Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Χτίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τους νέους του Ολυμπιακού.

Χτίζουν χαρακτήρα και προσωπικότητα
H πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ αναμφίβολα ήταν το γεγονός της ημέρας. Μπορεί σε αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα να έχει μικρή σημασία και όλα να είναι ρευστά και μη προβλέψιμα, αλλά η επιτυχία είναι μεγάλη.

Εκεί που στις μικρές ηλικίες δεν είχαμε να επιδείξουμε σχεδόν τίποτα σαν χώρα σε συλλογικό επίπεδο, ήρθαν οι μικροί του Θρύλου να δείξουν τον τρόπο. Η πρόκριση ως πρόκριση δεν θα λέει τίποτα αν δεν έχει συνέχεια για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι θα ανεβάσει αυτά (κάποια από αυτά) τα ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Εκεί είναι και το θέμα. Να χτίσεις παίκτες που θα μπορούν σε λίγο καιρό να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Ποδοσφαιριστές που θα ξέρουν τι θέλουν και πως θα παίζουν μέσα στο γήπεδο. Να μην χρειάζεται να μάθουν τα γράμματα από την αρχή και κυρίως να μην φτάνουν στην ανδρική ομάδα ως ημιμαθείς. Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα, δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει να ψάχνει κάθε φορά να βρει ξένους για την ενδεκάδα του. Επιχειρεί την ελληνοποίηση και από αυτά τα παιδιά μπορεί να περιμένει πολλά.

Οταν από τις ακαδημίες οι παίκτες μαθαίνουν τι θέλει η ομάδα από αυτούς και καταλαβαίνουν τα βασικά τότε γίνονται σύντομα έτοιμοι παίκτες. Με τέτοιες επιτυχίες γίνονται από νωρίς γνωστοί και ανεβάζουν το επίπεδο του συλλόγου. Αποκτούν χαρακτήρα και προσωπικότητα για το μέλλον. Αν δεν πάρουν τα μυαλά τους αέρα θα έχουν την δυνατότητα/πιθανότητα να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας. Αυτό είναι και το στοίχημα για κάθε ομάδα. Δεν σημαίνει πως με αυτή την πρόκριση έγιναν και οι καλύτεροι του κόσμου. Αυτή η διοργάνωση είναι για να μαθαίνεις και να αποκτάς εμπειρίες.

Το δεδομένο είναι ότι γίνεται καλή δουλειά. Κόντρα σε ομάδες που έχουν παράδοση στις μικρές ηλικίες και παράγουν παίκτες ως βιομηχανίες δεν είναι μικρό πράγμα τέτοιες νίκες και εμφανίσεις. Αυτό που οφείλουν να κάνουν τώρα είναι να σκύψουν το κεφάλι, να κλείσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Πέτυχαν πολλά, αλλά αυτά είναι λίγα μπροστά σε εκείνα που θα κατακτήσουν αν παραμείνουν προσγειωμένα αυτά τα παιδιά. Οχι μόνο του Ολυμπιακού που τώρα είναι στο προσκήνιο, αλλά όλα τα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας. Ο κόσμος έδειξε και χθες ότι τους αγκαλιάζει όπως είναι δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια που βγάζει διαμάντια μέσα από τα σπλάχνα ενός συλλόγου...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: