Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ματσόν: "Ηταν το πεπρωμένο μας"


Βέτουλας και Ματσόν Με τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του Αρη στα προκριματικά της Ευρωλίγκα ο Αντρέα Ματσόν δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στο δρόμο της ομάδας το Μαρούσι. Η σημερινή κλήρωση για τη διαδικασία του έκανε το... χατίρι, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι ήταν το πεπρωμένο μας να κληρωθούμε με το Μαρούσι".

Συνέχισε ο Ιταλός τεχνικός αναφέροντας: "Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε μια ομάδα που μας κέρδισε στο Αλεξάνδρειο δύο φορές τα δύο τελευταία χρόνια. Ανάλυση βέβαια του αντιπάλου είναι πολύ νωρίς να γίνει αφού τόσο εμείς, όσο και το Μαρούσι θα έχουμε διαφορετικό ρόστερ κατά ένα ποσοστό σε σχέση με πέρσι. Είναι ωστόσο καλό για εμάς, γιατί θέλαμε να παίξουμε με μια ομάδα που μας είχε κερδίσει. Είναι σαν τον μποξέρ που παίζει για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και όταν κάποιος τον κερδίσει, τότε είναι επόμενο ότι θα θέλει να ξανά παίξει μαζί του για να πάρει τη ρεβάνς. Είναι φυσικό αυτό να ισχύει και στο μπάσκετ για τον κόουτς και τους παίκτες".

Σχετικά με το πως θα κατορθώσει ο Αρης να βρεθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκα είπε: "Τώρα θα πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να είμαστε προσεκτικοί από την αρχή ως το τέλος. Στους διπλούς αγώνες, το ένα ριμπάουντ, το ένα λάθος, η μια βολή μπορεί να έχουν καθοριστικό ρόλο γιατί όλα θα κριθούν στις διαφορές των πόντων. Η κάθε λεπτομέρεια μέσα στο παρκέ θα αποτελέσει και το "κλειδί" για την έκβαση των αναμετρήσεων. Έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, το πραγματικό "κλειδί" είναι το πώς θα προετοιμαστεί η ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που ο Αρης θα αγωνιστεί στους προκριματικούς γύρους της Ευρωλίγκα και ενώ τις προηγούμενες φορές η ομάδα έπρεπε να είναι έτοιμη από τεχνικής πλευράς, αλλά και φυσικής κατάστασης στις αρχές Δεκεμβρίου, τώρα θα πρέπει αυτό να επιτευχθεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου".

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: "Σε θεωρητικό επίπεδο ήταν ευνοϊκή η κλήρωση για την ομάδα μας. Παρόλα αυτά όμως δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι, ούτε φαβορί και αουτσάιντερ. Το θέμα είναι να πιστοποιείς πάντα μέσα στο γήπεδο την ανωτερότητα σου. Για εμάς είναι δύο πολύ σημαντικοί αγώνες, όπως θα ήταν με οποιονδήποτε αντίπαλο. Ούτε σαν "εμφύλιο" το βλέπουμε, ούτε σαν μια ευκαιρία για να πάρουμε εκδίκηση. Αυτό που ισχύει είναι ότι έχουμε μπροστά μας δύο αναμετρήσεις στις οποίες πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, να περάσουμε στην επόμενη φάση των προκριματικών γύρων και να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την είσοδο μας στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Ασφαλώς και έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο που χάσαμε από το Μαρούσι στον τελευταίο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών και για εμάς αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο να διορθώσουμε το λάθος μας. Από εκεί και πέρα όμως θα δώσουμε τα πάντα, όπως θα κάναμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Γενικότερα στην ζωή πρέπει να κοιτάμε μπροστά και σε όλα αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ επίσης θετικό το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα μας. Με το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο και τους φιλάθλους μας να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα, θεωρώ ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει".

Ο διοικητικός επικεφαλής της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, σχολίασε: "Η καλύτερη επιβράβευση για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης ήταν η πρόσκληση της ομάδας από την Ευρωλίγκα για να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει και θα γίνει ότι καλύτερο μπορούμε για να παρουσιάσουμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο τόσο στις εν Ελλάδι, όσο και στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις. Και οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους και τους προκριματικούς γύρους της Ευρωλίγκα είναι οι καλύτερες της Ευρώπης. Έτσι λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε τον προσεχή μας αντίπαλο. Σαν μια από τις 32 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Περιμένουμε να έχουμε επίσης την βοήθεια του κόσμου, η παρουσία του οποίου έπαιξε και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις προτιμήσεις της Ευρωλίγκα".

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Κουϊμτζής, που εκπροσώπησε τους "κίτρινους" στην κλήρωση στη Βαρκελώνη, επισήμανε: "Το πρώτο βήμα που αφορούσε το κάλεσμα και την παρουσία του Αρη στην κλήρωση της Ευρωλίγκα σημειώθηκε. Το δεύτερο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να σταθούν οι φίλαθλοι της ομάδας στο πλευρό της με τη μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Δεν έχει σημασία η ομάδα που μας επεφύλαξε η κλήρωση, αφού το χρέος μας είναι το ίδιο ανεξάρτητα με το όνομα του αντιπάλου. Και το χρέος του Αρη είναι να παίξει για τη βαριά φανέλα και τον κόσμο του. Με αυτήν τη λογική αποδεχθήκαμε εξάλλου την πρόσκληση της Ευρωλίγκα. Ο χρόνος που έχουμε μέχρι την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι περιορισμένος και πρέπει ο καθένας από το δικό του πόστο να κάνει το καθήκον του για το καλό της ομάδας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: