Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μαρούσι - Πανελλήνιος 70-60

http://www.sport24.gr/ast/cov/ki/kisss_2010_6_8_20_28_28_b.jpgΣτην τελευταία του φετινή παράσταση, το Μαρούσι ήταν αυτό που έκλεψε καρδιές τη φετινή σεζόν. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πάθος, η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε 70-60 του Πανελληνίου και πήρε την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Απονομή στο τέλος από τους ιθύνοντες της ΚΑΕ, στους πρωταγωνιστές. Στον επίλογο μιας εκπληκτικής σεζόν, το Μαρούσι άφησε στην άκρη που το ταλανίζουν και έκανε το χρέος του, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρχει ο σύλλογος τη νέα σεζόν. Στον αντίποδα, συχχαρητήρια αξίζουν και στον Πανελλήνιο που λίγο έλειψε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας σε αυτή τη σειρά.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπίλι Κις ο οποίος ήταν καθοριστικός στο β' ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Πολύ καλοί και οι Λούκας, Καϊμακόγλου με 12 πόντους έκαστος. Από τον Πανελλήνιο ο Μπλάκνεϊ σήκωσε το βάρος και πάλι στην επίθεση (18π.), δεν είχε όμως βοήθεια από τον Βουγιούκα που χρεώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ και δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του.

Ο αγώνας:

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, το Μαρούσι μπήκε πιο συγκεντρωμένο στο παρκέ και έχοντας για όπλο του την ευστοχία από τα 6.25μ. προηγήθηκε 8-5 και 11-7. Ο Καϊμακόγλου ήταν σε πολύ καλή μέρα επιθετικά, το ίδιο και ο Λούκας, ενώ ο Μπατής όντας πενταδάτος οργάνωνε πολύ καλά το παιχνίδι των γηπεδούχων, αντί του Κις.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν με πόντους διαφορά (16-11), όμως οι Μπλάκνεϊ και Σμιθ ευστόχησαν σε μακρινά σουτ και μείωσαν. Τελικά, το Μαρούσι έχοντας 4/6 τρίποντα προηγήθηκε με 18-15 στο τέλος του δεκάλεπτου, περιορίζοντας τα λάθη του στα δύο, έναντι τεσσάρων του Πανελληνίου. Παρ' όλα αυτά, ο Πανελλήνιος έμενε κοντά στο σκορ χάρη στον έλεγχο των ριμπάουντ (9-7).

Είχε τον έλεγχο το Μαρούσι

Το Μαρούσι συνέχισε να πυροβολεί από τα 6.25μ. και στη συνέχεια. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Πελεκάνο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 24-17 και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7.

Κι όσο ο Πανελλήνιος έκανε λάθη ο Κις εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 (27-17) με νέο τρίποντο. Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Ζούρου, ήθελε αφενός να ανακόψει το ρυθμό του Αμαρουσίου και αφετέρου να ηρεμήσει τους παίκτες του οι οποίοι είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους.

Η άμυνα ζώνης των "Ολυμπιονικών" κάπως αποσυντόνισε το Μαρούσι και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 29-24 με σερί 5-0. Δύο συνεχόμενα λάθη από το Μαρούσι, ή αν προτιμάτε δύο συνεχόμενα κλεψίματα από τον Πανελλήνιο έδωσαν την ευκαιρία στον δεύτερο να μειώσει περισσότερο (29-28) με τον Ξανθόπουλο να βάζει ένα απίστευτο καλάθι.

Το Μαρούσι βρήκε λύσεις από Κις και Μαυροειδή και τελικά έφυγε για τα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 34-30 με τον Βουγιούκα να σκοράρει στην εκπνοή. Ο τελευταίος πήρε την μπάλα μετά από καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε στον Σμιθ για μαρκάρισμα στον Μαυροειδή και οι γηπεδούχοι δίκαια διαμαρτυρήθηκαν.

Αντεπίθεση στην αντεπίθεση

Μπορεί ο Σμιθ να μειώσε στον πόντο (34-33) στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, ωστόσο το Μαρούσι με όπλο την γρανιτένια του άμυνα ξέφυγε με σερί 5-0, κάνοντας το σκορ 39-33. Το τέταρτο φάουλ του Βουγιούκα καθώς έσπρωξε φανερά εκνευρισμένος τον Αριγκμπάμπου ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα για τον Πανελλήνιο.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν με 41-33, όμως ο Πανελλήνιος με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Παπαμακάριο και Μπλάκνεϊ (2) ισοφάρισε σε 42-42, χάρη σε επιμέρους 9-1. Το Μαρούσι είχε χάσει τρία λέι απ και ο Παπαμακάριος εξακολούθησε να το τιμωρεί από τα 6.25μ. (44-47).

Η ομάδα του Μπαρτζώκα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με σερί 9-0 στο τελευταίο λεπτό κι ένα απίστευτο τρίποντο από τον Πελεκάνο από τη σέντρα, ξέφυγε και πάλι με 53-47.

Μίλησε ο Κις στο τέλος

Το σερί του Αμαρουσίου πάντως ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα της δ' περιόδου με τον Κις να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων (56-47). Πλέον, οι γηπεδούχοι είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους, εκτός από την έδρα που είχε ζεσταθεί για τα καλά.

Η διαφορά άγγιξε και τους 12 πόντους (63-51), όμως ο Μπλάκνεϊ εξακολούθησε να παλεύει μόνος για την ομάδα του και μείωσε σε 63-56, καθώς ο Βουγιούκας παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στο παρκέ κατάφερε να βοηθήσει στο σκοράρισμα.

Από εκεί κι έπειτα, όλα είχαν τελειώσει, καθώς ο Πανελλήνιος δεν μπορούσε να μειώσει και το Μαρούσι με κάρφωμα του Μπατή έκανε το 70-60 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι ιθύνοντες του Αμαρουσίου απένειμαν μετάλλια στους παίκτες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ικανοποίησή τους για μία σεζόν που ας μην ξεχνάμε το Μαρούσι ξεκίνησε πρώτη (λόγω των προκριματικών στην Ευρωλίγκα) από τις ελληνικές ομάδες και ολοκλήρωσε τελευταία.

*Πλήθος μπασκετικού κόσμου βρέθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά για να παρακολουθήσει τον πέμπτο μικρό τελικό. Ανάμεσα τους, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Νίκολας, ο Νικ Καλάθης, ο Πέκοβιτς με την αδερφή του, ο Γιόνας Καζλάουσκας, ο Γιώργος Καράγκουτης κ.α.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 34-30, 53-47, 70-60

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας, Κις 18(4), Λούκας 12(1), Πελεκάνος 9(3), Μπατής 10(2), Χόμαν 1, Νάντζφεϊ, Μαυροειδής 4, Καλάθης 4, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 12(2).

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 10(2), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής, Όουενς 7, Σμιθ 11(1), Πέτρουλας 3(1), Όστοϊτς, Μπλάκνεϊ 18(2), Κολώκας 2, Βουγιούκας 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: