Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η ντροπή του Χιχόν!!

Η συνύπαρξη Γερμανίας, Αλγερίας και Αυστρίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 δημιούργησε μια από τις ιστορίες που το ποδόσφαιρο θέλει να διαγράψει από τις σελίδες του.

Η ντροπή του Χιχόν
Η Γερμανία είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Αλγερία. Οι Αφρικανοί όμως τους ...χρωστάνε κάτι για το ματς που πέρασε στην ιστορία ως "η ντροπή του Χιχόν".

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί το 1982 και δείτε τα υπόλοιπα στατιστικά που αφορούν τις δύο ομάδες.

Η προϊστορία

Η Αλγερία έχει κερδίσει και τις δύο προηγούμενες συναντήσεις με τους Γερμανούς. Ένα φιλικό 2-0 το 1964 και στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του 1982, με σκορ 2-1. Στην τελευταία αγωνιστική όμως η (Δυτική τότε) Γερμανία νίκησε με το… βολικό 1-0 την Αυστρία με τις δύο γειτόνισσες να παίρνουν το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Ένα ακόμα

Ο Κλόζε δεν προορίζεται για το αρχικό σχήμα της Γερμανίας, εφόσον όμως αγωνιστεί και σκοράρει το 16ο του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Προς το παρόν ισοβαθμεί με τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο με 15.

Στους «8» ως συνήθως

Η Γερμανία δεν λείπει (σχεδόν) ποτέ από την προημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν προχωράει όμως και ποτέ πιο μακριά από αυτό το σημείο, όταν η διοργάνωση φιλοξενείται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πρώτη στις μεταβιβάσεις

Η Γερμανία είναι η ομάδα με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες (στη φάση των ομίλων) με 1,802 πετυχημένες μεταβιβάσεις από τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η πορεία της Αλγερίας μοιάζει ήδη επιτυχημένη, αφού βρίσκεται μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε νοκ-άουτ φάση. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά αφού σημείωσαν έξι γκολ στα τρία παιχνίδια των ομίλων. Όσα είχαν σημειώσει -συνολικά- στις τρεις προηγούμενες παρουσίες τους σε τελική φάση.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: