Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πιο πάνω και από τον... Πελέ!!

Η Βραζιλία στους «8 » και ο Νεϊμάρ είναι ο απόλυτος ηγέτης της «Σελεσάο». Ο σταρ της Μπαρτσελόνα κερδίζει και σε δημοτικότητα και αριθμούς ακόμα και τον Πελέ!
Ένας από τους τοπ σκόρερ του φετινού Μουντιάλ με 4 γκολ, ο Νεϊμάρ, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο φτάνοντας σε υψηλό επίπεδο σκοραρίσματος μόλις στα 22 του χρόνια. Ρεκόρ που ούτε ο Πελέ δεν είχε να επιδείξει στο ξεκίνημα της καριέρας του με την Εθνική Βραζιλίας! Ο Νεϊμάρ δεν είναι απλώς ένας παίκτης ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Σκολάρι. Είναι το νέο της μεγάλο αστέρι που με το νούμερο 10 δείχνει να είναι σε θέση να αφήσει πίσω του τον Ρονάλντο και τον Ρομάριο. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά:
1) Σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 18 ημερών έγινε ο πιο νεαρός παίκτης που φτάνει τα 35 γκολ σε άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες με την κίτρινη φανέλα της Βραζιλίας. Ο Πελέ είχε σκοράρει 31 γκολ, παρά το γεγονός ότι έγινε ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς με δύο Μουντιάλ στο βιογραφικό του (1958 και 1962) πριν φτάσει τα 22.
Εάν συμπεριλάβουμε στον παραπάνω αριθμό και τα φιλικά, ο Νεϊμάρ πάλι επικρατεί του Πελέ. Αρκεί βέβαια να συνεχίσει να σκοράρει, βάζοντας ακόμα τέσσερα γκολ έως το τέλος του τουρνουά. Κάτι πολύ πιθανό. Ο Ρονάλντο έφτασε τα 35 γκολ με την Βραζιλία σε ηλικία 22 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών. Ο Ρομάριο ήταν σχεδόν 32 ετών.
Θα πρέπει βέβαια να θυμηθούν όλοι πως ο Ρονάλντο είχε προβλήματα με τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός αγώνων για παραπάνω από 2 χρόνια. Επίσης ο Ρομάριο έμεινε στο περιθώριο για πειθαρχικά ζητήματα. Ο Νεϊμάρ από τότε που πρωτοκλήθηκε στην Εθνική, το 2010, όταν ήταν 18 ετών έχει αποφύγει (σ.σ. σε σημαντικό βαθμό) και τραυματισμούς και προβλήματα συμπεριφοράς.
2) Μπορεί να γίνει ο πιο νέος μεγάλος σκόρερ σε Μουντιάλ. Από το 1930 και το πρώτο τουρνουά στην Ουρουγουάη τον Ούγγρο Φλόριαν Άλμπερτ του 1962 ακολούθησαν άλλοι έξι παίκτες. Το 2010 ήταν ο Γερμανός Τόμας Μίλερ των πέντε γκολ. Η Βραζιλία έχει στο πέρασμα της ιστορίας πέντε σκόρερ ολκής: τον Λεονίντας Ντα Σίλβα το 1938, τον Αντεμίρ Ντε Μενέζες το 1950, τους Βαβά και Γκαρίντσα το 1962 και τον Ρονάλντο το 2002. Ο Νεϊμάρ θα είναι ο έκτος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: