπορτάζ επαληθευτούν, επηρεάζεται ο σχεδιασμός στον Άρη. Όχι πως ο Μπλατ θα αθετήσει το λόγο του, αφού δεν είχε δεσμευτεί σε κάτι. Ωστόσο οι "κίτρινοι" υπολόγιζαν πως ίσως τον πείσουν να παραμείνει. Κάτι που πλέον μοιάζει απίθανο.

Αναμένεται για τις υπογραφές ο Μπερέτα

http://www.contra.gr/images/m/beretta_paok_080610_m.jpgΤην Παρασκευή ή το Σάββατο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές ο Μάριο Μπερέτα. Για τις εξελίξεις στο θέμα του νέου Ιταλού προπονητή και τα τρέχοντα μεταγραφικά ζητήματα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνδέσμων ο Θόδωρος Ζαγοράκης.Με τον Ιταλό τεχνικό υπάρχει συμφωνία σε όλα, αλλά ο ίδιος ζήτησε μια-δυο μέρες προθεσμία από τον Ζήση Βρύζα, καθώς, όπως του είπε, θέλει πριν υπογράψει στον ΠΑΟΚ, να λύσει κάποιες οικονομικές διαφορές που έχει με την Τορίνο, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αποδοχές του θα είναι γύρω στις 400.000 ευρώ και θα υπογράψει, εκτός απρόοπτου, διετές συμβόλαιο. Αυτή είναι η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και μόνο εάν ο Μπερέτα για δικούς του λόγους υπαναχωρήσει την τελευταία στιγμή μπορεί να "χαλάσει" και να στραφεί ο δικέφαλος του βορρά σε άλλο συμπατριώτη του προπονητή.

Πάντως στον ΠΑΟΚ δεν ανησυχούν από ιταλικά δημοσιεύματα που λένε ότι ο Μπερέτα παραμένει στη λίστα της Τσεζένα, η οποία επίσης ψάχνει για προπονητή.

Για τις εξελίξεις στο θέμα του νέου Ιταλού προπονητή και τα τρέχοντα μεταγραφικά ζητήματα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνδέσμων ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας, σε συνάντηση που είχαν μαζί τους το απόγευμα της Τρίτης στη Τούμπα.

- Με την συμπλήρωση οκτώ ημερών πουλήθηκαν ήδη 1.697 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν και η ροή της διάθεσής του συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι "λόγω εργασιών στο γήπεδο της Τούμπας, τα εκδοτήρια για την πώληση εισιτηρίων διαρκείας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010. Η πώληση εισιτηρίων διαρκείας θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010".

"Καφριλίκι VS αθλητισμού"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqZFc7ME7wLtwIVTHkHpMoxzl3YZg-pOW7ihxaS2Ei6EW1AKOAP9CgEGZ022rznukONYzhQfMOt4nnwdquht2MFpFn5EsprPCYOgaVXrWMJzUlrx710wIyFdw1f6XIquorvh4Yfn6uguYZ/s1600/CEL.jpgΠαρακολούθησε κανείς τον αγώνα Celtics - Lakers? Οι Lakers έχασαν στην έδρα τους μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα - ύμνο στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, με σκορ 103 - 94. Και τι νομίζετε ότι έκαναν οι funs των Lakers, αυτοί που κατά τ΄ άλλα αποτελούμε υποτιμητικά «Αμερικανάκια», εμείς οι έξυπνοι και πολιτισμικά...ανώτεροι «Ελληνάρες»? Έσπασαν τα καθίσματα της ίδιας τους της έδρας? Πέταξαν εκρηκτικά και πλαστικά μπουκάλια? Έβριζαν τους αντιπάλους τους? Επιδίωξαν σκόπιμα να διακοπεί ο αγώνας, βλέποντας ότι η ήττα της ομάδας τους ήταν βέβαιη, ώστε να στερήσουν τη χαρά της νίκης από τον αντίπαλο? Τίποτα απ΄ όλα αυτά. Αντίθετα, χειροκρότησαν την ομάδα τους, την οποία συνέχιζαν μέχρι τελευταία στιγμή να εμψυχώνουν, παρά την αυξανόμενη διαφορά. Με τη λήξη του αγώνα αποχώρησαν αξιοπρεπώς, ήρεμοι και ικανοποιημένοι που είδαν έναν τέτοιο αγώνα, παρά την απογοήτευση που σίγουρα θα ένιωσαν για την ήττα της ομάδας τους.
Παρακολουθώντας κανείς τους δύο αγώνες - με διαφορά δύο ημερών, αντιλαμβάνεται το διαχωρισμό ανάμεσα στο καφριλίκι και τηνν αθλητική παιδεία, την βαρβαρότητα και τον πολιτισμό. Την σαφή διαφορά επιπέδου. Εμείς οι περήφανοι Έλληνες, οι ιδρυτές των Ολυμπιακών Αγώνων είμαστε ανάξιοι να διοργανώσουμε έναν απλό αγώνα μπάσκετ χωρίς να φοβόμαστε για την σωματική ακεραιότητα των παικτών και των φιλάθλων. Αίσχος!" Πηγη τροκτικο.

Στην Ιταλία για προπονητή η Καβάλα


Στάυρος Ψωμιάδης Στην αγορά της Ιταλίας έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους οι παράγοντες της Καβάλας, προκειμένου από εκεί να βρουν τον επόμενο προπονητή τους. Μάλιστα πληροφορίες τους θέλουν να εξετάζουν την περίπτωση του Τζιουζέπε Παπαντόπουλο, όμως ο ομογενής τεχνικός δεν φαίνεται να θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη στα μεταγραφικά, καθώς πρώτα θα πρέπει να "κλείσει" το θέμα του προπονητή και στην συνέχεια θα γίνουν προσπάθειες για την ενίσχυση της ομάδας.

Μαρούσι - Πανελλήνιος 70-60

http://www.sport24.gr/ast/cov/ki/kisss_2010_6_8_20_28_28_b.jpgΣτην τελευταία του φετινή παράσταση, το Μαρούσι ήταν αυτό που έκλεψε καρδιές τη φετινή σεζόν. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πάθος, η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε 70-60 του Πανελληνίου και πήρε την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Απονομή στο τέλος από τους ιθύνοντες της ΚΑΕ, στους πρωταγωνιστές. Στον επίλογο μιας εκπληκτικής σεζόν, το Μαρούσι άφησε στην άκρη που το ταλανίζουν και έκανε το χρέος του, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρχει ο σύλλογος τη νέα σεζόν. Στον αντίποδα, συχχαρητήρια αξίζουν και στον Πανελλήνιο που λίγο έλειψε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας σε αυτή τη σειρά.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπίλι Κις ο οποίος ήταν καθοριστικός στο β' ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Πολύ καλοί και οι Λούκας, Καϊμακόγλου με 12 πόντους έκαστος. Από τον Πανελλήνιο ο Μπλάκνεϊ σήκωσε το βάρος και πάλι στην επίθεση (18π.), δεν είχε όμως βοήθεια από τον Βουγιούκα που χρεώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ και δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του.

Ο αγώνας:

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, το Μαρούσι μπήκε πιο συγκεντρωμένο στο παρκέ και έχοντας για όπλο του την ευστοχία από τα 6.25μ. προηγήθηκε 8-5 και 11-7. Ο Καϊμακόγλου ήταν σε πολύ καλή μέρα επιθετικά, το ίδιο και ο Λούκας, ενώ ο Μπατής όντας πενταδάτος οργάνωνε πολύ καλά το παιχνίδι των γηπεδούχων, αντί του Κις.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν με πόντους διαφορά (16-11), όμως οι Μπλάκνεϊ και Σμιθ ευστόχησαν σε μακρινά σουτ και μείωσαν. Τελικά, το Μαρούσι έχοντας 4/6 τρίποντα προηγήθηκε με 18-15 στο τέλος του δεκάλεπτου, περιορίζοντας τα λάθη του στα δύο, έναντι τεσσάρων του Πανελληνίου. Παρ' όλα αυτά, ο Πανελλήνιος έμενε κοντά στο σκορ χάρη στον έλεγχο των ριμπάουντ (9-7).

Είχε τον έλεγχο το Μαρούσι

Το Μαρούσι συνέχισε να πυροβολεί από τα 6.25μ. και στη συνέχεια. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Πελεκάνο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 24-17 και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7.

Κι όσο ο Πανελλήνιος έκανε λάθη ο Κις εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 (27-17) με νέο τρίποντο. Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Ζούρου, ήθελε αφενός να ανακόψει το ρυθμό του Αμαρουσίου και αφετέρου να ηρεμήσει τους παίκτες του οι οποίοι είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους.

Η άμυνα ζώνης των "Ολυμπιονικών" κάπως αποσυντόνισε το Μαρούσι και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 29-24 με σερί 5-0. Δύο συνεχόμενα λάθη από το Μαρούσι, ή αν προτιμάτε δύο συνεχόμενα κλεψίματα από τον Πανελλήνιο έδωσαν την ευκαιρία στον δεύτερο να μειώσει περισσότερο (29-28) με τον Ξανθόπουλο να βάζει ένα απίστευτο καλάθι.

Το Μαρούσι βρήκε λύσεις από Κις και Μαυροειδή και τελικά έφυγε για τα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 34-30 με τον Βουγιούκα να σκοράρει στην εκπνοή. Ο τελευταίος πήρε την μπάλα μετά από καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε στον Σμιθ για μαρκάρισμα στον Μαυροειδή και οι γηπεδούχοι δίκαια διαμαρτυρήθηκαν.

Αντεπίθεση στην αντεπίθεση

Μπορεί ο Σμιθ να μειώσε στον πόντο (34-33) στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, ωστόσο το Μαρούσι με όπλο την γρανιτένια του άμυνα ξέφυγε με σερί 5-0, κάνοντας το σκορ 39-33. Το τέταρτο φάουλ του Βουγιούκα καθώς έσπρωξε φανερά εκνευρισμένος τον Αριγκμπάμπου ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα για τον Πανελλήνιο.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν με 41-33, όμως ο Πανελλήνιος με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Παπαμακάριο και Μπλάκνεϊ (2) ισοφάρισε σε 42-42, χάρη σε επιμέρους 9-1. Το Μαρούσι είχε χάσει τρία λέι απ και ο Παπαμακάριος εξακολούθησε να το τιμωρεί από τα 6.25μ. (44-47).

Η ομάδα του Μπαρτζώκα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με σερί 9-0 στο τελευταίο λεπτό κι ένα απίστευτο τρίποντο από τον Πελεκάνο από τη σέντρα, ξέφυγε και πάλι με 53-47.

Μίλησε ο Κις στο τέλος

Το σερί του Αμαρουσίου πάντως ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα της δ' περιόδου με τον Κις να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων (56-47). Πλέον, οι γηπεδούχοι είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους, εκτός από την έδρα που είχε ζεσταθεί για τα καλά.

Η διαφορά άγγιξε και τους 12 πόντους (63-51), όμως ο Μπλάκνεϊ εξακολούθησε να παλεύει μόνος για την ομάδα του και μείωσε σε 63-56, καθώς ο Βουγιούκας παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στο παρκέ κατάφερε να βοηθήσει στο σκοράρισμα.

Από εκεί κι έπειτα, όλα είχαν τελειώσει, καθώς ο Πανελλήνιος δεν μπορούσε να μειώσει και το Μαρούσι με κάρφωμα του Μπατή έκανε το 70-60 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι ιθύνοντες του Αμαρουσίου απένειμαν μετάλλια στους παίκτες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ικανοποίησή τους για μία σεζόν που ας μην ξεχνάμε το Μαρούσι ξεκίνησε πρώτη (λόγω των προκριματικών στην Ευρωλίγκα) από τις ελληνικές ομάδες και ολοκλήρωσε τελευταία.

*Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά για να παρακολουθήσει τον πέμπτο μικρό τελικό. Ανάμεσα τους, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Νίκολας, ο Νικ Καλάθης, ο Πέκοβιτς με την αδερφή του, ο Γιόνας Καζλάουσκας, ο Γιώργος Καράγκουτης κ.α.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 34-30, 53-47, 70-60

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας, Κις 18(4), Λούκας 12(1), Πελεκάνος 9(3), Μπατής 10(2), Χόμαν 1, Νάντζφεϊ, Μαυροειδής 4, Καλάθης 4, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 12(2).

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 10(2), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής, Όουενς 7, Σμιθ 11(1), Πέτρουλας 3(1), Όστοϊτς, Μπλάκνεϊ 18(2), Κολώκας 2, Βουγιούκας 7.

Διαμαντίδης επί παντός επιστητού

http://www.contra.gr/images/m/jim_m.jpgΜε τοποθέτησή του στο ιστολόγιο που διατηρεί μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά, με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για τους τελικούς, τον Μίλος Τεόντοσιτς, τη χρονιά συνολικά, την εθνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και το δικό του μέλλον.Αναλυτικά:

«Οταν κατακτάς ένα πρωτάθλημα και μάλιστα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου, του Ολυμπιακού δεν μπορείς παρά να μην είσαι ευτυχισμένος. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που νιώθουμε όλοι στην ομάδα. Ηταν μία περίεργη χρονιά, επειδή δυστυχώς χάσαμε το κύπελλο και δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ηταν όμως πετυχημένη χρονιά; Το θέμα αυτό σηκώνει κουβέντα. Κατ’ αρχήν ποτέ δεν μπορείς να τα κερδίζεις όλα κάθε χρόνο. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν εγγυήσεις για επιτυχία. Για μένα ήταν η πρώτη φορά από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό, δηλαδή εδώ και έξι χρόνια, όπου τελειώνουμε τη χρονιά μόνο μ’ έναν τίτλο, το πρωτάθλημα. Ομως παίζουν κι άλλες ομάδες και όχι μόνοι μας. Οπότε θα έλεγα πως η φετινή σεζόν δεν είναι ούτε απολύτως επιτυχημένη, ούτε απολύτως αποτυχημένη. Απλά ο τελευταίος τίτλος, χρονικά, που είναι το πρωτάθλημα, σου εγγυάται ένα ήρεμο καλοκαίρι. Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο στην απώλεια του κυπέλλου και στον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, έπαιξαν οι τραυματισμοί στο χρονικό σημείο, όπου κατά παράδοση δεν παίζουμε καλά. Ηταν δηλαδή στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Ήμασταν εκτός ρυθμού και κάθε άλλο παρά πλήρεις. Θεωρώ πως η σεζόν άλλαξε όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρωλίγκα και για δύο εβδομάδες, όντες πλήρεις, κάναμε μία μίνι προετοιμασία, αφού πλέον είχαμε ένα μόνο παιχνίδι την εβδομάδα. Τότε πιάσαμε ρυθμό, αρχίσαμε να παίζουμε καλά και ανεβάσαμε πολύ την απόδοσή μας. Παίξαμε σαν Παναθηναϊκός. Από τότε και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Το γεγονός ότι νικήσαμε πέρυσι στην έδρα του Ολυμπιακού, για να επανακτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και φέτος για να πάρουμε το ματς που μας έδωσε το πρωτάθλημα, λέει πολλά για το χαρακτήρα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα είναι ποτισμένη με αυτοπεποίθηση την οποία μπορεί και βγάζει μέσα σε δύσκολες έδρες όπως είναι το ΣΕΦ. Θέλω όμως να σταθώ σε αυτό που έγινε με τον Τεόντοσιτς στο τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ. Σαφώς και η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή. Αλλά ήταν αντίδραση σε δράση που προηγήθηκε. Ολοι φυσικά έκραξαν εμένα, γιατί εμένα έδειξε η τηλεόραση κι έτσι έπρεπε να γίνει. Κανείς όμως δεν έψαξε να δει τι έγινε πριν και αν εγώ προκλήθηκα. Είναι εκτός χαρακτήρα αυτό που έγινε και στενοχωριέμαι επειδή το είδαν μικρά παιδιά, που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Δεν ήταν σωστό. Αύριο έχουμε τη φιέστα στο ΟΑΚΑ και θα ήθελα όλον τον κόσμο μας να έρθει και να πανηγυρίσει μαζί μας. Ξέρω ότι το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό έχει λήξει, αλλά είμαι δεμένος με την ομάδα. Υπάρχει θέληση για να μείνω. Αποτελεί επιθυμία μου και μόλις ξεκουραστούμε λίγο θα κάτσουμε κάτω να μιλήσουμε ήρεμα και ωραία. Βεβαίως δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μου είναι αδύνατον να το σκεφτώ. Πιστεύω και θέλω, όχι μόνο εγώ αλλά άπαντες, να μείνει. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ την ομάδα χωρίς τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Μετά τη φιέστα θα ξεκουραστώ. Θα φροντίσω να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Την Εθνική δεν την έχω τώρα στο μυαλό μου. Αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Θα είμαι κανονικά στην προετοιμασία, αλλά τώρα προέχει η ξεκούραση».

Σε απολογία Μιχαλόπουλος και Αστέρας Τρίπολης


Ο Μιχαλόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα Δεν γλύτωσαν τελικά την κλήση σε απολογία ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ηλίας Μιχαλόπουλος. Μετά την καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, κάλεσε την ομάδα της Αρκαδίας και τον παίκτη να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα που δημιούργησαν με τις ανακοινώσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά και ο παίκτης είχαν ανακοινώσει την συμφωνία τους για την μεταγραφή του, όμως αποδείχθηκε ότι δεν είναι ελεύθερος, αλλά παρά την προσφυγή που έχει κάνει εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, δεσμεύεται τυπικά με συμβόλαιο μαζί του.

Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει πως υπήρξε δόλος από τον Αστέρα Τρίπολης, τότε δεν αποκλείεται να επιβληθούν βαριές ποινές στην ομάδα της Αρκαδίας που θα ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και μπορεί να φτάνουν ως αφαίρεση βαθμών, αλλά και απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 10/06/2010 και ώρα 13.30 την παρακάτω ΠΑΕ καθώς και τον κάτωθι ποδοσφαιριστή: Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Η. Μιχαλόπουλος: "Κατόπιν της από 4-6-2010 καταγγελίας της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρίας ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλείσθε να εμφανισθείτε ενώπιον της παρούσης Επιτροπής, στις 10-6-2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.30 προς αντίκρουση των εις βάρος σας καταγγελομένων"

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, επ. 17 και 18 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών και των άρθρων 1, επ. 26 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο".

Επιμένει για Καρντόσο η Λάρισα


Ο Οράσιο Καρντόσο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον Ολυμπιακό Ο Οράσιο Καρντόσο παραμένει ένας από τους βασικούς υποψήφιους για την θέση του αμυντικού μέσου στην Λάρισα. Ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας, ωστόσο κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει.

Παράλληλα οι παράγοντες της θεσσαλικής ομάδας, συνεχίζουν την αναζήτηση παικτών και στο εξωτερικό και όπως όλα δείχνουν οι αγορές της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι οι βασικοί τους στόχοι.

Στέλνουν Κρέιτσι στον Ηρακλή

Στέλνουν Κρέιτσι στον Ηρακλή

Αν και αυτή την στιγμή ο Ηρακλής απασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της αδειοδότησης, στην Τσεχία μοιάζου να έχουν… διαφορετική άποψη. Ο Γίρι Κρέιτσι, με βάση Τσέχικα δημοσιεύματα έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1.90, που αγωνιζόταν στην Γιάμπλονετς, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους «κυανόλευκους».

Οδεύει προς Λιόν ο Μπριάν


Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά Την απόκτηση του Τζίμι Μπριάν από τη Ρεν προανήγγειλε ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολά. Ο Γάλλος επιθετικός έχει προγραμματιστεί να περάσει στις 15 Ιουνίου από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Ολιμπίκ.

Ο Ολά τόνισε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον παίκτη και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Λιόν αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Γιοάν Γκουρκούφ, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε πιθανότητα απόκτησής του, λόγω των υψηλών απαιτήσεων της Μπορντό.

Καρασσαβίδης: «Πολύ οργανωμένος ο Μπερέτα»

Ο Θεόφιλος Καρασαβίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον Μάριο Μπερέτα, που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αποτελέσει το νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, πολύ οργανωμένος και αυτός και το τιμ που έχει μαζί του. Θα αλλάξει αρκετά σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής. Ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και ποτέ δεν είχε προβλήματα με παίκτες. Νομίζω ότι θα φέρει μια διαφορετική φιλοσοφία στο κομμάτι του ΠΑΟΚ. Παίζει με οργανωμένο σύστημα, ο ΠΑΟΚ τον βολεύει γιατί έχει γρήγορους ακραίους, και η άμυνα του ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα».

Ανακοίνωσε Κούσα ο Παναιτωλικός


Ο Κούσας πανηγυρίζει Ο Γιώργος Κούσας αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού. Ο 29χρονος αμυντικός, ο οποίος αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρέθηκε την Τρίτη στο Αγρίνιο όπου συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τον Παναιτωλικό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο παίκτης έκανε την παρακάτω δήλωση: "Είμαι χαρούμενος που από σήμερα ανήκω στην ομάδα του Παναιτωλικού. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω να υλοποιηθεί ο στόχος της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τους διοικούντες που με επέλεξαν".

Ηρακλής -Θα γιορτάσουν την επέτειο με συλλαλητήριο

http://www.contra.gr/images/m/HRAKLHS0806_m.jpgΤριάντα τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, οι φίλαθλοι του Ηρακλή ετοιμάζονται να γιορτάσουν μ' έναν ξεχωριστό τρόπο την επέτειό τους, την Τετάρτη (09/06), ταξιδεύοντας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ΕΠΟ.Στις 08:00 το πρωί της Τετάρτης οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν δώσει ραντεβού στο Ιβανώφειο προκειμένου να πάρουν τα λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί και να μεταβούν στην πρωτεύουσα με στόχο να φωνάξουν για το δίκιο τους και στην Αθήνα. Η μετάβαση θα γίνει δωρεάν και οι εγγραφές για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη (8/6) από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ στα γραφεία του ΤΑΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης θα έχει επαφές και με τον Αττικάρχη, Γρηγόρη Μπαλάκο ώστε και να επιτραπεί απρόσκοπτα η μετάβαση στην Αθήνα, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Την διοίκηση της ΠΑΕ θα εκπροσωπήσει στην κάθοδο στην Αθήνα ο υπεύθυνος οικονομικών Αλέξης Κεσόπουλος.

Ετό: "Ρατσιστές, αλλάξτε συμπεριφορά"


Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν Με την ευκαιρία του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται σε αφρικανική ήπειρο ο αρχηγός της εθνικής του Καμερούν, Σάμουελ Ετό ελπίζει πως θα περιοριστούν τα φαινόμενα ρατσισμού. Στην συνέντευξη που έδωσε στην αγγλική εφημερίδα The Guardian έκανε ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα...

"Ποτέ δεν ήταν εύκολο να ακούς ρατσιστικά σχόλια και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Αλλά ίσως με αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο-που είναι το πρώτο που γίνεται στην Αφρική- να αλλάξει η συμπεριφορά του κόσμου. Το ελπίζω καθώς ταλαιπωρήθηκα πολύ και φέτος στην Ιταλία. Δεν είναι μόνο μια χώρα που έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό. Πρέπει όμως να υποστώ αυτές τις λεκτικές επιθέσεις για να έχω την δυνατότητα να ζω μεγάλες στιγμές σαν το Μουντιάλ και να επιβραβεύομαι με τίτλους", τόνισε ο Ετό.

Προβέρα: "Ο Μπενίτεθ είναι εξαίρετος προπονητής"


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Ράφα Μπενίτεθ θα είναι ο διάδοχος του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ιντερ. Η ανακοίνωση δεν έχε βγει ακόμα, αλλά ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, με δηλώσεις του έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό εν όψει της νέας σεζόν.

"Η ομάδα είναι ισχυρή και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τους στόχους και το ρόστερ. Ο Μπενίτεθ είναι εξαίρετος προπονητής και είμαι σίγουρος ότι με αυτόν τον θα μπορέσουμε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες με αυτές που είχαμε με τον Μουρίνιο", υποστήριξε ο Προβέρα.

Απομένουν οι υπογραφές για Πέπε


Σιμόνε Πέπε Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ θα ολοκληρωθεί πιθανότατα η μεταγραφή του Σιμόνε Πέπε στη Γιουβέντους. Ο διεθνής παίκτης της Ουντινέζε πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής της "σκουάντρα ατζούρα" για τη Νότια Αφρική, αλλά οι υπογραφές στα συμβόλαια αναμένεται να «πέσουν» μετά την επιστροφή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο νέος προπονητής της Γιουβέντους, Τζίτζι Ντελ Νέρι, έχει ζητήσει ενίσχυση στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και ο Πέπε μπορεί να καλύψει τη θέση στη δεξιά πλευρά. Παράλληλα, η "Γηραιά Κυρία" φημολογείται ότι κινείται για την απόκτηση του Σέρβου μέσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Κράσιτς.

"Τέλος" τρεις παίκτες από τη Μάντσεστερ Σίτι


Τέβες και Πετρόφ ήταν οι σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι Παρελόν από το δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι αποτελούν οι Μάρτιν Πετρόφ, Σιλβίνιο και Μπεντζανί Μβαρουβαρί, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση των «πολιτών». Σε λίγες εβδομάδες έληγε το συμβόλαιο και των τριών παικτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο περιθώριο από το Δεκέμβριο, όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «σίτιζενς».

Ο 31χρονος Βούλγαρος μεσοεπιθετικός έμεινε για τρία χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι και, εξαιτίας των τραυματισμών που τον «έπληξαν», αγωνίστηκε βασικός σε 57 αναμετρήσεις, ενώ ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποκτήθηκε στην αρχή της περσινής σεζόν από την Μπαρτσελόνα.

Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ζιμπάμπουε τελείωσε τη σεζόν με τη μορφή του δανεισμού στη Σάντερλαντ, καθώς δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του Μαντσίνι για την επιθετική γραμμή της Σίτι.

Ενσταση Ρόδου κατά της Δόξας Δράμας!


Το σήμα της Ρόδου Ενσταση κατέθεσε η Ρόδος κατά της Δόξας Δράμας για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ρόμπσον Περέιρα Ντε Αντράντε στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή. Οι νησιώτες εκτιμούν ότι ο παίκτης δεν έπρεπε να παίξει και ευελπιστούν ότι θα πάρουν το ματς στα χαρτιά ώστε να σωθούν.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη -μία ημέρα μετά το τέλος των πλέι άουτ- τη Δόξα. Φυσικά, αν δικαιωθεί η Ρόδος, έρχονται τα πάνω κάτω στη διαδικασία.

Παίζουν μία κατηγορία Πανσερραϊκός και ΟΦΗ!


Φάση από τον αγώνα ΟΦΗ - Πανσερραϊκός Με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 6ης ημέρας, ολοκληρώνονται τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Β' Εθνικής. Στα πλέι οφ, το ενδιαφέρον μονοπωλεί ο αγώνας που θα γίνει στις Σέρρες, ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι με νίκη και ισοπαλία εξασφαλίζουν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, ενώ οι Κρήτες, θέλουν μόνο νίκη για να επιστρέψουν στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Εθνικό, σε μία αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στα πλέι άουτ, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, καθώς η Ρόδος που υποβιβάσθηκε στη Γ' Εθνική, θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και ο Θρασύβουλος θα φιλοξενήσει τη Δόξα Δράμας, σε έναν αγώνα με μοναδικό κίνητρο το γόητρο.

Πλέι οφ
(ώρα έναρξης 20:00)

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ
Πιερικός-Εθνικός

Βαθμολογία
Πανσερραϊκός 13
ΟΦΗ 11
Εθνικός 8
Πιερικός 1

Πλέι άουτ
(ώρα έναρξης 17:30)

Ρόδος-Ιωνικός
Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας

Βαθμολογία
Δόξα Δράμας 10
Θρασύβουλος 9
Ιωνικός 8
Ρόδος 4

Παπα – Χρήστος: «Θα πετάξω τα ράσα εάν…»

Παπα – Χρήστος: «Θα πετάξω τα ράσα εάν…»

Ο παπα – Χρήστος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ανανέωσα τα διαρκείας στη «Θύρα 4» και το δικό μου και των υιών μου. Είμαστε καλοί φίλοι με τον πρόεδρο και τα λέμε συχνά. Λένε ότι ασχολούμαι με τους αλήτες της κοινωνίας αλλά αυτός ο κόσμος που υποφέρει, αυτή τη στιγμή αγανακτεί. Κατά καιρούς έχω κάνει σκληρές δηλώσεις για την υπόθεση Βατοπεδίου, Φοράω ένα ράσο και δεν θέλω να αισθάνομαι ότι κάποιοι άνθρωποι που φορούσαν ράσο έκαναν τέτοια πράγματα στο Βατοπέδι. Απευθύνομαι στον απλό φίλο μου και τη νεολαία. Θα σταθώ όρθιος, παρότι έμελλε να φάω εγώ το πρώτο βόλι. Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι. Πόσα χρέη χαρίστηκαν στον Ολυμπιακό, του Κοσκωτά, του Νταϊφά, του Σαλιαρέλη και του Κόκκαλη; Έρχονται τα παιδιά αυτά, οι…»αληταράδες» και μου εξομολογούνται και τους ευχαριστώ μέσα από τις καρδιά μου. Είναι τρελός πράγματι ο παπάς, όπως λέει και το σύνθημα. Θα το παλέψω μέχρι τέλους, είτε έχω ράσο, είτε όχι. Αν χρειαστεί θα τους πετάξω και τα ράσα, δεν συμβιβάζομαι. Την Μεγάλη Πέμπτη τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο ήρθαν εκατοντάδες άνθρωποι από τη Θύρα 4 με σκουλαρίκια με μακριά μαλλιά για να εξομολογηθούν. Από το 1978 πηγαίνω στη «Θύρα 4». Δεν θα κάνω έφεση για την απόφαση της Μητρόπολης, την κάνουν αυτά τα παιδιά για μένα κάθε ημέρα, αυτοί οι… αληταράδες. Εγώ θέλω να ζω την ατμόσφαιρα της «Θύρας 4», όταν πηγαίνω στα παιχνίδια και έπειτα γυρνάω σπίτι μου δεν θέλω να βγάλω τα ράσα γιατί μυρίζουν από την ατμόσφαιρα των οπαδών μας».

Χάνει το Mundial o Νάνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη απώλεια για την Πορτογαλία ο τραυματισμός του Νάνι, ο οποίος χάνει το Mundial της Νότιας Αφρικής λόγω τραυματισμού.

Ο Κάρλος Κεϊρόζ θα στερηθεί των υπηρεσιών του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νάνι, αφού ο άσος των «κόκκινων διαβόλων» τέθηκε νοκ-άουτ εξαιτίας ενός προβλήματος στον αριστερό ώμο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (8/6) η ομοσπονδία της χώρας.

Ο νεαρός διεθνής είχε τραυματιστεί στην προπόνηση της Παρασκευής στη Λισαβόνα, όταν έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από «ακροβατική» προσπάθεια για σουτ, αλλά αρχικά η κατάστασή του δεν είχε χαρακτηριστεί σοβαρή. Ακολούθησε κανονικά την αποστολή στη Νότια Αφρική και απλώς θεωρείτο αμφίβολος για το φιλικό με τη Μοζαμβίκη. Οι εξετάσεις, όμως, στις οποίες υποβλήθηκε εκ νέου έδειξαν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τους Ίβηρες.

Τη θέση του στην 23άδα της Πορτογαλίας θα πάρει ο 25χρόνος μέσος Ρούμπεν Αμορίμ της Μπενφίκα.

Ο Ετό τρελάθηκε τα δίνει όλα τσάμπα!

Μία μικρή έκπληξη περίμενε τους παίχτες του Καμερούν στην χθεσινή προπόνηση. Ο Σάμουελ Ετό σκέφτηκε να φροντίσει για την διάθεση των συμπαιχτών του και κατέληξε ότι η πλέον ενδεδειγμένη λύση ήταν να τους κάνει δώρο ρολόγια αξίας 1.3 εκατ. ευρώ.
Ο Καμερουνέζος επιθετικός της Ίντερ αγόρασε λοιπόν από ένα ρολόϊ αξίας 42.000 ευρώ για καθέναν από τους συμπαίχτες του. Φήμες λένε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση μετά από τις δηλώσεις του θρύλου του Καμερούν Ροζέρ Μιλά, στις οποίες κατηγορούσε τον Ετό ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την πατρίδα του. Προφανώς ό Μιλά δεν αναφερόταν στην αγορά ακριβών ρολογιών, αλλά μάλλον έτσι ερμηνεύθηκε από τον πρώην φορ των «μπλαουγκράνα».

Για την ιστορία πάντως, η κίνηση αυτή φαίνεται ότι μπορεί να αποπροσανατόλισε τους Καμερουνέζους διεθνείς, οι οποίοι λίγο μετά τα δώρα, έχασαν με 4-3 από τη Σερβία.

Πανθρακικός: Ανακοινώθηκε ο Ανδριόλας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Κώστα Ανδριόλα στον Πανθρακικό. Ο 25χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο, υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με την ομάδα της Κομοτηνής.

«Οι άνθρωποι του Πανθρακικού έδειξαν από την πρώτη στιγμή την επιθυμία να με εντάξουν στην ομάδα τους και ότι στόχος είναι η άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα», τόνισε ο Ανδριόλας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, αλλά και τον προπονητή του Πανθρακικού, και να τους υποσχεθώ πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την αποδέσμευση των ποδοσφαιριστών της Χρήστου Πέντσα και Θανάση Στόικου.

Μουντιάλ 2010,: Χτύπημα πιτσιρικά σε Λουίς Φαμπιάνο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική Βραζιλίας έκανε ένα χαλαρό "ξεμούδιασμα" ενόψει της έναρξης των υποχρέωσεών της στο Μουντιάλ, επικρατώντας με 5-1 της Τανζανίας το απόγευμα της Δευτέρας, όμως για τον Λουίς Φαμπιάνο το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις καθώς δέχτηκε ένα... άπερκατ λίγο πριν τη σέντρα.

Η αιτία; Ο επιθετικός της Σεβίλλης γύρισε για λίγο στην παιδική του ηλικία την ώρα που οι ομάδες είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο, καθώς βρήκε την ευκαιρία να πειράξει στα μάγουλα ένα μικρό παιδί από αυτά που ήταν επιφορτισμένα να συνοδεύουν τους αθλητές, με την κίνησή του όμως αυτή να έχει και το αντίτιμό της...

Αυτό ήταν μία γρήγορη μπουνιά στο πηγούνι από τον αγανακτισμένο πιτσιρικά την ώρα που ο ανυποψίαστος παίκτης έσκυψε για να "απολογηθεί" για την υπερβολική οικειότητά του, με την κίνηση του νεαρού να γίνεται αντιληπτή μάλιστα από τον Κακά ο οποίος ξέσπασε αυθόρμητα σε γέλια.

Μουντιάλ 2010: Χωρίς Facebook Άγγλία και Ισπανία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αναγκασμένοι να αποχωριστούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Τwitter κτλ.) είναι οι Άγγλοι και Ισπανοί διεθνείς κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.

Οι παίκτες του "λιονταριών" προς απογοήτευση των θαυμαστών τους δεν θα κάνουν τα σχόλια τους στο διαδίκτυο, ούτε θα γράψουν άρθρα για βρετανικές εφημερίδες.

Έπειτα από εντολή του Φάμπιο Καπέλο, θα περιοριστούν σε τοποθετήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ισπανία με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επίσης να βάζει μπλόκο στη χρήση Facebook και Twitter από τους "φούριας ρόχας".

Ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι τις 11 Ιουνίου οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μακριά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Μετά την έκρηξη της δημοτικότητας του Twitter δεκάδες αθλητές δημοσιοποίησαν τις απόψεις του μέσω των εφαρμογών της κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούλιο του 2009, ο Άγγλος στράικερ Ντάρεν Μπεντ είχε αναγκαστεί να απολογηθεί για την επίθεση που έκανε μέσω Τwitter στον πρόεδρο της Τότεναμ, Nτάνιελ Λίβι τον οποίο κατηγόρησε πως χάλασε τη μετεγγραφή του στη Σάντερλαντ.

Πρόσφατα ο Κακά είπε πως σκόπευε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της συζύγου του στο Twitter, καθώς τα Ισπανικά media ανέφεραν πως ασκούσε κριτικής εις βάρος του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Μανουέλ Πελεγκρίνι διότι δεν έδινε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Βραζιλιάνο άσο.

Πέρεθ:"Καλύτερη μεταγραφή ο Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/inter_2010_6_2_18_37_4_b.jpgΟ Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Φλορεντίνο Πέρεθ."Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης μας επιτάσει να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο. Η προτεραιότητα μας είναι η Ευρώπη και να έχουμε τη θέση που μας αξίζει. Αλλαξαμε προπονητές γιατί πιστεύω ότι είχα την ευκαιρία να προσλάβω αυτόν που νομίζω ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της "Βασίλισσας" και πρόσθεσε:

"Ο Μουρίνιο είναι απλά ο καλύτερος. Έχει μία νέα αποστολή να εκτελέσει. Αυτό που με εκπλήσσει είναι το πάθος του. Θέλει όλα να είναι οργανωμένα.

Ο Μουρίνιο ξέρει τον σύλλογο και την ιστορία του. Είναι περήφανος και θέλει να δοξαστεί με την Ρεάλ Μαδρίτης. Η κορυφαία μεταγραφή μας το καλοκαίρι ήταν ο προπονητής και θα αποκτήσουμε δύο ή τρεις νέους παίκτες γιατί ήδη έχουμε σπουδαίο ρόστερ".

Έκρηξη του Φάμπιο Καπέλο στα αποδυτήρια

http://www.contra.gr/images/m/capello_m.jpgΠοιος είδε τον Φάμπιο Καπέλο και δεν τον φοβήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα της Αγγλίας με τους Platinum Stars, καθώς ήταν μόνο ικανοποιημένος δεν ήταν απο την παρουσία των παικτών του.Ο Ιταλός τεχνικός μπήκε στα αποδυτήρια και στην κυριολεξία ήταν έτοιμος να εκραγεί, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εφημερίδες στο νησί, κανείς δεν τον έχει ξαναδεί σε αυτή την κατάσταση στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο πάγκο της ομάδας. “Ξέρω οτι είναι ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά παράλληλα είναι και ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεται”, τόνισε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του, στην ολιγόλεπτη ομιλία του.

Βέβαια, μπορεί να μην είπε πολλές κουβέντες, αλλά οι εκφράσεις στο πρόσωπό του έκαναν κατανοητό στους Άγγλους το μήνυμα που ήθελε να τους περάσει: “Για να είμαι ειλικρινής, ο προπονητής δεν ήταν ικανοποιημένος απο την παρουσία μας στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πολύ σύντομος σε όσα μας είπε, αλλά έγινε κατανοητός. Έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και θέλει να κερδίζουμε συνέχει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζερμέν Ντεφόε.

Ο επιθετικός των “λιονταριών” μάλιστα δικαιολόγησε τον προπονητή του λέγοντας: “Μας “φορτώνει” πριν το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που είναι απολύτως σωστό. Μέχρι το τέλος του αγώνα θέλει να πιέζουμε ψηλά, να κερδίζουμε τη μπάλα και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη και στην προπόνηση. Μας είπε οτι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί προκειμένου να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θέλει να παίζουμε χαλαρά. Μόνο αν αντιμετωπίζουμε ακόμη και τις προπονήσεις λες και παίζουμε επίσημο παιχνίδι, μπορούμε να βελτιωθούμε”.

Τσεσνάουσκις: "Δεν το σκέφτηκα πολύ"


Ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις Στο ΑΡΗΣ FM 92,8 φιλοξενήθηκε ο Λιθουανός μεσοεπιθετικός, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις που υπέγραψε για τρία χρόνια με τους κίτρινους. Ο Τσεσνάουσκις δήλωσε «πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να δώσω όλα μου τα συναισθήματα στη νέα μου ομάδα και να βρω τις ευκαιρίες που επιζητώ για να βοηθήσω την ομάδα του Αρη. Δεν το πολυσκέφτηκα για να πάρω την απόφασή μου. Είχα άποψη για τον Αρη, είχα και το internet στη διάθεσή μου, αλλά και την άποψη του μάνατζερ μου. Δεν το σκέφτηκα πολύ, κατευθείαν είπα το "ναι" και υπέγραψα το συμβόλαιό μου».

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το πώς σκέφτεται τον Αρη και για τη νέα αγωνιστική χρονιά, απάντησε: «Θέλω να κάνουμε καλή δουλειά στην προετοιμασία, πριν ξεκινήσει η χρονιά και να μπορέσουμε, δουλεύοντας, να πετύχουμε περισσότερα από ό, τι πέτυχε η ομάδα την προηγούμενη χρονιά».

Σχετικά με τον Έκτορ Κούπερ και για το πώς αισθάνεται που θα συνεργαστεί μαζί του, σχολίασε ο μεσοεπιθετικός: «Δεν τον έχω συναντήσει από κοντά ακόμη, αλλά σίγουρα γνωρίζω πόσο μεγάλος προπονητής είναι. Και μόνο το ότι με επέλεξε σημαίνει πολλά για μένα και με την πρώτη ευκαιρία-όσο πιο σύντομα γίνεται- θα μιλήσω μαζί του».

Στην ερώτηση για το πότε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Θα έρθω με τη σύζυγό μου για να δω την πόλη, τα μέρη, να τακτοποιηθούμε και μετά την προετοιμασία θα είναι, πλέον, όλη η οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη».

Ο Τσεσνάουσκις αναφέρθηκε και στη θέση στην οποία παίζει και για τις ασσίστ που δίνει στους συμπαίκτες του: «Είναι η θέση μου που το απαιτεί αυτό, το να κάνω δηλαδή καλές μπαλιές και να αξιοποιώ τους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ και για γκολ, βέβαια, αλλά δουλειά μου είναι οι σέντρες, να γίνονται χαρούμενοι οι συμπαίκτες μου σκοράροντας και αυτοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να βάζουν γκολ».

Αναφορικά με τους οπαδούς του Αρη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν συμφώνησα με τον Αρη και ήθελα να πάρω μία γεύση για τους οπαδούς της ομάδας, έψαξα στο internet και αυτό που διαπίστωσα είναι πως ο κόσμος είναι πραγματικά απίστευτος. Έπαιξα και μπροστά στους οπαδούς του Αρη, βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να παίζεις μπροστά τους. Ωστόσο, σου δίνει δύναμη η παρουσία και η στήριξή τους, για να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς».

Τέλος, ο διεθνής μεσοεπιθετικός μίλησε και για τους δημοσιογράφους στη Λιθουανία: «Ακόμη δεν ξέρουν για τη μεταγραφή μου, άλλωστε δεν ξέρουν ότι ο Αρης έχει τόσο μεγάλη ομάδα και στο ποδόσφαιρο. Όταν μάθουν για τη νέα μου ομάδα, θα ξεκινήσουν να μου τηλεφωνούν και τότε θα σας πω και πώς αντιμετώπισαν τη μεταγραφή μου».

Μαρματάκης: “Ο Πάμπλο Γκαρσία μας έδωσε το σύνθημα”

Μαρματάκης: “Ο Πάμπλο Γκαρσία μας έδωσε το σύνθημα”

Ο Κώστας Μαρματάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για το συμβάν με τη φανέλα του Πάμπλο Γκαρσία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΝ και της επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρματάκης παρέδωσε σε άλλο μέλος του κόμματος μία φανέλα με το πρόσωπο του Γκαρσία σαν Τσε Γκεβάρα και το μότο του Ουρουγουανού άσου. “Έγινε ένα περιστατικό, κράταγα μία φανέλα με το πρόσωπο του Πάμπλο σαν Τσε και το γνωστό σύνθημα “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”. Είχα υποσχεθεί να τη φέρω στο σύντροφο Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι φίλος και οπαδός του ΠΑΟΚ, άρρωστος θα έλεγα. Βέβαια, το κάναμε λίγο προκλητικά στην αρχή μπροστά σε ένα φίλο μας Αρειανό, τον κ. Λάσκο, ο οποίος αντέδρασε και έγινε η σχετική καζούρα” δήλωσε ο κ. Μαρματάκης και πρόσθεσε: “Πολύς κόσμος που ήταν εκεί, δεν ήξερε το σύνθημα και του άρεσε, έμαθε ότι ο Γκαρσία είναι αριστερός, με άποψη ζωής, προέρχεται από την Ουρουγουάη, μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Στις δύσκολες ώρες που περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, είπαν κάποιοι να γίνει κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου το μότο του Πάμπλο. Μας έδωσε σύνθημα ο Γκαρσία. Ο Πάμπλο μπορεί να τα κάνει όλα. Μου ζήτησαν αρκετοί να τους βρω τέτοιες φανέλες”.
Για το που βρήκε τη φανέλα με τον Γκαρσία, είπε: “Μου την έφερε δώρο ένας φίλος μου από το σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Χανίων, του οποίου ήμουν ιδρυτικό μέλος και παλαιότερα είχα ασχοληθεί ενεργά”.
Συνεχίζοντας, ο κ. Μαρματάκης επισήμανε: “Έχει πάρα πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον και αρκετές γυναίκες, που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά μέσω του Πάμπλο Γκαρσία το έκαναν, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβληματισμοί και στους ποδοσφαιριστές, καθώς μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι δε συμβαίνει αυτό”.

Μπέος: «Ο Ηρακλής θα πάρει δικαιωματικά την άδεια»-Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι μια προσωρινή λύση

Μπέος: «Ο Ηρακλής θα πάρει δικαιωματικά την άδεια»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος για το θέμα του Ηρακλή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι «κυανόλευκοι» θα πάρουν δικαιωματικά την αδειοδότηση. «Συγχαρητήρια σε όλους τους φιλάθλους του Ηρακλή. Από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Έδειξαν μια άλλη εικόνα και μια δυναμική, που θα προβληματίσει και τον πλέον αδιάφορο. Μπράβο τους» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και συνέχισε: «Το σκεπτικό του νομοθέτη δεν είναι να εξοντώσει κάποιον, αλλά να βάλει τέτοιες ποινές για να συνετιστεί κάποιος και να πληρώσει. Έχεις μια οφειλή στο δημόσιο, σε πάει αυτόφωρο, αν το πληρώσεις έστω και λίγο μετά, δεν έχεις επιπτώσεις. Σε έπιασε ο αστυνομικός να οδηγάς χωρίς να έχεις μαζί σου το δίπλωμα, πας στο δικαστήριο και το δείχνεις και δε σου κάνουν τίποτα. Ναι, υπάρχει ένας κανονισμός, που λέει μέχρι 31 Μαρτίου πρέπει να εξοφληθούν οι οφειλές. Δε λέει ότι αν πληρώσεις στις 5 Απριλίου ή 5 Μαΐου, κακώς τις πλήρωσες. Αν είναι έτσι, ας πει ο Ηρακλής δώστε πίσω τα λεφτά μου και ρίξτε με. Δικαιωματικά ο Ηρακλής θα πάρει την αδειοδότηση, από την αρχή έλεγα αυτό».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Νίκο Τζώρτζογλου, ο κ. Μπέος είπε: «Το ποιος ειναι διεφθαρμένος ας το κρίνει ο κόσμος του Ηρακλή. Είναι ντροπή γα τον Ηρακλή να έχει υποστηρικτές σαν τον κ. Τζώρτζογλου. Στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας ο Εργοτέλης ψήφισε κατά. Μπορεί μετά να δέχτηκε το λάθος του, αλλά ήταν αργά, ας πήγαινε ο ίδιος να ψήφιζε. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες. Εκπρόσωπος του Εργοτέλη ήταν ο κ. Παπουτσάκης. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Όχι μόνο ψήφισε, αλλά πήρε και θέση. Αν νομίζει ο κ. Τζώρτζογλου ότι επειδή έχει μουστάκι είναι άνδρας κάνει λάθος. Δε λέω ότι δεν είναι, αλλά άλλο να νομίζεις ότι είσαι».

Για την έδρα της μαγνησιακής ομάδας, επισήμανε: Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι μια προσωρινή λύση. Στο ΕΑΚ δεν προλαβαίνουμε να μπούμε, ίσως αν ολοκληρωθούν τα έργα να πούμε Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Το ΕΑΚ είναι η φυσική έδρα του Ολυμπιακού, το «σπίτι» του. Για το Πανθεσσαλικό δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις».

Όσο για το στόχο του Ολυμπιακού Βόλου, ο κ. Μπέος τόνισε: «Στόχος μας είναι να σταθεροποιηθούμε στην Α’ Εθνική κι αν μπορέσουμε να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου πρώτη επαρχιακή ομάδα. Και στη σνέχεια, σε συνεννόηση και με τους φιλάθλους μας, να μην τιμωρηθούμε ούτε μία φορά και να πάρουμε το σχετικό βραβείο φερ πλέι. Η δική μου συμπεριφρά δεν έχει να κάνει με αυτήν των φιλάθλων. Εγώ προστατεύω την ομάδα μου, αν κάνω κάτι μετά το τέλος του αγώνα δε σημαίνει ότι έγινε κάτι από τον κόσμο στη διάρκεα του ματς».

Στα καλλιστεία η κόρη του Πρέλιεβιτς

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_I1KDLxrp4K.jpgΣτα καλλιστεία 2010 θα λάβει μέρος η κόρη του Μπάνε Πρέλιεβιτς, Άννα, διεκδικώντας τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.Η 20χρονος καλλονή σπουδάζει Επικοινωνία και ΜΜΕ σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μοιράζει τον χρόνο ανάμεσα σε Λονδίνο, Αθήνα και Βελιγράδι. Διατηρεί δεσμό με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, των Τρικάλων και τα προγνωστικά τη θέλουν να φεύγει σίγουρα με κάποιον τίτλο από τα καλλιστεία...

Ήττα για ΛεΜπρόν σε μίνι μπασκέτα!

http://www.sport24.gr/ast/cov/LE/LEBRON_2010_6_8_11_33_26_b.jpgO ΛεΜπρον Τζέιμς είναι αυτή τη στιγμή ο πλέον περιζήτητος παίκτης στον μαγικό κόσμο του NBA, με το συμβόλαιό του με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να λήγει αυτό το μήνα και να αναμένεται να γίνει "σφαγή" για το ποια ομάδα θα τον αποκτήσει, όμως μην πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να τον κατατροπώσει σε έναν μονό αγώνα...Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά κατά τη διάρκεια του διάσημου σόου "Game Νight" με παρουσιαστή τον Τζίμι Γκίμελ, ο 25άχρονος σούπερ σταρ δέχτηκε την πρό(σ)κληση να έρθει αντιμέτωπος με τον 41άχρονο οδηγό λεωφορείου Ρικάρντο Ρέγιες, σε έναν διαγωνισμό βολών σε μίνι μπασκέτα, με το αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο για τον πολύ κόσμο.

Ο "πολύς" ΛεΜπρον ξεκίνησε πρώτος στον διαγωνισμό των βολών συγκεντρώνοντας μέσα σε μισό λεπτό 42 πόντους, οι οποίοι ωστόσο αποδείχτηκαν πολύ λίγοι, καθώς ο άσημος -πλην όμως εξπέρ- στο παιχνίδι αυτό Ρέγιες ήταν πραγματικό "πολυβόλο", ευστοχώντας σε όλες τις βολές (!) και φτάνοντας μέσα σε 30'' τους 72 πόντους.

Παρά την ήττα του στο παιχνίδι ( "Pop-A-Shot" όπως το αποκαλούν οι Αμερικανοί) ο άσος των Καβς δεν έδειξε να στενοχωριέται ιδιαίτερα και όχι μόνο παραδέχτηκε την ήττα του αλλά έσπευσε να αγκαλιάσει τον άξιο νικητή, ο οποίος επέδειξε μία αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ευστοχία απέναντι στη μίνι μπασκέτα.

Πρόταση ΠΑΟ σε Γκαλάς

http://www.sport24.gr/ast/cov/Wi/William_2010_5_9_15_49_38_b.jpgΜεταγραφικό στόχο των "πρασίνων" αποτελεί ο Γουίλιαμ Γκαλάς της Άρσεναλ, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη Γαλλία.Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα "Radio Monte Carlo" ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον 33χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την αγγλική ομάδα.

Τo δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γκαλάς έχει δεχτεί πρόταση από τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ το γαλλικό μέσο προβάλλει την παρουσία του Σισέ στον Παναθηναϊκό ως έξτρα κίνητρο για αυτόν ώστε να έρθει στην Ελλάδα.

Αυτόν τον καιρό ο Γκαλάς είναι μαζί με τον Σισέ στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας, που πρόκειται να πάρει μέρος στο Μουντιάλ και αν πράγματι οι "πράσινοι" έχουν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσουν τον Σισέ για να τον "ψήσει" ώστε να αποδεχθεί την πρότασή τους. Άλλωστε η προοπτική του να παίξουν μαζί την επόμενη χρονιά μπορεί από μόνη της να αποδειχθεί δελεαστική.

Το συμβόλαιο του Γκαλάς με την Άρσεναλ λήγει στις 30 Ιουνίου και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στους "κανονιέρηδες", αφού πρόσφατα απέρριψε πρόταση που του έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ να ανανεώσει για ένα χρόνο ακόμα τη μεταξύ τους συνεργασία.

Το όλο θέμα, έτσι όπως προέκυψε, έχει αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι το "Radio Monte Carlo" θεωρείται αρκετά αξιόπιστο μέσο. Άλλωστε ήταν αυτό που είχε αποκαλύψει την πρόταση που είχε κάνει πέρυσι ο Παναθηναϊκός στον Τζιμπρίλ Σισέ, η οποία και τότε φαινόταν δύσκολο να την πιστέψει κανείς, ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν αληθής.

Ο Βιτόλο κάνει chat


Ο Βιτόλο πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος του Αρη Μέσω chat, ο Βίκτρο Βιτόλο, απάντησε σε ερωτήσεις φίλων του από την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Ισπανία.Στις σημαντικότερες από αυτές, σημείωσε:

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης;
"Ο Ρεντόντο στην εποχή της Τενερίφης"

-Θεωρείς πως μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά; Φοβάσαι τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό; - φίλαθλος θύρας 4
"Τη νέα χρονιά στοχεύουμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Δε φοβάμαι κάτι σε σχέση με το ποδόσφαιρο και ελπίζω το μέλλον μου είναι όσο καλό και το παρόν. Arriba Θύρα 4"

-Θα επιστρέψεις στην Τενερίφη;
"Κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψω"

-Θα ήθελες να έρθεις και πάλι στην Ισπανία;
"Αυτή τη στιγμή ο τόπος μου για ποδόσφαιρο είναι η Ελλάδα. Απολαμβάνω τα όσα περνάω, περιμένω το ντεμπούτο μου στο Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζω όλα να πάνε καλά"

-Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με εσένα και τον πρώην παίκτη της Ρεάλ στα χαφ. Είναι δυνατόν μια ομάδα να παίξει καλά με δύο αμυντικά χαφ όπως είστε εσείς;
"Ναι μπορεί και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πέτυχε ένα σημαντικό στόχο. Να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ

-Είναι αλήθεια πως μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία ανακηρυχθήκατε καλύτεροι μέσοι στο ελληνικό πρωτάθλημα;
"Είναι αλήθεια πως τα περισσότερα μέσα μας χαρακτήρισαν το καλύτερο δίδυμο στα χαφ και αυτό με κάνει περήφανο"

-Θέλουμε να επιστρέψεις αλλά είναι αλήθεια πως το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ το καθιστά δύσκολο;
"Είναι αλήθεια πως το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ αλλά και η κατάσταση εκεί είναι καλή και σταθερή για μένα και την οικογένειά μου. Γι' αυτό και είναι δύσκολο να επιστρέψω"

-Σ' αρέσει το ελληνικό φαγητό;
"Ναι μ΄αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το φαγητό της μητέρας μου"

-Στην Ελλάδα σε συγκρίνουν με τον Γκατούζο. Τι έχεις να πεις γι' αυτό;
"Είναι πάντα τιμητικό να σε συγκρίνουν με έναν μεγάλο παίκτη. Πιστεύω όμως πως έχουμε αρκετές διαφορές"

-Ποιο είναι το όνειρό σου για τον ΠΑΟΚ;
"Να κατακτήσουμε φέτος έναν τίτλο"

-Είμαι ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ από την Κρήτη και θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου και τον προπονητή και να ξέρεις δε θα βρεις πουθενά οπαδούς σαν του ΠΑΟΚ.
"Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος που τρέφω πραγματικά σεβασμό γι' αυτό και μ' εμπνέει να προσπαθώ πάντα να νικήσω"

-Ποιον προπονητή πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ;
"Πιστεύω πως είναι σημαντικό ο προπονητής να ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τη φετινή χρονιά βγήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ

-Βιτόλο τι έχεις να πεις για τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα. Για παράδειγμα τα βίαια επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Aρη
"Υπάρχει ένας φανατισμός που αρέσει σε όσους αγωνιζόμαστε γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι και ένα χαρακτηριστικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμένα μ' αρέσει αυτή η προσήλωση του κόσμου σε μια ομάδα"

Βιεϊρίνια: «Θα αγκαλιάσουμε τον Σαλπιγγίδη»

Βιεϊρίνια: «Θα αγκαλιάσουμε τον Σαλπιγγίδη»

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια φιλοξενεί το 34ο τεύχος του «ΠΑΟΚ Magazine», που κυκλοφορεί σήμερα. Ο Πορτογάλος άσος αναφέρεται στην έλευση Σαλπιγγίδη, στη σεζόν που πέρασε, αλλά και στο μυστικό που οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:
- Η σεζόν ήταν γεμάτη έντονες στιγμές. Ξεχωρίζεις κάποιες που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ;
«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και κυρίως τα όσα ακολούθησαν μετά. Δεν ξεχνιέται, δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι από την πρώτη μέρα που είχα γνωρίσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όταν τους είδα να συγκεντρώνονται 15.000 στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, είχα καταλάβει τι θα γίνεται στα παιχνίδια. Επίσης, δεν θα ξεχάσω τη μέρα που ήρθαν οι οπαδοί στην προπόνηση. Ήταν πολλοί και μας μίλησαν στη δική τους γλώσσα. Είναι σημαντικό να ακούς τους οπαδούς να σου λένε αυτά που σκέφτονται. Αυτοί είναι κοντά μας και στα καλά και στα δύσκολα».

- Ποιο ήταν το μυστικό που έφερε τον ΠΑΟΚ στο σημείο να κατακτήσει την 2η θέση;
«Η άμυνα. Αυτό είναι που κάνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ. Έχει οργάνωση στο παιχνίδι του, κάνει την αντίπαλη ομάδα να χάσει την μπάλα και βρίσκει χώρους να δημιουργήσει επιθέσεις. Στα δύο τελευταία χρόνια, μπορεί να υπήρξαν αγώνες που δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όμως πάντα ήμασταν οργανωμένοι και δεν ήταν εύκολο για κανέναν αντίπαλο να μας κερδίσει».

- Τι έφταιξε και δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ;
«Δεν είχαμε τύχη, ενώ έπαιξε το ρόλο της και η διαιτησία. Όταν έχεις την πίεση του αποτελέσματος και έρχεται ένας διαιτητής και κάνει αυτά που κάνει, τότε χάνεις την ηρεμία σου. Αλλά, επαναλαμβάνω, έπαιξε ρόλο και η τύχη».

- Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε ανέδειξε κορυφαίο παίκτη της ομάδας τη φετινή περίοδο…
«Η χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη και για μένα και για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στα πλέι οφ. Το βραβείο του MVP δεν θα το είχα πάρει, αν δεν είχα τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Όλα, όσα έχω κάνει φέτος, έγιναν έχοντας την εμπιστοσύνη του κ. Σάντος και τους συμπαίκτες στο πλευρό μου. Εγώ, πάντως, θα έδινα το βραβείο στους δύο παίκτες που με ακολούθησαν σε ψήφους, τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Βλάνταν Ίβιτς».

- Πώς θα σχολίαζες το ενδεχόμενο να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης, με τον οποίο παίζετε σε παρόμοια θέση;
«Αν ο Σαλπιγγίδης έρθει, θα μας βοηθήσει πολύ. Όλοι οι παίκτες θα τον αγκαλιάσουμε. Όλοι οι καλοί παίκτες χωράνε στην ομάδα. Αν κάποιος έρχεται για να βοηθήσει, εμείς τον υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες».

- Ποια ομάδα θα προτιμούσες για αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League;
«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε ομάδες, όπως η Ζενίτ και η Ντιναμό Κιέβου, που θα έχουν αρχίσει τα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Όταν εσύ αρχίζεις τη σεζόν και ο αντίπαλός σου ήδη βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο, είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν έρθει η ώρα να αρχίσουμε πάλι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πάμε και πάλι βήμα-βήμα και θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ετοιμάζεται για κάθοδο στην Αθήνα ο λαός του Ηρακλή

Ετοιμάζεται για κάθοδο στην Αθήνα ο λαός του Ηρακλή

Στην Αθήνα είναι το επόμενο ραντεβού των φιλάθλων του Ηρακλή. Ο λαός του «Γηραιού» ετοιμάζεται για μεγάλη κάθοδο αύριο Τετάρτη για να βροντοφωνάξει στην πρωτεύουσα για την αδικία που έχει υποστεί η ομάδα του. Μάλιστα, οι φίλοι του Ηρακλή ζητούν να κλείσει η αγορά της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη!
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σχετικά στο «Αθλητικό Metropolis» τόνισε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, να έχουμε μέτρο στη ζωή μας. Αν είχα τη δυνατότητα να κλείσω όλη τη Θεσσαλονίκη θα το έκανα. Αλλά ο νόμος δε μου δίνει αυτό το δικαίωμα. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι Λιβαδειά ή Δράμα ή Ιωάννινα, που έχουν μία ομάδα. Πως θα αντικρούσουμε τις απόψεις κάποιων άλλων ακραίων οπαδών, όχι φιλάθλων, αλλά και πως θα αντικρούσεις κάποιες φωνές πολιτών και επιχερηματιών σε μια τέτοια δύσκολη οικονομικά εποχή; Εξάλλου, αυτή η διαδικασία έχει μεταφερθεί στον εμπορικό σύλλογο. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να το κάνω για μία εβδομάδα, όχι για μία μέρα. Αλλά την άλλη μέρα θα με στείλουν στον εισαγγελέα και τι θα του πω, ότι παρανόμησα;».
Συνεχίζοντας, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα συμβούλια της ΠΑΕ Ηρακλής και του Γ.Σ. Ηρακλής. Υπογράψαμε ένα αίτημα που μας ζήτησαν, είναι γνωστή η θέση μας. Όταν με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για άλλα θέματα και εγώ ξεκινάω με το θέμα του Ηρακλή πάντα για να το ακούνε όλοι, νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Καταλαβαίνω τον πόνο όλων των Ηρακληδέων. Στείλαμε έγγραφα σε όλους τους αρμόδιους. Ό,τι μας ζήτησαν οι διοικήσεις, τα κάναμε. Θα προσπαθήσω να κατέβω κι εγώ αύριο στην Αθήνα, αν και έχω μια σημαντική συνάντηση. Είμαστε πάντα κοντά στον αθλητισμό και σε όλες τις ομάδες».

Απίστευτοι διάλογοι διαιτητών στο Ελλάδα-Σουηδία!

http://www.sport24.gr/ast/cov/he/hellassweden_b.jpgΌσο κι αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, τα όσα συμβαίνουν και λέγονται μέσα στο γήπεδο τα ξέρουν μόνο οι παίκτες και οι διαιτητές. Οι τελευταίοι μάλιστα πολλές φορές είναι οι πρωταγωνιστές ενός αγώνα, κάτι που συμβαίνει και στο παρακάτω video, από τον εναρκτήριο ματς της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Σουηδία στο Euro 2008.Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε ο διαιτητής του αγώνα ανάμεσα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και αυτό της Σουηδίας, Μάσιμο Μπουζάκα, έχει απίστευτους διαλόγους με τους βοηθούς του, τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και τον Άγγελο Μπασινά.

Όλα ξεκινούν με τον "τυπάρα", στον οποίο ο Ελβετός ρέφερι κάνει πολλές παρατηρήσεις επειδή κάνει γκριμάτσες. Ο Μπουζάκα φωνάζει στον Καραγκούνη να σταματήσει, τον απειλεί με κίτρινη κάρτα και εκείνος με την σειρά του του ζητάει συγγνώμη. Οι διάλογοι ανάμεσα στον Ελβετό και τον "Κάρα" είναι στα ιταλικά, καθώς ο διαιτητής προφανώς ξέρει για το πέρασμα του ποδοσφαιριστή από την Ίντερ.

Την συκυτάλη στο video παίρνουν οι διάλογοι ανάμεσα στον Μπουσάκα και τους βοηθούς του. Ο Ελβετός ζητάει συμβουλές από τους βοηθούς του για κάποιες αποφάσεις, ενώ σε μια στιγμή ξαναφωνάζει στον Γιώργο Καραγκούνη.

Στην συνέχεια όμως έρχονται τα καλύτερα... Ο τέταρτος βοηθός λέει στον Μπουζάκα πως βρέχει στην πόλη και ίσως αυτό να γίνει και στο γήπεδο και ακούει τα εξ' αμάξης από τον Ελβετό που του ζητάει να σκάσει και να συγκεντρωθεί στον αγώνα.

Το παρασκήνιο όμως έρχεται στο τέλος, όπου ο Μάσιμο Μπουζάκα ζητάει συγνώμη για τις αποφάσεις του αρχικά στον Βασίλη Τοροσίδη και στην συνέχεια στον Άγγελο Μπασινά και στην συνέχεια τους λέει πως: "Δεν είμαστε Θεοί. Κάνουμε λάθη...".

Ole: «Μένει στον Άρη ο Νασούτι»

Ole: «Μένει στον Άρη ο Νασούτι»

Ολοένα και πιο κοντά ζυγώνει στον Άρη ο Κριστιάν Νασούτι. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έφτασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την Αργεντινή είχαν και συνέχεια. Με βάση καλά διασταυρωμένες πηγές αλλά και πληροφορίες που πηγάζουν από την πιο έγκυρη εφημερίδα της Αργεντινής, την «OLE» ,δεν απομένουν παρά μόνο ελάχιστες λεπτομέρειες για να προχωρήσει το «deal» ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέϊτ και στον Άρη, αφού κάτι τέτοιο θέλει ο προπονητής αλλά συμφέρει παράλληλα και τη διοίκηση του μεγάλου συλλόγου που κρατάει τις τύχες του συγκεκριμένου θέματος στα χέρια του.

Σαντιάγκο Φερέρο: «Τελειώνει σύντομα»

«Τώρα πλέον, έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό σύντομα να έχουμε εξελίξεις», είπε στο «Μ» από την Αργεντινή, ο συντάκτης της «OLE» Σαντιάγκο Φερέρο. Και συνέχισε: «Όλες οι πληροφορίες από το περιβάλλον της Ρίβερ αναφέρουν ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε νεώτερα. Εδώ θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ένα πρόσθετο στοιχείο που συμπεριλαμβάνεται στα υπέρ έχει να κάνει με τον προπονητή Άνχελ Κάπα, που ξέρει απ ‘έξω κι ανακατωτά τον Αράνο, από τότε που ήταν μαζί στην Ουρακάν και έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Κλαουσούρα» . Και κάτι ακόμη, πρόσθεσε ο Αργεντίνος δημοσιογράφος ολοκληρώνοντας τη συζήτηση που είχε μαζί μας. «Η κακοδιαχείριση των τελευταίων διοικήσεων έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα-κυρίως οικονομικά- και γι΄ αυτό πλέον από δώ και πέρα η διοίκηση σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης και σε πιο προσεκτικούς δανεισμούς όπως είναι για παράδειγμα ο συγκεκριμένος.
Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή , είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η κίνηση, που φαίνεται πάρα πολλή καλή και πετυχημένη και μάλιστα έχει κάνει σημαντικά βήματα και έχει προχωρήσει αρκετά , θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Σισέ: Έχω καλό προαίσθημα

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση του πως η Γαλλία μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Sports». «Έχω καλό προαίσθημα. Πάντα το είχα. Μπορούμε να το κατακτήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 28χρονος άσος.

Και συνεχίζει: «Μόνο όταν είσαι σίγουρος για τέτοιου είδους μεγάλα πράγματα μπορείς να τα επιτύχεις και να ξεπεράσεις ομάδες που λένε ότι είναι καλύτερες από τη δική σου». Ο Σισέ αναφέρθηκε και στον ομοσπονδιακό προπονητή των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ: «Είναι ένα πρόσωπο το οποίο το σέβομαι και το εκτιμώ πολύ.

Ένα πρόσωπο με χαρακτήρα όπως κι εγώ. Μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί να ενοχλεί, όπως μπορώ να καταλάβω ότι ο κόσμος δεν με συμπαθούσε πάντα. Όταν είσαι μία ισχυρή προσωπικότητα, όταν είσαι συχνά στα όρια, είτε σε αγαπούν είτε σε αντιπαθούν».

Όσο για την γνωστή ιστορία με την ανήλικη πόρνη: «Όλο αυτό το θέμα είναι γελοίο. Πλέον, όμως, έγινε και τελείωσε. Αυτό είναι όλο! Το διαγράφουμε και δε μιλάμε ξανά διότι είναι απαράδεκτο. Από την άλλη πλευρά, για να μάθετε καλά τον Φρανκ, το όλο θέμα ουσιαστικά υπόσχεται ένα πολύ καλό Μουντιάλ από την πλευρά του, διότι θέλει πολύ να κάνει όλο τον κόσμο να... σκάσει. Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Η ιστοσελίδα γράφει για τον Σισέ: «Για μία ακόμα φορά, ο Τζιμπρίλ Σισέ ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του και αποδεικνύει την απίστευτη ψυχική του δύναμη. Πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο επιθετικός θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γαλλίας και δεν ακούει με τίποτα ότι θα πάει στην Νότιο Αφρική μόνο για την συμμετοχή»

Καβάλα: Πάει για "μπαμ" με Σαμπανί Νοντά!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Mπορεί ο Κάρελ Γιάρολιμ να χάθηκε για την Καβάλα, με τον 54άχρονο τεχνικό της Σλάβια Πράγας να επέλεξε τελικά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Τσέχους, ωστόσο η ομάδα της Μακεδονίας δεν τα παρατάει και σχεδιάζει νέο μεταγραφικό "χτύπημα", αυτή τη φορά για την κορυφή της επίθεσή της.

Ο λόγος για τον Σαμπανί Νοντά, με την εφημερίδα "Goal" να αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως ο 33άχρονος πρώην επιθετικός της Γαλατάσαραϊ έχει μπει στο στόχαστρο του Σταύρου Ψωμιάδη και ότι οι "Αργοναύτες" θα προσπαθήσουν να φέρουν τα πάνω κάτω για να τον φέρουν στη Σούπερ Λίγκα.

Ο 33άχρονος Κογκολέζος φορ, ο οποίος έχει φάει με το... κουτάλι τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα από την παρουσία του σε Μονακό, Ρόμα και Μπλάκμπερν, βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας από τις 27 Ιανουαρίου μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη "Γαλατά", ωστόσο θα χρειαστεί να γίνει υπέρβαση για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή λόγω του υψηλού κασέ του που ανέρχεται στα 700.000 ευρώ ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2000 η Μονακό δαπάνησε 25.000.000 δολάρια για να τον πάρει από τη Ρεν, ενώ χάι-λάιτ στην καριέρα του είναι αναμφίβολα το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2006 με τη φανέλα της Ρόμα, για το θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ρούνεϊ έβρισε διαιτητή

http://www.contra.gr/images/m/rooney_m.jpgΗ νίκη της Αγγλίας επί των Platinum Stars με 3-0 μπορεί να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο αντίπαλος δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι έλειψαν τα παρατράγουδα.Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Γουέιν Ρούνεϊ διαφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, Τζεφ Σελόγκβ όμως δεν έμεινε απλά στα παράπονα και στις διαμαρτυρίες. “Ο Ρούνεϊ με πρόσβαλε. Μου είπε να πάω να γ.... Πρέπει να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του. Μπορεί να αποβληθεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ειδικά αν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εκφράσεις. Αν προσβάλει έναν διαιτητή σαν και εμένα, τότε μπορεί να το κάνει και με τους άλλους, εξίσου”, τόνισε αρχικά.

Μάλιστα, ο άρχοντας της αναμέτρησης έδωσε τη δική του εκδοχή για τη συμπεριφορά αυτή, λέγοντας: “Βέβαια, οι παίκτες της Αγγλίας μπορεί να είπαν οτι είναι ένα φιλικό παιχνίδι και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, απο τη στιγμή που ο διαιτητής δεν είναι και τόσο επαγγελματίας. Είναι ντροπή. Είναι καλός παίκτης όταν τον βλέπεις απο την τηλεόραση, αλλά όταν τον βλέπεις στον αγωνιστικό χώρο καταλαβαίνεις οτι προσβάλει συνέχεια τους διαιτητές”.

Ολοκληρώνοντας όμως, αποκάλυψε πως το... βαρύ πυροβολικό της Αγγλίας, προσπάθησε να τον... γλυκάνει στο τέλος: “Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι οτι ο Ρούνεϊ προσβάλει τους ανθρώπους και κάνει φάουλ στους άλλους παίκτες. Είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί του γιατί είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Θα παραμείνει όμως. Μου ζήτησε συγγνώμη και μου έδωσε τη φανέλα τους ως δώρο”.

Συνελήφθη ο Γιώργος Μπατατούδης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8y984ymt6DjewgdFVL_hgorHUN-zaZ9ljB6Cy6y_hLHUbBMG9eM4v_Hvbdzn-NiFVWP28iM15pQ9pf2j52Qq7oAZC2zAxTKnCcXS3rYL26R0h7DBUtf5SoGSjrsyplK_NYWi225VoQQBG/s1600/bat.jpgΣυνελήφθη στη Λιβύη βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατουδης... Σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών για υπεξαίρεση. Είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Μαλουντά: "Εχουμε προβλήματα"


Ο Φλορέν Μαλουντά αποφεύγει τον Βλαντιμίρ Γιεζέρσκι, ενώ ο Ολεγκ  Γκούσεφ παρακολουθεί Το κλίμα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν είναι το καλύτερο και αυτό ήρθε να το επιβεβαιώσει και ο Φλοράν Μαλουντά, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 23 που επέλεξε ο Ραϊμόν Ντομενέκ για να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική. Ο άσος της Τσέλσι μίλησε για προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

"Εχουμε πολλά προβλήματα και πρέπει να τα λύσουμε σύντομα γιατί σε λίγες μέρες ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να δείξουμε ότι διαθέτουμε χαρακτήρα, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση που μας ασκείται. Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους", είπε ο Μαλουντά, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε, "μετά την αποτυχία το 2008 στο Ευρωπαϊκό δημιουργήθηκαν τα προβλήματα. Αρχισαν να διαρρέουν όλα στον Τύπο και πλέον μας δείχνουν με το δάχτυλο".

Φωτο Ημερας

Οπως και να το δεις το γυναικείο βόλεϊ, είναι συναρπαστικό...


Kλείνει Ντεζάγκα ο Ολυμπιακός?

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-08/1275986517_dejaga_250x.jpgo θέμα του προπονητή δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι κινούνται παράλληλα για την πρώτη μεταγραφή τους και κατέθεσαν πρόταση στον Ασκάν Ντεζάγκα. Οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν 500.000 ευρώ στον γερμανό εξτρέμ της Βόλσφουργκ και περιμένουν την απάντησή του.

Ο ιρανικής καταγωγής, Ντεζάγκα, αποτελεί τη βασικότερη επιλογή του Ολυμπιακού, ώστε να καλυφθεί το κενό του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Το συμβόλαιο του Ντεζάγκα με την Βόλφσμπουργκ έληξε και ο 24χρονος άσος έχει προτάσεις από την Χέρτα, τη Σάλκε και την Γουέστ Μπρομ. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει μπει ζεστά στο παιχνίδι της απόκτησής του και η πρότασή του είναι εξαιρετικά δελεαστική.

Οι ερυθρόλευκοι δίνουν συμβόλαιο που αγγίζει τις 500.000 ευρώ το χρόνο και ο Ντεζάγκα δείχνει θετικός στην προοπτική να μετακομίσει στην Ελλάδα. Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά στον Ολυμπιακό δηλώνουν αισιόδοξοι πως τελικά θα αποσπάσουν το "ναι" του γερμανού άσου.

Ο γρίφος του προπονητή

Σε ό,τι αφορά το θέμα του νέου προπονητή, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Μετά το "όχι" του Βαλβέρδε οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν κι άλλες λύσεις από την Ισπανία. Ο εκπρόσωπος του Μανόλο Χιμένεθ, Αλβάρο Τόρες, τόνισε στο sport.gr πως ο πελάτης του είναι πρόθυμος να δουλέψει στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε, όμως, πως η τελευταία επαφή που είχε με τους ερυθρόλευκους ήταν πριν από ένα μήνα.