Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το πρώτο… ματς-πόιντ για Γιουβέντους!

Κρίσιμες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, με τις 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να διασταυρώνουν τα… ξίφη τους.

Το πρώτο… ματς-πόιντ για Γιουβέντους

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 21:45 η Νάπολι φιλοξενεί τη Γιουβέντους στο Σαν Πάολο. Η διαφορά των 6 βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες επιτρέπει στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε να παίζει για δύο αποτελέσματα, ελπίζοντας, ωστόσο, σε νίκη, η οποία θα της δώσει σχεδόν τον… μισό τίτλο. Από τους γηπεδούχους, που παρουσιάζουν επιθετικό πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια και προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, δεν θα λείψει κανείς και ο Βάλτερ Ματζάρι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Η «Μεγάλη Κυρία» θα αγωνιστεί, επίσης, πλήρης, καθώς ο προπονητής της δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωρίας.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21:45 θα διεξαχθεί το άλλο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λάτσιο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φιλίπ Μεξές λόγω τιμωρίας, θέλει τη νίκη για να προσπεράσει την αντίπαλό της και να… στρογγυλοκαθίσει στην 3ης θέση. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, από τη μεριά του, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με πρωταρχικό στόχο να μην χάσει, ελπίζοντας, παράλληλα, σε κάτι καλύτερο.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 13:30 η Τορίνο φιλοξενεί την Παλέρμο. Οι γηπεδούχοι απέχουν 10 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή τους στη Serie A. Ο Τζαμπιέρο Βεντούρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Άντζελο Ογκμπόνα και τον Αμπού Ντιόπ, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι. Οι Σικελοί, με τον Τζαμπιέρο Γκασπερίνι εκ νέου στον πάγκο τους, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Σαλβατόρε Αρόνικα, στην προσπάθειά τους να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στις 16:00 η Μπολόνια αντιμετωπίζει την Κάλιαρι. Οι γηπεδούχοι, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα με 2-1, χρειάζονται τη νίκη για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Μίκαελ Άντονσον είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί. Η ομάδα της Σαρδηνίας, από τη μεριά της, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι αήττητη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές. Στόχος της να συνεχίσει το καλό της σερί, ξεφεύγοντας περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στη Σικελία θα διεξαχθεί ακόμα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με την εκπληκτική, φέτος, Κατάνια να υποδέχεται την Ίντερ. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, στερούμενοι, ωστόσο, των υπηρεσιών του Νικόλα Λεγκροτάλιε και του Φερνάντο Μπελούσι. Η ομάδα του Μιλάνου θα προσπαθήσει να φύγει αλώβητη από τη Σικελία, επιτυγχάνοντας να κρατήσει πίσω της στη βαθμολογία την αντίπαλό της. Ο μόνος που θα απουσιάσει από την Ίντερ θα είναι ο Αντρέα Ρανόκια, λόγω τιμωρίας.

Η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Κιέβο. Αν και στις τελευταίες αγωνιστικές οι «Βιόλα» εναλλάσσουν τις νίκες με τις ήττες, εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στην 3η θέση, η οποία αποτελεί το μεγάλο στόχο τους. Για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο πρέπει να καταβάλλουν την αντίσταση της μαχητικής Κιέβο, η οποία ακόμα δεν νιώθει σίγουρη για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, απέχοντας 8 βαθμούς από την 3η από το τέλος Σιένα. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Περπαρίμ Χετεμάι, αμφότεροι λόγω τιμωρίας.

Στην Πεσκάρα, η τοπική ομάδα ψάχνει βαθμούς για να συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή της, κόντρα στην Ουντινέζε, η οποία βρίσκεται στην 9η θέση και διατηρεί ακόμα κάποιες ελπίδες για έξοδό της στην Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο, πάντως, αφού βρίσκονται σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, έχοντας πάρει ένα μόνο βαθμό στις τελευταίες 5 αγωνιστικές.

Η Σαμπντόρια αντιμετωπίζει την ισόβαθμή της Πάρμα, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες, ωστόσο, να βρίσκονται σε διαφορετική αγωνιστική κατάσταση. Από τη μία οι γηπεδούχοι που παραμένουν αήττητοι στις 5 τελευταίες τους αναμετρήσεις, από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που έχουν πάρει μία ισοπαλία και έχουν γνωρίσει 4 ήττες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τιμωριών.

Κρίσιμο παιχνίδι θα γίνει στη Σιένα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Αταλάντα. Οι γηπεδούχοι έχουν καλή ψυχολογία, αφού έχουν κάνει μερικά πολύ καλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό και ελπίζουν να μειώσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από την 4η από το τέλος Τζένοα. Η ομάδα του Μπέργκαμο, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες οι οποίες την έχουν βάλει σε περιπέτειες και θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Ματέο Κοντίνι. Από την ομάδα του Μπέπε Ιακίνι δεν θα απουσιάσει κανείς.

Στις 21:45 η αναγεννημένη Ρόμα υποδέχεται τη Τζένοα. Οι «τζαλορόσι» θα προσπαθήσουν να πετύχουν την 3η συνεχόμενη νίκη τους, πλησιάζοντας περισσότερο τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης χρονιάς. Η ομάδα της Γένοβας βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά οι 5 βαθμοί της διαφοράς της από τη Σιένα και την Πεσκάρα δεν την εξασφαλίζει. Για αυτό το λόγο θα επιδιώξει να φύγει από το Ολίμπικο με έναν τουλάχιστον βαθμό. Απώλεια για τους φιλοξενούμενους, η απουσία, λόγω τιμωρίας, του Ματούζαλεμ.

Συνοπτικά η 27η αγωνιστική του Καμπιονάτο:

Παρασκευή 01/03


21:45: Νάπολι – Γιουβέντους

Σάββατο 02/03

21:45: Μίλαν – Λάτσιο

Κυριακή 03/03

13:30: Τορίνο – Παλέρμο
16:00: Μπολόνια – Κάλιαρι
Κατάνια – Ίντερ
Φιορεντίνα – Κιέβο
Πεσκάρα – Ουντινέζε
Σαμπντόρια – Πάρμα
Σιένα – Αταλάντα
21:45: Ρόμα – Τζένοα

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:

Παρασκευή 08/03

21:45: Τζένοα – Μίλαν

Σάββατο 09/03

21:45: Ουντινέζε – Ρόμα

Κυριακή 10/03

13:30: Αταλάντα – Πεσκάρα
16:00: Κάλιαρι – Σαμπντόρια
Κιέβο – Νάπολι
Γιουβέντους – Κατάνια
Παλέρμο – Σιένα
Πάρμα – Τορίνο
21:45: Ίντερ – Μπολόνια
Λάτσιο – Φιορεντίνα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: