Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το… ξεπέρασε!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Σιένα στην ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μακάμπι, καθώς μέσα στην έδρα της επικράτησε 87-69 της Φενέρμπαχτσε.

Το… ξεπέρασε
Μόλις μία εβδομάδα κράτησε η… κρίση στη Σιένα μετά την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβί, καθώς για την 9η αγωνιστική του 6ου Ομίλου, που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, πήρε τη νίκη 89-67 επί της Φενέρμπαχτσε.

Μπορεί η αρχή του αγώνα να έδειχνε ότι θα γινόταν ένα ντέρμπι, ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Ιταλοί… σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να πάρουν με άνεση το ροζ φύλλο του αγώνα.

Στον αντίποδα η Φενέρ, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω και πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αποχαιρετίσει την Ευρωλίγκα.

Στην «Παλαέστρα» βρέθηκε ο πρώην τεχνικός και των δύο πλέον, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι.

Χέρι- χέρι στο σκοράρισμα πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα καμία να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τη Σιένα να αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στην Φενέρμπαχτσέ. Ωστόσο, οι Ιταλοί κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους, 21-18.

Μπορεί οι Τούρκοι να φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο ότι θα βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους, ωστόσο, φάνηκε ότι η… χαρά τους κράτησε για λίγο. Η Σιένα έδειξε να σοβαρεύεται και με καλή άμυνα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του σκοραρίσματος και να αυξήσει την διαφορά της. Το ημίχρονο βρήκε του Ιταλούς να προηγούνται 49-35.

Η Σιένα όπως τελείωσε το ημίχρονο έτσι συνέχισε και στην τρίτη περίοδο με την διαφορά υπέρ της να παραμένει. Μετά το τρίτο λεπτό, όμως, του δευτέρου ημιχρόνου η Φενέρμπαχτσε έκανε την αντεπίθεσή της και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους έξι πόντους, 58-52. Οι Ιταλοί ανέλαβαν και πάλι τα ηνία του αγώνα και με καλή άμυνα κατάφεραν και πάλι να ανεβάσουν την διαφορά και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +12, 65-53.

Με στόχο να μην επιτρέψει στην Φενέρ να… επιστρέψει, Σιένα μπήκε δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο και έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ της «Παλαέστρα». Οι Ιταλοί έφτασαν την διαφορά στο +17 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ιταλοί έφτασαν εύκολα στη νίκη με 87-69.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 49-35, 65-53, 87-69

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 12, Εζέ 7, Καραρέτο 2, Ράσιτς 16, Κανγκούρ 4, Σανικίτζε 6, Ρες 5, Όρτνερ, Τζάνινγκ 10, Χάκετ 13, Μος 12

Φενέρμπαχτσε (Ερντογάν): Μακάλεμπ 10, Ονάν, Ερμίς, Σάτο 5, Τρίπκοβιτς, Άντερσεν 8, Πεκέρ, Σαβάς 8, Μπατίστ 8, Καραμάν 4, Μπογκντάνοβιτς 22, Πρέλντζιτζ 4


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: