Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον μεγαλύτερο, κατά πολλούς, Έλληνα προπονητή και τον "μπον βιβέρ" του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Ήταν 30 Ιουνίου 1996 όταν έφευγε από τη ζωή ο Βασίλειος (Λάκης) Πετρόπουλος, έχοντας γράψει χρυσές σελίδες σαν παίκτης και σαν προπονητής.
Σαν ποδοσφαιριστής κατέκτησε τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ελλάδας, ενώ σαν προπονητής πήρε πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.
Φόρεσε σαν παίκτης τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Eθνικής ομάδας, ενώ έκατσε σε πάγκους πολλών μεγάλων ομάδων και της Eθνικής. Εργάστηκε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Σερκλ Μπριζ.
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τον έχει χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο Έλληνα προπονητή από πλευράς τίτλων και γνώσεων τακτικής. Ως προπονητής, ξεχώριζε στα γήπεδα για το κομψό και εξεζητημένο ντύσιμό του (ζιβάγκο, φουλάρια, ακριβά κοστούμια, δερμάτινα σακάκια), πολύ σπάνιο στην εποχή του.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο, με τον Παναθηναϊκό δυο πρωταθλήματα και δυο κύπελλα, ενώ εργάστηκε και στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οδήγησε στον τελικό Κυπέλλου το 1978.
Ένα ακόμα αξιοσημείωτο είναι ότι έκατσε στον πάγκο της Eθνικής ομάδας σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους από το 1964 μέχρι το 1977.

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: