Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΠΑΟΚ: O Βιερίνια μένει!!!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μένει τελικά στον Π.Α.Ο.Κ. ο Βιερίνια όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και πηγές προσκείμενες στην ΠΑΕ . Ο Πορτογάλος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη ομάδα μας, ενώ η Πόρτο θα κρατήσει τμήμα των δικαιωμάτων μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Έτσι ένα από τα σήριαλ του καλοκαιριού φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για τον δικέφαλο που σιγά σιγά ολοκληρώνει το ρόστερ του . Να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην παραμονή του Πορτογάλου στη Θεσσαλονίκη έπαιξε και η μεγάλη επιμονή του ίδιου του παίκτη, που από την πλευρά του πίεσε τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας...Τις επόμενες μέρες ο Βιερίνια θα βρεθεί στην Ολλανδία και θα τεθεί στη διάθεση του Σάντος.

Παίρνει Πιοβεζάν, κοιτάζει και Ιβανσιτς


Ο Ιβανσιτς πανηγυρίζει... Ο 23χρονος τερματοφύλακας, Ρενάτο Πιοβεζάν, που αγωνίζονταν στην ιταλική Μετσοκορόνα, ήρθε στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπογράψει στον Αρη. Ο Μαζίνιο έχει συλλέξει θετικά στοιχεία για την αξία και τις ικανότητες του και εισηγήθηκε να αποκτηθεί, ώστε να πλαισιώσει τον Σηφάκη στο ρόστερ της νέας χρονιάς.

Ο Ρενάτο Πιοβεζάν, γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1986. Έχει ύψος 1.84 και βάρος 82 κιλά. Είναι ιταλοθρεμμένος, γεγονός που εξηγεί το ότι διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, αφού τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του φόρεσε φανέλες ιταλικών ομάδων, ξεκινώντας την καριέρα του από την Βάσκο Ντα Γκάμα το 2001. Την επόμενη σεζόν. μεταγράφηκε στην Κρουζέιρο και από εκεί έφυγε για το ευρωπαϊκό ταξίδι με πρώτο σταθμό του την Κιέβο την περίοδο 2003/04, η οποία αγωνίζονταν τότε στην Serie A. Έπειτα από δύο χρόνια στην Βερόνα, ακολούθησε η παρουσία του στην Serie D με την φανέλα της Καστελάνα (2005/06), για να προβιβαστεί κατηγορία (Serie C) την επόμενη σεζόν με την Πράτο, όπου έπαιξε ως την περσινή χρονιά. Η φετινή σεζόν τον βρήκε στην ερασιτεχνική (Lega Pro II divisione) Μετσοκορόνα.

Και ο Ίβανσιτς στα υπόψιν...

Επαφή με τον Παναθηναϊκό για τον Αντρέας Ίβανσιτς είχαν οι παράγοντες του Αρη. Λέγεται ότι ο Ίβανσιτς παραχωρείται ως δανεικός, αρκεί να καλυφθούν οι ετήσιες απολαβές του, οι οποίες φθάνουν τις 550.000 ευρώ. Οι αποδοχές του είναι ελαφρώς μικρότερες από του Ρεγκέιρο, αλλά, αυτό δεν είναι το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση της απόκτησης του Ασυτριακού. Ο Αρης εξετάζει το ενδεχόμενο της συνεργασίας και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Υπέγραψαν Ενγκαμπί, Μαρσελάο στην Κομοτηνή


Στον Πανθρακικό ο Ενγκαμπί Παίκτες του Πανθρακικού είναι ουσιαστικά από την Πέμπτη οι Ενγκαμπί, Μαρσελάο. Και οι δύο πέρασαν από τα γραφεία της ομάδας και έβαλαν τις υπογραφές τους στα συμβόλαια διάρκειας δύο ετών που τους πρότεινε η διοίκηση. Μάλιστα ο πρώτος έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει προπονήσεις.

Πλέον αυτό που απομένει είναι να ανακοινωθούν και επίσημα οι αποκτήσεις τους. Από κει και πέρα, αρκετοί είναι οι παίκτες που ενδιαφέρουν τον Πανθρακικό και τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι ανάλογες κινήσεις

ΠΑΟΚ: Ο Βιερίνια θέλει να μείνει


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Βιερίνια θέλει να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και το τόνισε για μια ακόμα φορά την Πέμπτη μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis». Παράλληλα ο Πορτογάλος ανέφερε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Ζήση Βρύζα για τις διαπραγματεύσεις με τους «δράκους», ενώ έδειξε ενημερωμένος για τις μεταγραφικές κινήσεις του «δικεφάλου» του Βορρά.

«Αυτή την στιγμή είμαι σε αναμονή, ξέρω ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μιλάνε με τους αντίστοιχους της Πόρτο για να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω τι γίνεται, ξέρω ότι μόνο ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση. Πιστεύω ότι όλα είναι στον δρόμο τους για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Αυτό που ξέρω μόνο ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, η Πόρτο δεν με έχει ενημερώσει για ενδιαφέρον άλλης ομάδας. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι δύο ομάδες μιλάνε για να έρθω στον ΠΑΟΚ.

Μίλησα για λίγο με τον κ. Βρύζα που μου είπε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και αυτό που απομένει είναι να πει η Πόρτο το ναι για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω για ποιο καθεστώς γίνονται οι συζητήσεις αν έρθω ελεύθερος ή δανεικός. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει μία πρόταση, η Πόρτο έκανε μία αντιπρόταση και προσπαθούν οι δύο πλευρές να βρουν λύση.

Είναι όμορφο να επιμένει για μένα ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που δεν είχα παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Σημαίνει ότι τους άρεσε το παιχνίδι μου, θέλω να έρθω και φέτος για να δείξω την αξία μου, να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει στους στόχους του.

Κρατάω επαφή, τελευταία μίλησα με τον Κοντρέρας. Οι συμπαίκτες μου εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον μου. Εφόσον όλα πάνε καλά και κλείσω στον ΠΑΟΚ θα πάω κατευθείαν στην Ολλανδία. Από την στιγμή που έχω ένα χρόνο συμβόλαιο με την Πόρτο δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν μπορώ να πιέσω καταστάσεις. Έχω μάθει για ορισμένες μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ όπως του Κρέσιτς, του Φιλομένο κλπ».

Γιουβέντους: Στην "μεγάλη κυρία" ο Φελίπε Μέλο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε την απόκτηση του Φελίπε Μέλο από την Φιορεντίνα, με τον Μάρκο Μαρκιόνι να ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή.
Ο 25άχρονος Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών με την "μεγάλη κυρία" και θα λαμβάνει για κάθε ένα από αυτά 2.600.000 ευρώ.

Η Φιορεντίνα θα βάλει στα ταμεία τις 21.000.000 ευρώ και θα πάρει και τον Μάρκο Μαρκιόνι, όχι ως δανεικό, αλλά με κανονική μεταγραφή.

Ουσιαστικά το κόστος για την απόκτηση του Φελίπε Μέλο φτάνει τα 25.000.000 ευρώ, καθώς στα 4.000.000 υπολογίζεται η αξία του Μαρκιόνι.

O Μέλο αποκτήθηκε πέρσι από την Αλμερία, ενώ έχει κατά το παρελθόν αγωνιστεί σε Σανταντέρ, Μαγιόρκα, Γκρέμιο και Κρουζέιρο.

Η χρονιά στους "βιόλα" ήταν εξαιρετική και πλέον είναι βασικός στην εθνική Βραζιλίας, δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η επίσημες ανακοινώσεις από τους δύο συλλόγους αναμένονται αργότερα απόψε, κάτι που θα είχε γίνει από χτες, αλλά υπήρχε πρόβλημα στις απαιτήσεις του Μαρκιόνι, το οποίο όμως λύθηκε.

100 τραβεστί για τον Ρονάλντο!

ronaldo.jpgΗ εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λένε και οι οπαδοί της Φλαμένγκο εδώ και καιρό περιμένουν την αναμέτρηση της 9ης Αυγούστου με αντίπαλο την Κορίνθιανς στο "Μαρακανά". Ο λόγος; Η παρουσία του Ρονάλντο με τη φανέλα της Κορίνθιανς. Το "φαινόμενο" παρότι είχε δώσει το λόγο του στην Φλαμένγκο ότι θα υπογράψει μαζί της μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό, προτίμησε την "Τιμάο" κάτι που οι φίλοι της πρώτης δεν του έχουν συγχωρέσει και γι αυτό του ετοιμάζουν καυτή υποδοχή που θα περιλαμβάνει ακόμα και τραβεστί!

"Μαύρο πανί" είναι πλέον για τους οπαδούς της Φλαμένγκο ο Ρονάλντο. Το "φαινόμενο" παρότι ξεκίνησε από τη λαοφιλέστερη ομάδα της Βραζιλίας, προτίμησε μετά την επιστροφή του από το σοβαρό τραυματισμό να συνεχίσει την καριέρα του στην Κορίνθιανς, παρότι έκανε την αποθεραπεία του στη "Φλα" κι είχε δώσει μάλιστα το λόγο του για να υπογράψει. Τελικά, το "φαινόμενο" αθέτησε τη συμφωνία και υπέγραψε στην Κορίνθιανς, κάτι που δεν του το συγχώρησαν οι οπαδοί οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στις 9 Αυγούστου στο "Μαρακανά".

Μάλιστα, οι οπαδοί του ετοιμάζουν μία υποδοχή αξέχαστη η οποία θα περιλαμβάνει ακόμα και τραβεστί! Και αυτό γιατί ο Ρονάλντο πριν ένα χρόνο είχε γίνει ρεζίλι όταν γνωστό τραβεστί της Βραζιλίας είχε αποκαλύψει ερωτική βραδιά με τον ποδοσφαιριστή. Έτσι, για να τον πικάρουν οι οπαδοί της Φλαμένγκο, θα φέρουν στο αεροδρόμιο του Ρίο 100 περίπου τραβεστί για να υποδεχτούν το "φαινόμενο" και να του θυμίσουν εκείνη την βραδιά. Επίσης, η μπάντα των οπαδών δεν θα σταματάει να φωνάζει στον 33χρονο σούπερ σταρ σε ποια σημεία της πόλης θα μπορεί να βρίσκει τον αγοραίο... έρωτα για να ξεπεράσει το πόνο του σε περίπτωση ήττας.

Ο Ρονάλντο πάντως, έρχεται φουριόζος, αφού στο τελευταίο παιχνίδι της Κορίνθιανς απέναντι στη Φλουμινένσε σημείωσε χατ-τρικ ενώ είχε και μία ασίστ στα τέσσερα γκολ της ομάδας του και όλοι στην Βραζιλία περίμενουν την αντίδρασή του στην υποδοχή.

Βλέπει Παπαζαχαρία η Μπρίστολ Σίτι


Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπρίστολ και αυτό σημαίνει ότι εφόσον αποκτηθεί από την αγγλική ομάδα, θα είναι συμπαίκτης του Πολ Χάρτλεϊ. Ο Παπαζαχαρίας κίνησε το ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας και οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί.

Συνεργείο της κρατικής ρουμανικής τηλεόρασης έρχεται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να αφιέρωμα στον Όλεγκ Pροτάσοφ και τους Ντίκα και Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ: Αιτήμα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος,


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αυτό που κυκλοφορούσε ως πιθανό σενάριο, η ύπαρξη αιτήματος αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, πήρε και επίσημη μορφή στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ζήτησε τη μη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής το διήμερο 22-23 Αυγούστου, εξαιτίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας.

Ο «δικέφαλος» ξεκινά την παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ από τον τρίτο προκριματικό γύρο (30 Ιουλίου ? 6 Αυγούστου) και σε περίπτωση που προκριθεί στα play off, θα έχει αγώνες στις 20 και 27 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους.

Στις ίδιες ημερομηνίες (20-27 Αυγούστου) θα δώσει και τους αγώνες της η ΑΕΚ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τη Λάρισα, αν έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρέικιαβικ στο δεύτερο προκριματικό και αποκλείσει και τον επόμενο αντίπαλο που θα της προκύψει στον 3ο προκριματικό.

Επιπλέον, στο ίδιο «κρίσιμο» διάστημα θα έχουν σίγουρα ευρωπαϊκούς αγώνες οι δύο «αιώνιοι». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συμμετέχουν είτε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ (18-19 και 25-26 Αυγούστου), αν έχουν προκριθεί από τον 3ο προκριματικό, είτε και αυτοί στις 20 και 27 Αυγούστου, στα play off του Γιουρόπα Λιγκ, αν έχουν αποκλειστεί.

Ετσι, με βάση τον προγραμματισμό, η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην οποία δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ ? Ολυμπιακός, τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα έχουν σίγουρα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και που θα μπορούν να έχουν οι ΠΑΟΚ και Λάρισα! Ολοι τους θα διεκδικούν την είσοδο στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν και άλλες ομάδες και όπως τόνισε ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας, Νίκος Θανόπουλος, θα εξεταστεί πολύ σύντομα. Πάντως, με βάση τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Θανόπουλο, άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα υπάρξει μετάθεση.

Η «εξήγηση» της διοργανώτριας είναι ότι η επιλογή της έναρξης του πρωταθλήματος στο διήμερο 22-23 Αυγούστου «προκύπτει» από το γεγονός ότι τη νέα σεζόν οι ημερομηνίες είναι «πιεστικές», λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική. Τα πάντα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Μαϊου του 2010. Παράλληλα, τονίζουν ότι έλαβαν υπόψιν τους ότι το Σεπτέμβριο υπάρχει περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών, οπότε έτσι και αλλιώς θα πρέπει να βρεθούν άλλες δύο «κενές» ημερομηνίες, για τις αγωνιστικές που, σε τέτοιο ενδεχόμενο, θα αναβληθούν.

Ήρθε ο Αράνο - Ντέιλι: “Υψηλό επίπεδο…”

Ήρθε ο Αράνο - Ντέιλι: “Υψηλό επίπεδο…”

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κάρλος Αράνο, ο οποίος θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ Άρης. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ θα μεταβεί αύριο στο Καρπενήσι, για να ενσωματωθεί με την αποστολή των «κιτρίνων» και να ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Αράνο είχε μέχρι και πριν από μερικές μέρες υποχρεώσεις με την Ουρακάν, με την οποία και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στην πατρίδα του.

Ντέιλι: «Πολύ καλές συνθήκες, μεγάλος ανταγωνισμός»

Την ικανοποίησή του για τις συνθήκες στον Άρη και στο Καρπενήσι εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ίαν Ντέιλι. «Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, όπως και οι εγκαταστάσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πολύ τρέξιμο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, για να δουλέψουμε» δήλωσε αρχικά ο Ιρλανδός φορ και συνέχισε: «Ήξερα όταν υπέγραφα ότι θα είχε διαφορές με την Αγγλία, τα πάω καλά, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι πολύ υψηλό, ήταν κάτι που το περίμενα. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου και θα παλέψω για μια θέση στην ενδεκάδα. Είναι δύσκολη συνεννόηση επειδή δε μιλάω τα ισπανικά, αλλά θα ανταποκριθώ. Είναι πολύ καλό να συνεργάζομαι με δύο ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στο χώρο και ξέρουν τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο, τους κ.κ. Μαζίνιο και Ντονάτο.». Πηγη Μετροσπορ

Ειπε..........................

"Βρείτε μου έναν που δεν κάνει λάθη..."

Λουκάς Βύντρα

(Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού απαντά σε όλους, όσοι κατηγορούν την "πράσινη" άμυνα για παιδαριώδη λάθη...)

Ψιθυροι......................

  • O 26χρονος γαλλοαλγερινός στόπερ Ισμαέλ Μικέλ Μπουζίντ είχε προταθεί προ καιρού στην ΑΕΛ για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής, ωστόσο, οι "βυσσινί" δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του και ο παίκτης κατέληξε στην σκωτσέζικη Χαρτς.
  • Πολλοί αναρωτήθηκαν που αποσκοπούσαν οι μεταγραφές των Αραβίδη και Ρόβα στον Αρη. Μα είναι απλό. Οι "κίτρινοι" πήραν δυο ελληνόπουλα για να… σπάει η μονοτονία των αλλοδαπών και να καταλαβαίνουν και τα… καντήλια της εξέδρας. Αλλωστε, οι μόνοι "πατριώτες" στην ομάδα είναι οι Σηφάκης, Κουλουχέρης, Πρίττας και Λαμπριάκος. Ελληνικός σύλλογος σου λέει ο άλλος...

  • Γερμανική διαφημιστική εταιρεία πρότεινε στον νεαρό παίκτη της Σάλκε, Βασίλη Πλιάτσικα να διαφημίσει σαμπουάν και εσώρουχα επώνυμης μάρκας! Ρε μπας και τον μπέρδεψαν με κανένα μοντέλο; Ποδοσφαιριστής είναι ο άνθρωπος...

Πήρε Καραποστόλου ο Ηρακλής

karapostolou_xatzis_olympia_aek.jpgΜε τη φανέλα του Ηρακλή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωτήρης Καραποστόλου, που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έπειτα το πέρασμά του από τον Άρη το 2005.

Ο 31χρονος γκαρντ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας, συμφώνησε με την ομάδα του «γηραιού» και, έχοντας σήμερα περάσει με επιτυχία της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπογράψει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

«Μπάσιμο» για Ιμπραΐμοβιτς

inter-ibrahimovic.jpgΠροβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το γεγονός ότι δεν μπορούν να προβούν στην απόκτηση παικτών όπως οι Μπενζεμά, Ριμπερί. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αρκετά χρήματα στα ταμεία τους, και η «Mirror» αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση 35 εκ. ευρώ για τον Ιμπραΐμοβιτς.

Για την απόκτηση ενός δυναμικού φορ είναι έτοιμη να προβεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν και μετά ην απώλεια του Μπενζεμά, ετοιμάζει πρόταση προς την Ίντερ για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μάλιστα, η «Μirror» κάνει λόγο πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα κάνουν προσφορά ύψους 35 εκ. ευρώ, αν και το έργο απόκτησης του Σουηδού είναι πολύ δύσκολο, με τους Ιταλούς να επιθυμούν πολλά περισσότερα.

«Μπαμ» με Τρεζεγκέ η Ρέιντζερς

trezeguet.jpgΤο μεγάλο μπαμ με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ ετοιμάζεται να κάνει η Ρέιντζερς. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι "διαμαρτυρόμενοι" αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ώρες επίσημη πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντου για την απόκτηση του Γάλλου διεθνή επιθετικού.

Ο Τρεζεγκέ μπορεί να βρίσκεται στα πλάνα του Τσίρο Φεράρα, αλλά η Γιουβέντους δεν θα έλεγε όχι σε μία ενδεχόμενη παραχώρησή του, για να ξεφορτωθεί το βαρύ του συμβόλαιο, αλλά και να κερδίσιε κάποια λεφτά, αφού ο Γάλλος έχει κλείσει τα 31 χρόνια.

Σε αυτούς τους λόγους στηρίζεται και η Ρέιντζερς η οποία ενόψει του επερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να κάνει μία σπουδαία μεταγραφή και ο Τρεζεγκέ αποτελεί τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή. Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο ο Γάλλος θα δεχτεί να μετακομίσει στο "Άιμπροξ", αφού μπορεί να βρει καλύτερη ομάδα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πρωτοφανής ζήτηση των διαρκείας!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Γεμάτο σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος θα είναι το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα τη νέα σεζόν, αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας. Οι Ηπειρώτες έχουν διαθέσει μέχρι στιγμής περίπου 4.700 εισιτήρια, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 5.000, σε σύνολο 7.000 θέσεων στις «Ζωσιμάδες».

Πέρα από τα 4.700 διαρκείας, ακόμη 150 προορίζονται για φιλοξενούμενα μέλη Δ.Σ., προσκλήσεις ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κ.λπ και περίπου άλλα τόσα διαρκείας που παίρνουν οι χορηγοί. Ακόμη, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων σκοπεύει να αγοράσει 50 κάρτες διαρκείας για να τις μοιράσει σε ιδρύματα με παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι τα 5.000 διαρκείας είναι βέβαιο ότι θα διατεθούν και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο.

Παράλληλα, η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να διαθέτει σε κάθε ματς το 20% της χωρητικότητας του γηπέδου για εισιτήρια αγώνα, κάτι που όμως δεν προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων. Τα νέα καθίσματα που θα τοποθετηθούν στο γήπεδο θα είναι μικρότερα σε σχέση με τα παλιότερα κατά πέντε εκατοστά, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου κατά 1.000 καθίσματα. Μέχρι τώρα η ακριβής χωρητικότητα ήταν 6.996 θέσεις και αναμένεται να φτάσει τις 8.000.

Ανανεώνει και ο Πιζάρο

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νταβίντ Πιζάρο της Ρόμα θα ανανεώσει όπως όλα δείχνουν το συμβόλαιο του με τους «Τζαλορόσι». Ο Χιλιανός μέσος σε δηλώσεις που έκανε φάνηκε έτοιμος να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη.

«Δεν θα υπάρξουν προβλήματα, θα συζητήσουμε τα πάντα τις επόμενες ημέρες. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην Ιταλία στη Ρόμα και μετά θα επιστρέψω στη Χιλή για μερικά χρόνια. Είμαι αφοσιωμένος στη Ρόμα, ποτέ δεν θέλησα να φύγω. Η κόρη μου δεν θα μου το επέτρεπε. Είναι οχτώ χρονών και λατρεύει τη Ρώμη».

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε και για τα σχέδια των Ρωμαιών την καινούρια σεζόν μετά την απογοητευτική χρονιά όπου δεν κατάφεραν να πάρουν μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πρέπει να τα πάμε καλά στα πρώτα δέκα παιχνίδια της σεζόν και μετά βλέπουμε. Το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε καλή ομάδα. Μπορούμε να στοχεύσουμε στην είσοδο στην πρώτη τετράδα και μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανακοινώθηκε ο Ριέρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Πανιώνιο υπέγραψε ο Σίτο Ριέρα, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Οι «κυανέρυθροι» είχαν έρθει εδώ και λίγες ημέρες σε συμφωνία με την Εσπανιόλ, όπου άνηκε ο Ισπανός μέσος, όπως γνωστοποίησε χθες(8/7) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο Καταλανικός σύλλογος.

Ο 22χρονος παίκτης έκανε τις εξής δηλώσεις στον Πανιώνιο Κόσμο: «Είναι φανταστικό το συναίσθημα, ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο, είναι στους 4-5 μεγάλους συλλόγους στην Ελλάδα και θέλω να παίξω όσο καλύτερα μπορώ για αυτόν. Για μένα το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό είναι να μείνω πολλά χρονιά στην ομάδα. Είμαι νέος σε ηλικία και θέλω να παίξω για πολύ καιρό εδώ. Υπάρχει καλός σχεδιασμός που βοηθάει ένα παίκτη να σκεφτεί να μείνει αρκετά χρόνια στο σύλλογο».

Νέος πρόεδρος της Superleague ο Θανόπουλος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Nίκος Θανόπουλος όπως αναμενόταν είναι ο νέος πρόεδρος της Superleague. "Εκλέχθηκε ομόφωνα. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Πρέπει να έχει την απόλυτη στήριξη όλων", τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης.


Την προεδρία της Superlague αναλαμβάνει όπως αναμενόταν ο Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος ως μοναδικός υποψήφιος εξελέγη ομόφωνα -όπως τόνισε κατά την αποχώρησή του ο Κώστας Πηλαδάκης- από τα μέλη του συνεταιρισμού.

Ο Κώστας Πιλαδάκης αποχώρησε αμέσως μετά την εκλογή και μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε: "Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος. Εσείς (οι δημοσιογράφοι) θα κρίνετε αν πήγαμε καλά ή όχι. Εύχομαι στον κ.Θανόπουλο καλή επιτυχία και καλή συνέχεια. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη στήριξη στο πρόσωπό του".

Για να προσθέσει: "Εχουμε πάει ανεπιστρεπτί σε μια νέα πορεία και πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη από αυτή που έφυγε".

Η θητεία του νέου προέδρου της Super League θα είναι διετής, ωστόσο ουδείς έως τώρα την έχει εξαντλήσει. Ως γνωστόν, οι Πέτρος Κόκκαλης, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Κώστας Πηλαδάκης αποχώρησαν μετά την παρέλευση του πρώτου χρόνου της θητείας τους.

ΒΥΝΤΡΑ: «Ολοι κάνουν λάθη»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη στους απεσταλμένους στην Ελβετία έδωσε ο Λουκάς Βύντρα που μίλησε για τη νέα σεζόν αλλά και τις...παλιές:

"Η προετοιμασία είναι για να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι".

- Έχετε τον ίδιο προπονητή και τέσσερις νέους παίκτες...
"Ναι, έγιναν μεταγραφές για να μας βοηθήσουν για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Κι ελπίζω να είμαστε εντάξει στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε όλες τις διοργανώσεις".

- Λουκά, η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν δίνει το πρωτάθλημα στον κόσμο της. Εσύ είσαι από τους πλέον παλιούς παίκτες στον Παναθηναϊκό. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να φτάσετε στην κορυφή;
"Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να δουλέψουμε και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".

- Σύμφωνα με όσα διαπιστώνεις μέχρι στιγμής, είναι η ομάδα σε θέση να το κατακτήσει;
"Εννοείται. Κάθε χρόνο είναι, ανεξάρτητα αν δεν τα καταφέρνουμε".

- Πολλοί λένε ότι οι νέοι παίκτες εκτός από ποιότητα θα δώσουν και ισχυρή προσωπικότητα στην ομάδα. Εσύ τι θεωρείς;
"Σας είπα ότι τους πήραμε για να μας βοηθήσουν κι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν".

- Ο κόσμος γκρινιάζει για την άμυνα, ότι υπάρχουν κενά, ότι γίνονται λάθη. Εσύ είσαι βασικός και παίζεις σ’ αυτή τη γραμμή.
"Πείτε μου έναν παίκτη που δεν κάνει λάθη".

- Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα αν δούμε τις τρεις γραμμές;
"Δεν ξέρω. Αυτή δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Γι’ αυτό είναι υπεύθυνοι άλλοι".

- Όταν γύρισες στο κέντρο της άμυνας κατά γενική ομολογία ήσουν άλλος παίκτης. Πολύ καλύτερος. Το νιώθεις και εσύ;
"Δεν θέλω να μιλάω για μένα. Αυτά είναι για να τα πουν άλλοι".

- Που προτιμάς να παίζεις δεξιά ή στο κέντρο της άμυνας;
"Δεν έχω καμία προτίμηση και δεν υπάρχει νόημα να μιλάμε για μένα".

- Αρκετοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογικό μειονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού λόγω των συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Ισχύει αυτό;
"Όχι, δεν νομίζω. Εμείς κάθε χρόνο έχουμε τους ίδιους στόχους και δεν έχουμε κανένα μειονέκτημα".

- Πως αλλάζει αυτό που συνέβη πέρυσι, που χάνατε βαθμούς εντός έδρας με μικρότερες ομάδες. Θέμα αυτοσυγκέντρωσης, τύχης;
"Όλα μαζί. Και πιστεύω φέτος να μην γίνουν τα λάθη των προηγούμενων χρόνων".

- Για την είσοδο στους ομίλους στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα...
"Κάθε χρόνο είναι δύσκολα. Τσάμπιονς Λιγκ είναι. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ, για να είμαστε έτοιμοι".

Η ΑΕΚ στο novasports

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Από το novasports θα μεταδοθεί ο εντός έδρας προκριματικός αγώνας της ΑΕΚ για το UEFA Europa League, όπως και όλοι οι φιλικοί αγώνες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της «Ένωσης» τόσο στην Αυστρία, όσο και στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο «Δικέφαλος» θα συμμετάσχει στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

Σε αυστηρή δίαιτα ο Ροναλντίνιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε αυστηρή δίαιτα υποβάλλει τον Ροναλντίνιο η Μίλαν, με την ελπίδα ότι ο Βραζιλιάνος άσος θα χάσει τουλάχιστον τέσσερα κιλά ως την έναρξη της νέας σεζόν. Ο Ροναλντίνιο εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μιλανέλο, μαζί με τα... παραπανίσια κιλά του, αλλά έπιασε άμεσα δουλειά, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, για τον Βραζιλιάνο καταρτίστηκε ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, προκειμένου να χάσει τα περίσσια κιλά, τα οποία και φαίνεται να αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά τις καλοκαιρινές διακοπές του.

«Ο Ροναλντίνιο δουλεύει πολύ σκληρά στην προετοιμασία μας. Κάνει συγκεκριμένες ασκήσεις, ειδικά για τη φυσική του κατάσταση. Νομίζω ότι το να δουλεύει με μπάλες είναι πιο ενδιαφέρον για εκείνον», σχολίασε ο γυμναστής της Μίλαν Ντανιέλε Τογκνατσίνι.

Δημούτσος: "Θέλω μια ομάδα για να παίζω"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ελίνι Δημούτσος είναι από τους ποδοσφαιριστές που ο Χενκ Τεν Κάτε δεν υπολογίζει ενόψει της νέας περιόδου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Σπορ, ο διεθνής με την εθνική ελπίδων μέσος αναφέρθηκε στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το μέλλον του.

Ο νεαρός μέσος υποστήριξε ότι "είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα" και εξήγησε πως "ψάχνω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Θέλω να βρω μια ομάδα σε ένα καλό πρωτάθλημα στο εξωτερικό, ώστε να μπορώ να βελτιωθώ και εγώ ως παίκτης. Πάνω απ' όλα ψάχνω να βρω μια ομάδα για να παίζω". Μιλώντας για την περσινή θητεία του στον ΟΦΗ, επεσήμανε ότι "ήταν δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω ότι με πήγε πίσω σαν παίκτη. Σίγουρα έχω στεναχωρηθεί πολύ από αυτή τη χρονιά".

Και έκλεισε με την ευχή ότι "φέτος θα είναι καλύτερα τα πράγματα" λέγοντας πως "στον Παναθηναϊκό θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Προτεραιότητα στην επόμενη ομάδα μου είναι ο χρόνος συμμετοχής και όχι το συμβόλαιο. Ψάχνω για μια καλή αλλά και σταθερή ομάδα".

Ονειρεύεται την Τσέλσι ο Μπρούνο Αλβες


Ο Μπρούνο Αλβες πανηγυρίζει Στο ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτησή του αναφέρθηκε ο Μπρούνο Αλβες της Πόρτο, υποστηρίζοντας ότι είναι «ανοιχτός» στην προοπτική μίας μετακίνησης στον λονδρέζικο σύλλογο, όπου λέγεται ότι θα κληθεί να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του Ρικάρντο Καρβάλιο, αν εκείνος αποχωρήσει.

«Είμαι ανοιχτός σε ενδεχόμενη μεταγραφή σε αγγλική ομάδα», σχολίασε ο Αλβες, που στο παρελθόν είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης. «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Τσέλσι, αλλά και της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχω συμβόλαιο με την Πόρτο, οποιαδήποτε εξέλιξη εξαρτάται από τον σύλλογό μου», διευκρίνισε.

Κοντά σε Κλέιτον ο Ατρόμητος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στον Ατρόμητο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τη καριέρα του ο Κλέιτον Σίλβα, που δεν υπολογίζεται από τον Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Βραζιλιάνος άσσος είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των «κυανόλευκων» και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στο Περιστέρι, μιας και εκεί θα συναντήσει ξανά τον Γιώργο Δώνη, με τον οποίο είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στην ΑΕΛ.

Ο 26χρονος μέσος πάντως δε πρόκειται να βιαστεί να πει «ναι» στη πρόταση του Ατρόμητου, μιας και περιμένει προτάσεις από το εξωτερικό, κυρίως από Ρωσικές και Γερμανικές ομάδες.

Σεντ Ετιέν για Τζιόλη

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενδιαφέρον της Σεντ Ετιέν για την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη, αποκαλύπτει ο γαλλικός Τύπος.

Ο 24χρονος μέσος που αγωνίστηκε το περασμένο εξάμηνο ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στην Βέρντερ Βρέμης και έχει συμβόλαιο έως το 2012 με τους «πράσινους», εντυπωσίασε τους ιθύνοντες του συλλόγου στις αναμετρήσεις της γερμανικής ομάδας με τη Σεντ Ετιέν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τον Μάρτιο.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης παραχωρείται από το «τριφύλλι» όπως φάνηκε και στη τελευταία συνάντηση που είχε με τους διοικούντες της Ελληνικής ομάδας με τη Βέρντερ Βρέμης να μην δείχνει διαθετειμένη να καταβάλει την οψιόν αγοράς που υπήρχε μετά τη συμφωνία για τον δανεισμό του τον περασμένο Ιανουάριο. Πλέον προκύπτει ενδιαφέρον της Σεντ Ετιέν ενώ ο Έλληνας μέσος βρίσκεται και στη λίστα της Αταλάντα

ΒΕΡΟΝ: Σταθερή απόδοση

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου που βρίσκονται – μαζί με την αποστολή του Δικεφάλου – στην Ολλανδία ήταν ο Ματίας Βερόν.

Ο Αργεντινός άσος μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Δικεφάλου. Και ασφαλώς μπορεί να κρίνει και να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνονται από όλους.

Ο Ματίας Βερόν μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ και την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας. Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου βοήθησε στην επικοινωνία.


Ο Βερόν αρχικά ρωτήθηκε:

Θέλουμε ένα πρώτο σχόλιο σου για την προετοιμασία και την δουλειά που γίνεται . . .
«Σίγουρα έχουμε ξεκινήσει από σχετικά νωρίς για να δουλεύουμε δυνατά. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί οι υποχρεώσεις μας φέτος είναι αυξημένες και ξεκινάμε πιο νωρίς με την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ήμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη για τα πρώτα παιχνίδια».

Τι έχεις δει διαφορετικό σε σχέση με την περσινή σεζόν ;


«Πάνω - κάτω η προετοιμασία και πέρυσι και φέτος είναι η ίδια. Σίγουρα δουλεύουμε παραπάνω Πάντως δίνουμε έμφαση στις ασκήσεις με την μπάλα και θέλουμε να φτάσουμε στο 100% για να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα».

Αισθάνεσαι έντονα τον ανταγωνισμό ; Πιστεύεις ότι έχεις θέση στην ενδεκάδα καθώς ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες ;


«Είναι κάτι που θα κάνει καλό σε όλους τους παίκτες που αγωνιζόμαστε στο κέντρο. Ο Σάντος θα μπορέσει να μας βγάλει τον καλύτερο εαυτό μας. Και μέσα από τον ανταγωνισμό πρέπει να πείσουμε τον προπονητή, ότι αξίζουμε να παίζουμε».
Χρειάζεται χρόνος με τους νέους παίκτες που ήρθαν, για να δημιουργηθούν οι ίδιες συνθήκες όπως συνέβη και την περσινή σεζόν ;
«Νομίζω ότι ήταν ένα από τα βασικά όπλα του ΠΑΟΚ η ομοιογένεια. Θα έχει τεράστιο ρόλο ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το κλίμα στην ομάδα και αυτή την σεζόν. Για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν την νέα σεζόν».

Πέρυσι τερματίσατε στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια ενώ στα πλέι οφ έπεσε ο ΠΑΟΚ στην 4η θέση. Σας έχει πεισμώσει αυτό το γεγονός ;


«Αυτό που μας ευχαρίστησε πέρυσι ήταν οι καλές εμφανίσεις που κάναμε στα περισσότερα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς, να διεκδικούμε νίκες στα ντέρμπυ και να κάνουμε κάτι ανάλογο την νέα σεζόν. Σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και νίκες στα ντέρμπυ».
Μπορείς να εξηγήσεις την μετάπτωση στην απόδοση σου από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου, στον δεύτερο γύρο ;
«Δεν θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο η απόδοση μου έπεσε δραματικά. Έπαιξα σταθερά στα περισσότερα παιχνίδια. Θεωρώ ότι το επίπεδο μου ήταν το ίδιο. Δεν υπήρξε, κατά την γνώμη μου μεγάλη διαφορά στην απόδοση μου από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο οι ασίστ που μετράνε. Πολλές φορές υπάρχει και η βρώμικη δουλειά σε ένα παίκτη, δηλαδή να τρέχεις, να μαρκάρεις. Χωρίς απαραίτητα να φαίνεται ένας παίκτης, αλλά να βοηθά αποτελεσματικά την ομάδα»
.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τον ΠΑΟΚ ;


«Η δική μου φιλοδοξία είναι να μπορέσω να δίνω το 100% για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του. Θέλουμε να βελτιώσουμε την παρουσία μας στα ντέρμπυ. Δεν λέω ότι θα βγούμε πρωταθλητές, αλλά να δουλεύουμε σκληρά και να πετύχουμε όσο περισσότερα. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα ακολουθήσουν, γιατί πολλά θα εξαρτηθούν για την πορεία μας στην Ευρώπη».

Ελευθερόπουλος: «Δεν θα μου κόψει κανείς τις φιλοδοξίες»

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Όσο ζει… ελπίζει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο www.sport-fm.gr μίλησε για το όνειρό του να κληθεί στην Εθνική ομάδα. «Κανένας δεν θα μου κόψει τις φιλοδοξίες μου. Το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου», τόνισε ο 32χρονος τερματοφύλακας. «Έχω πάθει πλάκα με τον κόσμο του ΠΑΣ. Στόχος η καθιέρωση με σταθερά βήματα», τόνισε για τη μεταγραφή του στον γιαννιώτικο σύλλογο. «Εύχομαι το καλύτερο στον Ολυμπιακό, αλλά ανήκω στον ΠΑΣ».

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

«Όλοι δουλεύουμε για το ίδιο σκοπό»

«Η προετοιμασία για κάθε ποδοσφαιριστή είναι η πιο δύσκολη περίοδος, αλλά είναι απαραίτητη. Το ξέρεις από πριν ότι θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα, θα χύσεις πολύ ιδρώτα, αλλά κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Οπότε και ο ποδοσφαιριστής οφείλει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα. Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, ο προπονητής τερματοφυλάκων, δουλεύει πολύ. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του, να μας προετοιμάσει κατάλληλα για μια δύσκολη χρονιά.

«Δάσκαλος ο κυρ Γιώργος»

«Ο Γιώργος Παράσχος ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που περίμενα μέχρι στιγμής και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Έχω δηλώσει ότι είναι ένας από τους κυριότερους λογούς της επιλογής μου να έρθω στα Γιάννενα και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον κυρ Γιώργο. Πιστεύω ότι είναι δάσκαλος. Έτσι τον αποκαλώ, γιατί αυτό νιώθω».

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα παιδιά με την εμπειρία μου»

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα παιδί. Ίσα ίσα που με έχουν υποδεχτεί πολύ όμορφα. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν περίμενα ότι θα με υποδεχτούν έτσι. Θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι ήρθα στην ομάδα και μου έκαναν και την τιμή να με ψηφίσουν στους αρχηγούς Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω όλα τα παιδιά. Αυτή η ομάδα, πέρα από τους παίχτες που ήρθαν και έχουν ποιότητα, όπως ο Λάμπρος Βαγγέλης, ο Πάρεις Αντράλας ο Κώστας Μενδρινός ή τα παιδιά με μεγάλη εμπειρία, όπως ο Μαϊστόροβιτς και ο Κότσος που θα βοηθήσουν, έχει και ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα που επειδή έλειπα δεν τα ήξερα. Παιδιά που και είναι από τα Γιάννενα, όπως ο Μιχαλόπουλος και ο Γεωργιάδης,

«Στόχος του ΠΑΣ η παραμονή, χρειάζονται σταθερά βήματα»

Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που θα προσπαθήσει να καθιερωθεί στην Super League και θα προσπαθήσουμε όλοι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι άνθρωποι προσπαθούν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Αλλά να μην πούμε ψέματα. Είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε μια ελληνική ομάδα και μια ιταλική. Είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη. Κάθε χρόνο πρέπει να ανεβαίνεις σκαλοπάτια. Τα γρήγορα βήματα είναι αυτά που σε ρίχνουν κάτω. Τα σταθερά είναι αυτά που σε κρατάνε ψηλά. Είμαι σίγουρος για αυτό ύστερα από τόσα χρονιά καριέρας. Σαν το μοντέλο Λάρισας που τον ένα χρόνο ανέβηκε, μετά καθιερώθηκε και στη συνέχεια πηρέ το Κύπελλο και βγήκε UEFA. Κάθε χρόνο πρέπει να βάζουμε έναν στόχο παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό επειδή το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό από ότι έχω καταλάβει, η ομάδα να καθιερωθεί στα σαλόνια.

«Έχω πάθει πλάκα με τον κόσμο του ΠΑΣ»

Ο κόσμος του ΠΑΣ είναι πολύ δεμένος με την ομάδα. Με έχουν υποδεχτεί απίστευτα. Έχω πάθει πλακά πραγματικά. Στον δρόμο όταν κυκλοφορώ, είναι παρά πολύ ζεστοί μαζί μου. Με κάνουν και αισθάνομαι όμορφα. Και φυσικά, αυτοί είναι που ανεβάζουν τον πήχη και θέλω να τους το ανταποδώσω.

«Θα είμαι ευτυχισμένος αν κληθώ στην εθνική»

Εμένα τις φιλοδοξίες μου κανένας δε θα μου τις κόψει. Και για έναν αθλητή, το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να με καλέσει. Απλά, έτσι είμαι εγώ σαν άνθρωπος από τα 18 μου που παίζω στον Ολυμπιακό. Όσο παίζω μπάλα, πάντα θα έχω φιλοδοξίες και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μου.

«Εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό»

Έχω πει ότι όταν κάνει ο άνθρωπος σχεδία, ο Θεός γελάει Δεν έχω απαρνηθει ποτέ τι ομάδα είμαι (σ.σ Ολυμπιακός), αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στα Γιάννενα Εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, όπως και γενικά για όλες τις ελληνικές ομάδες, ώστε να ανεβεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Ίντερ: Πρόταση για διετές συμβόλαιο στον Νέντβεντ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεταγραφική έκπληξη ετοιμάζει η Ίντερ καθώς σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προσφέρει διετές συμβόλαιο στον Τσέχο πρώην μέσο της Γιουβέντους, Πάβελ Νέντβεντ.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το Τορίνο μετά από οκτώ χρόνια καθώς προέκυψε διαφωνία στους όρους του συμβολαίου του και ο μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα που είναι και εκπρόσωπος του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι "νερατζούρι" προσφέρουν συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Τσέχο, με ετήσιες απολαβές ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην παίκτης της Σπάρτα Πράγας το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε και στο στόχαστρο της Λάτσιο αλλά το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιθανό να οδηγήσει τον Νέντβεντ στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο.

Πάντως για να προχωρήσει η μεταγραφή θα πρέπει να δώσει και το πράσινο φως ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος δείχνει να προτιμά τον Ντέκο της Τσέλσι.

Μπαρτσελόνα Λαπόρτα: "Δίνουμε 40 εκ.ευρώ για Βίγια"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νταβίντ Βίγια είναι η πρώτη "απάντηση" της Μπαρτσελόνα απέναντι στους Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Χοάν Λαπόρτα να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της πατρίδας του πως η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης έχει καταθέσει πρόταση στη Βαλένθια για τον 27χρονο φορ που υπερβαίνει τα 40.000.000 ευρώ.

"Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας αρέσει. Κάναμε μία πρόταση πολύ καλή στη Βαλένθια, η οποία είναι πιο κοντά στα 40 παρά στα 50.000.000 ευρώ", τόνισε ο Λαπόρτα αναφορικά με την περίπτωση του πρώτου σκόρερ των "νυχτερίδων" στην περσινή Πριμέρα Ντιβισιόν (28 τέρματα), ενώ δεν έκρυψε και την μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για τον Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν.

"Μας ενδιαφέρει αλλά σε μία λογική τιμή. Η Μπάγερν ξέρει ότι ο παίκτης μας αρέσει αλλά δεν θέλουν να τον πουλήσουν.

Σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα έχουμε ανάγκη από ενίσχυση: έναν αριστερό μπακ, έναν στόπερ, έναν μέσο και έναν επιθετικό".

Επίσης, ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" μίλησε και για το θέμα του Σαμουέλ Ετό, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με τον Καμερουνέζο φορ για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση όσον αφορά στην παραμονή του η μη στο "Καμπ Νόου" (η πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου).

"Τον έχω καλέσει, αλλά δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κινητό ή φταίει κάτι άλλο.

Με δυσαρεστεί αυτό επειδή μαζί του έχω μία προσωπική σχέση και θα μου άρεσε να του μιλήσω με ηρεμία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμανση αυτού του μηνύματος «Κανονιέρης» ο Ματουϊντί

Έτοιμοι να αποσπάσουν την υπογραφή του Μπλασέ Ματουϊντί είναι οι διοικούντες την Άρσεναλ. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός της Σεντ Ετιέν αποτελεί προσωπική επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός αρέσκεται σε νεαρούς, εξελίξιμους και με χαμηλό κόστος ποδοσφαιριστές οι οποίοι παράλληλα μπορεί να αποδειχθούν «λαβράκια». Το ποσό που θα δαπανήσουν οι «κανονιέρηδες για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διεκδίκηση του παίκτη, με αρνητικό αποτέλεσμα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μπήκαν οι Τότεναμ και Έβερτον. Πάντως οι κινήσεις της Άρσεναλ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής δεν σταματάνε στον Ματουϊντί. Θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί ο Γκόκαν Ινλέρ της Ουντινέζε. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Λίβερπουλ: "Κόκκινος" μέχρι το 2013 ο Τζέραρντ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά από την προφορική συμφωνία του Απριλίου με τη διοίκηση, ο αρχηγός των "κόκκινων" έβαλε το βράδυ της Τετάρτης την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας (το υπάρχον είχε ισχύ μέχρι το 2011), που θα τον κρατήσει στο "Άνφιλντ" μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Guardian", η νέα συμφωνία θα αποφέρει στον Άγγλο διεθνή μέσο εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 140.000 λιρών, ενώ σε περίπτωση που εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την "ομάδα της καρδιάς" του (συμπλήρωσε φέτος 10 σεζόν στο Μέρσεϊσαϊντ και 478 εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα) τότε αναμένεται να εισπράξει συνολικά γύρω στα 26.000.000 λίρες.

Φήμες για ενδιαφέρον από Αγγλία


Στόχος της Γιουνάιτεντ ο Βούτσινιτς Στην Αγγλία ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Μίρκο Βούτσινιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Corriere Dello Sport», που αναφέρει ότι για την απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού ενδιαφέρονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρόμα χρειάζεται κεφάλαια και για εξασφαλίσει μέρος αυτών προτίθεται να παραχωρήσει τον παίκτη, για τον οποίο έχει έρθει σε επαφή με τον ιταλικό σύλλογο η Λίβερπουλ. Οσο για τη Μάντσεστερ, ενδιαφέρεται για τον Βούτσινιτς από πέρυσι, αλλά η πρότασή της είχε απορριφθεί. Φέτος που τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η Ρόμα έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται χρήματα, έχει καταστήσει σαφή και την πρόθεσή της να παραχωρήσει ορισμένους παίκτες.

Ωστόσο, η περίπτωσή του θεωρείται δύσκολη, δεδομένου ότι τον περασμένο μήνα υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013, ενώ ικανοποιήθηκαν και οι οικονομικές απαιτήσεις του.

Είχε... άγιο ο Πέρνια



Το κατεστραμμένο αυτοκίνητο του Πέρνια Λέγαμε χθες ότι ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαριάνο Πέρνια στάθηκε τυχερός καθώς τραυματίστηκε ελαφρά στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε ενώ στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης και τα δύο μικρά του παιδιά, τα οποία επίσης δεν έπαθαν το παραμικρό!

Μια ματιά στο κατεστραμμένο αμάξι όμως αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Πέρνια ήταν κάτι πολύ παραπάνω από τυχερός...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχασε τον έλεγχο του ατυχήματος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί γιατί και βγήκε εκτός δρόμου. Ο Πέρνια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Σανταμαρίνα" της πόλης Ταντίλ με μικροτραυματισμούς στο κεφάλι και στους ώμους.

Τα δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών που επίσης επέβαιναν στο αυτοκίνητο, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα.

Tο νέο αμόρε του Αντριάνο..


Nτάνι Μπολίνα... Η έφεση του Αντριάνο στο αντίθετο φύλο είναι γνωστή. Ο Βραζιλιάνος στράικερ μπορεί πλέον να θυμίζει περισσότερο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και να σκοράρει με το... σταγονόμετρο όμως οι επιτυχίες του στις γυναίκες συνεχίζονται. Τελευταία του και πιο πρόσφατη κατάκτηση η εκρηκτική, Ντάνι Μπολίνα.

Η εντυπωσιακή Ντάνι είναι χορεύτρια στη Βραζιλία και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν έχει πρόβλημα να αποκαλύψει τον... πλούσιο εσωτερικό της κόσμο.

Nτάνι Μπολίνα

Συμφωνία ΠΑΟΚ- NETMED


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε συμφωνία με τη NETMED για να μεταδίδονται τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας για τα προκριματικά του UEFA Europa League, αλλά και οι φιλικοί αγώνες της προετοιμασίας της καλοκαιρινής περιόδου, ήρθε ο ΠΑΟΚ όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για να παίξει στην τελική της φάση θα πρέπει να περάσει και από τον τέταρτο γύρο.

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ



14:00 Eurosport 2 Πανεπιστημιάδα: Βόλεϊ Ανδρών
15:15 Eurosport Ποδηλασία: Γύρος Γαλλίας
16:00 Eurosport 2 Πανεπιστημιάδα: Βόλεϊ Ανδρών
18:30 Eurosport Στίβος: Παγκόσμιο Παίδων/Κορασίδων
19:00 Eurosport 2 Πανεπιστημιάδα: Βόλεϊ Ανδρών
22:00 Novasports 2 Γκολφ
01:00 Novasports 3 Κολύμβηση

Ίντερ: Πρόταση για διετές συμβόλαιο στον Νέντβεντ

Μεταγραφική έκπληξη ετοιμάζει η Ίντερ καθώς σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προσφέρει διετές συμβόλαιο στον Τσέχο πρώην μέσο της Γιουβέντους, Πάβελ Νέντβεντ.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το Τορίνο μετά από οκτώ χρόνια καθώς προέκυψε διαφωνία στους όρους του συμβολαίου του και ο μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα που είναι και εκπρόσωπος του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι "νερατζούρι" προσφέρουν συμβόλαιο για δύο χρόνια στον Τσέχο, με ετήσιες απολαβές ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην παίκτης της Σπάρτα Πράγας το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε και στο στόχαστρο της Λάτσιο αλλά το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιθανό να οδηγήσει τον Νέντβεντ στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο.

Πάντως για να προχωρήσει η μεταγραφή θα πρέπει να δώσει και το πράσινο φως ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος δείχνει να προτιμά τον Ντέκο της Τσέλσι. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Φορτσάρει για Βένεγκορ η ΑΕΛ

jan-vennegorr-of-hesselink_1a.jpgΣε προχωρημένες επαφές με τον Ολλανδό στράικερ Γιάν Βένεγκορ οφ Χέσελινγκ βρίσκεται η διοίκηση της Λάρισας, ευελπιστώντας ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα μπορέσει να αποσπάσει το «ναι» του 31χρονου πρώην σούπερ σταρ της Σέλτικ.

Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός (19 ματς και 3 γκολ με τους «Οράνιε» είχε συζητήσεις και με άλλες ομάδες, ωστόσο δεν έχει συμφωνήσει με καμία, αφού δεν βρίσκει τα χρήματα που θέλει. Στον αντίποδα, η πρόταση της ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και δεν αποκλείεται τελικά να γίνει το μεγάλο «μπαμ». Ο Βένεγκορ μάλιστα έχει συλλέξει πληροφορίες για την ΑΕΛ, από τον πρώην «βυσσινί» και συμπαίκτη του στη Σέλτικ, Ματσιέι Ζουράφσκι, ο οποίος του είπε τα... καλύτερα για τη θεσσαλική ομάδα.

Στο μεταξύ, στην Γερμανία, βρίσκεται από χθες για να δοκιμαστεί από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο 18χρονος αμυντικός της Λιόν, Ουσμάν Ν' Ντιαγέ. Είναι γεννημένος το 1991, κατάγεται από τη Σενεγάλη και έχει γαλλική υπηκοότητα. Στη Γαλλία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Λιόν και η γαλλική ομάδα, είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει ως «δανεικό», προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.


malarz-proponisi-1.jpg"Πρώτη" για τον Μάλαρζ
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί έφτασε στη Γερμανία και ο Αρκάντιους Μάλαρζ, ο οποίος θα αποτελέσει τον "βράχο" κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΛ για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Πολωνός πορτιέρε έπιασε αμέσως δουλειά, ωστόσο δεν είναι απροπόνητος, αφού ακολουθούσε πρόγραμμα στην Παιανία, με τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν. Στον αντίποδα, αναχώρησε για την Ελλάδα ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, προκειμένου να υποβληθεί σε πιο αναλυτικές εξετάσεις, μετά τη θλάση που υπέστη, ενώ έληξε ο χρόνος δοκιμής του Αργεντινού μέσου της Σιένα, Μασιμιλιάνο Ρε.

Χαβίτο: "Ηρθαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές"


Φραντσίσκο Χαβίτο... «Ήρθαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα ποιοτικοί και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή», ανέφερε ο Φρανσίσκο Χαβίτο μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής. Προσπαθούμε να βρούμε τον ρυθμό και την καλή φόρμα μας, ώστε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρωτάθλημα. Είναι νωρίς ακόμα, βέβαια, μια και έχουμε αρκετό καιρό», δήλωσε ακόμη και πρόσθεσε:

«Εμείς αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να βρεθούμε σε καλύτερη θέση από πέρυσι. Είναι δεδομένο, και το έχουμε πει και εμείς οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές, πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Ύστερα από τόσες αλλαγές, όμως, είναι προφανές πως θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο για να δέσουμε ως ομάδα. Ήρθαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα ποιοτικοί και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή».

Ειπε επίσης: «Δεν θα ήθελα να πω ότι χρωστάμε κάτι γιατί η δουλειά μας είναι φέρνουμε επιτυχίες στον σύλλογο. Λυπούμαστε κάπως όταν δεν τα καταφέρνουμε γιατί ο Αρης έχει οπαδούς που τον ακολουθούν παντού σε κάθε αγώνα. Είναι παντού και θυσιάζουν τα χρήματα τους για να είναι το πλευρό της ομάδας και θα πρέπει να κάνουμε το παν για να τους ευχαριστήσουμε μία νίκη».

Στο μεταξύ, τα ονόματα των Έμπι Σμολάρεκ και Φερνάντο Μακρές επιστρέφουν στο προσκήνιο για τον Αρη. ΟΙ δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, ωστόσο το ενδιαφέρον για τον δευτερο φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για; Τον Σμολάρεκ δεν υπάρχει διάθεση για να αποκτηθεί.

Tέλος, στη Θεσσαλονίκη ο Βραζιλιάνος μπακ (πρώην του Αστέρα) Φλάβιο. Την Τετάρτη πέρασε από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και την Πέμπτη υπογράφει συμβόλαιο. Υπό κανονικές συνθήκες, από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί η απόκτησή του και θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι για να πάρει μέρος στην προετοιμασία

Πρόταση ανανέωσης για τρία χρόνια στον Ντάρσι Νέτο ετοιμάζεται να καταθέσει η ΠΑΕ σε... αντιπερισπασμό του ενδιαφέροντος που έχουν δείξει ομάδες για να τον αποκτήσουν και μάλιστα, η φημολογία τις θέλει να έχουν καταθέσει πλούσιες προτάσεις.

Ο Λέκι ολοκληρώνει το ρόστερ...



Ο Ματίας Λέκι Με την προσθήκη του Λέκι θα έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τον Ηρακλή. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Προτάσοφ δεν θα ζητήσει κάτι εντυπωσιακό, πέρα από τις μέχρι τώρα κινήσεις.

Ο Ματίας Λέκι αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου 11/07, μέσω Ρώμης,. Ο προγραμματισμός των ιθυνόντων του Ηρακλή αφορά στο να περάσει ο πανύψηλος στόπερ από ιατρικές εξετάσεις μέσα στο σαββατοκύριακο και κατόπιν να ενεργοποιηθεί η συμφωνία μαζί του με την υπογραφή των επισήμων συμβολαίων.

Ο Λέκι θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή για την Αυστρία την Δευτέρα 13/07για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Σάλτσμπουργκ.

Οι Bluefans στη σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσαν -μέσω της ιστοσελίδας τους-με τη λήξη του περσινού Πρωταθλήματος, ανάδειξαν ως πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή για τη σεζόν 2008-09 τον Ντένις Επστάιν. Αύριο, τα μέλη της «κυανόλευκης» ιστοσελίδας θα παραδώσουν στον Γερμανό μέσο το σχετικό βραβείο. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30 στο CAFÉ BAR MISTRAL στην Καλαμαριά.

Πίεση για Βιεϊρίνια



Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Ο Βιεϊρίνια θα έχει νέα συνάντηση με τους ανθρώπους της Πόρτο και στον ΠΑΟΚ περιμένουν θετικές εξελίξεις. Οι Θεσσαλονικείς είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στους «δράκους» ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ για να τους πείσουν να αφήσουν ελεύθερο τον 23χρονο μεσοεπιθετικό.

Να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Σάντος εξακολουθεί να έχει ως πρώτη επιλογή τον Βιεϊρίνια και φυσικά βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Αν όλα πάνε καλά, ο Βιεϊρίνια θα μεταβεί απευθείας στο Αρνεμ της Ολλανδίας, για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της «Δικέφαλου του Βορρά».

Ο Μίρκο Σαβίνι που όπως είναι γνωστό έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ θα βρίσκεται σύντομα στην Ολλανδία ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή. Ο Ιταλός αριστερός μπακ θα έχει την δυνατότητα να γνωριστεί βέβαια και με τους νέους του συμπαίκτες και να μπει στο πνεύμα της ομάδας.

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα του που συνήθως θα συμπεριλαμβάνει διπλές προπονήσεις.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πρώτα του δύο φιλικά παιχνίδια με ερασιτεχνικές ομάδες.

Ο Μπαλάφας δεν συμφωνεί στην μετακίνηση, ωστόσο δεν έχει κλείσει οριστικά την «πόρτα» στον ΠΑΣ. Ο λόγος για τον δανεισμό του Σωτήρη Μπαλάφα από τον ΠΑΣ Γιάννινα που συζητείται με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Γούμενος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ παραπέμφθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο Γούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων για το ποσό των 900.000 ευρώ, καθώς δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα παραστατικά στην εφορία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΟΚ.

Φαν της Μπαρτσελόνα;


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με φόντο το σήμα της Μπαρτσελόνα H μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί ενός μυθικού ποσού έχει γίνει αντικείμενο καθημερινής συζήτησης στην Ισπανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλωστε πρόσφατα 80.000 κόσμος έσπευσε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για να τον καλωσορίσει στο νέο του σπίτι. Πάντως ένας πρώην συμπαίκτης του, τόνισε ότι άλλη ήταν η αγαπημένη ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο Ερίκ Τζεμπά Τζεμπά, συμπαίκτης του Πορτογάλου σούπερ σταρ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε με δηλώσεις του στην βρετανική "Sun": Ο Κριστιάνο ήταν περισσότερο οπαδός της Μπαρτσελόνα παρά της Ρεάλ Μαδρίτης"!

Το στοίχημα του Κετσπάγια με τον Κόκκαλη

kok-kets.jpgΑν το δούμε κι αυτό…Ο Τιμούρ Κετσπάγια, πάντως, βάζει και στοίχημα με τον Σωκράτη Κόκκαλη ότι θα δει ένα Ζαϊρί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, που θα τρίβει τα μάτια του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά «θα βάλει και δέκα γκολ»!

Και το λέει αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού γιατί όλοι ξέρουν ότι το μεγάλο μειονέκτημα του μαροκινού ακραίου επιθετικού είναι ότι δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα. Ο Κετσπάγια, όμως, θεωρεί ότι βρήκε τη θέση που του ταιριάζει και που μπορεί να του δώσει και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Και παρότι δεξιοπόδαρο τον χρησιμοποιεί κυρίως από αριστερά. Με το σκεπτικό ότι τον βολεύει τον Ζαϊρί να φεύγει από τα αριστερά και να κλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει με το δεξί από το ύψος του πέναλτι η, και λίγο πιο πλάγια.

«Έχει καλό σουτ και θα δεις πρόεδρε ότι θα βάλει αρκετά γκολ. Απλά όταν παίζει από δεξιά μπορεί μόνο να ντριμπλάρει και να σεντράρει», λέει ο Κετσπάγια στον Κόκκαλη και δεν επιμένει ότι η ομάδα χρειάζεται ένα έξω αριστερά πρώτης γραμμής…

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Δεν υπάρχει… φως

Οι μέρες περνούν, ο Απόλλων συνεχίζει να περνάει τον δικό του «Γολγοθά» και φως στο τούνελ προς το παρόν δε διαφαίνεται. Οι Ευθύμης και Παναγιώτης Σολομωνίδης το έχουν ξεκαθαρίσει ότι τους είναι αδύνατον να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όταν «ξεφυτρώνουν» σαν… μανιτάρια τα χρέη των προηγούμενων και κανείς δεν δείχνει την ευαισθησία να βοηθήσει. Το παραδέχθηκαν και δημοσίως ότι δεν έχουν τις δυνατότητες να τραβήξουν μόνοι τους το φορτίο και να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Ζήτησαν τη βοήθεια όλων των φορέων, επιχειρηματιών. Ανταπόκριση όμως δεν υπήρχε από κανέναν, παρά από λίγους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν ματαίως λύσεις.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης «έτρεξε» μαζί τους, έκανε κάποιες κρούσεις, τους ακολούθησε στον Σταύρο Καλαφάτη. Μέλη των οργανωμένων προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν, όμως δε γίνεται τίποτα. Είναι πολλές οι εκκρεμότητες και χρειάζεται κάτι συνταρακτικό… Ο δήμος Καλαμαριάς παραμένει αποστασιοποιημένος, ο ερασιτέχνης αρκείται στη δήλωση του προέδρου του ότι θα πρέπει ο κάθε φίλαθλος να πάρει και από ένα διαρκείας, ενώ και από την πλευρά των παλαιμάχων επίσης δεν μπορεί να προκύψει κάποια λύση. Το ίδιο και από τους πρώην παράγοντες: Κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει κάποια λύση ή τουλάχιστον να μεσολαβήσει. «Μήπως δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό πόσο κρίσιμη είναι η καμπή για τον σύλλογο; Μήπως όλοι τους πρέπει να ακούσουν τη λέξη «υποβιβασμός» για να ξυπνήσουν;», αναρωτιούνται οι φίλαθλοι.

Να ξεμπροστιάσουν

Οι αδελφοί Σολομωνίδη παραμένουν με δεμένα τα χέρια, οι επαφές που έκαναν δεν έχουν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και περιμένουν κάποιες τελευταίες ως το Σαββατοκύριακο, που θα είναι και οι καθοριστικές. Αν δεν προκύψει κάτι, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί… Είναι πιθανό να γίνει από εκεί και πέρα οι ιδιοκτήτες να καλέσουν σε μία ακόμη συγκέντρωση όλους τους φορείς για να αποφασιστεί τι θα γίνει… Μήπως βέβαια θα έπρεπε ο ερασιτέχνης να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μελών του;
Στη σκέψη των αδελφών Σολομωνίδη επίσης είναι να μιλήσουν έξω από τα δόντια για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις που έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο, διότι με όσα έχουν ζήσει τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία καθόλου δεν κολακεύουν κάποιους… Βέβαια, αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη σημασία έχει να σωθεί η ομάδα, αλλά και αυτό κανείς δεν είναι σε θέση να το εξασφαλίσει… Πηγη Μετροσπορ

Και οι Γάλλοι για Τζιόλη

tziolis_lequipe.jpgη Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι καθ οδόν για την Σεντ Ετιέν όπως αναφέρει η «L' equipe». Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού απασχολεί πολύ έντονα τον γαλλικό σύλλογο παρότι έχει συμβόλαιο με τους πράσινους μέχρι το 2012.

Το τριφύλλι έχει τον διεθνή αμυντικό μέσο στους υπό παραχώρηση παίκτες και αν και προτιμάει την Βέρντερ Βρέμης δεν θα έλεγε όχι να συνεχίσει την καριέρα του στο Σαμπονιά. Ο Τζιόλης αγωνιζόταν ως δανεικός στην γερμανική ομάδα τους τελευταίους έξι μήνες και οι Γάλλοι εντυπωσιάστηκαν και έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Ελληνα άσο από το μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. τον Μάρτιο

Προτίμησε ΛεΜπρόν ο Πάρκερ!

anthony_parker.jpgΣτους Κλίβελαντ Καβαλίερς θα συνεχίσει την καριέρα του ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Άντονι Πάρκερ. Ο 34χρονος Αμερικανός φόργουορντ αποφάσισε να πει το ναι στην πολύ καλύτερη οικονομική πρόταση των «Ιπποτών» -σε σχέση με αυτή των «ερυθρόλευκων»- για να μπορέσει να διεκδικήσει έναν τίτλο, μαζί με τον περσινό MVP του πρωταθλήματος, ΛεΜπρόν Τζέιμς.




Σύμφωνα με δημοσιεύματα του «ESPN» και της τοπικής εφημερίδας του Κλίβελαντ, «Cleveland plain», η συμφωνία επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ο πρώην πλέον παίκτης των Τορόντο Ράπτορς αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο 2 ή 3 ετών, με τις οικονομικές του απολαβές να είναι της τάξεως των 2.9 εκατ. δολαρίων ετησίως, οι οποίες ωστόσο θα είναι μεικτές. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρή ετήσια αμοιβή του, θα είναι περίπου 1.5 εκατ. δολάρια, χρήματα τα οποία είναι περίπου τα μισά από όσα του πρόσφεραν οι «ερυθρόλευκοι».

Ισόπαλος ο πρώτος τελικός του Λιμπερταδόρες



Ο Μάρκος Ανχελέρι... Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο πρώτος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες στη Λα Πλάτα της Αργεντινής, μεταξύ της Εστουντιάντες και της Κρουζέιρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την βραζιλιάνικη ομάδα και να φθάσουν στο γκολ. Πλέον ο τίτλος θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στον επαναληπτικό του Μπέλο Οριζόντε.

Η Κρουζέιρο έχει κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες δύο φορές, το 1976 και το 1997, ενώ η Εστουντιάντες, έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής τρεις φορές, το 1968, το 1969 και 1970.

Αναβλήθηκε το ΔΣ της Βέροιας λόγω... Βίσση!


Η Αννα Βίσση H Aννα Βίσση... φρέναρε τις εξελίξεις στη Βέροια. Η νέα διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ είχε προγραμματίσει συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου τα μέλη της να συγκροτηθούν σε σώμα. Το ΔΣ είχε προγραμματιστεί να γίνει στα γραφεία, που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου.

Εκείνη την ώρα, όμως, στο γήπεδο έδινε συναυλία η δημοφιλής καλλιτέχνης και βέβαια ο θόρυβος ήταν τέτοιος που δεν επέτρεψε στους παράγοντες της Βέροιας να συζητήσουν! Τελικά, το ΔΣ θα γίνει την Παρασκευή...

Καταθέτει τα όπλα η Ρεάλ

Την απόφαση της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης να μην επιμείνει περαιτέρω στην προσπάθεια για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του μαδριλένικου συλλόγου Χόρχε Βαλντάνο, εξηγώντας ότι αιτία είναι η αδιαλλαξία της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Βαλντάνο δήλωσε ότι "έχουμε την αίσθηση ότι ο Ριμπερί δεν θα φύγει από την Μπάγερν αυτή τη σεζόν. Η Μπάγερν βρήκε πολλούς τρόπους να πει "όχι", κάποιες φορές λέγοντάς το κατηγορηματικά και κάποιες άλλες κάνοντας λόγο για ρήτρα 80 εκατ. ευρώ, που είναι ένας άλλος τρόπος για να πει κανείς "όχι". Επομένως, παραιτούμαστε εδώ, περιμένοντας μια άλλη ευκαιρία, η οποία θα έρθει σίγουρα". Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Κόντης: «Δεν πουλάμε τον Νέτο»

Κόντης: «Δεν πουλάμε τον Νέτο»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και υπογράμμισε αρχικά ότι: «Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο στα μεταγραφικά, επεξεργαζόμαστε κάποιες επιλογές και θέλουμε να βρούμε έναν αντικαταστάτη για την θέση που έπαιζε ο Ρεγκέιρο, πιστεύω θα είναι μία καλή επιλογή. Επίσης ψάχνουμε να βρούμε έναν τερματοφύλακα και ίσως κάνουμε άλλη μία μεταγραφή.
Όσον αφορά τον Ρεγκέιρο δεν ξυπνήσαμε μία ημέρα και είπαμε να τον αφήσουμε. Είπαμε ότι τα χρήματα με βάση την προσφορά του, δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε να του δώσουμε, δεν μπορούσαμε να του τα δώσουμε και αυτός δεν μπόρεσε να το καταλάβει. Εμείς θα φέρουμε αντικαταστάτη του, εξίσου καλό ή καλύτερο. Σαν φίλοι χωρίσαμε και δεν είχε απαιτήσεις, σύμφωνα με το συμβόλαιο του έπρεπε να δώσουμε τα επόμενα τρία χρόνια 2.000.000 ευρώ. Δύσκολα τα δίνεις για έναν παίκτη που έκανε τρία καλά παιχνίδια» ενώ για τον Φλάβιο είπε: «Με τον Φλάβιο έχουμε κάνει μία προσυμφωνία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
Για τα όσα ακούγονται για πωλήσεις παικτών είπε: «Επίσημα δεν έχω δει καμία πρόταση αλλά φιλολογικό ενδιαφέρον. Για τον Γιάχιτς αν έρθει κάποιος να πληρώσει την ρήτρα του, που είναι κατατεθειμένη μπορεί να τον πάρει. Με τον Νέτο θα κάνουμε μία κουβέντα για να δούμε τι θα γίνει, αν πληρώσει κάποιος την ρήτρα του και θέλει να φύγει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Διαφορετικά θα καθίσουμε να μιλήσουμε, δεν σκεφτόμαστε να πουλήσουμε τον Νέτο, θέλουμε να τον κρατήσουμε. Λάθος είναι αυτό που ακούστηκε ότι απέρριψε πρόταση ο Νέτο, δεν είχε καμία πρόταση γιατί όποιος θέλει να μιλήσει θα πρέπει να έρθει σε εμάς. Εμείς δεν είχαμε καμία επίσημη πρόταση. Αν έρθει μία ομάδα και πληρώσει την ρήτρα του εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».
Για τον Ντέιλι: «Ο Ντέιλι δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης, δεν τον επιλέξαμε τυχαία αν πάρει ευκαιρίες θα μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο. Ήταν στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι».
Για την πορεία της προετοιμασίας: «Είναι το αρχικό στάδιο, όλοι οι παίκτες είναι… πιασμένοι και δεν μπορεί ο προπονητής να βγάλει ασφαλής συμπεράσματα. Αυτά θα βγουν στα πρώτα φιλικά. Σημαντικό ότι κάναμε και μεταγραφές Ελλήνων, ακόμά και αυτούς που ανανεώσαμε. Ο Ρόβας χρόνια ήθελε να έρθει στον Άρη, αγαπάει την ομάδα και αυτό που είπε δεν είναι απλά μία δήλωση. Από την εποχή που ήταν στην Προοδευτική ήθελε να έρθει στον Άρη. Τον πιστεύουμε».
Για το φιλικό με την Μπόκα είπε: «Είμαι σίγουρος ότι τα εισιτήρια θα πουληθούν μέχρις ενός, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τότε με την Σαραγόσα ή από τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Η Μπόκα θα έρθει με όλα τα αστέρια της, θα είναι καλό επίσης για την σύσφιξη των σχέσεων μας. Θα τυπώσουμε 21.500 εισιτήρια, είναι το όριο. Όλα τα φιλικά μας είναι καλά, ο προπονητής δεν θέλει να παίζουμε με αδύνατες ομάδες και να ρίχνουμε πέντε γκολ».
Ο Γιάννης Κόντης τόνισε επίσης: «Για τον Βιερίνια δεν δείξαμε ενδιαφέρον, αν θέλαμε θα τον αποκτούσαμε» ενώ πρόσθεσε: «Πιθανόν να αποκτήσουμε δύο τερματοφύλακες».
Για τον Νασούτι είπε: «Κάποιοι ανησύχησαν αλλά έτσι όπως μεταδίδεται αυτή η γρίπη θα κολλήσει όλη η γη. Ο Νασούτι είχε μία αμυγδαλίτιδα και θα προπονηθεί σύντομα».
Για τον Ρεγκέιρο υπογράμμισε επίσης: «Εμείς δεν χάνουμε παίκτες, αφήνουμε να φύγουν αυτοί που δεν θέλουμε και ας πηγαίνουν όπου θέλουν» ενώ για τα διαρκείας είπε: «Η στήριξη του κόσμου είναι τεράστια, πιστεύω ότι μαζί με τα διαρκείας των συνδέσμων θα φτάσουμε στις 13.000».Πηγη Μ ετροσπορ

Ερχεται και υπογράφει ο Φλάβιο

Οι τυπικές διαδικασίες απομένουν για να απόκτηση του βραζιλιάνου Φλάβιο. Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) στη Θεσσαλονίκη με απώτερο σκοπό την υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας με τον Αρη και αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις θα μεταβεί στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί στην αποστολή. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Μάριο Ρεγκέιρο και σύμφωνα με πληροφορίες θα προκαλέσει αίσθηση στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό.





Επί του παρόντος, οι "κίτρινοι" συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι, με τον Ιομάρ Μαζίνιο να έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ο Σέρχιο Κόκε αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Βραζιλιάνο προπονητή, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά θεωρείται πιθανό να επιστρέψει στο απογευματινή πρόγραμμα προετοιμασίας. Αντιθέτως, ο Χαβίτο πήρε μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα έπειτα από ένα διάστρεμμα στο δεξί πόδι που τον κράτησε ένα 24ωρο εκτός δράσης.

Στο μεταξύ, την επιθυμία του να παραμείνει για περισσότερα από τρία χρόνια (σ. σ. βάσει συμβολαίου) στον Αρη, εξέφρασε ο Κρίστι Βανγκέλι. Ο αλβανός ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν με την υπογραφή του νέου συμβολαίου. "Θέλω να είμαι μέλος της ομάδας για πολλά χρόνια ακόμη και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ξέρω ότι στην ομάδα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά από αυτή τη διαδικασία κερδισμένη θα βγει η ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά σε όλους τους θεσμούς, αλλά είναι αλήθεια ότι θα μας λείψει η Ευρώπη", είπε μεταξύ άλλων.

Ειπε..........................

"Eχουμε ως στόχο να φτάσουμε το ίδιο ψηλά με πέρσι..."

Παναγιώτης Γιαννάκης για την κλήρωση της Euroleague

(Προφανώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει ως στόχο να κατακτήσει την 4η θέση, όπως πέρσι...)

Ψιθυροι......................

  • Βρε, μανία μ' αυτόν τον Πάρκερ. Αφού βλέπετε, ο άνθρωπος δεν ψήνεται για Ευρώπη....
  • Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Η ΠΑΕ Πανθρακικός διέρρευσε ότι η αιτία της μη ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Αρτούρο Ενρίκε Μπερνάρ ήταν τα άσχημα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων του παίκτη. Από την άλλη, η πλευρά του βραζιλιάνου επιθετικού έλεγε πως υπήρχε διαφορά στο οικονομικό γι' αυτό δεν υπέγραψε στην ομάδα της Κομοτηνής. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα...

  • Πού να τρέχει με τη Lamborghini στους Θρακομακεδόνες ο Γιούρκας; Γι' αυτό, όταν με το καλό κλείσει στην ΑΕΚ, ας πάρει καλού κακού κι ένα... αυτοκινητάκι της σειράς, γιατί έχει λακκούβες το βουνό... Στην Γερμανία βρίσκεται ο Άγγελος Κομβολίδης που δοκιμάζεται στην Μόναχο 1860. Ο Έβαλντ Λίνεν θέλει να διαμορφώσει άποψη για τον ποδοσφαιριστή αν και ήδη υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα.

"Καρφιά" Πλιάτσικα σε Ντούσκο


Τη δική του ερμηνεία έδωσε ο Βασίλης Πλιάτσικας για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που είχε στην ΑΕΚ επί Μπάγεβιτς. Ο νεαρός άσος έκρινε πως ο πρώην προπονητής του τον χρησιμοποιούσε σε λάθος θέση και γι' αυτό δεν κατάφερε να προσφέρει τα προσδοκόμενα.




"Είναι πολύ απλό: αγωνιζόμουν σε λάθος θέση, καθώς αυτό ήθελε ο προπονητής. Γι’αυτό είπα στον προπονητή πως θα ήταν καλύτερο να αλλάξω ομάδα", σχολίασε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τη Σάλκε: "Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δουλέψει τόσο σκληρά. Είναι πολύ σκληρή η προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση δουλεύουμε περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα". Οσο για το αν τον εξέπληξε το ενδιαφέρον της Σάλκε που γρήγορα μετουσιώθηκε σε πρόταση, είπε: "Ναι, γιατί πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο".

Τέλος, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στον Οτο Ρεχάγκελ: "Είναι σπουδαίος προπονητής. Κάτω από τις οδηγίες του έκανα τον περασμένο Νοέμβριο την πρώτη μου εμφάνιση στην εθνική Ανδρών, απέναντι στην Ιταλία".

Μεταγραφές θέλει ο Πικέ

pique.jpgΤο τρεμπλ δεν λέει τίποτα για τον Πικέ. Ο κεντρικός μαυντικός της Μπαρτσελόνα θέλει η ομάδα του να ενισχυθεί παρά την φανταστική χρονιά που πέρασε.

Ο Ισπανός άσος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η ομάδα πρέπει πάντα να κάνει μεταγραφές όσο καλή κι αν είναι η χρονιά που πέρασε. Αν πάντα μένεις με τα ίδια άτομα η ομάδα θα αρχίσει να χάνει έδαφος. Πάντα χρειάζεται μια ανανέωση έστω κι αν είναι μικρή. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε κάποιες μεταγραφές σίγουρα όμως όχι τόσες όσες η Ρεάλ».

Παρουσίασε Ντιέγκο και φανέλα η Γιουβέντους

giocatori-juve-maglia-foto.jpgΜε κάθε επισημότητα έγινε η παρουσιάση της νέας φανέλας της Γιουβέντους με το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Ντιέγκο, να παίρνει τη φανέλα με το Νο 28. Ο Βραζιλιάνος άσος δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να μπει στον αγωνισιτκό χώρο με τη φανέλα της νέας του ομάδας.


"Δεν βλέπω την ώρα να βγω στο χορτάρι, για μένα είναι τιμή και ευχαρίστηση να παίζω στη Γιούβε. Σήμερα είναι η πρώτη μου φορά με αυτή τη φανέλα στους ώμους, είναι μεγάλη συγκίνηση", δήλωσε ο Ντιέγκο, με τον συμπατριώτη του Αμάουρι να προσθέτει: "Το να φοράω για δεύτερη σεζόν τη φανέλα της Γιουβέντους είναι κάτι που με συγκινεί, ελπίζουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Πέρυσι πιστεύω ότι έδειξα σε όλους πως είμαι παίκτης για να παίζει στη Γιουβέντους. Είμαι χαρούμενος που ξαναπήρα το νούμερο 11, αυτό που με καθιέρωσε.

Ήταν το νούμερο του Νέντβεντ στη Γιουβέντους, στενοχωρήθηκα πολύ που χάσαμε έτσι έναν τέτοιο παίκτη, γιατί μπορούσε να συνεχίσει για άλλα 2-3 χρόνια. Είμαι χαρούμενος που παίρνω το νούμερο από εκείνον.Ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ και να είναι φτάσουν για να κατακτήσουμε κάτι σημαντικό. Το ρόστερ της Ίντερ είναι πιο πλήρες όμως εμείς σκοπεύουμε να έρθουμε πρώτοι
".

Όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση των "μπιανκονέρι" αυτό το καλοκαίρι, ο πρώην φορ της Παλέρμο επεσήμανε: "Ενισχυθήκαμε πολύ, πήραμε τον Ντιέγκο που προέρχεται από μία πολύ μεγάλη σεζόν και ελπίζουμε ότι θα τα πάει ακόμα καλύτερα. Θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα ως ομάδα, είναι κάτι που περιμέναμε. Εάν έρθει ο Φελίπε Μέλο, θα έχουμε έναν ακόμα σπουδαίο παίκτη. Ο Καναβάρο θα μας δώσει την εμπειριά του. Το σύστημα; Ευτυχώς είμαι ένας παίκτης που ξέρει να προσαρμόζεται στο 4-4-2, στο 4-3-3 και σε οποιοδήποτε άλλο. Η σωστή νοοτροπία είναι σημαντικότερη από τον τρόπο παιχνιδιού μίας ομάδας".