Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η επιστροφή του Κάτσε!

Ο Κάτσε μετά από δυο παιχνίδια πρωταθλήματος θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα και αναένεται την Κυριακή το απόγευμα να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Λάζαρ στην ενδεκάδα.

Ο Γιώργος Δώνης στην αυριανή προπόνηση θα κάνει τις τελικές του δοκιμές αλλά από σήμερα είναι ξεκάθαρο πως βρήκε και τον αντικαταστάτη του Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Θα είναι ο Σαλπιγγίδης με τον ετοιμοπόλεμο Φωτάκη να επιστρέφει είτε στο ένα άκρο της επίθεσης είτε στο ρόλο του επιτελικού. Κάτω από τα δοκάρια θα ειναι ο Ιτάνζ ενώ Λίνο και Αποστολόπουλος θα είναι και πάλι στα άκρα με τους Σίλντεφελντ και Κατσουράνη στο κέντρο.

Ο Γκαρσία θα έχει δίπλα του τον Κάτσε Από εκεί και πέρα ο Σαλπιγγίδης θα είναι σίγουρα στην κορυφή και ο Καμαρά στο ένα άκρο. Φωτάκης και Λόρενς θα συμπληρώσουν την ενδεκάδα και μένει να φανεί ποιος θα είναι σε ρόλο επιτελικού και ποιος στο άλλο άκρο της επίθεσης.
πηγή: metrosport.gr

Ναλιτζής: «Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δρόμο του»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ναλιτζής ,φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Μπόλονι αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό:

«Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά γίνεται ομάδα που αρέσει σε όλους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, με πολλές ευκαιρίες, αρχίζει να μου αρέσει. Βρίσκει τα πατήματα του γιατί τώρα στα πλέι οφ θα πρέπει να είναι φορμαρισμένος».

Για το αν η εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια οφείλεται στις μεταγραφές που έγιναν το Γενάρη:

«Σίγουρα όσοι ήρθαν δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και ότι μέχρι στιγμής έχει πάρει το μέγιστο, είναι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι και το δέσιμο της ομάδας, αρχίζουν να βρίσκονται και το καλό είναι ότι είναι σε καλή στιγμή αυτό το φορμάρισμα της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ έπασχε στο επιθετικό κομμάτι και στηριζόταν μόνο στους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, τώρα έχει και άλλες επιλογές στην επίθεση και στο σκοράρισμα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ που είναι ο τελικός Κυπέλου και η δεύτερη θέση:

«Αυτή η ομάδα έτσι όπως δείχνει έχει τις πιθανότητες να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους. Ο Αστέρας έδειχνε καλύτερος αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και είναι από τα φαβορί. Πιστεύω ότι στην πορεία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Για το ότι λείπουν οι τίτλοι από τον ΠΑΟΚ:

«Το σημαντικό είναι να έρχονται τίτλοι. Στόχος είναι το Κύπελλο και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που για μένα είναι το ίδιο σαν να παίρνει το Κύπελλο εάν καταφέρει να βγει στους ομίλους. Τόσα χρόνια βλέπαμε τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να τον πλησιάσει καμία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να στήσει μια ομάδα που θα είναι υγιείς και θα του χρόνου να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον καμιά σούπερ ομάδα».

Για το αν με την ενίσχυση του Ιβάν Σαββίδη μπορέσει να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ:

«Καμιά φορά δε χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά σωστές κινήσεις. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι υγιείς και αν χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση μπορεί να την κάνει».

Συνεχίζοντας είπε:

«Άμα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί άλλο ρόστερ παικτών. Πρέπει να στηθεί μια ομάδα που θα παίζει ωραία αλλά να διεκδικήσει και το Πρωτάθλημα και να μην είναι 15-20 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και θα κάνει καλό σε όλους αυτό».

Για τον Λάσλο Μπόλονι με τον οποίο συνεργάστηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας:

«Ο Λάσλο έχει «μεγάλο μάτι» και έβγαλε πολλούς παίκτες. Εγώ πιστεύω θα μπορούσε να αναδείξει και άλλους παίκτες στον ΠΑΟΚ. Στον Αθανασιάδη ο Μπόλονι επέμενε ενώ του έλεγαν να αποκτηθεί επιθετικός. Ο Μπόλονι ήθελε τον Αθανασιάδη και τώρα είναι από τους νούμερο ένα επιθετικούς στην Ελλάδα».
Για το τι δεν πήγε καλά και δεν παρέμεινε στον ΠΑΟΚ ο Μπόλονι:
«Τι έγινε και τι έφταιξε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το καλό είναι ότι είναι προπονητής ο οποίος για μένα είναι πολύ καλός και δάσκαλος. Αναδεικνύει ταλέντα, εγώ θα τον ήθελα σε οποιαδήποτε ομάδα και ως δεύτερο προπονητή ώστε να αναδεικνύει ταλέντα. Έναν τέτοιο θα ήθελα εγώ. Έτσι γίνεται σε όλες τις ομάδες».

Τέλος, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον οποίο ήταν μαζί στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τόνισε:

«Ήταν ένα παιδί που φαινόταν από τις δυνάμεις αλλά και από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ότι θα πάει ψηλά. Είχε φοβερή εξέλιξη, το μόνο «άσχημο» είναι ότι ήταν λίγο υπερόπτης, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο χαμηλών τόνων. Το είχε από τότε. Αλλά από τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία φαινόταν ότι θα πάει ψηλά».


πηγή: metrosport.gr
 


Πασσαλής: «Σε πιο δύσκολη θέση οι παίκτες του Άρη από της Βέροιας»

Ο βετεράνος παίκτης του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για το τι έχει αλλάξει στον Άρη το τελευταίο διάστημα και για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Βέροια.

Για τον Άρη:

Όσο πλησιάζουμε στη λήξη του πρωταθλήματος και ο Άρης βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ενώ με τον Ολυμπιακό δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εκτός απ? την ήττα του Άρη, για την ομάδα ήταν άσχημα και τα αποτελέσματα των ομάδων που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία, όπως για παράδειγμα η νίκη της Βέροιας στην Ξάνθη.»

Για το τι έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό στον Άρη:

«Αυτό που αλλάζει είναι η παρουσία του Τάτου, ο οποίος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η αμυντική λειτουργία, που δεν είναι ευθύνη παικτών, αλλά από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών που γίνονται στην ομάδα. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του νοοτροπία και αυτό δεν βοηθάει τους παίκτες.»

Για το αν θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό του Αγκάνθο:

«Θα είναι μεγάλο πρόβλημα η απουσία του Αγκάνθο. Είναι πρώτος σκόρερ στην ομάδα αλλά έχει το πρόβλημα με τα πόδια του. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανένας παίκτης να καλύψει το κενό του. Μόνο συνολικά μπορεί να καλυφθεί.»

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η Βέροια

«Ο Άρης θα συναντήσει μια ομάδα με ποιότητα. Ο Ολαϊτάν είναι ένας νεαρός παίκτης με πολύ καλά προσόντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτός, διαθέτει και άλλους παίκτες με εμπειρία. Πρέπει ο Άρης από την αρχή της αναμέτρησης να επιβάλλει τον ρυθμό του στο γήπεδο, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο τον ευνοεί η ισοπαλία σε αυτή την αναμέτρηση. Πιστεύω πως αν το παιχνίδι λήξη ισόπαλο, ο υποβιβασμός θα παιχτεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.»

Για το αν οι παίκτες του Άρη επηρεάζονται από την κρισιμότητα του ματς:

«Οι παίκτες είναι επηρεασμένοι και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις τους στο γήπεδο. Οι παίκτες του Άρη είναι σε πιο δύσκολη θέση από αυτούς της Βέροιας και σίγουρα πιο αγχωμένοι, διότι ο Άρης έχει μεγαλύτερο όνομα σαν ομάδα και ένας υποβιβασμός θα τους βαρύνει πολύ.»


πηγή: metrosport.gr
 


«Νίκη για να επιστρέψουμε στην 2η θέση»

Ο Γιώργος Δώνης έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. Αναφέρθηκε στην χθεσινή επικράτηση επί του Λεβαδειακού, στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αλλά και στην συνομιλία που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη. Για τον χθεσινό αγώνα αρχικά είπε : «Κρατάμε δυο πράγματα. Πρώτον ότι είχαμε δυο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας και τώρα πηγαίνουμε για το τρίτο. Και στο πρωτάθλημα είχαμε - στο μεγαλύτερο μέρος - καλή εμφάνιση και χτες στο κομμάτι που θέλαμε, τουλάχιστον στην ανασταλτική μας λειτουργία, να είμαστε πιο πειθαρχημένοι, πιο σοβαροί ώστε να κρατήσουμε το μηδέν, είμαι ευχαριστημένος. Είμαι ευχαριστημένος και για το σκορ, γιατί αυτό μας δίνει μια βάση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στα ημιτελικά»

Για το ότι για δεύτερο παιχίδι έβαλε την ίδια ενδεκάδα: «Εμείς περιμένουμε και τα παιδιά που είναι τραυματίες αυτή τη στιγμή να επανέλθουν στην ομάδα, να έχουμε πολλές λύσεις, να υπάρχει ένας μεγάλος συναγωνισμός για τις θέσεις στην ενδεκάδα και μ' αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθούν και οι παίκτες γιατί νομίζω ότι οι παίκτες βελτιώνονται περισσότερο όταν δε νιώθουν σιγουριά και μ' αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλύτερη κι η ομάδα. Αρα κοιτάμε λίγο τις συνθήκες, φυσικά πάντα υπάρχει ένας βασικός κορμός, άσχετα αν οι ανάγκες οδηγούν σε μια διαφοροποίηση αλλά είμαστε υπέρ της λογικής το να υπάρχει ένας βασικός κορμός κι ανάλογα ποιοι είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε καλύτερη 'φόρμα' να επιλέγονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Το πλάνο παραμένει το ίδιο αλλά θα έχουμε διαφοροποιήσεις λόγω του ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές τιμωρημένοι, ο Λάζαρ κι ο Αθανασιάδης θα λείπουν, υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που είναι παραπάνω καταπονημένοι άρα κάνουμε έναν προγραμματισμό για τα τρία επόμενα παιχνίδια γιατί είναι Κυριακή - Τετάρτη - Σάββατο ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και μια ομάδα η οποία θα είναι 'φρέσκια' για να μπορεί να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε που είναι η νίκη, τουλάχιστον για το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν τον προβληματίζει η κούραση: «Δε σκέφτομαι τη σειρά των αγώνων. Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή το επόμενο παιχνίδι άσχετα με τον προγραμματισμό των ποδοσφαιριστών που θα παίξουν σε κάθε παιχνίδι. Γι' αυτό που είμαστε συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα μας, να μπορέσουμε ν' ανέβουμε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα κι αν γίνεται μετά το παιχνίδι αυτό να είμαστε στη δεύτερη θέση και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό κι εκεί είναι όλο το μυαλό μας».

Για τον Πανιώνιο: «Νομίζω ότι ο Πανιώνιος έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Σίγουρα υπήρχε η αρχή του πρωταθλήματος όπου ήταν εξαιρετικός κι είχε συνεχόμενα καλά αποτελέσματα αλλά θεωρώ ότι όλες οι ομάδες περνάνε μια φάση όπου μπορεί να μην είναι στα καλύτερά τους. Νομίζω αυτή τη φάση την πέρασε κι ο Πανιώνιος, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που με όλες αυτές τις ανακατατάξεις που είχε στο υλικό της και παρότι αυτή τη στιγμή έφυγε ο προπονητής, ο κ. Ελευθερόπουλος ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, θεωρώ ότι ο Πανιώνιος είναι μέσα στους στόχους που είχε βάλει από την αρχή κι είναι μια ομάδα που αν μη τι άλλο έπαιξε - κατά διαστήματα - πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Για την συνάντηση με τον Σαββίδη: «Εντάξει, είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις γιατί είναι σημαντικό κι οι δυο πλευρές ν' ανταλλάσουν απόψεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ομάδας. Υπάρχει δουλειά ως και προς τη συνέχεια μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν αλλά και πολλή δουλειά ως προς την οργάνωση και τον προγραμματισμό και το πλάνο της ομάδας για την επόμενη σεζόν»

«Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη δύναμη για το ποδόσφαιρο»

O Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στην ΟΠΑΠ TV και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ.


«Τον ΠΑΟΚ τον έχει πάρει ένας άνθρωπος με οικονομική επιφάνεια. Αυτό είναι απαραίτητο για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Το ότι προέρχεται από τη Ρωσία δείχνει ότι είναι πειθαρχημένος, ότι ξέρει τι θέλει και τι ζητάει. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη δύναμη για το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι σε μεταβατικό στάδιο. Εύχομαι να φτάσει εκεί που θέλουν όλοι τον αγαπάνε», ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός.

Ζησόπουλος: «Δε μας δίνει πολλές ελπίδες το σκορ»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν του Λεβαδειακού, Γιώργος Ζησόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, πλέκοντας το εγκώμιο του «Δικεφάλου», ο οποίος κατά τη γνώμη του έχει ανέβει πλέον επίπεδο.

«Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει το επίπεδο, με τις μεταγραφές ειδικά έχει γίνει πολύ καλός. Προσπαθήσαμε να τον αντιμετωπίσουμε με αργό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, τα καταφέραμε, μετά το πρώτο γκολ που ήταν από θέση οφσάιντ, δεν ανταποκριθήκαμε και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ».

Για το ότι ο ίδιος όπως και άλλοι έμπειροι παίκτες δε χρησιμοποιήθηκαν χθες:

«Ο προπονητής ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, γιατί έχουμε ένα κομβικό παιχνίδι με την Ξάνθη για την πέμπτη θέση. Ξεκουράστηκαν κάποιοι παίκτες και δόθηκαν ευκαιρίες σε κάποιους νεαρούς. Το σκορ δε μας δίνει πολλές ελπίδες, αλλά θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στη ρεβάνς. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, παίκτες με εμπειρία και αν κερδίσουμε την Ξάνθη την Κυριακή, θα ανέβει η ψυχολογία μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Όσο για την άποψή του για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο πήρε παίκτες που κάνουν τη διαφορά, οι Κατσουράνης και Σίλντενφελντ είναι από τα καλύτερα δίδυμα στην Ελλάδα. Ο Γκαρσία είναι η καλύτερη εσωτερική μεταγραφή, ο Καμαρά είναι καλός παίκτης, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ψηλά. Ειδικά ο Σίλντενφελντ ήταν η αποκάλυψη χθες. Εξαιρετικός στα καθήκοντά του, πολύ καλές τοποθετήσεις, κατέβαζε την μπάλα, δεν παίζει βρώμικα, πολύ καλός παίκτης».

Για το πώς βλέπει τη συνέχεια του ΠΑΟΚ:

«Πρώτος στόχος είναι ο τελικός κυπέλλου, αλλά και η δεύτερη θέση είναι εφικτή. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω και σε διοικητικό και σε αγωνιστικό επίπεδο από τις άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει και έναν ισχυρό άνδρα στο τιμόνι του, που έχει πάρει πολύ σωστές αποφάσεις και νομίζω ότι σε ένα με δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ θα είναι ανταγωνιστική ομάδα για τον Ολυμπιακό».

Τέλος, για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Τούμπα:

«Στην Τούμπα έκανα τα πρώτα μου βήματα. Αισθάνεσαι ότι παίζεις στο καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, όλοι θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ, ακόμη και ως αντίπαλος σου δίνει κίνητρο για να παίξεις καλύτερα. Οποιοσδήποτε παίκτης θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην Τούμπα. Έφυγα διότι κάποιοι προπονητές έκριναν ότι δεν έκανα, ίσως ήταν και λάθος δικό μου, θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο να μείνω ελεύθερος από το να πάω δανεικός».


πηγή: metrosport.gr
 


Βαρούχας: «Ανερχόμενο ταλέντο ο Παππάς»

Την καλύτερη άποψη για τον διαιτητή Παππά, που θα σφυρίξει τον αγώνα της Βέροιας με τον Άρη, εξέφρασε μέσω της εκπομπής «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας.

« Ο Παππάς είναι ένα πολύ καλό παιδί και ανερχόμενο ταλέντο, από πολύ καλή οικογένεια. Προτιμώ καλά παιδιά και ο Παππάς το συνδυάζει με την παρουσία του. Θέλει και τύχη ο διαιτητής, να μην του γίνουν περίεργες φάσεις. Ο Χρήστος ο Ακρίβος χθες έκανε ένα λάθος χθες, έπαιξε 14 παιχνίδια φέτος και έκανε ένα λάθος χθες που ήταν ανθρώπινο. Εύχομαι στον Παππά να έχει και τύχη, διότι παίζουν δύο ομάδες με ιστορία και πρέπει να τελειώσει το ματς και να μην ασχοληθεί κανείς μαζί του».


πηγή: metrosport.gr