Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστική παρουσία ή χαμένη ευκαιρία;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την Ελλάδα που ήταν αξιοπρεπέστατη, για τις 24 τελικές και το άτιμο παιχνίδι, αλλά και για τα λάθη των Σάντος και Καραγκούνη.Μπράβο στους ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας. Συγχαρητήρια και στον προπονητή που παρουσίασε σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, αυτή την πολύ καλή ομάδα. Το έχουμε κάνει και εμείς πολλές φορές και το ξέρουμε! Στο ποδόσφαιρο (καλώς ή κακώς) δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

Αποκλειστήκαμε στους 16 του μουντιάλ χωρίς να χάσουμε! Η Ελλάδα ήταν πολύ-πολύ ανώτερη από την Κόστα Ρίκα, αλλά δεν προκρίθηκε στους οκτώ του κόσμου.

Αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να μείνεις ψύχραιμος και να ξεπεράσεις το σοκ της χαμένης ευκαιρίας!  Γιατί πράγματι αυτό που συνέβη, αυτή η ευκαιρία, ίσως να μην παρουσιαστεί ποτέ ξανά μπροστά μας! Δεν είναι εύκολο να πάμε πάλι στο μουντιάλ, δεν είναι εύκολο να ξαναπαίξουμε στους 16 με μία Κόστα Ρίκα, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί πάλι τέτοια χημεία, δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί πάλι Σάντος, αλλά και Καραγκούνης και Κατσουράνης! Εντάξει… Αυτές είναι οι αρνητικές σκέψεις, λίγο μετά το τέλος μίας συγκλονιστικής παρουσίας!

Είναι εκπληκτικό αλλά η Ελλάδα χωρίς τους σούπερ σταρ, έπαιξε στο κορυφαίο μουντιάλ της σύγχρονης ιστορίας, ήταν αξιοπρεπέστατη, ;έπαιξε καλό και σωστό ποδόσφαιρο, ξεπέρασε τον εαυτό της σε απόδοση, έφθασε να δημιουργεί 14 ευκαιρίες κόντρα στην εκπληκτική Κολομβία, να κρατάει με δέκα απέναντι στην Ιαπωνία, να κερδίζει πανάξια την Ακτή Ελεφαντοστού των μεγάλων αστέρων και να «πατάει» στους 16 την Κόστα Ρίκα που νωρίτερα δεν έχασε από Ουρουγουαή, Αγγλία και Ιταλία!

Η Ελλάδα έκανε 24 τελικές και 6-7 μεγάλες φάσεις στους 16 του μουντιάλ και δεν προκρίθηκε! Να το γράψεις αυτό πριν την διοργάνωση και να περιμένεις τους τρελογιατρούς να σε πάνε μέσα!

Και εκεί που πάει να σε πάρει από κάτω και εκεί που πας να κλάψεις για την ευκαιρία που χάθηκε, εκεί που θέλεις να βρίσεις την πόρνη την μπάλα και την ικανότητα ή την φοβερή τύχη του αντίπαλου τερματοφύλακα (η μπάλα τον βρήκε σε απίθανα σημεία στις φάσεις Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου) πρέπει να θυμηθούμε ότι είναι ένα παιχνίδι!

Ένα άτιμο παιχνίδι!

Δύο μικρές-μικρές λεπτομέρειες με την μικρή μας εμπειρία!

Δεν είναι δυνατόν να αποβάλλεται ο Σάντος πριν τα πέναλτι! Σημαντικό λάθος του Πορτογάλου που έχασε τον έλεγχο εκείνη την στιγμή. Εκεί όπου η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο, στον έναν πάγκο η μία ομάδα πανηγύριζε γιατί ήξερε τι τερματοφύλακα είχε και στον άλλο πάγκο επικρατούσε τρομερός εκνευρισμός.

Και κάτι ακόμη… Αν δεν κάνουμε λάθος (βλέποντας από την τηλεόραση) ο Καραγκούνης κέρδισε στο νόμισμα για την σειρά στις εκτελέσεις πέναλτι! Δεν ξέρω πώς σκέφτηκε και επέλεξε να σουτάρουμε δεύτεροι! Γιατί να εκτελούμε μετά την πίεση του όποιου εύστοχου πέναλτι των αντιπάλων;

Λεπτομέρειες…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: