Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Βιεϊρίνια: «Θα αγκαλιάσουμε τον Σαλπιγγίδη»

Βιεϊρίνια: «Θα αγκαλιάσουμε τον Σαλπιγγίδη»

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια φιλοξενεί το 34ο τεύχος του «ΠΑΟΚ Magazine», που κυκλοφορεί σήμερα. Ο Πορτογάλος άσος αναφέρεται στην έλευση Σαλπιγγίδη, στη σεζόν που πέρασε, αλλά και στο μυστικό που οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:
- Η σεζόν ήταν γεμάτη έντονες στιγμές. Ξεχωρίζεις κάποιες που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ;
«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και κυρίως τα όσα ακολούθησαν μετά. Δεν ξεχνιέται, δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι από την πρώτη μέρα που είχα γνωρίσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όταν τους είδα να συγκεντρώνονται 15.000 στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, είχα καταλάβει τι θα γίνεται στα παιχνίδια. Επίσης, δεν θα ξεχάσω τη μέρα που ήρθαν οι οπαδοί στην προπόνηση. Ήταν πολλοί και μας μίλησαν στη δική τους γλώσσα. Είναι σημαντικό να ακούς τους οπαδούς να σου λένε αυτά που σκέφτονται. Αυτοί είναι κοντά μας και στα καλά και στα δύσκολα».

- Ποιο ήταν το μυστικό που έφερε τον ΠΑΟΚ στο σημείο να κατακτήσει την 2η θέση;
«Η άμυνα. Αυτό είναι που κάνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ. Έχει οργάνωση στο παιχνίδι του, κάνει την αντίπαλη ομάδα να χάσει την μπάλα και βρίσκει χώρους να δημιουργήσει επιθέσεις. Στα δύο τελευταία χρόνια, μπορεί να υπήρξαν αγώνες που δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όμως πάντα ήμασταν οργανωμένοι και δεν ήταν εύκολο για κανέναν αντίπαλο να μας κερδίσει».

- Τι έφταιξε και δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ;
«Δεν είχαμε τύχη, ενώ έπαιξε το ρόλο της και η διαιτησία. Όταν έχεις την πίεση του αποτελέσματος και έρχεται ένας διαιτητής και κάνει αυτά που κάνει, τότε χάνεις την ηρεμία σου. Αλλά, επαναλαμβάνω, έπαιξε ρόλο και η τύχη».

- Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε ανέδειξε κορυφαίο παίκτη της ομάδας τη φετινή περίοδο…
«Η χρονιά ήταν πολύ πετυχημένη και για μένα και για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στα πλέι οφ. Το βραβείο του MVP δεν θα το είχα πάρει, αν δεν είχα τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Όλα, όσα έχω κάνει φέτος, έγιναν έχοντας την εμπιστοσύνη του κ. Σάντος και τους συμπαίκτες στο πλευρό μου. Εγώ, πάντως, θα έδινα το βραβείο στους δύο παίκτες που με ακολούθησαν σε ψήφους, τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Βλάνταν Ίβιτς».

- Πώς θα σχολίαζες το ενδεχόμενο να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης, με τον οποίο παίζετε σε παρόμοια θέση;
«Αν ο Σαλπιγγίδης έρθει, θα μας βοηθήσει πολύ. Όλοι οι παίκτες θα τον αγκαλιάσουμε. Όλοι οι καλοί παίκτες χωράνε στην ομάδα. Αν κάποιος έρχεται για να βοηθήσει, εμείς τον υποδεχόμαστε με ανοιχτές αγκάλες».

- Ποια ομάδα θα προτιμούσες για αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League;
«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε ομάδες, όπως η Ζενίτ και η Ντιναμό Κιέβου, που θα έχουν αρχίσει τα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Όταν εσύ αρχίζεις τη σεζόν και ο αντίπαλός σου ήδη βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο, είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν έρθει η ώρα να αρχίσουμε πάλι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πάμε και πάλι βήμα-βήμα και θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: