Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ναλιτζής: «Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δρόμο του»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ναλιτζής ,φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Μπόλονι αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό:

«Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά γίνεται ομάδα που αρέσει σε όλους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, με πολλές ευκαιρίες, αρχίζει να μου αρέσει. Βρίσκει τα πατήματα του γιατί τώρα στα πλέι οφ θα πρέπει να είναι φορμαρισμένος».

Για το αν η εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια οφείλεται στις μεταγραφές που έγιναν το Γενάρη:

«Σίγουρα όσοι ήρθαν δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και ότι μέχρι στιγμής έχει πάρει το μέγιστο, είναι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι και το δέσιμο της ομάδας, αρχίζουν να βρίσκονται και το καλό είναι ότι είναι σε καλή στιγμή αυτό το φορμάρισμα της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ έπασχε στο επιθετικό κομμάτι και στηριζόταν μόνο στους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, τώρα έχει και άλλες επιλογές στην επίθεση και στο σκοράρισμα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ που είναι ο τελικός Κυπέλου και η δεύτερη θέση:

«Αυτή η ομάδα έτσι όπως δείχνει έχει τις πιθανότητες να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους. Ο Αστέρας έδειχνε καλύτερος αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και είναι από τα φαβορί. Πιστεύω ότι στην πορεία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Για το ότι λείπουν οι τίτλοι από τον ΠΑΟΚ:

«Το σημαντικό είναι να έρχονται τίτλοι. Στόχος είναι το Κύπελλο και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που για μένα είναι το ίδιο σαν να παίρνει το Κύπελλο εάν καταφέρει να βγει στους ομίλους. Τόσα χρόνια βλέπαμε τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να τον πλησιάσει καμία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να στήσει μια ομάδα που θα είναι υγιείς και θα του χρόνου να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον καμιά σούπερ ομάδα».

Για το αν με την ενίσχυση του Ιβάν Σαββίδη μπορέσει να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ:

«Καμιά φορά δε χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά σωστές κινήσεις. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι υγιείς και αν χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση μπορεί να την κάνει».

Συνεχίζοντας είπε:

«Άμα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί άλλο ρόστερ παικτών. Πρέπει να στηθεί μια ομάδα που θα παίζει ωραία αλλά να διεκδικήσει και το Πρωτάθλημα και να μην είναι 15-20 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και θα κάνει καλό σε όλους αυτό».

Για τον Λάσλο Μπόλονι με τον οποίο συνεργάστηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας:

«Ο Λάσλο έχει «μεγάλο μάτι» και έβγαλε πολλούς παίκτες. Εγώ πιστεύω θα μπορούσε να αναδείξει και άλλους παίκτες στον ΠΑΟΚ. Στον Αθανασιάδη ο Μπόλονι επέμενε ενώ του έλεγαν να αποκτηθεί επιθετικός. Ο Μπόλονι ήθελε τον Αθανασιάδη και τώρα είναι από τους νούμερο ένα επιθετικούς στην Ελλάδα».
Για το τι δεν πήγε καλά και δεν παρέμεινε στον ΠΑΟΚ ο Μπόλονι:
«Τι έγινε και τι έφταιξε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το καλό είναι ότι είναι προπονητής ο οποίος για μένα είναι πολύ καλός και δάσκαλος. Αναδεικνύει ταλέντα, εγώ θα τον ήθελα σε οποιαδήποτε ομάδα και ως δεύτερο προπονητή ώστε να αναδεικνύει ταλέντα. Έναν τέτοιο θα ήθελα εγώ. Έτσι γίνεται σε όλες τις ομάδες».

Τέλος, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον οποίο ήταν μαζί στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τόνισε:

«Ήταν ένα παιδί που φαινόταν από τις δυνάμεις αλλά και από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ότι θα πάει ψηλά. Είχε φοβερή εξέλιξη, το μόνο «άσχημο» είναι ότι ήταν λίγο υπερόπτης, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο χαμηλών τόνων. Το είχε από τότε. Αλλά από τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία φαινόταν ότι θα πάει ψηλά».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: