Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μαρματάκης: “Ο Πάμπλο Γκαρσία μας έδωσε το σύνθημα”

Μαρματάκης: “Ο Πάμπλο Γκαρσία μας έδωσε το σύνθημα”

Ο Κώστας Μαρματάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για το συμβάν με τη φανέλα του Πάμπλο Γκαρσία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΝ και της επιτροπής δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρματάκης παρέδωσε σε άλλο μέλος του κόμματος μία φανέλα με το πρόσωπο του Γκαρσία σαν Τσε Γκεβάρα και το μότο του Ουρουγουανού άσου. “Έγινε ένα περιστατικό, κράταγα μία φανέλα με το πρόσωπο του Πάμπλο σαν Τσε και το γνωστό σύνθημα “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”. Είχα υποσχεθεί να τη φέρω στο σύντροφο Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι φίλος και οπαδός του ΠΑΟΚ, άρρωστος θα έλεγα. Βέβαια, το κάναμε λίγο προκλητικά στην αρχή μπροστά σε ένα φίλο μας Αρειανό, τον κ. Λάσκο, ο οποίος αντέδρασε και έγινε η σχετική καζούρα” δήλωσε ο κ. Μαρματάκης και πρόσθεσε: “Πολύς κόσμος που ήταν εκεί, δεν ήξερε το σύνθημα και του άρεσε, έμαθε ότι ο Γκαρσία είναι αριστερός, με άποψη ζωής, προέρχεται από την Ουρουγουάη, μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Στις δύσκολες ώρες που περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, είπαν κάποιοι να γίνει κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου το μότο του Πάμπλο. Μας έδωσε σύνθημα ο Γκαρσία. Ο Πάμπλο μπορεί να τα κάνει όλα. Μου ζήτησαν αρκετοί να τους βρω τέτοιες φανέλες”.
Για το που βρήκε τη φανέλα με τον Γκαρσία, είπε: “Μου την έφερε δώρο ένας φίλος μου από το σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Χανίων, του οποίου ήμουν ιδρυτικό μέλος και παλαιότερα είχα ασχοληθεί ενεργά”.
Συνεχίζοντας, ο κ. Μαρματάκης επισήμανε: “Έχει πάρα πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον και αρκετές γυναίκες, που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά μέσω του Πάμπλο Γκαρσία το έκαναν, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχουν προβληματισμοί και στους ποδοσφαιριστές, καθώς μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι δε συμβαίνει αυτό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: