Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ελευθερόπουλος: «Δεν θα μου κόψει κανείς τις φιλοδοξίες»

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Όσο ζει… ελπίζει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο www.sport-fm.gr μίλησε για το όνειρό του να κληθεί στην Εθνική ομάδα. «Κανένας δεν θα μου κόψει τις φιλοδοξίες μου. Το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου», τόνισε ο 32χρονος τερματοφύλακας. «Έχω πάθει πλάκα με τον κόσμο του ΠΑΣ. Στόχος η καθιέρωση με σταθερά βήματα», τόνισε για τη μεταγραφή του στον γιαννιώτικο σύλλογο. «Εύχομαι το καλύτερο στον Ολυμπιακό, αλλά ανήκω στον ΠΑΣ».

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

«Όλοι δουλεύουμε για το ίδιο σκοπό»

«Η προετοιμασία για κάθε ποδοσφαιριστή είναι η πιο δύσκολη περίοδος, αλλά είναι απαραίτητη. Το ξέρεις από πριν ότι θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα, θα χύσεις πολύ ιδρώτα, αλλά κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Οπότε και ο ποδοσφαιριστής οφείλει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα. Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, ο προπονητής τερματοφυλάκων, δουλεύει πολύ. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του, να μας προετοιμάσει κατάλληλα για μια δύσκολη χρονιά.

«Δάσκαλος ο κυρ Γιώργος»

«Ο Γιώργος Παράσχος ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που περίμενα μέχρι στιγμής και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Έχω δηλώσει ότι είναι ένας από τους κυριότερους λογούς της επιλογής μου να έρθω στα Γιάννενα και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον κυρ Γιώργο. Πιστεύω ότι είναι δάσκαλος. Έτσι τον αποκαλώ, γιατί αυτό νιώθω».

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα παιδιά με την εμπειρία μου»

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα παιδί. Ίσα ίσα που με έχουν υποδεχτεί πολύ όμορφα. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν περίμενα ότι θα με υποδεχτούν έτσι. Θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι ήρθα στην ομάδα και μου έκαναν και την τιμή να με ψηφίσουν στους αρχηγούς Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω όλα τα παιδιά. Αυτή η ομάδα, πέρα από τους παίχτες που ήρθαν και έχουν ποιότητα, όπως ο Λάμπρος Βαγγέλης, ο Πάρεις Αντράλας ο Κώστας Μενδρινός ή τα παιδιά με μεγάλη εμπειρία, όπως ο Μαϊστόροβιτς και ο Κότσος που θα βοηθήσουν, έχει και ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα που επειδή έλειπα δεν τα ήξερα. Παιδιά που και είναι από τα Γιάννενα, όπως ο Μιχαλόπουλος και ο Γεωργιάδης,

«Στόχος του ΠΑΣ η παραμονή, χρειάζονται σταθερά βήματα»

Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που θα προσπαθήσει να καθιερωθεί στην Super League και θα προσπαθήσουμε όλοι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι άνθρωποι προσπαθούν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Αλλά να μην πούμε ψέματα. Είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε μια ελληνική ομάδα και μια ιταλική. Είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη. Κάθε χρόνο πρέπει να ανεβαίνεις σκαλοπάτια. Τα γρήγορα βήματα είναι αυτά που σε ρίχνουν κάτω. Τα σταθερά είναι αυτά που σε κρατάνε ψηλά. Είμαι σίγουρος για αυτό ύστερα από τόσα χρονιά καριέρας. Σαν το μοντέλο Λάρισας που τον ένα χρόνο ανέβηκε, μετά καθιερώθηκε και στη συνέχεια πηρέ το Κύπελλο και βγήκε UEFA. Κάθε χρόνο πρέπει να βάζουμε έναν στόχο παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό επειδή το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό από ότι έχω καταλάβει, η ομάδα να καθιερωθεί στα σαλόνια.

«Έχω πάθει πλάκα με τον κόσμο του ΠΑΣ»

Ο κόσμος του ΠΑΣ είναι πολύ δεμένος με την ομάδα. Με έχουν υποδεχτεί απίστευτα. Έχω πάθει πλακά πραγματικά. Στον δρόμο όταν κυκλοφορώ, είναι παρά πολύ ζεστοί μαζί μου. Με κάνουν και αισθάνομαι όμορφα. Και φυσικά, αυτοί είναι που ανεβάζουν τον πήχη και θέλω να τους το ανταποδώσω.

«Θα είμαι ευτυχισμένος αν κληθώ στην εθνική»

Εμένα τις φιλοδοξίες μου κανένας δε θα μου τις κόψει. Και για έναν αθλητή, το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να με καλέσει. Απλά, έτσι είμαι εγώ σαν άνθρωπος από τα 18 μου που παίζω στον Ολυμπιακό. Όσο παίζω μπάλα, πάντα θα έχω φιλοδοξίες και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μου.

«Εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό»

Έχω πει ότι όταν κάνει ο άνθρωπος σχεδία, ο Θεός γελάει Δεν έχω απαρνηθει ποτέ τι ομάδα είμαι (σ.σ Ολυμπιακός), αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στα Γιάννενα Εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, όπως και γενικά για όλες τις ελληνικές ομάδες, ώστε να ανεβεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: