Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΒΕΡΟΝ: Σταθερή απόδοση

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου που βρίσκονται – μαζί με την αποστολή του Δικεφάλου – στην Ολλανδία ήταν ο Ματίας Βερόν.

Ο Αργεντινός άσος μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Δικεφάλου. Και ασφαλώς μπορεί να κρίνει και να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνονται από όλους.

Ο Ματίας Βερόν μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ και την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας. Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου βοήθησε στην επικοινωνία.


Ο Βερόν αρχικά ρωτήθηκε:

Θέλουμε ένα πρώτο σχόλιο σου για την προετοιμασία και την δουλειά που γίνεται . . .
«Σίγουρα έχουμε ξεκινήσει από σχετικά νωρίς για να δουλεύουμε δυνατά. Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί οι υποχρεώσεις μας φέτος είναι αυξημένες και ξεκινάμε πιο νωρίς με την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ήμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη για τα πρώτα παιχνίδια».

Τι έχεις δει διαφορετικό σε σχέση με την περσινή σεζόν ;


«Πάνω - κάτω η προετοιμασία και πέρυσι και φέτος είναι η ίδια. Σίγουρα δουλεύουμε παραπάνω Πάντως δίνουμε έμφαση στις ασκήσεις με την μπάλα και θέλουμε να φτάσουμε στο 100% για να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα».

Αισθάνεσαι έντονα τον ανταγωνισμό ; Πιστεύεις ότι έχεις θέση στην ενδεκάδα καθώς ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες ;


«Είναι κάτι που θα κάνει καλό σε όλους τους παίκτες που αγωνιζόμαστε στο κέντρο. Ο Σάντος θα μπορέσει να μας βγάλει τον καλύτερο εαυτό μας. Και μέσα από τον ανταγωνισμό πρέπει να πείσουμε τον προπονητή, ότι αξίζουμε να παίζουμε».
Χρειάζεται χρόνος με τους νέους παίκτες που ήρθαν, για να δημιουργηθούν οι ίδιες συνθήκες όπως συνέβη και την περσινή σεζόν ;
«Νομίζω ότι ήταν ένα από τα βασικά όπλα του ΠΑΟΚ η ομοιογένεια. Θα έχει τεράστιο ρόλο ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το κλίμα στην ομάδα και αυτή την σεζόν. Για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν την νέα σεζόν».

Πέρυσι τερματίσατε στην 2η θέση στην κανονική διάρκεια ενώ στα πλέι οφ έπεσε ο ΠΑΟΚ στην 4η θέση. Σας έχει πεισμώσει αυτό το γεγονός ;


«Αυτό που μας ευχαρίστησε πέρυσι ήταν οι καλές εμφανίσεις που κάναμε στα περισσότερα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς, να διεκδικούμε νίκες στα ντέρμπυ και να κάνουμε κάτι ανάλογο την νέα σεζόν. Σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και νίκες στα ντέρμπυ».
Μπορείς να εξηγήσεις την μετάπτωση στην απόδοση σου από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου, στον δεύτερο γύρο ;
«Δεν θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο η απόδοση μου έπεσε δραματικά. Έπαιξα σταθερά στα περισσότερα παιχνίδια. Θεωρώ ότι το επίπεδο μου ήταν το ίδιο. Δεν υπήρξε, κατά την γνώμη μου μεγάλη διαφορά στην απόδοση μου από τον πρώτο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο οι ασίστ που μετράνε. Πολλές φορές υπάρχει και η βρώμικη δουλειά σε ένα παίκτη, δηλαδή να τρέχεις, να μαρκάρεις. Χωρίς απαραίτητα να φαίνεται ένας παίκτης, αλλά να βοηθά αποτελεσματικά την ομάδα»
.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τον ΠΑΟΚ ;


«Η δική μου φιλοδοξία είναι να μπορέσω να δίνω το 100% για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του. Θέλουμε να βελτιώσουμε την παρουσία μας στα ντέρμπυ. Δεν λέω ότι θα βγούμε πρωταθλητές, αλλά να δουλεύουμε σκληρά και να πετύχουμε όσο περισσότερα. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα ακολουθήσουν, γιατί πολλά θα εξαρτηθούν για την πορεία μας στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: