Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ανοιχτός ακόμα και για ΝΒΑ ο «Ζοτς»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει ομάδα με στόχους στο ΝΒΑ, δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ισπανικά ΜΜΕ. Διαβάστε όσα είπε για την Ελλάδα αλλά και την επιθυμία του να επιστρέψει στη δράση.

Ανοιχτός ακόμα και για ΝΒΑ ο «Ζοτς»

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού έμεινε εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι και φαίνεται ότι πλέον σκέφτεται την επιστροφή του στους πάγκους. «Θέλω να δουλέψω. Αν κάποια ομάδα έχει ένα καλό πρότζεκτ τότε θα κάτσω και θα μιλήσουμε», δήλωσε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε αναφορικά με το ενδεχόμενο να πάει σε ομάδα ΝΒΑ. «Μέχρι τώρα δεν το είχα σκεφτεί. Όμως μετά την περίοδο που πέρασα στο Ντιτρόιτ (παρακολούθησε την προετοιμασία των Πίστονς) άλλαξα γνώμη. Αν μου γίνει πρόταση από μία ομάδα που έχει βλέψεις για πλέι οφ, θα δεχτώ».

Όσο για το σπίτι που διατηρεί στην Ισπανία, σχολίασε: «Η σχέση που έχω με τους ανθρώπους εδώ από την θητεία μου στην Μπανταλόνα είναι πολύ σημαντική και σημαίνει πολλά για μένα». Δεν θα μπορούσε να μην γίνει ερώτηση και για τους δύο «αιώνιους» στην Ελλάδα με τον Ομπράντοβιτς να απαντάει: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνουν κάτι με το πρόβλημα της βίας στα γήπεδά τους…»

Διαβάστε μερικά από τα πιο σημαντικά τα οποία είπε ο «Ζοτς»:

Για το πώς αισθάνεται για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στους πάγκους μετά από 20χρονια συνεχούς παρουσίας του σε αυτούς και για το αν πιστεύει πως υπάρχει κάποιο κοινό σημείο με τον Πεπ Γκουαρντίολα

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο κοινό σημείο μεταξύ μας. Εγώ είμαι προπονητής εδώ και 20χρονια ενώ εκείνος μόνο τέσσερα…Όσο για την… απουσία μου από τους πάγκους; Έχει και τα καλά του. Πλέον περνάω πολύ χρόνο με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου στο Βελιγράδι».

Για τα 13 του χρόνια στην Ελλάδα

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από τον το Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, αφού ήμουν 13 χρονιά σε αυτή την ομάδα και μαζί με την Παρτίζαν είναι οι ομάδες που υποστηρίζω. Η αλήθεια είναι πως μετά από τόσα χρόνια νιώθω στην Αθήνα όπως νιώθω και στο Βελιγράδι. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως κανείς προπονητής στον Παναθηναϊκό δεν είχε μείνει τόσα χρόνια όσο εγώ. Ο πρώτος χρόνος μου εκεί ήταν πολύ σημαντικός, αφού καταφέραμε να κατακτήσουμε τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε μία ομάδα για τόσα χρόνια, όμως αυτό οφειλόταν στις καλές σχέσεις που είχα με την οικογένεια των Γιαννακόπουλων, όπου όταν με φώναζαν για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου δεν μας έπαιρνε πάνω από 2 λεπτά για να συμφωνήσουμε».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγιναν τα επεισόδια και αν πιστεύει πως μπορεί να γίνει κάτι για να σταματήσει το… πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και έχει τον σεβασμό μου. Μάλιστα, υπήρχαν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που όποτε με έβρισκαν στο δρόμο ερχόντουσαν και μου ζητούσαν να βγουν φωτογραφίες μαζί μου. Ωστόσο, υπάρχουν οπαδοί και για τις δύο ομάδες, οι οποίοι είναι ανεγκέφαλοι. Αυτούς δεν τους χρειάζεται κανένας από τους δύο συλλόγους. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για να σταματήσουν τα επεισόδια, όπως έχει γίνει και αλλού και όλοι αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν πως σημασία έχει το άθλημα».

Για το ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη

«Κοιτάξτε για εμένα χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης στον επιθετικό τομέα είναι ο Ναβάρο, ενώ δεύτερος ο Φερντάνεθ. Ωστόσο, ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης αυτή την στιγμή στην Ευρώπη για εμένα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μετά ακολουθεί ο Σπανούλης. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι νεαροί παίκτες που φαίνεται να έχουν ταλέντο, όμως αυτοί που σας είπα είναι οι κορυφαίοι αυτή την στιγμή. Όλος ο κόσμος βλέπει και ξέρει πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Διαμαντίδης, όμως αυτό που δεν ξέρει είναι ο χαρακτήρας του. Σαν χαρακτήρας είναι φαινόμενο ο Διαμαντίδης. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην παίζει καλά, όμως σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Οι μεγάλοι παίκτες, όπως ο Ναβάρο, ο Φερνάνεθ, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης πάντα είναι εκεί όταν πρέπει».

Για τις ομάδες που βλέπει να πηγαίνουν σίγουρα στο final 4 του Λονδίνου

«Για εμένα οι τρεις ομάδες που θα είναι σίγουρα στο Λονδίνο είναι οι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα».

Για τους καλύτερους παίκτες που έχει προπονήσει

«Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω. Έχω προπονήσει παίκτες όπως οι Σαμπόνις, Κούκοτς, Ρέμπρατσα, Μποντιρόγκα, Διαμαντίδης, Σάρας, Σπανούλης, οπότε καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο για εμένα να διαλέξω…»

Για το αν θα ήθελε να προπονήσει μία ομάδα και εκτός Ευρώπης

«Δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν μου έρθει κάποια καλή πρόταση από κάποια ομάδα εκτός Ευρώπης. Ωστόσο, το μπάσκετ που βλέπω στην Ευρώπη και η ζωή μου σε αυτή με ικανοποιούν απολύτως. Δεν έχω εμμονή για το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα που θα προπονήσω. Στόχος μου είναι κάθε πρωί να απολαμβάνω την ζωή μου. Βέβαια, θέλω και με όποιον συνεργαστώ να έχει ένα πλάνο, καθώς είμαι πολυσύνθετος στις συνεργασίες μου και σε κάθε ομάδα θέλω να δίνω το δικό μου στίγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: