Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παπανικολάου: «Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ»

Για μία ακόμα φορά, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό αλλά δεν έκρυψε ότι όνειρό του είναι να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ.

Παπανικολάου: «Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ»

Ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τουρκικά ΜΜΕ με την ευκαιρία της επίσκεψης των Πειραιωτών για το ματς με την Μπεσίκτας, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, τις δυνατότητές της αλλά και τον περσινό «άθλο» της κατάκτησης της Ευρωλίγκας.

Ο Παπανικολάου αρχικά ρωτήθηκε για την πορεία του Ολυμπιακού στο Top 16 και απάντησε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά τώρα είμαστε εντάξει. Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες. Προσπαθούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ»

Για τις διαφορές ανάμεσα στους κόουτς Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκα, σχολίασε: «Το όνομα του κύριου Ίβκοβιτς είναι… βαρύ, ένας προπονητής διεθνούς κλάσης. Αναγνωρισμένος από όλους. Από την άλλη ο προπονητής μας, ο κύριος Μπαρτζώκας, είναι ανερχόμενος. Προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Στο τέλος της σεζόν ωστόσο πιστεύω πως θα πρέπει να κριθεί η επιλογή του κύριου Μπαρτζώκα ο οποίος είναι ένας πολύ καλός προπονητής».

Για το αν είναι εύκολο το… repeat για τον Ολυμπιακό στην Euroleague: «Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Κανείς δεν περίμενε από εμάς αυτό που καταφέραμε πέρυσι. Η ομάδα αυτή βελτιωνόταν καθημερινά και στο τέλος έγινε πρωταθλήτρια. Φέτος όμως πιστεύω ότι το έργο μας είναι δυσκολότερο. Όλες οι ομάδες που παίζουν μαζί μας είναι πιο μαχητικές. Όλοι θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις δύο φορές συνεχόμενα την Euroleague. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να παίξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το τι σκέφτεται για το μέλλον του και για το ΝΒΑ: «Θα ήθελα να πάω. Όταν ήμουν μικρός έπαιζα μπάσκετ σκεπτόμενος ότι θέλω να γίνω σαν τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Θα πρέπει να δω τις συνθήκες. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή το να πας στο ΝΒΑ όμως εγώ αν μου δοθεί η ευκαιρία, θέλω να πάω. Το ονειρεύομαι αυτό»

Για το λόγο που ο Ολυμπιακός πήρε την Euroleague στην Κωνσταντινούπολη και όχι στο Παρίσι το 2010, παρότι τότε είχε καλύτερη ομάδα: «Το σημαντικό είναι η ομάδα. Πέρυσι ήμασταν σαν οικογένεια και αυτό βοήθησε. Και το 2010 υπήρχαν πολύ καλές σχέσεις όμως πέρυσι ήμασταν πραγματική οικογένεια και αυτός ο παράγοντας είναι που κάνει τη διαφορά».

Για το προσεχές Ευρωμπάσκετ: «Το μπάσκετ στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο παρότι είμαστε μια μικρή χώρα. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Στο Ευρωμπάσκετ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολα όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας και τη χώρα μας».

Για τον ελεύθερο χρόνο του: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου. Όταν είμαι σπίτι προτιμώ να παίζω παιχνίδι και να βλέπω ταινίες. Προσπαθώ να αδειάζω το κεφάλι μου και να χαλαρώνω όσο περισσότερο γίνεται».

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο: «Ναι βλέπω, ωστόσο προτιμώ να ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Θα έλεγα ότι είναι ένα επίπεδο χαμηλότερο. Παρακολουθώ επίσης τα ματς του Champions League»

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Η ιστορία είναι λίγο… αστεία. Με τον αδελφό μου όταν ήμασταν μικροί παίζαμε βόλεϊ. Μέχρι που άνοιξε μια ακαδημία μπάσκετ στην πόλη μας. Όλοι μου οι φίλοι πήγαν εκεί και όπως είναι λογικό ήθελα να είμαι με τους φίλους μου. Ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο, έτσι σταμάτησα το βόλεϊ. Είδα ότι ήμουν αρκετά καλός. Αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησα το μπάσκετ στα 13 μου».

Για το είδωλο του: «Είναι πολλοί, όμως στο νούμερο ένα βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης. Επίσης από ευρωπαίοι οι Ντράζεν Πέτροβιτς, Βλάντε Ντίβατς και Πέτζα Στογιάγκοβιτς».

Ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε και στο σάιτ της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Μπεσίκτας λέγοντας: «Όλοι το ξέραμε ότι θα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Η Μπεσίκτας δεν είχε τίποτα να χάσει, ίσα-ίσα με μία νίκη όχι μόνο θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο της αλλά και θα είχε να λέει ότι κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο, στο Top 16 να νικήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Εμείς από την πλευρά μας και για λόγους βαθμολογικούς και για λόγους ψυχολογικούς δεν θέλαμε την ήττα που θα μας έβγαζε εκτός δρόμου και θα εκνεύριζε πολλούς από εμάς. Δεν θέλαμε να δώσουμε πάτημα για κάτι τέτοιο».

Για το τι θα χρειαστεί ακόμα ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στους «8»
«Δεν θα κοιτάζω τα πόσα βήματα έχουμε. Κοιτάζω να παίζω καλά στο κάθε παιχνίδι και να νικάει η ομάδα, όπως και όλα τα παιδιά νομίζω. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά και για αυτό με την Καβάλα
«Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μπορεί να περιμένει καθώς προηγείται αυτό με την Καβάλα η οποία έχει δείξει ότι στην έδρα της παίζει καλό μπάσκετ. Το παιχνίδι επίσης θα γίνει νωρίς, την Κυριακή το πρωί και από μόνο του αυτό το κάνει λίγο πιο δύσκολο. Ας μείνουμε συγκεντρωμένοι εκεί κι ας κάνουμε τη δουλειά μας πρώτα στην Καβάλα».

Για το αν η Κωνσταντινούπολη είναι… γούρικη για τον Ολυμπιακό
«Έτσι φαίνεται. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Στο πρώτο παιχνίδι φέτος βέβαια με την Εφές δεν μας πήγε τόσο καλά, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια πόλη που θα συνεχίσει να μας… πηγαίνει καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: