Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Παλιά χρωστούμενα…!!

Με τον αγώνα του 1982 να… στοιχειώνει την ιστορία τους, Γερμανία και Αλγερία συγκρούονται στο Πόρτο Αλέγκρε για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παλιά χρωστούμενα…
Έχουν περάσει 32 χρόνια από την πρώτη (και τελευταία μέχρι… απόψε) αναμέτρηση Γερμανίας και Αλγερίας σε Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί είχαν μεν νικήσει με 2-1 για τη φάση των ομίλων του 1982, αλλά τα «πάντσερ» είχαν χαμογελάσει… πονηρά στο τέλος, καθώς νικώντας με το βολικό 1-0 την Αυστρία οι δύο «γείτονες», που αντάλλασσαν πασούλες για να περάσει η ώρα, πήραν χέρι-χέρι την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Απόψε στο Πόρτο Αλέγκρε υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν μια θέση στα προημιτελικά. Από εκεί η Γερμανία έχει λείψει μόλις μία φορά στις συνολικά 17 παρουσίες της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 1938), την ώρα που για την Αλγερία συνιστά ήδη υπέρβαση η παρθενική παρουσία της ομάδας σε νοκ άουτ στην τέταρτη παρουσία της στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν υπολογίζει στον Ποντόλσκι και ο Γκέτσε αναμένεται να παίξει πίσω από τον Μίλερ, ενώ ο Σβαϊνστάιγκερ λογικά θα διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα αντί του Κεντίρα. Ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς δεν αντιμετωπίσει προβλήματα για την Αλγερία, που θέλει να γίνει η τέταρτη ομάδα της Αφρικής που φτάνει στους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010).

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές, καθώς πριν από το 1982 είχαν παίξει την πρωτοχρονιά του 1964 σε φιλικό, με την Αλγερία να επικρατεί 2-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.

Αλγερία (Χαλίλοτζιτς): Εμπολί, Μαντί, Μπελκαλέμ, Χαλίς, Μεσμπά, Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχίμι, Τζαμπού, Σλιμάνι.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: