Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Υπάρχουν και μετοχές...!!

  Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις αλλαγές που φωνάζουν και πρέπει άμεσα να τρέξουν, αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα των μετοχών
Το εύκολο είναι να διαπιστώνεις ότι ένα μοντέλο απέτυχε. Στον ΑΡΗ όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι το μοντέλο της ΚΜΑ δεν μπορεί να προχωρήσει με την υπάρχουσα κατάσταση.
Το εύκολο είναι απλά και μόνο να φωνάξουμε άπαντες για την διάλυση και να...πετάξουμε τα περισσότερα από 10.000 μέλη στον κάλαθο των αχρήστων.
Ήδη ακούγονται πολλές προτάσεις αναφορικά με την επόμενη μέρα της ΚΜΑ. Θεωρώ ότι η προοπτική που βγαίνει προς τα έξω αναφορικά με την μετεξέλιξη σε ένα φορέα αντίστοιχου του Golden club στο μπάσκετ είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
Θα πρέπει όμως από την μία να αξιολογηθούν τα μέλη- απλός λαός και από την άλλη να δοθεί μία λύση στο μετοχικό. Χρήματα σε κάθε περίπτωση μπορούν να συγκεντρωθούν όπως συνέβη και στο παρελθόν με μία βασική προυπόθεση, να μπει μπροστά ο άνθρωπος που θα εμπιστευτεί ο κόσμος. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Γκάλης. Όλοι τον θέλουν, αυτός όμως είναι η ουσία τι θέλει και ήδη έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα με την παρουσία του στην ΚΑΕ.
Το κύριο θέμα για την ΚΜΑ εφόσον...διαλυθεί ή...μετεξελιχθεί είναι τι θα γίνει με τις μετοχές. Έχει πληρώσει τον σχετικό φόρο και έχει στην κυριότητα της τις μετοχές από 5 φυσικά πρόσωπα (δεν τις έχουν παραχωρήσει Τσαρούχας, οικογένεια Καραμανλή, Δεσύπρης και πρόσφατα τις πήρε πίσω ο Ματθαίου). Δεν είναι τόσο εύκολο να διαλυθεί η ΚΜΑ χωρίς να έρθει επενδυτής. Ή μάλλον για να το θέσω σωστά, μόνο αν έρθει επενδυτής μπορεί να διαλυθεί (ως προς τις μετοχές). Αυτή την στιγμή η ΚΜΑ έχει το 33% των μετοχών, ένα 17% είναι ανάμεσα σε ΚΜΑ και Αρης Εμπορική και μετά έπονται οι υπόλοιποι με πρώτο τον ΑΣ με 31%.
Το θέμα σίγουρα θα μας απασχολήσει άμεσα, αλλά για την ώρα τουλάχιστον για ένα μήνα- με εξαίρεση τον ένα και τον μοναδικό που πιστεύει μόνο στον εαυτό του- ας δούνε άπαντες πως ο ΑΡΗΣ θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για να παίξει χωρίς προβλήματα στην football league και παράλληλα να κατεβάσει τέτοια ομάδα που θα πάει για την άνοδο.
Για τον Στεφανίδη είναι η ώρα των πράξεων και πλέον δεν έχει περιθώρια. Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς έχει περιθώρια ως το τέλος του Ιούλη. Γιατί τότε θα γίνει αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ, που πάει για αναβολή. Ως τότε αν όχι όλα τα περισσότερα θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί και αυτή η εβδομάδα θα δείξει πολλά...
ΥΓ1 Μπράβο στον Γαλανό για την δήλωσή του στο Libero ότι θα είναι λίγος όποιος δεν στηρίξει τώρα τον Στεφανίδη γιατί παρόλο που δεν τον πιστεύει ως προοπτική, σκέφτεται και μίλησε με γνώμονα τον ΑΡΗ και όχι με αντιπολιτευτικά κριτήρια.
ΥΓ2 Κόντρα σε όσους...πανηγύριζαν για την προοπτική ανεργίας που θα μας έφερνε ο υποβιβασμός του ΑΡΗ, ενημερώνουμε και μέσω του κορυφαίου σάιτ στην Ελλάδα, ότι πέρα από τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες, μπορούν πλέον να μας διαβάζουν και στην Arenapress. O AΡΗΣ είναι τέτοιο μέγεθος που δυστυχώς για ορισμένους δεν πεθαίνει ποτέ... Δίπλα λοιπόν στο...tablet για gazzeta και εφημερίδα!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: