Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Είχε κέφια ο… Πογκμπά!!

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Νιγηρία, αλλά τα… κέφια του Πογκμπά άνοιξαν το δρόμο στους «τρικολόρ» για τη νίκη (2-0) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Είχε κέφια ο… Πογκμπά!
Η Νιγηρία έβαλε δύσκολα για περίπου 80 λεπτά στη Γαλλία, ωστόσο ο Πολ Πογκμπά –εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ενιάμα- άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με σκορ 2-0 και την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου εκεί οι «τρικολόρ» θα περιμένουν έναν εκ των Γερμανίας ή Αλγερίας.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν οι παίκτες του Κέσι, στις καθυστερήσεις, με το αυτογκόλ του Γιόμπο, την ημέρα που σημείωσε και την 100η του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Χρυσή» αλλαγή για τον Ντεσάμ, περνώντας στην αναμέτρηση τον Γκριζμάν, ο οποίος έβγαλε από το «λήθαργο» την ομάδα του.

Το ματς


Η Γαλλία έδειχνε στα πρώτα λεπτά να περιμένει τη Νιγηρία, αλλά παράλληλα στις αντεπιθέσεις που έβγαινε ήταν νευρική, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη στην τελική πάσα. Αυτό, επηρέασε αρκετά το ρυθμό της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν πολύ αργός. Η αφρικανική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενη και την… απουσία των Μπενζεμά και Ζιρού, οι οποίοι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι. Οι «τρικολόρ» στη συνέχεια ισορρόπησαν το ματς, αλλά ήταν προβλέψιμοι στην επίθεση, αφού απειλούσαν κυρίως από τα δεξιά με τον Βαλμπουενά. Έτσι, μοιραία στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε σκορ.

Ο αργός ρυθμός και το κακό ποιοτικά παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία συνέχισε να… φοβάται να αφήσει χώρους στη Νιγηρία και γι’ αυτό οι Αφρικανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, προσπαθώντας να απειλήσουν τον Γιορίς. Μέχρι το 70’ οι «τρικολόρ» δεν… υπήρχαν σχεδόν στο ματς, ωστόσο η είσοδος του Γκριζμάν τους έκανε πιο «ζωηρούς». Στο τελευταίο τέταρτο, οι παίκτες του Ντεσάμ άρχισαν να πιέζουν, με τους αφρικανούς να οπισθοχωρούν και να δείχνουν πολλές αδυναμίες στα μαρκαρίσματα. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι, με τον Πογκμπά να ανοίγει το σκορ στο 79’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Κέσι δεν έδειχνε να μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή και με το αυτογκόλ του Γιόμπο, στις καθυστερήσεις, σφράγισαν την πρόκριση για τους «τρικολόρ» με το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάμ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Καμπάιγ, Βαλμπουενά (90+3’ Σισοκό), Ζιρού (62’ Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Κοσιενλί.

Στον πάγκο: Ρουφιέ, Λαντρό, Σακό, Καμπελά, Μαβουμπά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντιν, Ρεμί, Σνεντερλέν.

Νιγηρία (Κέσι): Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (89’ Νουαφόρ), Οσανίουα, Ονάζι (59’ Γκάμπριελ), Ομέρουο.

Στον πάγκο: Ετζίντε, Αγκμπίμ, Ουζοενί, Οντουνλάμι, Ομποαμπόνα, Αζίζ, Ουτσέμπο, Αμεόμπι. Πηγή: sport-fm.gr

«Ευτράπελο μύθευμα»

kma
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Άρη, απαντώντας  αναφορές που υπήρξαν ότι ο  Ιβάν Σαββίδης δέχτηκε κρούση από τους «κίτρινους» για βοήθεια.
Αναλυτικά, αυτή αναφέρει:
«Καμία έκπληξη και καμία απορία δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομάδας που φιλοξενεί η πόλη στην προσπάθεια του να κατευνάσει την καχυποψία και την απορία των φίλων της ομάδας του χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα το ευτράπελο μύθευμα της αίτησης προς το πρόσωπό του βοήθειας για τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Κύριε Σαββίδη, ο Άρης Θεσσαλονίκης ακόμα και ένα δευτερόλεπτο πριν του τραβήξουν τα καλώδια στην εντατική και πεθάνει δεν πρόκειται να ζητήσει βοήθεια από κάποιον που τάζει πρωταθλήματα και δεν πειθαρχεί σε αμετάκλητες αποφάσεις που ορίζουν ότι πρέπει να καταβάλει χρήματα στον πρώην προπονητή του.
Δυστυχώς για εσάς αλλά και για εμάς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αφερεγγυότητα. Ο Άρης Θεσσαλονίκης ζει 100 χρόνια στην πόλη. Δεν θα ζητήσει ποτέ ζητιανιά από φιλοξενούμενους.
Κύριε Σαββίδη, αναζητήστε άλλους τρόπους για να πείσετε τους φίλους σας.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που επιβεβαιώσατε για ακόμα μια φορά ότι αντίπαλος σας δεν είναι ο Ολυμπιακός αλλά ο Άρης Θεσσαλονίκης.
<<Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει>> – Θουκυδίδης».

«Κανένα αίτημα σε Σαββίδη»

stefanidis2
Στον Arena Fm 89.4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Στεφανίδης.
Ο πρόεδρος των “κιτρίνων” αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ζητήθηκε βοήθεια από το μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ενώ αναφέρθηκε και στις διαδικασίες που κάνει ώστε να βρεθούν λύσεις για την επόμενη μέρα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:
Για τον μήνα που έχει μπροστά του για να δρομολογήσει κάποιες διαδικασίες ώστε να βρεθούν λύσεις:
“Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε αυτά που θέλουμε τόσο καιρό. Αν δεν είχαμε και λίγο αισιοδοξία δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία. Δεν έχουμε θέμα να βγούμε και να πούμε πως δεν μπορούμε”.
Για την δήλωση του Λάμπρου Σκόρδα πως από Δευτέρα θέλει να είναι διοίκηση:
“Κάτι έχω ακούσει. Έχει κάνει πολλές κινήσεις. Από κινήσεις μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αλλά το θέμα είναι αν το δικαιούσαι. Τώρα γυρνάω από το απολογητικό που πήγα να καταθέσω. Στο δρόμο ένας φίλος του Άρη μου έλεγε πως είμαστε φιλαράκια με τον Σκόρδα την ώρα που εγώ πήγαινα να καταθέσω το απολογητικό”.
Για το δημοσίευμα περί δανεικών που ζήτησε ο Άρης από τον Ιβάν Σαββίδη:
“Ο Άρης δεν μπορεί να μείνει σε πρόσωπα και σε άλλες καταστάσεις.  Από το πρωί με έχουν πάρει τηλέφωνα διάφοροι φίλοι και μου λένε για ένα δημοσίευμα που έχει δημοσιευθεί από κάποιο σαιτ και έχει αναπαραχθεί σε όλη την Θεσσαλονίκη και σε όλη την επικράτεια περί κάποιων δανεικών χρημάτων φέρεται να ζήτησε ο Άρης από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Έχει ακούσει κανείς τον κ. Σαββίδη να λέει κάτι τέτοιο; Αυτό το παραμύθι ας σταματήσει από εμάς τους ίδιους. Δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ αλλά υπάρχει κάποιον πρόβλημα ή κάποιο θέμα; Δεν θέλω να πω κάτι για τον κ. Σαββίδη γιατί δεν ξέρω αν είπε κάτι ο άνθρωπος. Πρέπει να είναι κάτι καφενειακής συζήτησης από φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ο Άρης εκεί που έχει φτάσει είναι έρμαιο πολλών καταστάσεων και κάποιοι μπορούν να κάνουν πλάκα μαζί μας. Πρέπει να το σταματήσουμε και εμείς οι ίδιοι αυτό και να μην πέφτουμε σε αυτές τις παγίδες. Η δική μου τοποθέτηση είναι πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πως μπορείς να έχεις τοποθέτηση για κάτι που δεν ξέρεις και το μαθαίνεις σήμερα το πρωί ενώ αφορά εσένα. Αν θες να πλάσεις το παραμύθι το φτιάχνεις όπως θέλεις. Είναι μια φημολογία και ασχολούμαστε επειδή ο κόσμος έχει αναστατωθεί. Έχω βαρεθεί έναν χρόνο να ασχολούμαι με την φημολογία. Σήμερα γίνεται της τρελής στην ΠΑΕ και υπάρχουν πάρα πολλά θέματα ανοιχτά που πρέπει να λυθούν σήμερα. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτό. Δεν υπάρχει θέμα τέλος. Εννοείται πως τα θέματα είναι και οικονομικές εκκρεμότητες όπως πάντα”.
Για την πρόταση του Arena Press για την σωτηρία του Άρη με μπροστάρη τον Νίκο Γκάλη:
“Τον Φεβρουάριο ένα τέτοιο σχέδιο είχα φτιάξει και θέλαμε να το φτιάξουμε μαζί με τον Παπαϊωάννου. Το σχέδιο μας δεν ήταν ακριβώς έτσι, εμείς θέλαμε ένα κλάμπ στο οποίο θα είναι μίνιμουμ 3.000 χιλ. ευρώ η συνδρομή. Αυτό το ποσό από 100 ανθρώπους δεν είναι μεγάλο και μπορεί να έρθουν και άλλοι. Είχαμε σκοπό να κάνουμε ένα σωματείο μέσα στο σωματείο και οι άνθρωποι που θα βάζουν τα λεφτά θα αποτελούσαν μια άρχουσα τάξη που θα ορίζει διοικήσεις αλλά θα βάζει και λεφτά. Ο μεγάλος πόθος ήταν να μπει ο Γκάλης μπροστά. Έτσι θα υπήρχε και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Βέβαια, δεν θα ήταν σε κάποια θέση που θα του δημιουργούσε προβλήματα του ίδιου. Καλό είναι να γίνει και να βρεθεί μια χρηματοροή. Βέβαια, τις εταιρείες πρέπει να τις κυνηγάμε. Κάποιος για να βάζει λεφτά σε μια εταιρεία πρέπει η εταιρεία και να φέρνει. Αλλιώς θα βαρεθεί και θα φύγει.  Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Παναθηναϊκός αλλά έχει τον Αλαφούζο μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο Γκάλης είναι μια τεράστια προσωπικότητα και το θεωρώ τεράστια μαγκιά που θέλει να ασχοληθεί με τον Άρη τώρα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην σύγχρονη Ελλάδα και είναι Άρης”.
Πηγή: arenafm.gr

Η… ενδεκάδα των ελευθέρων του ΠΑΟΚ!!

Με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε τους 11 ποδοσφαιριστές του συλλόγου των οποίων τα συμβόλαια λήγουν την 1η Ιουλίου, δίχως όμως να διευκρινίζει για το μέλλον τους.

Η… ενδεκάδα των ελευθέρων του ΠΑΟΚ
Σήμερα ολοκληρώνονται τα συμβόλαια μιας ενδεκάδας παικτών του ΠΑΟΚ και από αύριο (Δευτέρα) είναι ελεύθεροι.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών αυτών, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, παράλληλα όμως δεν κλείνει την πόρτα της ομάδας για όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«H έναρξη της νέας σεζόν σηματοδοτεί και το τυπικό τέλος της προηγούμενης, αφού στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνονται 11 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά η λίστα των ποδοσφαιριστών που από την 1η Ιουλίου είναι ελεύθεροι αποτελείται από τους:

Άλβες Λίνο (στον ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο 2009)
215 συμμετοχές
16 γκολ
38 ασίστ
24 κίτρινες
1 κόκκινη
17.600 αγωνιστικά λεπτά

Κώστας Κατσουράνης (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2013)
67 συμμετοχές
8 γκολ
7 ασίστ
16 κίτρινες
3 κόκκινες

Κοστίν Λάζαρ (στον ΠΑΟΚ από Ιούλιο 2011)
115 συμμετοχές
9 γκολ
14 ασίστ
26 κίτρινες
3 κόκκινες

Ζβόνιμιρ Βούκιτς (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2013)
43 συμμετοχές
15 γκολ
2 ασίστ
8 κίτρινες

Γιώργος Γεωργιάδης (στον ΠΑΟΚ από Ιούλιο 2011)
73 συμμετοχές
6 γκολ
7 ασίστ
5 κίτρινες

Μίροσλαβ Στοχ (στον ΠΑΟΚ από Αύγουστο 2013)
42 συμμετοχές
9 γκολ
11 ασίστ
8 κίτρινες,
1 κόκκινη

Σέκου Ολίσε (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2013)
38 συμμετοχές
6 γκολ
3 ασίστ
2 κίτρινες

Σωτήρης Νίνης (στον ΠΑΙΟΚ από Αύγουστο 2013)
23 συμμετοχές
1 γκολ,
2 ασίστ
2 κίτρινες

Μπίμπρας Νάτχο (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2014)
16 συμμετοχές
2 γκολ
6 ασίστ
4 κίτρινες
1 κόκκινη

Χουάν Ινσαουράλδε (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2014)
16 συμμετοχές
4 κίτρινες

Μίκαελ Γκσπούρνινγκ (στον ΠΑΟΚ από Ιανουάριο 2014)
1 συμμετοχή

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί θερμά τους ποδοσφαιριστές για την αγωνιστική τους προσφορά και την προσήλωσή τους στις αρχές της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον ΠΑΟΚ που καταρχήν ολοκληρώνεται σήμερα».

Η ντροπή του Χιχόν!!

Η συνύπαρξη Γερμανίας, Αλγερίας και Αυστρίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 δημιούργησε μια από τις ιστορίες που το ποδόσφαιρο θέλει να διαγράψει από τις σελίδες του.

Η ντροπή του Χιχόν
Η Γερμανία είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Αλγερία. Οι Αφρικανοί όμως τους ...χρωστάνε κάτι για το ματς που πέρασε στην ιστορία ως "η ντροπή του Χιχόν".

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί το 1982 και δείτε τα υπόλοιπα στατιστικά που αφορούν τις δύο ομάδες.

Η προϊστορία

Η Αλγερία έχει κερδίσει και τις δύο προηγούμενες συναντήσεις με τους Γερμανούς. Ένα φιλικό 2-0 το 1964 και στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του 1982, με σκορ 2-1. Στην τελευταία αγωνιστική όμως η (Δυτική τότε) Γερμανία νίκησε με το… βολικό 1-0 την Αυστρία με τις δύο γειτόνισσες να παίρνουν το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ένα ακόμα

Ο Κλόζε δεν προορίζεται για το αρχικό σχήμα της Γερμανίας, εφόσον όμως αγωνιστεί και σκοράρει το 16ο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Προς το παρόν ισοβαθμεί με τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο με 15.

Στους «8» ως συνήθως

Η Γερμανία δεν λείπει (σχεδόν) ποτέ από την προημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν προχωράει όμως και ποτέ πιο μακριά από αυτό το σημείο, όταν η διοργάνωση φιλοξενείται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πρώτη στις μεταβιβάσεις

Η Γερμανία είναι η ομάδα με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες (στη φάση των ομίλων) με 1,802 πετυχημένες μεταβιβάσεις από τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η πορεία της Αλγερίας μοιάζει ήδη επιτυχημένη, αφού βρίσκεται μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε νοκ-άουτ φάση. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά αφού σημείωσαν έξι γκολ στα τρία παιχνίδια των ομίλων. Όσα είχαν σημειώσει -συνολικά- στις τρεις προηγούμενες παρουσίες τους σε τελική φάση.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκίνησε η... «δουλειά»

Το «χτίσιμο» ξεκίνησε για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες άρχισαν προπονήσεις στο Τιρόλο της Αυστρίας και... στάζουν καθημερινά.
Ξεκίνησε η... «δουλειά»
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ξεκίνησε για τα καλά στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στο Τιρόλο της Αυστρίας. Οι Αρκάδες, χωρίς τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος είναι στη Ρόδο για το δίπλωμα προπονητικής, έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα με τον βοηθό του, Ανδρέα Ζήκο και τον γυμναστή, Βασίλη Καλαποθαράκο.

Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικές, όπως και οι εγκασταστάσεις. Αυτό που άπαντες λένε μεταξύ τους, είναι πως πρόκειται για μοναδική εμπειρία, αφού δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το Καρπενήσι, όπου η ομάδα "χτιζόταν" τα περασμένα χρόνια.

Στην σημερινή πρωινή προπόνηση της Δευτέρας ο Γιώργος Μπαντής ένιωσε ενοχλήσεις και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 μ.μ. με τους Ανδρέα Ζήκο και Βασίλη Καλαποθαράκο να έχουν προγραμματίσει ήδη όλες τις προπονήσεις κατά την διάρκεια παραμονής της ομάδας στην Αυστρία. Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ στο Ελατοχώρι!! (pics)

Στο Ελατοχώρι έφτασε ο ΠΑΟΚ, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του. Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη του «δικεφάλου του βορρά» και το πρώτο ξεμούδιασμα των ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ στο Ελατοχώρι (pics)
Ξεκινά από σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο Ελατοχώρι, εκεί όπου ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες θα χτίσουν το νέο «δικέφαλο του βορρά».

Με τους διεθνείς να λείπουν αλλά το νέο απόκτημα των Θεσσαλονικέων, Εγιέλ Γκολάσα, να δίνει κανονικά το παρόν, η ομάδα του ΠΑΟΚ αποθανατίστηκε κατά την άφιξη της. Οι πρώτες εικόνες και από το ξεμούδιασμα.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αναστασίου: «Αυξημένες απαιτήσεις φέτος»

Περισσότερη δουλειά λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων περιμένει τους παίκτες του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν, όπως τους προϊδέασε ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Αυξημένες απαιτήσεις φέτος»
Ο Παναθηναϊκός μετά τα εργομετρικά τεστ του Σαββατοκύριακου άνοιξε την αυλαία της προετοιμασίας του το πρωί της Δευτέρας με την πρώτη του προπόνηση.

Ο Γιάννης Αναστασίου μάζεψε τους παίκτες του κι έδωσε τον τόνο για τη νέα σεζόν, όπου όπως τόνισε η πίεση και οι απαιτήσεις θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό μετά την περασμένη απόλυτα πετυχημένη πορεία της ομάδας, γι’ αυτό και ζήτησε περισσότερη δουλειά και συγκέντρωση.

«Μπορεί να προερχόμαστε από μια πολύ καλή σεζόν, όμως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε πολύ σκληρά, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και μάλιστα αυτό να συμβεί από την αρχή. Φέτος έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις, υπάρχουν παιχνίδια και για την Ευρώπη, αλλά σας πιστεύω απόλυτα και είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στην πίεση που θα έχουμε», τόνισε ο 41χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού».

Οι προπονήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης θα είναι διπλές, ενώ την Τετάρτη μονή και τα ξημερώματα της Πέμπτης η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Παλιά χρωστούμενα…!!

Με τον αγώνα του 1982 να… στοιχειώνει την ιστορία τους, Γερμανία και Αλγερία συγκρούονται στο Πόρτο Αλέγκρε για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παλιά χρωστούμενα…
Έχουν περάσει 32 χρόνια από την πρώτη (και τελευταία μέχρι… απόψε) αναμέτρηση Γερμανίας και Αλγερίας σε Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί είχαν μεν νικήσει με 2-1 για τη φάση των ομίλων του 1982, αλλά τα «πάντσερ» είχαν χαμογελάσει… πονηρά στο τέλος, καθώς νικώντας με το βολικό 1-0 την Αυστρία οι δύο «γείτονες», που αντάλλασσαν πασούλες για να περάσει η ώρα, πήραν χέρι-χέρι την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Απόψε στο Πόρτο Αλέγκρε υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν μια θέση στα προημιτελικά. Από εκεί η Γερμανία έχει λείψει μόλις μία φορά στις συνολικά 17 παρουσίες της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 1938), την ώρα που για την Αλγερία συνιστά ήδη υπέρβαση η παρθενική παρουσία της ομάδας σε νοκ άουτ στην τέταρτη παρουσία της στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν υπολογίζει στον Ποντόλσκι και ο Γκέτσε αναμένεται να παίξει πίσω από τον Μίλερ, ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ λογικά θα διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα αντί του Κεντίρα. Ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς δεν αντιμετωπίσει προβλήματα για την Αλγερία, που θέλει να γίνει η τέταρτη ομάδα της Αφρικής που φτάνει στους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010).

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές, καθώς πριν από το 1982 είχαν παίξει την πρωτοχρονιά του 1964 σε φιλικό, με την Αλγερία να επικρατεί 2-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.

Αλγερία (Χαλίλοτζιτς): Εμπολί, Μαντί, Μπελκαλέμ, Χαλίς, Μεσμπά, Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχίμι, Τζαμπού, Σλιμάνι.
Πηγή: sport-fm.gr

«Φαβορί» είναι λέξη… γαλλική!!

Η Γαλλία αντιμετωπίζει στην Μπραζίλια τη Νιγηρία στον πέμπτο αγώνα της φάσης των «16» που έχει ξεκάθαρο φαβορί.

«Φαβορί» είναι λέξη… γαλλική
Ζευγάρι με σαφές φαβορί είναι αυτό μεταξύ Γαλλίας και Νιγηρίας, που αναμετράται απόψε (19:00, ΝΕΡΙΤ) στην Μπραζίλια, στον πέμπτο-χρονικά-αγώνα των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «τρικολόρ», που άφησαν άριστες εντυπώσεις στην πρώτη φάση, δείχνουν ικανοί να φτάσουν μακριά. Ο Ντιντιέ Ντεσάν αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τον Κοσιελνί αντί του Σακχό στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ζιρού δείχνει να έχει προβάδισμα απέναντι στον Γκριζμάν για τον παρτενέρ του Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης. Οι «αετοί», που στοχεύουν στην πρώτη παρουσία στα προημιτελικά στην ιστορία τους, θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Μπατατούντε, ενώ αμφίβολος είναι ο Μόουζες.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά, το 2009 σε φιλικό στο Σεντ Ετιέν, με τη Νιγηρία να επικρατεί 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Κοσιελνί, Καμπάιγ, Ματουιντί, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Ζιρού, Μπενζεμά.

Νιγηρία (Κέσι): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Ομπαομπόνα, Γιόμπο, Οσανίουα, Ουτσέμπο, Ονάζι, Μίκελ, Οντεμβίνγκι, Εμενίκε, Μούσα.

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ).
Πηγή: sport-fm.gr

Μια στάση απλώς…!!

Πικρή γεύση για τη χαμένη ιστορική ευκαιρία, αλλά και περηφάνια για το δρόμο που έχει διανύσει η Εθνική είναι τα συναισθήματα μετά το «αντίο» στο Μουντιάλ. Ο Ρανιέρι και η «πονηρή» νέα αποστολή.

Μια στάση απλώς…
Ο αποκλεισμός της Εθνικής από την Κόστα Ρίκα στους «16» του Μουντιάλ δεν συνιστά κανένα τέλος. Πρόκειται απλώς για μία στάση στη διαδρομή των επιτυχιών που έχουν αρχίσει εδώ και πάνω από μία δεκαετία και που η ελληνική ομάδα δείχνει αποφασισμένη και ταυτόχρονα ικανή να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη.

Μπορεί η τελευταία γεύση να ήταν πικρή, μπορεί να χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία, αλλά η γαλανόλευκη έφερε την αποστολή της εις πέρας και με το παραπάνω φτάνοντας στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου και μία ανάσα από τις «8». Και η απογοήτευση, που υπάρχει στις τάξεις όλων των Ελλήνων και πρωτίστως της ίδιας της ομάδας σήμερα, δείχνει ακριβώς πόσο μεγάλη απόσταση έχει διανύσει αυτή η ομάδα, από τα… τάρταρα του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ, μέχρι τον Όλυμπο το 2004 και με τη συνέπεια που τη διακρίνει έκτοτε αφήνοντας υποσχέσεις πως τελικά δεν τα έχουμε δει όλα...

Αντίο για δύο, ίσως και για άλλους

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Εθνική να αποχαιρετά δύο ανθρώπους με μεγάλη προσφορά. Τον Φερνάντο Σάντος και τον Γιώργο Καραγκούνη, αφού ο μεν πρώτος έχει εκφράσει την επιθυμία να έχει ξανά καθημερινή «τριβή» με το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, ο δε αποφάσισε να στα 37 του πως μετά από 15 χρόνια προσφοράς και 139 εμφανίσεις (10 γκολ) ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βγάλει από πάνω του το εθνόσημο. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια στις αποχωρήσεις παικτών που έχουν μεγάλη προσφορά αλλά «προχωρημένη» ηλικία, όπως ο 35χρονος Κατσουράνης και ο 34χρονος Γκέκας. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να είναι βέβαιος πριν μιλήσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους (;) στην Εθνική.

Η ώρα του Ρανιέρι

Μετά από έναν Γερμανό κι έναν Πορτογάλο, που πέτυχαν απόλυτα στην αποστολή που τους ανατέθηκε, η σκυτάλη για τον πάγκο της Εθνικής περνά σε ιταλικά χέρια. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρει κι επίσημα το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο 62χρονος Ρωμαίος τεχνικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΕΠΟ, έχει στείλει υπογεγραμμένο από πριν το Μουντιάλ το προσύμφωνο κι ετοιμάζεται να σηκώσει μανίκια για να πιάσει δουλειά.

Βατός ο όμιλος, αλλά…

Η αποστολή που αναλαμβάνει είναι να οδηγήσει την Εθνική στα τελικά του Euro 2016 στη Γαλλία. Με την αύξηση των συμμετεχουσών ομάδων στα τελικά από 16 σε 24, ο δρόμος για παρουσία σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση (θα είναι το τέταρτο σερί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Ελλάδα) είναι ορθάνοιχτος: οι δύο πρώτοι καθενός από τους εννιά ομίλους και ο καλύτερος τρίτος προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση, ενώ οι άλλοι οκτώ τρίτοι δίνουν μπαράζ. Η ελληνική ομάδα είναι σε πολύ βατό όμιλο με Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Πάντως ο-κατά πάσα πιθανότητα-νέος προπονητής δεν θα έχει εύκολο έργο. Κι αυτό γιατί μετά την κατάργηση των αυγουστιάτικων φιλικών θα κάνει ντεμπούτο χωρίς πρόβα σε επίσημο ματς. Και τι ματς! Στις 7 Σεπτεμβρίου η Εθνική θα υποδεχτεί τη γνώριμη από τα μπαράζ και αποφασισμένη για ρεβάνς Ρουμανία κεκλεισμένων των θυρών (καθώς κουβαλά τιμωρία από τα προηγούμενα προκριματικά), ενώ περίπου ένα μήνα μετά (11/10) θα παίξει με την ισχυρή Φινλανδία στο παγωμένο Ελσίνκι.Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με Κρόος η Ρεάλ!!

Μια ανάσα από την απόκτηση του Τόνι Κρόος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τη Marca. Διαβάστε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αγκαλιά με Κρόος η Ρεάλ!
Μεταγραφή-έκπληξη είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Ρεάλ. Σύμφωνα με τη Marca, οι Μαδριλένοι είναι σε πολύ προχωρημένες επαφές με την Μπάγερν για την απόκτηση του Τόνι Κρόος.

Η μετακίνηση του Γερμανού διεθνούς μέσου, που μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, θα στοιχίσει 25-30 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη «βασίλισσα» για πενταετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Είναι πολλά τα εμπόδια για Νικ!!

Πολλές οι δυσκολίες για να αποκτηθεί ο Νικ Καλάθης από τον Παναθηναϊκό. Ποια τα εμπόδια. Ανακοινώνεται ο Σλότερ.

Είναι πολλά τα εμπόδια για Νικ
Ο Νικ Καλάθης εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού και σε μεγάλο βαθμό ο ρυθμιστής των υπόλοιπων κινήσεών του για την ενίσχυση της ομάδας. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια πολύ καλή πρόταση στον 25χρονο γκαρντ (7,5 εκατ. δολάρια για τρία χρόνια), αλλά οι δυσκολίες είναι πολλές…

Οι Γκρίζλις έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, καθώς από σήμερα μέχρι τις 15 Ιουλίου έχουν την ευχέρεια να ενεργοποιήσουν το δεύτερο χρόνο συμβολαίου του κι αν το κάνουν, ο Καλάθης δεν το… κουνάει από το ΝΒΑ. Ο παίκτης έχει εκφράσει στην ομάδα την πρόθεση να φύγει επειδή έχει πολύ καλύτερη προσφορά (αν μείνει έχει λαμβάνειν γύρω στις 400.000 δολάρια «καθαρά»), αλλά σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ οι Γκρίζλις για την ώρα δεν έχουν δείξει καμία πρόθεση να μην τον κρατήσουν. Ακόμη πάντως κι αν ο Καλάθης αποδεσμευτεί από τους Γκρίζλις, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να νικήσει τον ανταγωνισμό των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που δεν φείδονται χρημάτων.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά «μέτωπα», σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης του Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος θα καλύψει τη θέση «2», ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση στην αγορά για ψηλό.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που από σήμερα αρχίζει προετοιμασία με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015, έχει δώσει κατευθύνσεις και θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τη διοίκηση.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένοντας τον Ντιλέινι!!

Την απάντηση του Μάλκολμ Ντιλέινι στην πρόταση που του έχει καταθέσει περιμένει ο Ολυμπιακός. Οι εναλλακτικές λύσεις. Τι γίνεται με τις θέσεις «4» και «5».

Περιμένοντας τον Ντιλέινι
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει για τον Ολυμπιακό η υπόθεση του Μάλκολμ Ντιλέινι.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κάνει για διετές συμβόλαιο έναντι 1,6 εκατ. δολαρίων, την ώρα που ουσιαστικός ανταγωνισμός προκύπτει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (η οποία τον διεκδικεί) κυρίως και την Μπάγερν σε μικρότερο βαθμό, όχι τόσο από το ΝΒΑ, αφού για την ώρα δεν έχει κάτι συγκεκριμένο από εκεί και θα χρειαστεί να περιμένει αρκετό καιρό.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν θα περιμένει για πολύ. Θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό τις εκκρεμότητες που έχει και αν ο Ντιλέινι δεν πει το πολυπόθητο «ναι», θα γίνει στροφή σε άλλες λύσεις. Ο Κέρτις Τζέρελς της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και ο Κάρλον Μπράουν (μολονότι ο δεύτερος δεν είναι πλέι μέικερ, αλλά παίζει «2» και «3») αποτελούν δύο από τις εναλλακτικές.

Σε ό,τι αφορά στον σέντερ, ο Οθέλο Χάντερ είναι ψηλά στη λίστα και περιμένει στο ακουστικό του, αλλά είναι προφανές πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει κάτι καλύτερο και μόνο αν δεν το βρει θα εισηγηθεί την απόκτηση του άσου της Σιένα. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παραμονής του Σέντρικ Σίμονς, όχι σαν δεύτερος ψηλός αλλά σαν… τρίτος.

Για τη θέση «4», ο Ντάβις Μπέρτανς της Παρτιζάν ενδιαφέρει, καθώς μπορεί να παίξει και στο «3», αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό και οι πιθανότητες παραμονής του Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι αρκετές.
Πηγή: sport-fm.gr

Έπιασε δουλειά !!

papathanasakis
Με το «καλημέρα» έπιασε δουλειά ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Ο ομογενής επιχειρηματίας μπορεί ακόμα να μην έχει συναντηθεί με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά έχει ξεκινήσει επαφές για θέματα που αφορούν την ομάδα
Επειδή ο χρόνος πιέζει δεν είναι διατεθειμένος να τον αφήσει να χαθεί καθώς και η παρουσία του στην Ελλάδα θα είναι βραχυπρόθεσμη. Έτσι ξεκίνησε συζητήσεις και επαφές και  σήμερα(30/6)  το απόγευμα θα προσπαθήσει να κλεισει και την συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.
Πηγή: arenafm.gr

«Κριτήριο» το ρόστερ!!

Από την διατήρηση του βασικού «κορμού» του Άρη, όπως έχει ζητήσει ο Καλαϊτζίδης, εξαρτάται αν η διοίκηση μπορεί να υλοποιήσει το πλάνο για τη Football League.

«Κριτήριο» το ρόστερ
Αρκετά είναι τα «μέτωπα» που καλείται να βρει λύση η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη.

Από σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του θα «τρέξουν» για να κλείσουν τρύπες και να αποδείξουν ότι η ομάδα θα καταφέρει να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα στη Football League, όπως προβλέπει το πλάνο που έχουν ορίσει από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έχει τονίσει ότι για να παίξουν οι «κίτρινοι» στη δεύτερη κατηγορία θα πρέπει να διατηρηθεί ο βασικός κορμός παικτών, όπως οι Μανιάς, Κύργιας, Σουνάς, Γιαννίτσης, Σταυρόπουλος και Διούδης.

Ειδικά η παραμονή των δυο πρώτων είναι και ένα στοίχημα για τον κ. Στεφανίδη που ετοιμάζει άμεσα ταξίδι στην Αθήνα για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα (θυμίζουμε ότι πριν από δέκα μέρες ο Κύργιας είχε ζητήσει να αποχωρήσει).

Για τους Γιαννίτσης και Σταυρόπουλος υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν σε σχέση με τον Σουνά, οποίος φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ελληνικών ομάδων και τις εξετάζει σοβαρά.

Παράλληλα, ο Νίκος Ψυχογιός είναι η μία από τις ανανεώσεις που έχει δικαίωμα να κάνει ο Αρης με την προθεσμία να λήγει σήμερα χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει συμφωνία.

Την ίδια ώρα, ο κ . Καλαϊτζίδης εξετάζει για τη μία από τις τρεις θέσεις των ξένων άνω των 24 ετών τον Σιρίλ Καλί, με τον οποίο είχε μία πετυχημένη συνεργασία στη Βέροια στις τρεις σεζόν που συνεργάστηκαν.
Πηγή: sport-fm.gr

Για πάντα στον ΠΑΟΚ!!

Συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ είχε το Σάββατο το βράδυ ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τόνισε ότι «Θα γεράσουμε εδώ μαζί, τα παιδιά μου θα έχουν ενεργό ρόλο…». Τι γίνεται στα μεταγραφικά.

Για πάντα στον ΠΑΟΚ!
Αρκετό καιρό περίμεναν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Ιβάν Σαββίδη για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, τους ίδιους και γενικότερα την επικοινωνία τους.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το μήνυμα που έστειλε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στους συνδεσμίτες και μεταξύ άλλων τους τόνισε ότι «δεν ήρθα για να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Θα γεράσουμε εδώ μαζί. Δεν είμαι μόνο εγώ. Και τα παιδιά μου θα έχουν ενεργό ρόλο».

Απόδειξη αποτελούσε το γεγονός ότι στη συνάντηση έδωσε ήταν και ο μεγάλος του γιος, ο οποίος μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Λονδίνο θα εμπλακεί πιο ενεργά στη διοίκηση της ομάδας.

Οι οργανωμένοι, από την πλευρά του, έθιξαν στον Σαββίδη θέματα που τους απασχολούν όπως οι μετακινήσεις, αλλά και η πιο συχνή επαφή με την ΠΑΕ, ενώ ζήτησαν ενημέρωση και για το μεγάλο θέμα που αφορά τα χρέη.

Στο τελευταίο στάθηκε και ο Σαββίδης, ο οποίος ξέσπασε και υποστήριξε: «Με κοροϊδεύουν! Δεν βρίσκονται λύσεις. Είναι όλο λόγια και για τα χρέη και για τη Θέρμη. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες δουλειές. Και με το αεροδρόμιο και με το λιμάνι».

Τι γίνεται στα μεταγραφικά

Το Σάββατο και την Κυριακή υπήρξε συνάντηση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ με τους κ.κ. Βρύζα και Αναστασιάδη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν διεξοδικά για την πορεία των τελευταίων μεταγραφικών τους επαφών.

Είναι φανερό ότι ο ομογενής επιχειρηματίας είναι επιφυλακτικός και για αυτό τον λόγο θέλει εκείνος να έχει τον τελευταίο λόγο σε κάθε υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του συλλόγου εξήγησαν γι' ακόμη μία φορά ότι κάποιες κινήσεις πρέπει να επισπευστούν, για να μη χάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» σημαντικούς του στόχους και έτσι να οδηγείται σε δεύτερες και τρίτες επιλογές.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τους Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι είναι ο Μίροσλαβ Στοχ για τον οποίο τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και δεν αποκλείεται σύντομα να ετοιμάσει ξανά τις βαλίτσες του για τη συμπρωτεύουσα. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στη Φενερμπαχτσέ, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού που αγγίζει τα 1,8 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τον Στοχ και άλλοι παίκτες απασχολούν τους «ασπρόμαυρους» και ίσως μέσα στην εβδομάδα έχουμε νέες ανακοινώσεις μεταγραφών, ώστε να ενσωματωθούν μέχρι τις 10 Ιουλίου – όταν και ξεκινά το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία. Πηγή: sport-fm.gr

Τα έδωσαν ΟΛΑ!!

Όχι ότι είχαμε αμφιβολία. Όμως και οι αριθμοί μαρτυρούν πως τα παιδιά της Εθνικής κατέθεσαν και την ψυχή τους στο ματς με την Κόστα Ρίκα. Το www.sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

Τα έδωσαν ΟΛΑ
Πάλεψαν για το όνειρο, δεν το πραγματοποίησαν, αλλά μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι πως έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, ψυχικών και κυρίως σωματικών, για να τα καταφέρουν.

Η Εθνική αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, αλλά οι διεθνείς έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Παίζοντας σε δυσμενέστατες συνθήκες, ειδικά για ευρωπαϊκή χώρα, με θερμοκρασία που άγγιζε τους 30 βαθμούς και υγρασία που πλησίαζε το 75%, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος «κατάπιαν» συνολικά 132.941 χιλιόμετρα ξεπερνώντας ακόμη και τους αντιπάλους τους (131.321).

Σε μια ομάδα που έτρεξε κατά μέσο όρο 9.463 (9.380 ο αντίστοιχος αριθμός της Κόστα Ρίκα) πρωταθλητής… μαραθωνοδρόμος ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης. Σε ηλικία 37 ετών και περίπου 3 μηνών έβγαλε δύο και πλέον ώρες στο χορτάρι (129 λεπτά για την ακρίβεια) τρέχοντας 13.619 χιλιόμετρα. Έδωσε, έτσι, πρώτος το παράδειγμα στους υπόλοιπους, που ασφαλώς δεν υστέρησαν. Ακολούθησε με 12.891 ο Χολέμπας, με 12.353 ο Χριστοδουλόπουλος και με 12.239 ο Τοροσίδης.

inner

Περισσότερο του «Κάρα», που συν τοις άλλοις είχε ποσοστό επιτυχίας 90% στις πάσες (75/83) έτρεξαν μόνο ο Σέλσο Μπόρχες (14.473)-που είχε και το μεγαλύτερο ποσοστό στις εύστοχες πάσες (93%, 39/42)-και ο Μπράιαν Ρουίς (14.043).

Ασφαλώς ουδείς περίμενε τους αριθμούς-που πολλές φορές ξεγελούν-για να διαπιστώσει πως οι παίκτες της Εθνικής, έστω κι αν δεν δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος-τα έδωσαν ΟΛΑ. Γιατί, όπως αναφέρει και η ρήση που αποτελεί σύνθημα και οδηγό αυτής της ομάδας, αυτός που προσπαθεί δεν είναι ποτέ ηττημένος… Πηγή: sport-fm.gr

Θα χτυπήσουν την πόρτα του Ολυμπιακού!!

Τις πολύ καλές τους εμφανίσεις στο Μουντιάλ ενδέχεται να «εξαργυρώσουν» οι διεθνείς του Ολυμπιακού, οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα και σύντομα θα αρχίσουν να φτάνουν προτάσεις από το εξωτερικό.

Θα χτυπήσουν την πόρτα του Ολυμπιακού
Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας δεν ήταν λίγα τα διεθνή Μέσα, τα οποία υποστήριζαν ότι κάποιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι παρακολουθούν τους Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τους Κώστα Μανωλά, Χοσέ Χολέμπας, Γιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Σάμαρη. Και οι τέσσερις επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη συνέχεια του Μουντιάλ, έχοντας ως… προίκα τις πολύ καλές τους εμφανίσεις στη διοργάνωση.

Ο καθένας από τη δική του θέση έδωσε ό,τι καλύτερο είχε – ίσως και περισσότερα από αυτά που περίμενε ο απλός φίλαθλος – και κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων του εξωτερικού.

Πρώτος απ’ όλους ο Μανωλάς, ο οποίος θεωρείται μία από τις «αποκαλύψεις» του τουρνουά, κάτι που σε συνδυασμό με την ηλικία του φανερώνει ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα χτυπήσουν την πόρτα των Πειραιωτών για την απόκτησή του. Συγκεκριμένα, τον 23χρονο στόπερ έχει γίνει γνωστό ότι παρακολουθούν Ρόμα, Νάπολι, Λάτσιο και κάποιες αγγλικές ομάδες (παλιότερα είχε ακουστεί η Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Από την πλευρά του, ο Χολέμπας έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, αφού μετά την άσχημη πρεμιέρα του Μουντιάλ με την Κολομβία άρχισε σταδιακά να «ανεβαίνει» και πάλεψε κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό για να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πάρει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Για τον διεθνή αριστερό μπακ φημολογείται ότι ενδιαφέρεται η Ρόμα, όμως ο μάνατζέρ του φέρεται να έχει επαφές με συλλόγους της Premier League!

Ο Μανιάτης, τώρα, ήταν και εκείνος εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία που είχε η «γαλανόλευκη» στα γήπεδα της Βραζιλίας, αφού προσπαθούσε να βοηθήσει στην αμυντική της λειτουργία και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Αυτό, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει αναγκάσει κάποιες γερμανικές ομάδες να εξετάσουν την περίπτωση του διεθνούς χαφ, χωρίς όμως να έχουν αποκαλυφθεί τα ονόματά τους.

Τέλος, ο Ανδρέας Σάμαρης κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ της Εθνική στη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, είχε και χθες μία καλή παρουσία και είναι σίγουρο ότι και εκείνος μπορεί να βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο κάποιων ομάδων, αφού μην ξεχνάμε ότι είχε πολύ καλή παρουσία και στην πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας στο Champions League που έφτασαν μέχρι τους «16». Πηγή: sport-fm.gr

«Μιλά»… ισπανικά!!

Παίκτη από την ισπανική αγορά επιλέγει τουλάχιστον για τη μία εκ των δύο βασικών μεταγραφικών εκκρεμοτήτων της (αριστερό χαφ, σέντερ φορ) η ΑΕΚ. Προχωρά τις επαφές ο Μιλοβάνοβιτς.

«Μιλά»… ισπανικά
Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει στρέψει στην ισπανική αγορά το βλέμμα του για την απόκτηση παικτών και θεωρείται βέβαιο πως τουλάχιστον για τη μία εκ των δύο βασικών μεταγραφικών εκκρεμοτήτων της, αριστερό εξτρέμ και σέντερ φορ δηλαδή, η ΑΕΚ θα προτιμήσει τη συγκεκριμένη αγορά.

Ειδικά για τη θέση του επιθετικού, ο νέος τεχνικός διευθυντής έχει προτείνει τρεις ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, έχει κάνει επαφές μαζί τους και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ παραμένει πάντα στο προσκήνιο, αλλά χωρίς ουσιαστική εξέλιξη αφού ο Αλγερινός φορ δεν έχει μείνει ελεύθερος και για την ώρα η «Ένωση» προχωρά το σχεδιασμό της χωρίς να τον περιμένει, αλλά κρατώντας ανοικτό ένα «παράθυρο». Άλλωστε εφόσον αποδειχτεί πως ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν είναι σε θέση να μπει μέχρι τα μέσα Αυγούστου σε κανονικούς ρυθμούς, ίσως αποκτηθεί και δεύτερος σέντερ φορ.

Σχετικά με τον αριστερό εξτρέμ, την ώρα που η λύση του Κάρλος Κάλβο υπάρχει πάντα στα υπόψη, εξετάζονται κι άλλες. Μια από αυτές είναι του Όσκαρ Ντίαθ, του 30χρονου Ισπανού που μένει ελεύθερος από την Αλμερία.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για όλα τα θέματα και χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Τραϊανό Δέλλα, που είναι στη Ρόδο για το προπονητικό του δίπλωμα.

Εξελίξεις με γήπεδο

Την Πέμπτο η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συζητά για τελευταία φορά το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το γήπεδο της ΑΕΚ και θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Μετά την έγκρισή του από την Ολομέλεια, η «Ένωση» θα περιμένει την έκδοση του Φύλλου Εφημερίδας Κυβερνήσεως και ταυτόχρονα θα περιμένει τις οικοδομικές άδειες για να αρχίσουν τα έργα στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας άμεσα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Κοσταρικανοί!

Την ιστορική πρόκριση της Κόστα Ρίκα πανηγύρισαν χιλιάδες άνθρωποι στο Σαν Χοσέ, ενώ πρόεδρος της χώρας επικοινώνησε με τους Κοστρικανούς διεθνείς μετά τη νίκη επί της Εθνικής Ελλάδας.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Κοσταρικανοί
Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους του Σαν Χοσέ, την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, μετά την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν, αν και έπαιζαν για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, να αποκλείσουν στα πέναλτι την Εθνική Ελλάδας και αυτό αποτέλεσε αφορμή για τους απλούς ανθρώπους να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους την επιτυχία της εθνικής τους ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς ήταν στο προεδρικό μέγαρο μαζί με φίλους και συγγενείς του και, όπως μπορείτε να δείτε, έκανε σαν τρελός όταν τελείωσε το ματς.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Ο πρόεδρος της χώρας επικοινώνησε με τους διεθνείς, τους οποίους συνεχάρη για τη σπουδαία αυτή επιτυχία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον επικείμενο αγώνα με την Ολλανδία στο Σαλβαδόρ.

inner
Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα πανηγυρίζει τη νίκη της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

inner
Λίγο αργότερα πανηγύρισε και εκείνος μαζί με τους πολίτες της χώρας του την επιτυχία των παικτών τους Χόρχε Λουίς Πίντο.

inner
Οι Κοσταρικανοί δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε λεπτό για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος.

inner
Η περηφάνια φαίνεται στα πρόσωπα αυτών των δύο νεαρών.

inner
Κυριολεκτικά χαμός στους δρόμους του Σαν Χοσέ.

inner
Ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς πανηγυρίζει σα μικρό παιδί…

inner
Και δείχνει πόσο καλά γνωρίζει τη νέα μόδα, που δεν είναι άλλη από τη Selfie. Πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης και… αμυντικός!!

Φορτσάρει ο Παναθηναϊκός για τις πρώτες του μεταγραφές. Ξεκαθαρίζει του Καραγκούνη, που επιστρέφει από το Μουντιάλ, στόχος ο στόπερ μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Καραγκούνης και… αμυντικός
Την ερχόμενη Πέμπτη αναχωρεί ο Παναθηναϊκός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και υπάρχουν ακόμη αρκετά ακόμη κομμάτια που λείπουν για τη συμπλήρωση του παζλ στο ρόστερ.

Πρώτο και σημαντικότερο αυτό του στόπερ που προορίζεται για βασικός και για το οποίο εντείνει τις προσπάθειές του ο Νίκος Νταμπίζας, με στόχο να έχει κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είναι σε διαπραγματεύσεις με δύο στόχους, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με αμφότερους και δεν αποκλείεται τελικά να δοθούν κάποια περισσότερα χρήματα από τα… προγραμματισμένα, καθώς η ομάδα επείγεται και στο τέλος του μήνα υπάρχει ο πρώτος αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στο μεταξύ, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μέχρι την Τετάρτη θα μιλήσει με τη διοίκηση της Ντιναμό Μόσχας προσπαθώντας να βρει μια λύση και να παραμείνει. Εφόσον ο Κροάτης στόπερ αποσπάσει το «ναι», τότε ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα εγκαταλείψει τις άλλες υποθέσεις αμυντικών και θα περιοριστεί στον «Σίφο» αναζητώντας μια άλλη συμπληρωματική λύση για τα μετόπισθεν.

«Κάρα» και Αμπέντ

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα του χαφ. Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Μουντιάλ, ξεκαθαρίζει και το θέμα του Γιώργου Καραγκούνη, με την επιστροφή του στο «τριφύλλι» να είναι το πιθανότερο σενάριο. Παράλληλα ασκούνται πιέσεις στη Νιούκαστλ για να αποκτηθεί ο Μεντί Αμπέντ, είτε ως ελεύθερος με ποσοστό 50% μεταπώλησης στην αγγλική ομάδα, είτε με νέο ετήσιο δανεισμό.

*Διπλές προπονήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μονή την Τετάρτη. Τα ξημερώματα της Πέμπτης η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πολωνία, χωρίς τους μουντιαλικούς διεθνείς, αλλά με τους Μυρθιανό, Νιούμαν, Μαλντίν από την ομάδα Νέων και τους τερματοφύλακες Γκέκα και Κότσαρη. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα παντρευτεί κανονικά ο Σωκράτης»

Λίγο έλειψε να πάρει παράταση ο επικείμενος γάμος του Παπασταθόπουλου και στη Βραζιλία αναφέρονται σε αυτό, τονίζοντας ότι ο διεθνής στόπερ θα παντρευτεί –όπως ήταν προγραμματισμένο- τη σύντροφό του.

«Θα παντρευτεί κανονικά ο Σωκράτης»
Μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία έχασε η Εθνική Ελλάδας, η οποία αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα στους «16» της διοργάνωσης.

Εφόσον η «γαλανόλευκη» περνούσε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, τότε θα έπαιρνε… παράταση ο γάμος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή (05 Ιουλίου) αναμένεται να παντρευτεί την σύντροφό του, Ξανθή Σταμουλάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι.

Με το συγκεκριμένο γεγονός ασχολήθηκε μέχρι και η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Globo», η οποία αναφέρει τα παραπάνω με τίτλο «ο Έλληνας σκόρερ μετά τον αποκλεισμό θα παντρευτεί κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ».

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ιστορία του Τάκη Φύσσα, ο οποίος ήταν να παντρευτεί την ημέρα του ημιτελικού με την Τσεχία στο Euro 2004 και τελικά αυτό συνέβη μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Νάβας: «Θυμήθηκα πώς εκτελεί πέναλτι ο Γκέκας»

Η συνύπαρξη με τον Κέιλορ Νάβας στη Λεβάντε ήταν εκείνη που «πρόδωσε» τον Φάνη Γκέκα! Όπως τόνισε ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, θυμήθηκε τον τρόπο που ο Έλληνας επιθετικός χτυπούσε τα πέναλτι.

Νάβας: «Θυμήθηκα πώς εκτελεί πέναλτι ο Γκέκας»
Το μυστικό της απόκρουσης που χάρισε στην Κόστα Ρίκα την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ αποκάλυψε ο Κέιλορ Νάβας.

Σε δηλώσεις του στη FIFA ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Λατινοαμερικανών τόνισε ότι η συνύπαρξή του με τον Φάνη Γκέκα στη Λεβάντε ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο να διαλέξει τη σωστή γωνία στη «ρωσική ρουλέτα».

«Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κι αφού τόνισε ότι «ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει», ανέφερε πως «ήμουν σίγουρος ότι αν πηγαίναμε στα πέναλτι, θα περνούσαμε». Πηγή: sport-fm.gr

Τοροσίδης: «Το θέλαμε πολύ»

Την πίκρα του για την ευκαιρία που χάθηκε, αλλά και τη θέληση των διεθνών για να πετύχουν το στόχο τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης, σχολιάζοντας και το «αντίο» του Γιώργου Καραγκούνη απ’ την Εθνική.

Τοροσίδης: «Το θέλαμε πολύ»
Στο βάρος που έχει αποκτήσει η Εθνική Ελλάδας αναφέρθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης μετά τον αποκλεισμό απ’ τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αμυντικός της Ρόμα σχολίασε την ψυχή που έχουν οι παίκτες της ομάδας, τονίζοντας τη χαρά που ήθελαν να δώσουν όλοι οι παίκτες στον κόσμο:

«Δώσαμε μια χαρά στον κόσμο. Το θέλαμε πολύ. Σε μένα μένει μια πίκρα, για την χαρά που δεν δώσαμε στον κόσμο σήμερα, αλλά και για την μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε. Ο κόσμος ήθελε να δει την ομάδα στους “8”. Δεν τα καταφέραμε, είδαν όμως ότι το θέλουμε πολύ. Ήμασταν καλύτεροι και οι Κοσταρικανοί προσπάθησαν αρκετά για να στείλουν το ματς στα πέναλτι».

Ο Βασίλης Τοροσίδης αναφέρθηκε και στο «αντίο» του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά και στους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά στην Εθνική:

«Αυτή η ομάδα θέλει δουλειά και ψυχή. Όλοι οι Έλληνες αυτό θέλουν να βλέπουν. Αυτές οι στιγμές είναι πάντα δύσκολες, ειδικά όταν έρχονται μετά από μια τέτοια ήττα. Πιστεύω όμως πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα να καλύψουν το κενό. Όλοι μπορούν να αντικατασταθούν. Δεν το λέω φυσικά για τον Γιώργο, είναι κάτι που πρέπει να ισχύει πάντα», ενώ συνέχισε τονίζοντας:

«Τα παιδιά που θα έρθουν θα αναλάβουν μεγάλες ευθύνες. Αυτή η ομάδα είναι μεγάλη, όλοι πλέον έχουν απαιτήσεις. Το Μουντιάλ όμως τελείωσε για εμάς και πρέπει να κοιτάξουμε τη νέα σελίδα που ανοίγει από Σεπτέμβρη».

Όσον αφορά το στιλ ποδοσφαίρου της Ελλάδας υποστήριξε: «Μια ομάδα δεν αλλάζει μέσα σε μια χρονιά. Θυμόμαστε όλοι πως ήταν το ποδόσφαιρό μας πριν το 2004. Έχουμε αποδείξει πλέον ότι μπορούμε να παίξουμε μπάλα. Ακόμα και στα μπαράζ, όχι μόνο στα ματς του Μουντιάλ. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, σε όλα τα ματς. Ακόμα και σ’ αυτό με την Κολομβία, παρότι χάσαμε, είχαμε ευκαιρίες».

Σχετικά με την συνεχεία στην πορεία της Εθνικής: «Η εθνική είναι μια ομάδα. Ασχέτως αν υπάρχουν επικριτές, δεν γίνεται να είμαστε παντού αρεστοί. Αυτό που φαίνεται στο γήπεδο είναι ότι είμαστε ομάδα, μια οικογένεια και έτσι πρέπει να μείνει. Με αρχή το Euro 2016 και την πρεμιέρα με τη Ρουμανία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Νάβας: «Ευχαριστούμε το Θεό»

Στο Θεό απέδωσε ο Κέιλορ Νάβας την πρόκριση της Κόστα Ρίκα επί της Εθνικής ομάδας, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νάβας: «Ευχαριστούμε το Θεό»
Υπερήφανος αλλά και ευγνώμων στο Θεό ήταν ο Κέιλορ Νάβας μετά την πρόκριση της Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επί της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Λεβάντε, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Φάνη Γκέκα, ήθελε μία μεγάλη εμφάνιση για να έχουν να τη θυμούνται τα παιδιά του.

«Ήταν μία τρομερή στιγμή και είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας οδήγησε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία και το όνειρο για τη χώρα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι», δήλωσε αρχικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας.

Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας της Λεβάντε αποκάλυψε τι του είπε ο φυσιοθεραπευτής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πριν από τη διαδικασία των πέναλτι: «Μου είπε να παίξω για τον πατέρα μου, το γιο μου και την Ντανιελίτα. Αυτό προσπαθώ να κάνω, να είμαι καλός πατέρας και φίλος. Πάντα προσπαθώ να είναι χαρούμενοι και να όταν αναφέρονται στο παρελθόν να λένε ότι ο “μπαμπάς μου έκανε σημαντικά πράγματα για τη χώρα”. Αυτός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό γράφουμε ιστορία». Πηγή: sport-fm.gr

Πάει η Ελλάδα, έμειναν τέσσερα εισιτήρια!!

Σίγουρα ο αποκλεισμός της Εθνικής μας... πονάει, αλλά το Μουντιάλ συνεχίζεται... Και πλέον είμαστε στου δρόμου τα μισά για να μάθουμε ολοκληρωμένη την οκτάδα της διοργάνωσης. Όλο το πρόγραμμα.

Πάει η Ελλάδα, έμειναν τέσσερα εισιτήρια
Τις τέσσερις απ' τις οκτώ ομάδες που θα απαρτίζουν τα προημιτελικά του Μουντιάλ έχουμε πλέον μάθει. Η Εθνική δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κόστα Ρίκα και το ταξίδι στη Βραζιλία σταμάτησε, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε κλείσει θέση και η Ολλανδία για την επόμενη φάση του θεσμού.

Την Δευτέρα πέφτουν στην μάχη δύο ευρωπαϊκά φαβορί, αφού Γαλλία και Γερμανία παίζουν κόντρα σε Νιγηρία και Αλγερία αντίστοιχα, προκειμένου να τσεκάρουν το εισιτήριο για τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα ζευγάρια των «16»:

Βραζιλία – Χιλή 3-2 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0

Ολλανδία – Μεξικό 2-1

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 5-3 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Γαλλία – Νιγηρία (30/6, 19:00)

Γερμανία – Αλγερία (30/6, 23:00)

Αργεντινή – Ελβετία (01/7, 19:00)

Βέλγιο – ΗΠΑ (01/7, 23:00)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Βραζιλία – Κολομβία (04/7, 23:00)

Γαλλία ή Νιγηρία – Γερμανία ή Αλγερία (04/7, 19:00)

Ολλανδία – Κόστα Ρίκα (05/7, 19:00)

Αργεντινή ή Ελβετία – Βέλγιο ή ΗΠΑ (05/7, 23:00)

Στα ημιτελικά (08/7 και 09/7, 23:00) θα διασταυρώσουν οι νικητές των δύο πρώτων και δύο τελευταίων ζευγαριών, προτού οι θριαμβευτές αυτών παλέψουν για την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 13 Ιουλίου (22:00) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Είναι μεγάλη η λύπη»

Με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και με λύπη -εξαιτίας του αποκλεισμού από την Κόστα Ρίκα- αποχωρεί ο Φερνάντο Σάντος από την Εθνική ομάδα, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

Σάντος: «Είναι μεγάλη η λύπη»
Με δυσκολία έβγαιναν οι λέξεις από το στόμα του Φερνάντο Σάντος. Δεν ήταν τόσο ο αποκλεισμός, όσο ο τρόπος που αυτός ήρθε από την Κόστα Ρίκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για έλλειψη τύχης. Η νίκη θα πήγαινε σε μία από τις δύο ομάδα. Συγχαρητήρια στην Κόστα Ρίκα. Στεναχωριόμαστε γιατί θέλαμε να κάνουμε ξανά χαρούμενο τον ελληνικό λαό. Δεν τα καταφέραμε όμως. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο Νάβας ήταν εξαιρετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να πιέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό κάναμε, αλλά δεχτήκαμε ένα παράξενο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την αποβολή και έτσι είχαν λιγότερες δυνατότητες για αντεπίθεση. Εμείς, πιέσαμε και δίκαια φτάσαμε στην ισοφάριση. Το ίδιο κάναμε και στην παράταση αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε αγχωμένα, αλλά είχαμε περισσότερο χρόνο.

Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειαζόμασταν καλύτερες πάσες. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ακόμα γκολ. Είχαμε μία τελευταία ευκαιρία με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας ήταν φανταστικός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Στην παράταση έπρεπε να ήμασταν περισσότερο ήρεμοι. Η Κόστα Ρίκα ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη».

Για την συμβολή του Νάβας στην πρόκριση της Κόστα Ρίκα: «Ήταν ο πρωταγωνιστής. Έσωσε τέσσερα σίγουρα τέρματα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Χωρίς αυτόν θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα».

Για την αποβολή του πριν τη διαδικασία των πέναλτι: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απέβαλε (ο διαιτητής). Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να στηρίξουμε τους παίκτες, και με απέβαλε γι’ αυτό τον λόγο. Ενώ ο πάγκος της Κόστα Ρίκα έκανε ακριβώς το ίδιο στην άλλη μεριά. Και στο τέλος του παιχνιδιού και της παράτασης αυτό του είπα. Μου απάντησε “εγώ αποφασίζω εδώ πέρα”.».

Για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τακτικά το ματς: «Δεν ξέρω. Πάντα αναρωτιέμαι μετά από κάθε παιχνίδι. Πιστεύω η Κόστα Ρίκα έπαιξε καλά. Εμείς κάναμε ευκαιρίες. Μετά δεχτήκαμε ένα γκολ και αυτό άλλαξε τα πλάνα μας. Δεν μπορούμε να παίξουμε με πέντε επιθετικούς. Έβαλα Γκέκα και Μήτρογλου για να έχουμε λύσεις μπροστά. Έχουμε έμπειρους παίκτες. Έχουμε τον Κατσουράνη τον Καραγκούνη. Οδήγησαν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, φτάσαμε στην ισοπαλία».

Για την πρώτη του αντίδραση στο τελευταίο εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Κόστα Ρίκα: «Λυπήθηκα. Εκείνες τις στιγμές από το μυαλό σου δεν περνάνε άλλα πράγματα. Ήθελα να πάω στο Σαλβαδόρ. Είναι μεγάλη η λύπη».

Για την πορεία της Κόστα Ρίκα: «Μας εξέπληξε. Ο κόσμος την ξέρει πλέον. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει πιο μακριά. Έχει σπουδαία ομάδα, αλλά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή κουράζεσαι. Σίγουρα όμως της αξίζουν συγχαρητήρια».

Ουμάνια: «Είχα ονειρευτεί ότι θα ευστοχήσω σε πέναλτι»

Στο όνειρό του είχε δει ο Μίκαελ Ουμάνια την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κόντρα στην Εθνική ομάδα, όπως αποκάλυψε μετά την πρόκριση της Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Ουμάνια: «Είχα ονειρευτεί ότι θα ευστοχήσω σε πέναλτι»
Ο Μίκαελ Ουμάνια είχε ονειρευτεί πως θα ευστοχούσε σε πέναλτι κόντρα στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν το είχε πει σε κανέναν, όπως δήλωσε μετά την πρόκριση της Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ήμουν πολύ ήρεμος, γιατί την προηγούμενη μέρα είχα ονειρευτεί ότι θα ευστοχήσω σε πέναλτι και δεν το είχα πει σε κανέναν. Πήγαινα το χέρι του Θεού και ήξερα ότι θα τα καταφέρω. Κάθε φορά περνούν πολλά πράγματα από το μυαλό σου, εμείς παίζαμε την πρόκριση στους “8”», είπε αρχικά ο Μίκαελ Ουμάνια και κατέληξε:

«Το αφιερώνουμε σε όλους τους συμπαίκτες μας που τραυματίστηκαν πριν έρθουμε εδώ και φυσικά σε όλη την Κόστα Ρίκα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, γιατί είναι εδώ 25 μαχητές».

Σαλπιγγίδης: «Πέσαμε επάνω σε έναν μεγάλο τερματοφύλακα»

Η ατυχία και ένας μεγάλος τερματοφύλακας στέρησαν από την Εθνική μας ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Σαλπιγγίδης: «Πέσαμε επάνω σε έναν μεγάλο τερματοφύλακα»
Η ατυχία και ένας μεγάλος τερματοφύλακας στέρησαν από την Εθνική μας ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

«Είχαμε μεγάλη ατυχία και η αντίπαλη ομάδα έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Γιατί εμείς θα έπρεπε να περάσουμε βάσει της εικόνας του αγώνα», ανέφερε ο διεθνής επιθετικός και τόνισε για τον Κέιλορ Νάβας…

«Έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Τους κράτησε…», ήταν το σχόλιό του. Πηγή: sport-fm.gr

Ρε Νάβας, πιάσε και… το Τζόκερ!!

Το «μόνος μου και όλοι σας» σπανίως αποδίδει στην μπάλα. Ο Κέιλορ Νάβας όμως το εφαρμόζει! Τα απίστευτα νούμερα του γκολκίπερ που σταμάτησε την Εθνική δείχνουν πώς πιάνει ακόμα… κι αυτά που πάνε άουτ!

Ρε Νάβας, πιάσε και… το Τζόκερ!
Σ’ έναν απ’ τους μεγαλύτερους «μύθους» των ελληνικών γηπέδων ο Φερνάντο Νάβας υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα χέρια (και πιο συγκεκριμένα τα μεσαία του δάχτυλα) για να δείξει το σκορ.

Στο μεγαλύτερο «παραμύθι» του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση του Euro (την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ) ένας άλλος Νάβας χρησιμοποίησε κι εκείνος τα χέρια του: Για να υπογράψει -και με τα δύο- την πρόκριση της Κόστα Ρίκας!

Βλέποντας τον γκολκίπερ της Λεβάντε ν’ αποκρούει με κάθε πιθανό τρόπο (και σημείο του σώματος) τα σουτ των διεθνών μας, πιθανότατα τον σιχτίρισες. Την ώρα που σταμάτησε ΚΑΙ το πέναλτι του Γκέκα σκέφτηκες ότι «αυτά δεν έχουν ξαναγίνει». Εδώ όμως έκανες λάθος. Γιατί όχι απλά έχουν ξαναγίνει. Αλλά ο Νάβας αποτελεί -και με αριθμούς- τον χειρότερο εφιάλτη του επιθετικού φέτος.

Στη σεζόν που τελείωσε λοιπόν, έκανε… μόλις 165 αποκρούσεις με τη φανέλα της Λεβάντε. Βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης και των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Primera Division, Premier League, Serie A, Bundesliga, Ligue 1).

Και πηγαίνοντας στο Μουντιάλ είπε να βελτιώσει λίγο τις επιδόσεις του. Και ν’ αυξήσει ακόμα περισσότερο την… απελπισία των αντιπάλων: Αποκρούοντας τα 14 από τα 16 σουτ (!) που έχουν γίνει στην εστία του σε τέσσερα παιχνίδια.

Σκέψου! Ο τύπος έχει δεχθεί ένα γκολ με πέναλτι (από την Ουρουγουάη) και άλλο ένα από τον Παπασταθόπουλο (αφότου έχει κάνει και πάλι απόκρουση και μετά δεν μπορεί ν’ αντιδράσει). Πιθανότατα θα έπιανε, δε, και το άλλο που πήγε στο τέρμα του (από τον Κατσουράνη στην παράταση) αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του!

Και δε χρειάζεται καν… έξτρα δάχτυλο, όπως ο (άλλος κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης) Οτσόα! Μπορεί λοιπόν να μας πλήγωσε -όπως έκανε προ διετίας και με τον Ολυμπιακό στο Europa League- αλλά πρέπει να το παραδεχθούμε: Τέτοιος τερματοφύλακας (όπως εύστοχα παρατηρήθηκε στο πλαίσιο του πικρού χαβαλέ) μόνο… παιδί δεν πιάνει!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Καταραμένα» πέναλτι!!

Είναι και να σε… θέλει, όμως τις ελληνικές ομάδας δεν τις «πηγαίνει» η άσπρη βούλα. Η Εθνική ήθελε να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης, όμως τύχη και πάλι δεν ήταν με εμάς.

«Καταραμένα» πέναλτι
Είναι και η τύχη στο ποδόσφαιρο, ειδικά στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι ελληνικές ομάδες που έχουν κληθεί να πάρουν την πρόκριση μέσα από την «ρώσικη ρουλέτα» συνήθως την… πατάνε!

Στις συνολικά οκτώ φορές που έχουν φτάσει στην «άσπρη βούλα» μόνο δύο φορές έχουμε πάρει την πρόκριση.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1976-1977, όταν η ΑΕΚ βρέθηκε προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην ΚΠΡ και πήρε το εισιτήριο για τους «4» επικρατώντας στα πέναλτι με σκορ 6-7, με τον Χρηστίδη να πιάνει το τελευταίο και να γίνεται ήρωας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η δεύτερη, πριν τρία χρόνια, όταν ο Αστέρας Τρίπολης βγήκε νικητής, 4-2, μέσα από την επίπονη διαδικασία απέναντι στην Ίντερ Μπακού και πέρασε στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League το 2012.

Με εξαίρεση τις δύο αυτές περιπτώσεις, οι Έλληνες έχουν να μετρούν μόνο πίκρες. Αφού, μαζί με το σημερινό, τις έξι φορές που παίζαμε στην… ρώσικη ρουλέτα δεν τα καταφέρναμε.

Ο ΠΑΟΚ μετράει 0/4 απέναντι σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1981-82), Μπάγερν Μονάχου (1983-84), Σεβίλλη (1990-91), Μπενφίκα (1999-2000). Εκτός από τον «δικέφαλο του Βορρά», η τύχη γύρισε την πλάτη στην Λάρισα απέναντι στην Ξαμάξ (1988-89) και στον Άρη με την Κατοβίτσε (1994-95). Πηγή: sport-fm.gr