Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010: Χωρίς Facebook Άγγλία και Ισπανία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αναγκασμένοι να αποχωριστούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Τwitter κτλ.) είναι οι Άγγλοι και Ισπανοί διεθνείς κατά την διάρκεια του Μουντιάλ.

Οι παίκτες του "λιονταριών" προς απογοήτευση των θαυμαστών τους δεν θα κάνουν τα σχόλια τους στο διαδίκτυο, ούτε θα γράψουν άρθρα για βρετανικές εφημερίδες.

Έπειτα από εντολή του Φάμπιο Καπέλο, θα περιοριστούν σε τοποθετήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ισπανία με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επίσης να βάζει μπλόκο στη χρήση Facebook και Twitter από τους "φούριας ρόχας".

Ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι τις 11 Ιουνίου οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μακριά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Μετά την έκρηξη της δημοτικότητας του Twitter δεκάδες αθλητές δημοσιοποίησαν τις απόψεις του μέσω των εφαρμογών της κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούλιο του 2009, ο Άγγλος στράικερ Ντάρεν Μπεντ είχε αναγκαστεί να απολογηθεί για την επίθεση που έκανε μέσω Τwitter στον πρόεδρο της Τότεναμ, Nτάνιελ Λίβι τον οποίο κατηγόρησε πως χάλασε τη μετεγγραφή του στη Σάντερλαντ.

Πρόσφατα ο Κακά είπε πως σκόπευε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της συζύγου του στο Twitter, καθώς τα Ισπανικά media ανέφεραν πως ασκούσε κριτικής εις βάρος του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Μανουέλ Πελεγκρίνι διότι δεν έδινε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Βραζιλιάνο άσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: