Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

«Μπράβο στον Κίτσιου»

pic-0-norm
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μιχάλης Λεοντιάδης, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για τον χθεσινό ΠΑΟΚ κόντρα στην Άλκμααρ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Κίτσιου ενώ σχολίασε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου βλέπει τον «δικέφαλο» να έχει τον πρώτο λόγο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, και μέχρι το 70ο λεπτό αλλά εκεί κάπου έπεσε πολύ η απόδοση μας. Η Άλκμααρ δεν έδειξε φοβερά πράγματα για μια ομάδα που είναι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Ολλανδία».
Για τους παίκτες που ξεχώρισαν: «Οι παίκτες που ξεχώρισα είναι οι Κίτσιου και Χαμόμπο οι οποίοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες στο χθεσινό παιχνίδι αλλά θέλω να σταθώ στον πρώτο, με τέτοια ηλικία , λίγες παραστάσεις και εμπορίες μπήκε μέσα και έκανε ένα φοβερό παιχνίδι. Πολλά μπράβο στο παιδί.
Για Λούκας και Στόχ:  «Ούτε ο Λούκας ούτε ο Στοχ ικανοποίησαν χθες, ειδικά ο Στοχ πήγαινε να κάνει παραπάνω πράγματα από ότι έπρεπε, είναι παικταράς όμως, απλά δεν του βγήκε ένα παιχνίδι. Αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ  είναι έναν παίκτη που να βγάζει κάθετες μπαλιές, αυτό χρειάζεται η ομάδα. Με γίομες και μακρινές μπαλιές από πίσω δεν γίνεται τίποτα. Ο γρήγορος ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόβλημα αν θα παίζει αριστερά η δεξιά. Ο Λούκας έχει καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά δεν είναι γρήγορος, επιθετικό χαφ θεωρώ ότι πρέπει να παίζει για να βγάζει μπαλιές, αυτή είναι η γνώμη μου, ξέρει πολύ μπάλα αλλά δεν είναι γρήγορος για να παίζει στα πλάγια».
Για τον Ολίσε: «Εμένα μαρέσει ο Ολίσε, όλοι οι γρήγοροι ποδοσφαιριστές μου αρέσουν γιατί με μια ενέργεια μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Ολίσε δεν έχει παίξει ακόμα για να τον κρίνουμε, αλλαγή μπαίνει για 20 λεπτά».
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ότι και να λέμε είναι Παναθηναϊκός, ανεβαίνει σιγά-σιγά. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες μονάδες και άμα παίξουν αυτοί θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει τύχη να φύγει με το διπλό. Είναι ντέρμπι πάντως και είναι αρνητικό ότι εμείς παίζαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κουράζουν αυτά τα παιχνίδια».
Πηγή: arenafm.gr

«Μόνο Άρης, όχι ΠΑΟΚ»

javito1
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Χαβίτο, ο οποίος  πλέον αγωνίζεται στην Ισπανία μίλησε στον Arena FM 89,4 για τις ωραίες στιγμές που πέρασε στον Άρη και παραδέχτηκε ότι ήταν τα εφτά καλύτερα χρόνια της καριέρας του.
Για την επιτυχία του Άρη κόντρα στην Σαραγόσα με δικό του γκολ: «Είναι μια από τις πιο μεγάλες στιγμές στην καριέρα μου και στην ζωή μου γενικότερα εννοείται ότι το θυμάμαι και δεν πρόκειται να το ξεχάσω. Θυμάμαι τα πάντα, όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι, την τρέλα που επικρατούσα, τα τρελά πανηγύρια που κάναμε, πραγματικά ιστορικές στιγμές.
Για το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο: «Είναι πραγματικά τα δυο καλύτερα γκολ της καριέρας μου. Είχα μεγάλη τύχη κόντρα σε Ισπανικές ομάδες».
Για τα 7 χρόνια που πέρασε στον Άρη: «Ήρθα παιδί και έφυγα άνδρας. Έχω πάρα πολλές αναμνήσεις και κακές και καλές, ήταν η καλύτερη μου περίοδος , είχα ξεχωριστές στιγμές. Πέρασα πολύ καλά και εγώ και η οικογένεια μου , έκανα φίλους και έχω ακόμα επαφές με ανθρώπους που γνώρισα εκεί».
Για το άμα είναι πιθανό να ξαναγυρίσει κάποια στιγμή για λογαριασμό του Άρη: «Γιατί όχι; Αγαπάω την πόλη, αγαπάω τον κόσμο και εννοείτε ότι αγαπάω την ομάδα. Αν ευνοήσουν οι συνθήκες θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα».
Θα επέστρεφες να παίξεις για τον ΠΑΟΚ: «Δύσκολο αυτό, νομίζω ότι δεν θα το έκανα, άλλωστε είμαι Άρης οπότε εκεί θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά».
Για την αγάπη του κόσμου του Άρη: «Πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο , θυμάμαι ότι πάντα παίζαμε σε γεμάτα γήπεδα, ο κόσμος ήταν πάντα πολύ κοντά σε μας και ακόμα και στον δρόμο μας έδειχναν την μεγάλη τους αγάπη. Όταν είχα έρθει μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ατμόσφαιρα, τα καπνογόνα, ήταν κάτι διαφορετικό για μένα που δεν το είχα ζήσει αλλού».Πηγή: arenafm.gr

«Ποιος… Βρύζας;»

babis1
Μαύρη επέτειος η σημερινή για την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς πριν από 14 χρόνια, ο χρόνος σταμάτησε για έξι οπαδούς του «Δικεφάλου».
Ένας από τους σοβαρά τραυματίας από εκείνο το τραγικό δυστύχημα είναι ο Μπάμπης Τσολακίδης, ο οποίος στάθηκε άτυχος, καθώς για να επιζήσει έπρεπε να ακρωτηριαστή το αριστερό του πόδι.
Σήμερα ο Μπάμπης, μετά από 14 χρόνια, μιλάει στον Arena fm για εκείνη την θλιβερή μέρα.
Αρχικά, ανέφερε: «Είμαι στην Ισπανία τώρα, είμαι καλά εδώ. Δουλεύω κανονικά και στρώνω σιγά σιγά την ζωή μου. Ήρθε και ο αδερφός μου πάνω να με δει τώρα και όλα πάνε καλά».
Για την μαύρη εκείνη μέρα: «Πήγαμε στην Αθήνα για τον αγώνα, όλα πήγαν καλά, πήραμε την ισοπαλία και ξεκινήσαμε για την Θεσσαλονίκη. Στην επιστροφή κοιμηθήκαμε στο δρόμο και ..ξυπνήσαμε στο νοσοκομείο».
Και πρόσθεσε: «Εγώ ξύπνησα μετά από ένα μήνα, βρισκόμουνα σε κώμα. Είχα χτυπήσει το κεφάλι και στα πόδια. Από εκεί και πέρα δεν τα θυμάμαι όλα καλά. Γενικά δεν υπάρχει κάποιος που να τα θυμάται όλα από εκείνη την τραγική ημέρα».
Παρακάτω πρόσθεσε: «Εμένα με πήγανε με το ασθενοφόρο από την Λάρισα στον Άγιο Παύλο στο Φοίνικα. Πάνω στο ασθενοφόρο ξύπνησα. Άνοιξα τα μάτια μου και έπιασα με την μια το πόδι μου. Δίπλα ήταν η μητέρα μου. Την ρώτησα μαμά τι έγινε; …Τίποτα μου λέει και κατευθείαν με έβαλαν νομίζω μορφίνη για να ηρεμήσω και να κοιμηθώ πάλι. Μετά από καιρό ξύπνησα στο νοσοκομείο στον Άγιο Παύλο και είδα το πόδι μου. Με εξήγησε η μητέρα μου πως πέθαναν έξι παιδιά από το ατύχημα και εγώ πήρα δύναμη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράφω…».
Σχετικά με το πώς κατέληξε να πάει με τον σύνδεσμο του Κορδελιού: «Εγώ ήμουν πρόεδρος στο Κιλκίς, αλλά πήγα με το Κορδελιό. Δεν είχα λεφτά να πάω στον αγώνα, ήρθαν τα παιδιά που έκανα παρέα τότε από το Κορδελιό και μου λένε έχουμε εμείς λεφτά… και φύγαμε. Σκέφτηκα ότι θα πάω να δω την ομάδα και θα περνούσα καλά και πήγα..».
Και πρόσθεσε: «Εμένα ο ΠΑΟΚ έχει γίνει τρόπος ζωής. Έχω κάνει τρία τατουάζ με τις ημερομηνίες. Ίσως επειδή δεν είμαι στην Ελλάδα, αλλά εγώ το εκφράζω κάθε μέρα. Θα κάνω και τα ονόματα των παιδιών τατουάζ. Εγώ κοιμάμαι και βλέπω το πόδι που μου λείπει, ξυπνάω και το ίδιο παθαίνω. Εγώ δεν θυμάμαι μόνο στις 4 Οκτωβρίου τα παιδιά που χάθηκαν. Εγώ τα θυμάμαι κάθε μέρα. Εγώ το ζω κάθε μέρα αυτό. Μόνο εγώ ξέρω τι τραβάω κάθε μέρα».
Αν είχε ψυχολογική υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια, είπε: «Ψυχολογική υποστήριξη παίρνω μόνο από την μητέρα μου και τον αδερφό μου. Για αυτήν την μάνα, δεν έχω λόγια. Πάντα δίπλα μου. Αεροπλάνο να την ζητήσω, θα  τρέξει να μου το πάρει για να με κάνει να νιώσω καλά. Δεν με άφησε ποτέ. Ούτε όταν έμπλεξα με τα ναρκωτικά μετά το ατύχημα, ούτε πριν, ούτε τώρα. Όχι γιατί είναι μητέρα μου, αλλά είναι αυτό που λέμε βράχος. Ότι και να πω είναι λίγο για την μητέρα μου αλλά και για τον αδερφό μου τον Νίκο».
Παρακάτω, είπε: «Στο νοσοκομείο όταν ήμασταν, περιμέναμε κάθε μέρα τους παίκτες. Όσο τους είδα τότε εγώ, άλλο τόσο τους είδες και εσύ. Ήρθαν μόνο την πρώτη  μέρα που ήμασταν στο κώμα. Κάθε μέρα τους περίμενα. Δεν ήρθανε ποτέ».
Για τον Μπατατούδη: «Τον Μπατατούδη όλοι τον κράζουνε, αλλά ήταν ο μόνος πρόεδρος που  έτρεξε. Το πρώτο πόδι το πλήρωσε αυτός. Με έστειλε στην Γερμανία. Τραβήξαμε μια ταλαιπωρία βέβαια γιατί ενώ είχε πει ότι θα το πληρώσει, μετά δεν το έκανε. Τελικά πληρώθηκε από τα εξώδικα που έστειλε το νοσοκομείο».
Για την συγκέντρωση που γίνεται κάθε χρόνο στα Τέμπη: «Θα σας πω αυτό που αισθάνομαι. Προτιμώ να είναι 300 άτομα στα Τέμπη, που το αισθάνονται και είναι παντελονάτοι και σέβονται αυτά τα παιδιά, παρά να έχει 5000 άτομα και να πηγαίνουν με τα κουστούμια για τις φωτογραφίες και τα βίντεο».
Και πρόσθεσε: «Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι δυο ημερομηνίες. Μια 1926, ημέρα ιδρύσεως και μια 4.10.99 από εκεί και πέρα για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ούτε που θα φέρουν τον Στοχ, ούτε που θα κάνει νέο τατουάζ ο Αθανασιάδης. Τίποτα. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ μόνο για τον λαό».
Για το αν μέσα στην ΠΑΕ κάνουν κάτι για τις οικογένειες:«Ποιοι; Δεν κάνουν τίποτα για τις οικογένειες. Τους παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Πήγε η μητέρα μου φέτος να πάρει ένα διαρκείας για μένα και ας μην μπορώ να πάω και της είπανε ότι δεν το αξίζει. Ποιος είσαι εσύ που θα το πεις αυτό στην μητέρα; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κόψανε και τα διαρκείας από όλες τις οικογένειες. Τα 7 διαρκείας θα τους σώσουν;».
Για τον Ζαγοράκη: «Το έχω πει και παλιότερα. Ο Ζαγοράκης όσο ήταν στον ΠΑΟΚ έκανε κάτι. Έστελνε κάποιες μπλούζες, ένα τηλέφωνο, έδειχνε κάτι. Έδειχνε ανθρωπιά. Μια μπλούζα για μένα είναι αρκετή. Το έχω πει πολλές φορές».
Για τον Βρύζα: «Ποιος είναι ο Βρύζας; Δεν ξέρω κανέναν Βρύζα εγώ. Εγώ τέτοια άτομα δεν γνωρίζω».
Τέλος δήλωσε: «Το μόνο που θέλω είναι να πάρουν ένα τηλέφωνο. Όχι μόνο σε εμένα. Σε όλες τις οικογένειες. Να τους ρωτήσουν, τι κάνουν; ζούνε; Είστε καλά; Μόνο αυτό θέλω. Πάνω σε αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κ.Σαββίδη που βοήθησε και αυτός την προσπάθεια των οπαδών και τώρα έχω νέο τεχνικό πόδι».
Πηγή: arenafm.gr

«Με εξέπληξε ο ΠΑΟΚ»

Frans_Adelaar
Ο Ολλανδός τεχνικός, Φρανς Άντελααρ, που πέρασε και από την ομάδα του Ακράτητου κατά το παρελθόν, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άλκμααρ, δηλώνοντας έκπληκτος από την εικόνα που έδειξε ο «δικέφαλος».
Αναλυτικά όσα είπε:
«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν συμπαγής. Η Άλκμααρ είχε προβλήματα στο να βρει χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε τόσο σκληρά και άφησε χώρους. Με αυτό τον τρόπο βοήθησε την Άλκμααρ που μπορεί να παίξει καλά όταν εχει χώρους», ήταν η αρχική τοποθέτησή του για την εικόνα του αγώνα.
Για τις διαφορές ΠΑΟΚ με Άλκμααρ: «Η Άλκμααρ είναι πιο χαρισματική ομάδα με πιο πολύ ταλέντο. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατή ομάδα. Έχει τον Τζιόλη που είναι πολύ κάλος παίκτης και φυσικά ο Κατσουράνης. Είναι και ο Σαλπιγγίδης που πάντα βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρος και πιο καλή ομάδα από τις δύο. Χθες είχαν και οι δυο ευκαιρίες. Θα μπορούσε να τελειώσει υπέρ του ενός ή του άλλου. Έγινε πολύ καλό παιχνίδι».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εξεπλάγην! Περίμενα να παίξει επιθετικά η Άλκμααρ, αλλά  ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με τον ελληνικό τρόπο. Οι περισσότερες ελληνικές ομάδες παίζουν αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν το κάνει αυτό. Παίζει επιθετικά και προσπαθεί να σκοράρει. Μου αρέσει αυτό. Έχει επηρεάσει σε αυτό η νοοτροπία του Χουμπ Στέφενς».
Για το αν το 1-1 ήταν δίκαιο: «Νομίζω όταν βλέπεις όλο το παιχνίδι οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες και σκόραραν από ένα γκολ, άρα νομίζω είναι δίκαιο το αποτέλεσμα».
Για την αιτία της πτώσης της απόδοσης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: «Άφησαν χώρους. Τακτικά στο πρώτο έπαιξαν δυνατά και κοντά ο ένας στον άλλο. Στο δεύτερο τα κενά ήταν πιο ανοιχτά κάτι που βοήθησε την Άλκμααρ. Δεν ήταν κουρασμένοι. Όταν θέλεις να παίξεις άψογα τακτικά, πρέπει να παίξεις πειθαρχημένα. Όλοι πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν».
Για το παιχνίδι που θα γίνει στην Τούμπα: «Πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το παιχνίδι. Είναι πιο έμπειρη ομάδα. Έχουν την υποστήριξη του κόσμου. Πιστεύω η Άλκμααρ είναι πιο δυνατή στην έδρα της από ότι στα εκτός».
Για την πρωτιά στον όμιλο: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και νομίζω στην έδρα του είναι πολύ δυνατός γιατί έχει την υποστήριξη του κόσμου. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι δύσκολο το παιχνίδι για την Άλκμααρ γιατί η Τούμπα θα είναι γεμάτη, κάτι που θα την επηρεάσει, όπως και τους διαιτητές. Είναι δύσκολο να παίξεις στη Θεσσαλονίκη».
Πηγή: arenafm.gr

«Τυχερός ο ΠΑΟΚ που έχει Σαλπιγγίδη»

SARAFIS
Ο Σταύρος Σαράφης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άλκμααρ, χαρακτηρίζοντας θετικό το αποτέλεσμα της Ολλανδίας.
Αναλυτικά είπε:
Για το ματς με την Άλκμααρ: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και ανοιχτό. Θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και οι δύο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο μας πίεσαν, αλλά και μας έβαλαν το γκολ. Απαντήσαμε με το Σαλπιγγίδη όμως και ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλές φάσεις».
Ενώ σχολίασε κα την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα παρουσιάζει στιγμές καλής απόδοσης και στιγμές κακής απόδοσης. Αν τις βελτιώσει αυτές θα πάει ακόμα καλύτερα. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι τυχαίο που είναι στην κορυφή των σκόρερ όπου και αν πήγε. Είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ που έχει έναν τέτοιο παίκτη. Τον θαυμάζω πολύ. Τον ταλαιπωρήσαμε στο παρελθόν, αλλά τώρα έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα».
Πηγή: arenafm.gr

«Έτσι έζησα τα Τέμπη»

kalafatis
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης μίλησε στον Arena FM 89,4 για την τραγωδία που έζησε στα Τέμπη και τις μνήμες που του έχουν μείνει χαραγμένες από αυτή την «μαύρη» μέρα.
Ο Σταύρος Καλαφάτης  ήταν εκείνη την περίοδο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , ο πρώτος που ενημερωθηκε για το δυστύχημα και πήγε κατευθείαν στα Τέμπη .
«Ενημερώθηκα από γνωστό φίλο και οπαδό του ΠΑΟΚ  που μου τηλεφώνησε στις 4:30 τα ξημερώματα. Καταλαβαίνετε τις στιγμές του πανικού. Σηκώθηκα και σε 50 λεπτά ήμουν στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν είχε αρχίσει να χαράζει όταν έφτασα. Προσπάθησα να βοηθησω  για τη μεταφορά των πρώτων τραυματιών στο νοσοκομείο. Δεν καταλαβαίναμε ποιοι ήταν ζωντανοί  και ποιοι τραυματισμένοι. Ανέλαβα να συντονίσω όπως μπορούσα. Αμέσως είχα επικοινωνησει με τους ανθρωπους της ΠΑΕ ».
Ενώ συνέχισε: «Είναι θολά στο μυαλό μου και προσπαθώ να τα θυμηθώ. Προσπαθούσα ώστε να γίνει γρήγορα η μεταφορά των βαριά τραυματισμένων. Δεν ξέραμε τότε το βαθμό του τραύματος του καθενός, αλλά ήθελα να βοηθήσω να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Πρώτο μέλημα ήταν τα ζωντανά παιδιά. Ήταν σαν μια κινηματογραφική ταινία, πρωταγωνιστές δυστυχώς ήταν τα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή.  Έκλαιγε όλη η πόλη. Η κηδεία έγινε στην δυτικη Θεσσαλονίκη, παιδιά από την πονεμένη πλευρά της πόλης. Οικογένειες που καθημερινά με μόχθο δουλεύουν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και όταν τόσο απότομα χάνεται η ζωής τους με τόσο άδικο τρόπο καταλαβαίνετε, το κλίμα και την αποφράδα εκείνη μέρα για τον ΠΑΟΚ, πως ήταν στην αρχή. Η τιμή που οφείλουμε να έχουμε σε αυτά τα παιδιά θα είναι μέχρι να τελειώσει ο ΠΑΟΚ που δεν θα τελειώσει ποτέ. Άσβηστη μνήμη».
Συνεχίζοντας ο Σταύρος  Καλαφάτης  συμπλήρωσε : Οι σκηνές  που υπήρξαν ήταν  βγαλμένες απο ελληνική τραγωδία.  Περίπου  στις  8-9 το πρωί  έγινε γνωστό το δυστύχημα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά που σώθηκαν ενημέρωναν τους δικούς τους. Υπήρχαν και περιστατικά όπου επέζησαν παιδιά, αλλά είχαν πολύ βαριούς τραυματισμούς. Που έχασαν μελή τους σώματος τους, όπως ο Μπάμπης ο Τσολακίδης. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς όταν ζει το θάνατο και την τραγωδία από κοντά. Εύχομαι κανένα νέο παιδί να μην κινδυνέψει στο μέλλον. Ήταν ένα δυστύχημα που κάνεις δεν μπορούσε να προβλέψει. Είναι τα νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους και η τρέλα τους για την ομάδα τους θολώνει το μυαλό. Να σκέφτονται πως μεγαλύτερο αγαθό από τη ζωή δεν υπάρχει. Όλοι μας να σκεφτόμαστε ότι δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη ζωή».
Αναφερόμενος στα συναισθηματα που υπήρξαν εκείνη την στιγμή τόνισε: «Υπήρχε η αγωνία, ο τρόμος να δουν τι βλάβη είχαν υποστεί τα παιδιά τους. Επικρατούσε χάος πανικός, φόβος αγωνία. Όλα αυτά ήταν  στοιχεία που αποτύπωναν ανάγλυφα το μέγεθος μιας τέτοιας τραγωδίας.  Εύχομαι να μην τα ζήσει κανείς. Επειδή είμαστε σε μια φάση κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας όπου ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, ένα βασικό στοιχείο που έχει ο Έλληνας πρέπει να το αναδείξει, είναι αυτό  της αλληλεγγύης.
Κυρίως μέσα στον αθλητισμό με την έννοια της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Να καταλάβουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό και τον πιο ανταγωνιστικό αθλητισμό το σημείο που πρέπει να βγάλουμε είναι της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης. Η UEFA αυτά τα στοιχεία βγάζει προς τα έξω και πρέπει και εμείς, όσο και αν παρασυρόμαστε από τα πάθη μας για την ομάδα, να το κάνουμε».
Πηγή: arenafm.gr

«Η πιο μαύρη μέρα του ΠΑΟΚ»

Akrivopoulos_3
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θανάσης Ακριβόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τις στιγμές που έζησε και εκείνος την θλιβερή εκείνη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Για μένα είναι σαν χθες το γεγονός κάθε χρόνο που το θυμόμαστε. Είχα το δυσάρεστο καθήκον να εκπροσωπήσω την ΠΑΕ και να ανακοινώσω εγώ στους δημοσιογράφους, τον κόσμο και να παραστώ στις κηδείες των πέντε από τα έξι «αετόπουλα». Ήταν η πιο «μαύρη» μέρα του ΠΑΟΚ. Ήταν μετά από μια μεγάλη χαρά. Από ένα παιχνίδι που κερδίσαμε και ήμασταν πανευτυχείς σαν ΠΑΟΚτσίδες. Μας έδινε ελπίδες για πολλά και υπήρχε ενθουσιασμός στον κόσμο και ήρθε αυτό το συμβάν που δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ. Να θυμόμαστε αυτό το τραγικό συμβάν για να μην ξανασυμβεί. Ήταν εφιαλτικές στιγμές», είπε αρχικά.
Για τον Μπάμπη Τσολακίδης που έχασε το πόδι του και πρόσφατα βρέθηκε λύση για το πρόβλημά τους: «Η ΠΑΕ στάθηκε κοντά στην οικογένεια του. και με γιατρούς και με ότι μπορούσε να κάνει. Να είναι καλά το παλικάρι».
Συνέχισε λέγοντας: «Ήμουν στην Αθήνα. Με ξύπνησαν τα ξημερώματα. Σηκώθηκα και έφυγα αμέσως για Θεσσαλονίκη γιατί κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Οι στιγμές ήταν φοβερές… Κάπως έτσι μοιράστηκε η δουλειά. Κάποιοι πήγαν στα Τέμπη όπως ο Σταύρος ο Καλαφάτης και άλλα παιδιά, εγώ γύρισα στα γραφεία της ΠΑΕ για να ενημερώσω επίσημα. Ήταν πολλά… Η συνεργασία με την αστυνομία, να προετοιμαστεί η κηδεία των παιδιών, να βοηθήσουμε τις οικογένειες, να τις παρηγορήσουμε… Ήταν ένα δύσκολο πρωινό».
Για την βοήθεια προς τις οικογένειες των παιδιών: «Ήρθαν πολλοί στην ΠΑΕ και πήγαμε και εμείς στα σπίτια τους. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Η παρουσία μου σε αυτά τα σπίτια. Ας μην το ζήσει άνθρωπος αυτό. Η μάνα και ο πατέρας θέλει εκείνη τη στιγμή ένα χέρι να σφίξει… Ένα χέρι να αισθανθεί στον ώμο του… Εκείνες οι ώρες ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες. Εγώ θυμάμαι τη μάνα ενός από τα παιδιά που δεν έβγαλε μιλιά όσο ήμουν εκεί. Είχε ένα βουβό κλάμα. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα που έγινε… Ήταν η στιγμή της συνειδητοποίησης, που λες δεν μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα».
Πηγή: arenafm.gr

«Μακάρι να κερδίσει ο Άρης»

soulis_papadopoulos
Ο πρώην προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το επικείμενο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον πανιώνιο, αλλά και για το θέμα των τραυματισμών στους «κιτρινόμαυρους».
Αναλυτικά όσα είπε:
Με μια νίκη, πιστεύω θα έρθει η άνοιξη βαθμολογικά στον Άρη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σίγουρα βοηθάνε τα τραπέζια, είχαμε κάνει και εμείς πολλά. Αυτό που είχα πει στους παίκτες τη μέρα που ήρθα ήταν να είμαστε έτοιμοι και να τα κάνουμε αυτά τα τραπέζια. Εγώ κάνω τραπέζια όταν βλέπω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Ο προπονητής προφανώς διαπίστωσε πως είναι έτοιμη και θα βοηθήσει. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να είσαι έτοιμος αγωνιστικά».
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, άλλα μπορεί να το κερδίσει ο Άρης. Θα είναι δύσκολο γιατί ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα νεανική, που τρέχει πολύ και αν το κάνει θα τον πλησιάσει. Αν έχει άσχημο αποτέλεσμα, ξεφεύγει ο Πανιώνιος, γιατί είναι μια ομάδα που και αυτή θα κινδυνέψει και θα έχει βγάλει και δύσκολο πρόγραμμα. Έχει παίξει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ο Άρης δεν το έχει κάνει».
Για την εικόνα του Άρη μέχρι τώρα: «Ο Άρης στα πρώτα 3 παιχνίδια, από αυτά που είδα ζωντανά,  με τον Απόλλων είχε μακριά τις γραμμές του. Τώρα είναι πιο κοντά και αρχίζει να πιέζει, όπως με την Ξάνθη, που μου άρεσε από το 45’ μέχρι το 60’. Δεν είχε διάρκεια όμως. Η Ξάνθη ήταν μια ομάδα με υπηρεσιακό προπονητή και σε μια κακή κατάσταση. Με τον Παναιτωλικό πίστευα θα κερδίσει ο Άρης. Ήταν σαν να ήρθε για να μην χάσει. Ευτυχώς ο Παναιτωλικός δεν ρίσκαρε και έδειξε πως  και με το βαθμό είναι ικανοποιημένος. Τα παιδιά στον Άρη έκαναν μεγάλη προσπάθεια, άλλα ήθελες και λίγο την τύχη… Να μπει εκεί το γκολ του Ίμπεχ στο τέλος… Ξεσηκώνεις και τον κόσμο εκεί. Δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος ο Άρης για το ματς με τον Παναιτωλικό.
Όταν αλλάζεις προπονητή έχεις καλά αποτελέσματα συνήθως. Το να λέμε ότι παίζει κάπως καλυτέρα για μένα δεν είναι κάτι. Έχει βελτίωση η ομάδα, αλλά δεν πρέπει να λες ήμουν καλύτερος από πριν. Ο Άρης στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως με τον Ατρόμητο δεν βλεπότανε. Έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Δεν θα λες, ότι είμαι καλύτερος από πριν ούτε να κοιτάς το πέρσι».
Για τους τραυματισμούς: Δεν μου άρεσε που έβγαιναν όλοι και μιλούσαν για αυτό το θέμα. Το να λες δούλεψα καλά ή δεν δούλεψα καλά… Μπορεί να πάθεις κράμπα από άγχος, από στρες ή και από πίεση. Δεν μπορεί να πάθουν και οι 4-5 παίκτες… Σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν θέλω να πω αν φταίει ο Μιλίνκοβιτς ή ο προηγούμενος γυμναστής. Ο προπονητής είναι αυτός που δίνει το στίγμα για το πώς θα δουλέψει η ομάδα. Δεν βοηθάει να λες ποιος φταίει. Δεν μπορεί να είσαι προπονητής και να λες ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Μπορεί να φταίνε και οι ίδιοι οι παίκτες αν κάνουν άσχημη ζωή. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι μυϊκοί τραυματισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης έπαιζε στις 4 το μεσημέρι και είχε πολύ ζέστη…. Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι αυτοί που προβληματίζουν».
Για τον Πανιώνιο: «Είναι μια ομάδα νεανική. Έχει ένα καλό προπονητή και έμπειρο. Ξέρει τον Άρη. Δεν ανοίγεται. Με τον Πανθρακικό δεν ήταν καλός, αλλά ήταν έξυπνος. Ήξερε τις δυνατότητες του. Έχει παιδιά που τρέχουν πάρα πολύ.  Δεν έχει αλλάξει πολύ τον κορμό του από πέρσι. Θα πάει στο ποιος είναι πιο ικανός από τον πάγκο για να το κερδίσει. Ο Άρης 2-3 παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα. Έχει και ο Πανιώνιος 2-3 παίκτες… Τον Κολοβό, τον Καπάνταη, τον Μενδρινό… ο Άρης έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα παίξει ρόλο η τακτική. Ο Πανιώνιος αυτά τα παιχνίδια τα κυνηγάει πάρα πολύ για να τα κερδίσει, όπως και πέρσι».
Για το αν θα πάει στη Νέα Σμύρνη: «Δεν θελω παω, γιατι δεν θελω να δινω τετοια δικαιωματα, γιατι στην Ελλαδα όλοι βγαζουν περιεργα συμπερασματα. Θα ηθελα να δω τα παιδια…».
Για τις προτάσεις που είχε: «Θέλω να πάω σε μια ομάδα που θα ξέρω ότι θα έχω τα εφόδια να πετύχω τους στόχους μου., δεν θέλω να πάω για 2-3 μήνες. Θέλω να πάω και να δείξω έργο».
Πηγή: arenafm.gr

Κακή η παράδοση!!

koke
Μέσα σε όλα, ο Άρης θα έχει να αντιμετωπίσει στην Νέα Σμύρνη και την κακή του παράδοση. Συγκεκριμένα, οι κίτρινοι πέτυχαν το τελευταίο τους διπλό επί του Πανιωνίου το 2008, όταν περνούσαν με το θριαμβευτικό 3-0 από την Αθήνα με ηγέτη και εκτελεστή τον Σέρχιο Κόκε. 
Έκτοτε, ο Άρης μετρά μια ισοπαλία και πέντε ήττες από την ομάδα των κυανέρυθρων, που φανερώνει ότι στην έδρα τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Συνολικά στην Αθήνα από το 1979-80 ο ΑΡΗΣ έχει 7 νίκες, 16 ήττες ενώ 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τελευταία 18 ματς στη Νέα Σμύρνη είχαμε μόλις 3 ισοπαλίες. Από το 1960 οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν για το πρωτάθλημα 9 νίκες εκτός έδρας και 30 ήττες ενώ 12 ματς έληξαν ισόπαλα με τέρματα 40 υπέρ και 71 κατά.
Πηγή: arenafm.gr

Συλλυπητήρια από Σαββίδη!

No 782894
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το 14ο μνημόσυνο στη μνήμη των έξι ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη:
“Ο πόνος έχει μνήμη και οι τραγωδίες είναι ανεξίτηλες. Παρότι στις 04.10.1999 η μοίρα μου δεν είχε συνδεθεί ακόμη μ’ αυτή του ΠΑΟΚ, συμπονώ και συλλυπούμαι από τα βάθη της καρδίας μου τις οικογένειες που θρηνούν τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη. Ως μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ τιμώ τη μνήμη εκείνων που δεν θα ξεχαστούν ποτέ”.

Βασίλης Κωνσταντίνου στο Metropolis: «Λείπει η ομοιογένεια στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης των «πρασίνων» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Πρόκειται για μια σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες. Η Τούμπα είναι ό,τι καλύτερο έχω να θυμάμαι από τα ποδοσφαιρικά μου χρόνια με πολύ μεγάλες ομάδες την εποχή εκείνη του ΠΑΟΚ και πολύ ένθερμο κοινό το οποίο στήριζε την ομάδα του χωρίς ακρότητες».

Για το χθεσινό (03/10) ματς του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ: «Δεν είδα σύνολο, είδα προσωπικότητες. Από την ΠΑΟΚ λείπει η ομοιογένεια, υπάρχουν πολλοί νέοι, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να δέσουν. Υπάρχει ένας καλός προπονητής ο οποίος και αυτός με τη σειρά του χρειάζεται πίστωση χρόνου. Το καλό είναι ότι είναι δεύτερος και δείχνει πως προχωράει στην Ευρώπη, αφού τις δύο άλλες ομάδες του ομίλου θα περάσει στην επόμενη φάση. Πάντως, αυτήν την στιγμή δεν νομίζω πως αποδίδει αυτά που θέλει τόσο ο κόσμος του όσο και ο προπονητής του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να προχωρήσει πολύ στην Ευρώπη».

Για το τί πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός:« Στο χθεσινό ματς ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σίγουρα, άλλο ματς ήταν αυτό στην Ολλανδία, και άλλο την Κυριακή που θα είναι γηπεδούχος στην Τούμπα. Πιστεύω ότι θα εμφανιστεί κουρασμένος, έχει όμως ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Για το αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει τον Παναθηναϊκό: «Έχουμε μια καινούρια ομάδα με νέα παιδιά. Έχουμε βρει ρυθμό στα τελευταία μας, θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση και με τον ενθουσιασμό που υπάρχει πιστεύω πως θα είμαστε μια υπολογίσιμη ομάδα στην Τούμπα. Δεν ανεβαίνουμε για την ισοπαλία. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα ότι κι αν πάρουμε θα είναι υπέρ μας». Πηγή: metrosport.gr

ΣΦ ΠΑΟΚ Ωραιοκάστρου: «Δεν ανεχόμαστε εικόνες αδιαφορίας»

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον των αδιάφορων, όπως τους χαρακτηρίζει, οπαδών του ΠΑΟΚ εξέδωσε ο ΣΦ ΠΑΟΚ Ωραιοκάστρου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Εμείς στο σύνδεσμό μας αν και δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις είμαστε αναγκασμένοι πλέον με την αγωνιστική εικόνα της ομάδος να σας πούμε δύο κουβέντες.

Ακριβοπληρωμένοι παίχτες της ομάδος πρέπει να αισθάνεστε πολύ τυχεροί που παίζετε στον ΠΑΟΚ μας, που έχετε έναν μεγαλομέτοχο που δε σας λείπει τίποτα, τον μεγαλύτερο προπονητή που έχει έρθει στην Ελλάδα κι έναν λαό που είναι πάντα και παντού δίπλα σας.

Δεν ανεχόμαστε λοιπόν εικόνες αδιαφορίας όπως τις τελευταίες αγωνιστικές, κλίκες μέσα στην ομάδα μας και να τελειώνετε τον αγώνα χωρίς να έχετε ιδρώσει και ματώσει τη φανέλα.

Επίσης δεν επιτρέπεται ένα παιδί 18 χρονών να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας.

Τέλος οι συνθήκες ανοχής στις προηγούμενες ομάδες σας και στις εθνικές σας δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε.

ΥΓ 1: Μη μας αναγκάσετε να ξαναέρθουμε στην προπόνηση και να κοιτιέστε αποχαυνωμένοι.

ΥΓ2: Λευτεριά στα αδέρφια μας, οι ιδέες δεν φυλακίζονται»

Παναγιώτης Ψωμιάδης στο Metropolis: «Για προεκλογικούς λόγους οι παροχές»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολιάζοντας την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει μετά τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ, άλλα επτά εκατομμύρια για τη «Λεωφόρο».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές; Εδώ δεν χρηματοδοτούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία και εσύ προεκλογικά τα δίνεις σε ανώνυμες εταιρείες. Αν τα έδιναν σε ερασιτεχνικά σωματεία δεν θα έλεγα τίποτα. Στα οκτώ χρόνια που είναι σε αυτήν την θέση δεν είδα κάποια κίνησή του. Συν τοις άλλοις το απαγορεύει και ο νόμος. Το τί βρήκε ο Σγουρός και πώς βρήκε τον τρόπο να δώσει αυτά τα λεφτά δεν ξέρω».
Πηγή: metrosport.gr

Βομβαρδισμένο τοπίο ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού!

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα σε γραφεία Συνδέσμου του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα. Δείτε μέσα από το sport-fm.gr εικόνες από το σημείο.

Βομβαρδισμένο τοπίο ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα σε γραφεία Συνδέσμου του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, στη διασταύρωση των οδών Αλκίφρονος και Κειριαδών.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ από την έκρηξη, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και κατοικίες.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε υπήρξαν ζημιές σε ακτίνα 600 μέτρων από το ωστικό κύμα, ενώ θραύσματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκαν σε απόσταση 300 μέτρων.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάσει εικόνες από το σημείο, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού του Action Images

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τα εισιτήρια του Πανιώνιος-Άρης!!

Τις τιμές των εισιτήριων για τον αυριανό αγώνα του Πανιωνίου με τον Άρη ανακοίνωσε η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Τα εισιτήρια του Πανιώνιος-Άρης
Τις τιμές των εισιτήριων για τον αυριανό αγώνα του Πανιωνίου με τον Άρη ανακοίνωσε η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν στο παιχνίδι με τον Αρη που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο στάδιο της Νέας Σμύρνης και θα ξεκινήσει στις 20:30.

Αναλυτικά οι τιμές:

Θύρα 2: 10 ευρώ (παιδικό έως 14 ετών: 5 ευρώ)
Θύρες 4 και 7: 15 ευρώ (παιδικό έως 14 ετών: 5 ευρώ)
Θύρα 5/6 Α και Γ: 20 ευρώ (παιδικό έως 14 ετών: 10 ευρώ)
Θύρα 5/6 Β: 30 ευρώ (παιδικό έως 14 ετών: 15 ευρώ)
Θύρα 5/6 VVIP: 100 Ευρώ (παιδικό έως 14 ετών: 50 ευρώ)

Εισιτήρια της θύρας 3 από το σύνδεσμο των "Πανθήρων"

Για την αγορά εισιτηρίου απαιτείται η προσκόμιση της Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου, ανεξαρτήτου ημερομηνίας λήξεώς της.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 17:00 από το εκδοτήριο Αγίου Ανδρέα και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:15 (ημίχρονο της αναμέτρησης).

Το Σάββατο, το εκδοτήριο του Αγίου Ανδρέα θα είναι ανοικτό από τις 10:00 και μέχρι τις 21:15. Το εκδοτήριο της οδού Σοφούλη θα είναι ανοικτό από τις 12:00 και μέχρι τις 21:15 (ημίχρονο της αναμέτρησης).

Ο ΠΑΟΚ δεν τους ξέχασε…!

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξέχασαν τα θύματα στην τραγωδία των Τεμπών, που έγινε σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ δεν τους ξέχασε…
Ήταν 4/10/1999, όταν ο χρόνος σταμάτησε για έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατά την επιστροφή τους από την Αθήνα μετά την ανατροπή του πούλμαν που τους μετέφερε. Η ΠΑΕ δεν ξέχασε τη μαύρη αυτή επέτειο και υπάρχει ειδική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Άλλη μια μέρα μνήμης για τον ΠΑΟΚ ξημέρωσε. Άλλη μια θλιβερή επέτειος σήμερα, η 14η, του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Έξι παιδιά άφησαν την πνοή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα, μετά την ανατροπή του λεωφορείου που τους μετέφερε.

Απέραντη θλίψη και αμέτρητα “γιατί” στοιχειώνουν αυτή τη μέρα κάθε χρόνο. Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε από τις θυσίες των φιλάθλων του, το “φωνάζει” κάθε μέρα με το μαύρο στη φανέλα του. Οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Χριστίνα Τζιόβα, Αναστάσιος Θέμελης, Γιώργος Γκανάτσιος, Κυριάκος Λαζαρίδης άφησαν την τελευταία τους πνοή υποστηρίζοντας και ζώντας για το ασπρόμαυρο του Δικεφάλου…

“Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα” αναφέρει το μνημείο στο σημείο του δυστυχήματος. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ και η ανάμνησή τους, κόβει την ανάσα και αποτελεί μέχρι σήμερα παράδειγμα αφοσίωσης.

Κανείς δεν τους ξέχασε και κανείς δεν θα τους ξεχάσει… Και κάθε φορά -και είναι αμέτρητες αυτές οι στιγμές- που στην Τούμπα ακούγεται το: “Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε” ένα ανεπανάληπτο ρίγος διαπερνάει ακόμη και τους πιο αδαείς από το κύμα συναισθημάτων που απευθύνεται σ/ αυτά τα παιδιά.

Θα παραμείνετε ζωντανοί, γιατί κανείς δεν θα σας αφήσει να φύγετε από τη σκέψη μας
…».

Η… μαμά πατρίδα και ο Άρης!!

Κανονικά αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Πανιωνίου για τον αγώνα με τον Άρη ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος σήμερα το πρωί ορκίζεται στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Σπάρτης.

Η… μαμά πατρίδα και ο Άρης
Το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση του Πανιωνίου αναμένεται να δώσει ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος είναι από χθες στο «τρέξιμο».

Ο νεαρός χαφ μετέβη στην Σπάρτη, αφού σήμερα θα ορκιστεί στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα για να προλάβει την προπόνηση των Νεοσμυρνιωτών.

Από την πλευρά της, η διοίκηση έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μετάθεση του διεθνούς άσου στο ΑΣΑΕΔ, ώστε να συμμετέχει εφεξής απρόσκοπτα στις προπονήσεις.

Εν τω μεταξύ, φανέλα βασικού διεκδικεί ο Θέμης Κουλουχέρης, δείγμα του ότι υπολογίζεται από τον Νίκο Παντελή για το αυριανό παιχνίδι με τον Αρη. Πηγή: sport-fm.gr

«Τελικός» με Καλλονή!

Χαρακτήρα «τελικού» έχει αποκτήσει στον Λεβαδειακό η κυριακάτικη αναμέτρηση με την Καλλονή.

«Τελικός» με Καλλονή
Πολλά εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του κυριακάτικου αγώνα του Λεβαδειακού με την Καλλονή.

Το συγκεκριμένο ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού», κάτι φυσικά γνωρίζει ο Τάκης Λεμονής.

Από την πλευρά του, ο 53χρονος προπονητής έκανε παρατηρήσεις χθες το πρωί στους παίκτες του για τα αμυντικά λάθη που κόστισαν την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε στο βίντεο τις φάσεις που έκριναν το παιχνίδι κι επεσήμανε για άλλη μια φορά στους παίκτες ότι αδικούν τους εαυτούς τους με τα λάθη που κάνουν.

Ολοι ελπίζουν ότι η εικόνα της ομάδας στο κρίσιμο μεθαυριανό παιχνίδι με την Καλλονή θα είναι βελτιωμένη, ώστε να έρθει η νίκη που θα δώσει ανάσα και στην ομάδα και στον Λεμονή. Πηγή: sport-fm.gr

Γερό πριμ από Μαρινάκη!

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άντερλεχτ, κάτι που φαίνεται και από το ποσό που αγγίζει το πριμ που έδωσε στους παίκτες.

Γερό πριμ από Μαρινάκη
Ενθουσιασμό προκάλεσε στις τάξεις του Ολυμπιακού το πριμ που ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την σπουδαία νίκη επί της Άντερλεχτ.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ χάρηκε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» και μετά τα συγχαρητήρια που έδωσε στην ομάδα, έταξε πριμ στους παίκτες που ανέρχεται στα 350.000 ευρώ!

Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, το οποίο ενθουσίασε τους παίκτες μετά τη νίκη που πήραν στο Βέλγιο.

Η διοίκηση, από την πλευρά της, δεν έχει επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα οι Πειραιώτες επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό που πήραν από τον Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να «προσγειώσει» τους ποδοσφαιριστές στην… ελληνική πραγματικότητα για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Βέροια (16:00).

Βέβαια, σήμερα θα δει αν έχουν ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είχαν μετά τον αγώνα στο Βέλγιο ο Τσόρι και ο Μπονγκ.

Ο Αργεντινός χαφ αποχώρησε με ενοχλήσεις, ενώ ο Μπονγκ συνεχίζει να πονάει στους περονιαίους τένοντες του δεξιού ποδιού. Πηγή: sport-fm.gr

Χαμόγελα, παράπονα και… αλλαγές!

Ικανοποίηση αλλά μόνο για το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απέναντι στην Άλκμααρ υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Παράπονα από συγκεκριμένους παίκτες έχει ο Στέφενς, που ετοιμάζει 2-3 αλλαγές εν όψει Παναθηναϊκού.

Χαμόγελα, παράπονα και… αλλαγές
Όταν ισοφαρίζεις στο 93’ και αποφεύγεις την ήττα-μετρώντας πλέον μόλις δύο στα τελευταία 19 ματς εκτός έδρας στην Ευρώπη-δεν μπορείς παρά να είσαι ικανοποιημένος. Στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, κρατούν το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Άλκμααρ (1-1) από το 100ο γκολ του Σαλπιγγίδη με τη φανέλα της ομάδα, αλλά βλέπουν και τα λάθη που έγιναν και τα οποία στέρησαν ενδεχομένως ακόμη και τη νίκη στην Ολλανδία.

Ο Χουμπ Στέφενς έχει πολλά παράπονα από αρκετούς παίκτες για την αγωνιστική τους συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα προανήγγειλε κατ’ ιδίαν συνομιλίες μαζί τους δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του. Δεν κατονόμασε ποδοσφαιριστές, αλλά το μυαλό όλων πηγαίνει περισσότερο στους Στοχ, Λούκας και Λάζαρ, που δεν βοηθούσαν στην ανασταλτική λειτουργία.

Αλλαγές εν όψει Παναθηναϊκού

Ο Χουμπ Στέφενς δεν είναι… fan του rotation, αλλά θα κάνει κάποιες μετρημένες αλλαγές στην ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (20:30). Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επάνοδος του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τζαβέλλα, βασικός αναμένεται να είναι ο Σαλπιγγίδης, ενώ θέση διεκδικεί και ο Βούκιτς, ενός εκ των Νίνη ή Αθανασιάδη. Από εκεί και πέρα, ο τερματοφύλακας και η υπόλοιπη άμυνα δεν αλλάζουν, όπως και το κέντρο, καθώς ο Ολλανδός προπονητής δεν δείχνει να εμπιστεύεται άλλους παίκτες για τους συγκεκριμένους χώρους.

Η αποστολή επιστρέφει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς διανυκτέρευσε στην Ολλανδία και προπονήθηκε το πρωί στο γήπεδο των ακαδημιών της Άλκμααρ.Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ: «Δεν τα παρατάω»

Ο Τζόελ Κάμπελ δήλωσε… άγνοια για το λόγο που δεν αγωνίστηκε απέναντι στην Άντερλεχτ, αλλά και αποφασισμένος να ξανακερδίσει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ.

Κάμπελ: «Δεν τα παρατάω»
Αποφασισμένος να ξανακερδίσει θέση βασικού στον Ολυμπιακού είναι ο Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του δεν έκρυψε πως στενοχωρήθηκε που ήταν… θεατής στον αγώνα με την Άντερλεχτ, αλλά ξεκαθάρισε πως κατανοεί την απόφαση του Μίτσελ.

«Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση για το λόγο που δεν έπαιξα απέναντι στην Άντερλεχτ. Προπονούμαι καλά και δυνατά, όμως αυτή είναι η απόφαση του προπονητή. Πάντως δεν καταθέτω τα όπλα και πρέπει να είμαι έτοιμος όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Ο προπονητής έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ, ήταν η σειρά μου να μείνω εκτός, αλλά ελπίζω να επιστρέψω στο επόμενο ματς. Από αυτά τα πράγματα μαθαίνεις και θα πρέπει να βελτιωθώ», ανέφερε ο Κάμπελ.

Σε δύο χρόνια σπίτι της!!

Το Φεβρουάριο μπαίνουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ. «Τρέχουν» τις διαδικασίες ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του. Φαντασμαγορικό θέαμα αναμένεται στην παρουσίαση.

Σε δύο χρόνια σπίτι της
Η αποκάλυψη των πλάνων για την «Αγια Σοφιά» μεγάλωσε την προσμονή του κόσμου της ΑΕΚ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να μη χαθεί ούτε μια μέρα και η επιστροφή της ομάδας στην ιστορική της έδρα να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Με τις μελέτες που αφορούν το γήπεδο να έχουν ολοκληρωθεί, το βάρος πέφτει στις μελέτες των παράπλευρων έργων (αξιοποίηση άλσους, θέσεις πάρκινγκ, λύση κυκλοφοριακού, μεταφορά χώρου απορριμματοφόρων) που κι αυτές σύντομα θα είναι έτοιμες. Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Περιφέρεια για την έκδοση των σχετικών αδειών, που είναι διαδικαστικό ζήτημα, ενώ έπεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου κατασκευής σε εταιρεία. Στόχος είναι τα έργα να αρχίσουν το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του 2014 και να είναι έτοιμο προς χρήση το 2015.

Σύντομα, πιθανώς μέσα στο μήνα, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του γηπέδου σε μία εκδήλωση που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα είναι φαντασμαγορική. Σε αυτή μετά από τις φωτογραφίες της μακέτας που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, θα παρουσιαστούν και τα σχέδια για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, αλλά και των δύο μουσείων, της ΑΕΚ και της προσφυγιάς. Λέγεται πως πρόθεση των ανθρώπων της «Ένωσης» είναι να υπάρχει μία virtual περιήγηση στους χώρους του νέου γηπέδου. Η εκδήλωση θα γίνει σε μεγάλο χώρο και υποψήφιοι για να τον φιλοξενήσουν είναι το Βυζαντινό Μουσείο και το Ίδρυμα Ωνάση.

Με Τσιρίλο, χωρίς Ντ’ Ακόλ

Την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ μετά από έξι χρόνια αναμένεται να κάνει ο Τσιρίλο στο αυριανό ματς με τον ΑΟ Περιστερίου στην Καλλιθέα (16:00). Αντίθετα, ο Τραϊανός Δέλλας όλα δείχνουν πως δεν θα ρισκάρει συμμετοχή του Ντ’ Ακόλ, που πιθανότατα θα μείνει εκτός 18άδας. Η πιθανότερη σύνθεση είναι: Βούρας, Σταθάκης, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Γεωργέας, Κορδέρο, Γροντής, Πόποβιτς, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Η ευκαιρία του Σουνά!

Έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού στον αυριανό αγώνα του Άρη με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη είναι ο Δημήτρης Σουνάς, ύστερα από τον τραυματισμό του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Η ευκαιρία του Σουνά
Στην Αθήνα θα φτάσει σήμερα η αποστολή του Άρη για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό αισθάνθηκε χθες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και στον δικέφαλο, κάτι που ανάγκασε τον Βαγγέλη Πανταζή να εισηγηθεί να προφυλαχθεί.

Αυτό, όμως, αλλάζει τα πλάνα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς για το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Στη θέση του Παπαδόπουλου και δίπλα στον Οικονομόπουλο θα παίξει ο Δημήτρης Σουνάς.

Αυτή, μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά για τη φετινή σεζόν για τον 19χρονο παίκτη να ξεκινήσει ως βασικός στο πρωτάθλημα και αυτή θα είναι η ευκαιρία του να καθιερωθεί. Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται ο Ανδρέας Ηρακλής.

Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όπου θα βρίσκονται οι Διούδης, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Πουλίδο και Ελσνερ θα είναι η πεντάδα της άμυνας, ο Τάτος θα παίξει μπροστά από τους δυο χαφ και οι τρεις στην επίθεση θα είναι ο Ουντότζι αριστερά, ο Σταυρόπουλος δεξιά και ο Αγάνθο στην κορυφή.
Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλα χρήματα για τη Λεωφόρο!

Μετά την άμεση εκταμίευση 7 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου, στον Παναθηναϊκό περιμένουν σύντομα κι άλλο μεγάλο κονδύλι.

Κι άλλα χρήματα για τη Λεωφόρο
Το σχέδιο Διπλής Ανάπλασης έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού για τον Παναθηναϊκό από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει αποφασίσει να διατηρήσει την ομάδα στην ιστορική της έδρα όχι προσωρινά, αλλά… για πάντα.

Όμως το «Απόστολος Νικολαΐδης» σύντομα δεν θα έχει καμία σχέση με την εικόνα που υπάρχει τώρα. Πέρα από τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει ήδη και συνεχίζονται για να γίνει περισσότερο καλαίσθητο και λειτουργικό, θα υπάρξουν κι άλλα που θα το αναβαθμίσουν. Χθες ανακοινώθηκε πως θα διατεθούν 7 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής για το γήπεδο. Τα χρήματα αυτά θα εκταμιευτούν άμεσα και θα διατεθούν τόσο για εργασίες εντός και στον περιβάλλοντα χώρο του, όσο και για την αύξηση της χωρητικότητάς του κατά 4.000-4.500 θέσεις, προκειμένου να φτάσει τις 20.000. Το κόστος για αυτό υπολογίζεται στα 2-3 εκατ. ευρώ και ήδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει προχωρήσει σε επαφές με πολιτικούς μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους, όπως και με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη που έχει τον έλεγχο του γηπέδου.

Σύντομα θα γίνουν επαφές με το Δήμο Αθηναίων για να κατατεθεί συγκεκριμένο πλάνο και στόχος είναι οι εργασίες να γίνονται παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων του Παναθηναϊκού, προκειμένου να μη χρειαστεί να μετακομίσει η ομάδα προσωρινά σε άλλο γήπεδο. Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι τα 7 εκατ. ευρώ είναι μόνο η αρχή και σύντομα περιμένουν κι άλλο κρατικό κονδύλι για το γήπεδο της ομάδας, προκειμένου να αξιοποιηθεί κι αυτό για τη βελτίωση του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

* Στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού θα φανούν οι σκέψεις του Γιάννη Αναστασίου για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20:30). Όλα δείχνουν πως θα υπάρχει τουλάχιστον μία αλλαγή, με τον Μαρινάκη να παίζει σε θέση δεξιού μπακ και τον Τριανταφυλλόπουλο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σίλντενφελντ αντί του Ρισβάνη.Πηγή: sport-fm.gr

Οι άρχοντες και οι... λιμανίσιοι!!

Καλά, χρυσά τα παιχνίδια της Ligue 1 αλλά όταν η Μαρσέιγ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν τότε όλα βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο κάτω. Αφήστε που παραμονεύει και η Μονακό!

Οι άρχοντες και οι... λιμανίσιοι!
Ένα γαλλικό πρωτάθλημα με Ιμπραϊμοβιτς, Φαλκάο, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά κλπ κλπ έχει πολλά πράγματα να σου προσφέρει. Και πολλά, πολλά ντέρμπι βεβαίως. Η Μαρσέιγ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ligue 1 και πρώτο μέλημα των Μαρσεγιέζων είναι να νικήσει τους Παριζιάνους και να τους αφήσει από κάτω στον βαθμολογικό πίνακα.

Βέβαια, το παιχνίδι έχει αρκετό ενδιαφέρον και για την Μονακό του Φαλκάο, η οποία αγωνίζεται μια μέρα νωρίτερα (το Σάββατο) κόντρα στην Σεντ Ετιέν. Οι Μονεγάσκοι θέλουν τη νίκη κόντρα στους «στεφανουά» και έπειτα θα περιμένουν πώς και πώς το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να δουν αν θα αυξήσουν τη διαφορά κόντρα σε κάποια από τις αντιπάλους τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (4/10)


Μπαστιά-Λοριάν (21:30)

Σάββατο (5/10)

Μονακό-Σεντ Ετιέν (18:00)
Γκινγκάμπ-Ρεν (21:00)
Λιλ-Αζαξιό
Ναντ-Εβιάν
Τουλούζ-Νις
Βαλενσιέν-Ρεμς

Κυριακή (6/10)

Μονπελιέ-Λιόν (15:00)
Μπορντό-Σοσό (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (10ης) αγωνιστικής:

Νις-Μαρσέιγ
Ρεμς-Τουλούζ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά
Αζαξιό-Ναντ
Εβιάν-Γκινγκάμπ
Μονπελιέ-Λιλ
Ρεν-Βαλενσιέν
Σοσό-Μονακό
Σεντ Ετιέν-Λοριάν
Λιόν-ΜπορντόΠηγή: sport-fm.gr

Για να σας δούμε τώρα…!

Μπάγερν και Ντόρτμουντ έκαναν επίδειξη ισχύος στο Champions League, αλλά έχουν δύσκολο έργο κόντρα σε Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ για την όγδοη αγωνιστική της Bundesliga.

Για να σας δούμε τώρα…
Σάρωσαν στο Champions League, μοιράζονται την κορυφή στην Bundesliga, αλλά Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν μία μεγάλη δοκιμασία μπροστά τους για την όγδοη αγωνιστική της Bundesliga.

Οι Βαυαροί στον απόηχο του επιβλητικού 3-1 στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι δοκιμάζονται στην «Μπάι Αρένα» κόντρα στη Λεβερκούζεν, που απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή και προέρχεται από το 2-1 απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις σε αντίθεση με τους τρεμπλούχους, που δεν υπολογίζουν ξανά τους Μπαντστούμπερ, Μαρτίνεθ και Τιάγκο.

Η Ντόρτμουντ που συνέτριψε με 3-0 τη Μαρσέιγ φιλοξενείται από τη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έχει τέσσερις απουσίες βασικών, Πίστσεκ, Κελ, Σμέλτσερ και Γκουντογκάν, που είναι τραυματίες.

Η Σάλκε υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ με πολλές ελλείψεις. Ο Γενς Κέλερ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φουχς, Παπαδόπουλο, Ανάν, Φαρφάν, Χούντελαρ και Ομπάσι.

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική

Παρασκευή 4/10

Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου 21:30

Σάββατο 5/10

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 16:30
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 16:30
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 16:30
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 6/10

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 16:30
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 18/10

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 21:30

Σάββατο 19/10

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Σάλκε 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 20/10

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Ο Βαλβέρδε απέναντι στην… πρώην!!

Βατό θεωρητικά πρόγραμμά έχουν οι τρεις «μεγάλοι» της Primera Division, όμως από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 8ης αγωνιστικής είναι εκείνο της Μπιλμπάο του Βαλβέρδε απέναντι στην… πρώην, Βαλένθια.

Ο Βαλβέρδε απέναντι στην… πρώην
Ψηλά κράτησαν για ακόμη μία φορά οι σύλλογοι της Ισπανίας τη σημαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα, πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει την Βαγιαδολίδ, επικράτησε με σκορ 1-0 στην έδρα της Σέλτικ και προπορεύεται στον όγδοο όμιλο του Champions League. Ο Τάτα Μαρτίνο δεν υπολογίζει για αυτό το παιχνίδι τους Λιονέλ Μέσι, Χαβιέρ Μασεράνο, Κάρλες Πουγιόλ, Ισαάκ Κουένκα και Ιμπραΐμ Αφελάι.

Η ιδιαίτερα φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποδέχεται την Θέλτα στο «Βιθέντε Καλντερόν», κατάφερε να φύγει με το «διπλό» (2-1) από την Πορτογαλία, αν και στο ημίχρονο έχανε με σκορ 1-0 από την Πορτο. Ο Ντιέγκο Σιμενόνε υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Ντιέγκο Κόστα, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τους Αντριάν και Γκαρθία.

Από την πλευρά της, η… διπρόσωπη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία «δοκιμάζεται» στην έδρα της Λεβάντε, κατάφερε να «καθαρίσει» σχετικά εύκολα το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζει στην Primera Division. Ο Κάρλο Αντσελότι καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Μαρσέλο, Αλόνσο, Μπέιλ και ο Βαράν είναι αμφίβολος.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, ματς της 8ης αγωνιστικής έχει πρωταγωνιστή τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Μπιλμπάο, στην οποία εργάζεται τώρα ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, υποδέχεται την Βαλένθια, την οποία είχε αναλάβει την περσινή σεζόν και είχε καταφέρει να την βγάλει στο Europa League. Ο Βάσκος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Εκίθα και Κίκε Σόλα, ενώ οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Γκουάιτα, Ρικάρντο Κόστα και Ποστίγκα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (21:00)
Μάλαγα-Οσασούνα (23:00)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Έλτσε-Εσπανιόλ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ (19:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ (23:00)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα (13:00)
Σεβίλλη-Αλμερία (18:00)
Χετάφε-Μπέτις (20:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Αλμερία-Ράγιο Βαγεκάνο
Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ
Μπέτις-Έλτσε
Θέλτα-Λεβάντε
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γράναδα-Χετάφε
Οσασούνα-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα
Βαλένθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη Πηγή: sport-fm.gr

Hττα για τους Νέους του Ολυμπιακού!!

Δεν τα κατάφεραν οι Νέοι του Ολυμπιακού κόντρα στην Αντερλεχτ όπως οι άνδρες των «ερυθρόλευκων» την Τετάρτη.

Hττα για τους Νέους του Ολυμπιακού
Οι μικροί έχασαν με 2-4 από τη βελγική ομάδα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Next Generation και έμειναν στον ένα βαθμό της πρεμιέρας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι νικητές ήταν ανώτεροι και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας της ελληνικής ομάδας.

Στο 37', ο Καβάγια εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου.

Στο 40’, ο Σιώπης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, αλλά ο Βέργος από κοντά ισοφάρισε.

Στο 43’, ο Λέγια μπήκε στην περιοχή του Στρέζου, πήρε την ασίστ από τον Ντεντόκερ και έκανε το 2-1. Στο 48', οι Βέλγοι έκαναν το 3-1 με τον Λέγια.

Στο 61', ο Λέγια πήρε την πάσα από τον Μπουράρ και με ωραίο πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 4-1.

Στο 85', ο Γαρεφαλάκης μείωσε με ωραία προσπάθεια.


Αντερλεχτ: Γκις, Ισκί, Ματίς, Ντε Μεντίνα (60’ Ντενάγιερ), Ντεντόκερ, Μπουράρ (86’ Φαλσαπέρλα, Μπαστιέν, Καβάγια, Ζααντί, Σουμαρέ (83’ Λαπάζ), Λέγια.

Ολυμπιακός: Στρέζος, Γκούτσιος, Βολονάκης, Βλάχος (52’ Λάτσι), Σωτηράκος, Βούρος, Παπασάββας, Γιάνκοβιτς, Καναβέτας (48’ Ρέντζης), Σιώπης (80’ Γαρεφαλάκης), Βέργος Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Εμείς τη δουλειά μας»

Το απόλυτο στα δύο εναπομείναντα ματς της Εθνικής Ελλάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, ελπίζοντας ότι η Βοσνία θα στραβοπατήσει, ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σάντος: «Εμείς τη δουλειά μας»
Το σύνθημα για τους δύο εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με στόχο την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, στο περιθώριο της ανακοίνωσης της «γαλανόλευκης» αποστολής.

«Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Σλοβακία και το Λιχτενστάιν», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Το μυαλό μας πρέπει να είναι πρώτα στον αγώνα με την Σλοβακία, ενώ παράλληλα θα ελπίζουμε ότι η Βοσνία θα μας κάνει ένα δώρο και θα περάσουμε ως πρώτοι του ομίλου στο Μουντιάλ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου

Για την κλήση στην Εθνική του Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος έχει παρουσιάσει δύο «πρόσωπα» στους αγώνες του Ολυμπιακού στο Champions League:

«Πρώτα από όλα είναι μία επιβράβευση για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει δείξει τεράστια σημάδια εξέλιξης και αγωνίζεται συχνά με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, κλήθηκε γιατί ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο ματς και είναι μία επιπλέον λύση για εμάς. Θέλω να τον δω και στις προπονήσεις, αν και έχουμε δει κάποια θετικά στοιχεία στους μέχρι τώρα αγώνες που έχει αγωνιστεί».

Για την κλήση του Στέφανου Καπίνο:

«Είχε κληθεί κάποιες φορές στο παρελθόν. Τον ξέρουμε αρκετά καλά και έχει ματς στα πόδια του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Επίσης, έχουμε τον Καρνέζη, ο οποίος αν τιμωρηθεί με μία κίτρινη κάρτα, δεν θα παίξει στο τελευταίο ματς. Η σκέψη μας για τον Καπίνο είναι να ενσωματωθεί ακόμη περισσότερο στην αποστολή μας».

Για το γεγονός ότι ο Ορέστης Καρνέζης δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με την Γρανάδα και για την παρουσία του Μιχάλη Σηφάκη στον Ατρόμητο:

«Η αλήθεια είναι ότι ο Καρνέζης δεν αγωνίζεται στην ομάδα του και αυτό είναι κάτι που δεν μας ευχαριστεί, όπως και τον ποδοσφαιριστή. Μην ξεχνάμε ότι ο Καρνέζης όλο αυτό τι διάστημα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα είναι σωστό από μέρους μου να μην το καλέσω. Είναι μέλος της Εθνικής και θα συνεχίσει να είναι. Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τα κριτήρια μου, δηλαδή δεν αγωνίζεται στον σύλλογό του, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν βασικός στην Εθνική το προηγούμενο και “ζυγίζοντας” όλες τις παραμέτρους αποφάσισα να τον καλέσω. Με βάση την εικόνα που θα δείξει στις προπονήσεις θα αποφασίσω για τη χρησιμοποίησή του.

Όσον αφορά τώρα τον Σηφάκη, είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται λιγότερο σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Δεν είναι εντελώς εκτός ρυθμού, είναι σταθερό μέλος τη Εθνικής και είναι σταθερή η παρουσία του στην ομάδα».

Για το πόσο σημαντικός είναι για την Εθνική ο Κώστας Μήτρογλου:

«Νομίζω ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική, αφού από στιγμή που δεν ήταν στο παρελθόν βασικός στον Ολυμπιακό είχα σχηματίσει καλή εικόνα για την αξία του και τον έχω καλέσει στην αποστολή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχουν οι επιθετικοί: έχει το ένστικτο του γκολ. Είναι ένας παίκτης που έχει τεράστια εξέλιξη. Κάνει πολλά παραπάνω μέσα στο γήπεδο και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται για να γίνει ακόμη καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού:

«Δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Παναθηναϊκό τον έχουν δει ο Φύσσας, ο Ρικάρντο και ο Βόκολος. Έχουμε εικόνα για τους παίκτες που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό και το εξωτερικό. Σίγουρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν σημειώσει σημάδια προόδου και όταν κρίνω ότι κάποιος από τους Έλληνες έχει εξελιχθεί, τότε θα τον καλέσω στην Εθνική. Αυτό, όμως, δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αυτή την προσοχή την έχουμε σε μεγάλο βαθμό για να είμαστε δίκαιοι στις κλήσεις που κάνουμε. Αυτό γίνεται με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν οι παίκτες στις ομάδες του και τι εικόνα παρουσιάζουν στις προπονήσεις όταν είναι εδώ μαζί μας.

Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει 100%, αφού κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κληθούν στην Εθνική. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν τόσοι συνεργάτες στην ΕΠΟ για να μπορούμε να βγάζουμε τις πιο δίκαιες κλήσεις και να μην έχει κανείς παράπονο».

Για τα δύο τελευταία παιχνίδι με την Σλοβακία και το Λιχτενστάιν

«Είναι δύο πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Σλοβακία και το Λιχτενστάιν. Σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά ότι πρέπει να κερδίσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια. Τα δύο πέρασαν, μας απομένουν δύο ακόμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με το Λιχτενστάιν αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, αν και στο μυαλό μας πρέπει να είναι πρώτα ο αγώνας με την Σλοβακία. Εμείς θα ελπίζουμε ότι η Βοσνία θα μας κάνει ένα δώρο και θα περάσουμε ως πρώτοι του ομίλου στο Μουντιάλ».

Για την απουσία του Κατσουράνη, λόγω τιμωρίας, και πώς σκοπεύει να την καλύψει

«Μικρό προβάδισμα για να πάρει τη θέση του Κατσουράνη στο αρχικό σχήμα έχει ο Τζιόλης».

Για το ποια είναι διαίσθησή του για το παιχνίδι της Βοσνίας στη Λιθουανία

«Πιστεύω ότι δεν θα είναι εύκολα για εκείνη στη Λιθουανία. Σημασία, όμως, για εμάς, έχει να κερδίσουμε εμείς τους δικούς μας αγώνες στην έδρα μας».

Για τις κάρτες:

«Στο μυαλό μου έχω ότι θα παίξουμε δύο παιχνίδια και όχι τέσσερα. Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε απευθείας πρέπει να πάρουμε αυτά τα δύο ματς που έχουμε. Αν τους έλεγα να προσέξουν, είναι σα να παραδέχομαι ότι θα παίξουν και στα μπαράζ. Αν φτάσουμε στο σημείο να είμαστε οριστικά δεύτεροι, τότε θα το συζητήσουμε».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του:

«Είναι πολύ φυσιολογικό να κάνετε ερωτήσεις για αυτό το θέμα, όμως εκείνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό για εμένα ότι το 70-80% των παικτών θα είναι στις επόμενες δύο διοργανώσεις. Δηλαδή, στο Euro και στο επόμενο Μουντιάλ. Στόχος μου όταν είχα έρθει ήταν να δημιουργήσει μία Εθνική ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με μέλλον, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στον πάγκο. Έχουμε παίκτες που έχουν έρθει στην Εθνική και έχουν μέλλον, όπως ο Σταφυλλίδης και ο Πέτσος και κάποιοι άλλοι που τους παρακολουθούμε και είναι κοντά, όπως ο Κίτσιου».

Κάλεσε Σάμαρη ο Σάντος!

Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι το νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Σάντος για τους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ, απέναντι σε Σλοβακία και Λιχτενστάιν. Εκτός ο Γκέκας.

Κάλεσε Σάμαρη ο Σάντος
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ανδρέα Σάμαρη με τον Ολυμπιακό επιβραβεύτηκαν με την κλήση του στην Εθνική. Ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε τον νεαρό μέσο στη λίστα των παικτών που κάλεσε για τους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ, απέναντι σε Σλοβακία (11/10, 21:45) και Λιχτενστάιν (15/10, 20:00) στο Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε μαζί του και τους Κώστα Κατσουράνη, παρότι είναι τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι. Εκτός έμεινε ο Φάνης Γκέκας, προφανώς λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, ενώ στην Εθνική κλήθηκε και ο Στέφανος Καπίνο. Επίσης εκτός έμειναν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος (λόγω πληθώρας επιλογών στην επίθεση) και Κώστας Φορτούνης (που δεν παίζει πολύ φέτος στην Καϊζερσλάουτερν).

Αναλυτικά οι 24 εκλεκτοί:

Καρνέζης (Γρανάδα), Σηφάκης (Ατρόμητος), Καπίνο (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ρόμα), Βύντρα (Λεβάντε), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σιόβας (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Ταχτσίδης (Κατάνια), Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Ολυμπιακός), Καραγκούνης (Φούλαμ), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Νίνης (ΠΑΟΚ), Κονέ (Mπολόνια), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Φετφατζίδης (Τζένοα), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ). Πηγή: sport-fm.gr

«Ήταν μοιρασμένο το ματς»

Στο γεγονός πως το ματς ήταν μοιρασμένο από πλευράς ευκαιριών, στάθηκε ο Μάρτιν Χερ, μετά την ισοπαλία της Αλκμααρ με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

«Ήταν μοιρασμένο το ματς»
Ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδας τόνισε πως ικανοποιήθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όμως αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω όταν ο «Δικέφαλος» έβαλε μέσα τον Σαλπιγγίδη και έπαιξε με δυο επιθετικούς.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε δυνατά στο παιχνίδι. Ειδικά στα πρώτα δέκα λεπτά, είδα μια καλή ΑΖ. Στη συνέχεια, όμως, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε και έγινε ένα αμφίρροπο ματς. Επίσης, το ματς ήταν μοιρασμένο και στις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες. Όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίζει με δεύτερο επιθετικό τον Σαλπιγγίδη, αυτόματα γυρίσαμε πίσω. Τότε, ξέρεις πως κινδυνεύεις να δεχτείς γκολ και δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Μας άξιζε η ισοπαλία»

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ άξιζε την ισοπαλία κόντρα στην Αλκμααρ στάθηκε ο Τόνι Λόκχοφ, μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Ολλανδία για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

«Μας άξιζε η ισοπαλία»
Ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο, που κοούτσαρε τον «Δικέφαλο» λόγω της τιμωρίας του συμπατριώτη του από την UEFA, τόνισε πως δεν υπήρχε η οργάνωση του πρώτου ημιχρόνου στην επανάληψη, πως δουλεύουν για το «0» στην άμυνα και το σκοράρισμα και θεωρεί πως είναι ωραίο να παίζει ένας ποδοσφαιριστής αυτά τα συνεχόμενα ματς.

Αναλυτικά: «Στο πρώτο μέρος, παίξαμε οργανωμένα. Πιέσαμε καλά από τα πλάγια και κάναμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο, η ΑΖ ήταν πιο οργανωμένη και εμείς δεν είχαμε συνοχή.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο, αλλά εμείς δικαιούμασταν το αποτέλεσμα. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου.

Δουλεύουμε πολύ σκληρά, προσπαθούμε να κρατάμε το "0" στην άμυνα. Παράλληλα, ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε στο δικό μας σκοράρισμα. Το δείχνουμε στη Σούπερ Λίγκα, το δείχνουμε και σήμερα.

Αν ήμουν παίκτης, θα μου άρεσε να παίζω σε όλα αυτά τα ματς. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, προετοιμαζόμαστε για το κάθε ματς. Σκεφτόμαστε τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Δεν είχα καμία επαφή με τον Χουμπ Στέφενς. Προετοιμαστήκαμε για όλα από πριν και ήμασταν μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο».

«Φανταστικός Ρομπέρτο, μας είχε λείψει ο Μήτρογλου»

Το εγκώμιο των Ρομπέρτο και Κώστα Μήτρογλου «έπλεξε» ο Βλαντιμίρ Βάις την Τετάρτη, μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Φανταστικός Ρομπέρτο, μας είχε λείψει ο Μήτρογλου»
Ο διεθνής Σλοβάκος μέσος του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στον θρίαμβο των «ερυθρόλευκων» επί της Ανερλεχτ την Τετάρτη, επισήμανε πως ήταν εντυπωσιακές οι αποκρούσεις του Ισπανού τερματοφύλακα και πως ο διεθνής επιθετικός βρήκε τους χώρους να κινηθεί όταν οι Βέλγοι ανοίχτηκαν για να σκοράρουν, ενώ έδωσε το σύνθημα για το ματς με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά: «Ήμασταν και λίγο τυχεροί και, βέβαια, ο τερματοφύλακάς μας έπιασε πέναλτι, ενώ είχε και σπουδαίες επεμβάσεις, όταν η Αντερλεχτ μας πίεζε. Ο φανταστικός μας τερματοφύλακας έδειξε την ποιότητά του. Όταν ο Μήτρογλου πέτυχε το 2-0, το ματς τελείωσε.

Οι αντίπαλοί μας άνοιξαν περισσότερο το παιχνίδι τους και, έτσι, εμείς βρήκαμε χώρους για να αναπτυχθούμε πιο καλά, όμως πρέπει να πάρουν credits απ' αυτό το ματς, διότι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι ο Μήτρογλου μπορεί να σκοράρει.

Το περιμέναμε. Πραγματικά, μας έλειψε το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα, όπου δεν αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο, όμως με την Άντερλεχτ επέστρεψε και ήταν σπουδαίος.

Μετά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, μας περιμένει ένα μεγάλο ματς με την Μπενφίκα. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και από άποψης στιλ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Πεδουλάκης: «Να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε»

Να δει την ομάδα του να αγωνίζεται και να τσεκάρει τα όποια λάθη για να τα διορθώσει όσο συντομότερα γίνεται θέλει ο Πεδουλάκης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης».

Πεδουλάκης: «Να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε»
Το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» ξεκινά σήμερα, Παρασκευή (4/10), με τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Λουκόιλ Ακαντέμικ και Ρέθυμνο να λαμβάνουν μέρος. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, οι τέσσερις προπονητές μίλησαν για την σημασία του συγκεκριμένου τουρνουά, αναφέροντας πως αποτελεί ένα καλό τεστ για τις ομάδες τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως μπορεί οι προπονήσεις να είναι δυνατές αλλά περιμένει να δει τους παίκτες του πως αντιδρούν σε έναν αγώνα, να τσεκάρει τα όποια λάθη γίνουν και να τα διορθώσει το συντομότερο δυνατό αφού οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα σιγά-σιγά ξεκινούν.

Αναλυτικά όσα είπαν οι:

Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής Παναθηναϊκού):
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε στο πιο όμορφο μέρος της Ελλάδος, την Κρήτη, και ειδικότερα στο Ρέθυμνο. Με θέρμη ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση που μας δόθηκε να παίξουμε για 2η χρονιά στο τουρνουά του Ρεθύμνου και βοηθά στην αποκέντρωση.

Το Ρέθυμνο έχει και υποδομές και το σκεπτικό να κάνει δυνατό τουρνουά. Το όνομα του Παναθηναϊκού βοηθά σε αυτό το κομμάτι, ώστε να προσελκύσει και άλλες ομάδες. Κάθε φορά που μπορούμε θα είμαστε εδώ.

Έχουμε 6-7 ημέρες που είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε κάνει τρεις προπονήσεις. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και εμείς πρέπει να κάνουμε ταχύρρυθμα μαθήματα, γιατί ειδικά στην Ευρωλίγκα έχουμε δύσκολο πρώτο γύρο, με πέντε εκτός έδρας ματς. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Όταν παίζεις σε συνθήκες παιχνιδιού είναι πιο εύκολο να δεις τα λάθη σου, από ό,τι είναι στην προπόνηση.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης προσπαθεί να επανέλθει. Είναι καλύτερα. Θέλει χρόνο και προσοχή. Δεν θα έχουμε και τον Κάρι, ο οποίος έχει μυικό σπασμό στον αυχένα και θα είναι εκτός. Θα μας πουν οι γιατροί αν μπορεί και κατά πόσο να βοηθήσει».

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Είναι μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε στο τουρνουά του Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε ως Πανιώνιος τη διοίκηση της ΚΑΕ. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα έρχεται εδώ. Είναι χαρά μας να παίζουμε στο «Π. Οικονομάκης», σε έναν φιλόξενο τόπο, που διαθέτει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό το τουρνουά μας βοηθά για τη συνέχεια της προετοιμασίας μας. Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων μας. Είναι event υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή των τριών από τις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και έναν άκρως ανταγωνιστικό σύλλογο όπως είναι η Λουκόιλ, στο οποίο θα δουλέψουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις. Ελπίζουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου».

Θανάσης Γιαπλές (προπονητής Ρεθύμνου): «Καλωσορίζω τους κόουτς, τις αποστολές και τους δημοσιογράφους. Ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης. Είναι το πιο δυνατό τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα, στη μνήμη ενός πολύ ιδιαίτερου ανθρώπου και αθλητή. Έγινε η καλύτερη επιλογή. Είναι ο εξάκις πρωταθλητής της Ευρώπης, ο νταμπλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος, εκ των ιστορικότερων ομάδων και η τρίτη καλύτερη στην Ελλάδα και η Λουκόιλ των συνεχόμενων συμμετοχών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζουμε να γίνουν ενδιαφέροντα ματς για εμάς τους προπονητές, για τις ομάδες και τον κόσμο που θα έλθει. Εύχομαι να έχετε την καλύτερη δυνατή διαμονή».

Σάσο Βεζένκοφ (προπονητής Λουκόιλ): «Καλημέρα everybody. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Δυνατό τουρνουά και πολύ σημαντικό για εμάς γιατί σε 2 εβδομάδες ξεκινάμε με το Eurocup. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πού βρισκόμαστε στην preseason. Θα αντιμετωπίσουμε, όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό, μαζί και Πανιώνιο και Ρέθυμνο, που είναι πολύ ανταγωνιστικές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς και να δείξουμε πού βρισκόμαστε».

Προς την κορυφή του…Κόσμου!!

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στις 02:00 τα ξημερώματα την Πινιέιρος στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, στον πρώτο τελικό.

Προς την κορυφή του…Κόσμου
Οι «ερυθρόλευκοι», ολοκλήρωσαν χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) την προετοιμασία του χωρίς νεότερα προβλήματα (είναι εκτός Λο, Παπαπέτρου, Μαυροειδής) και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δήλωσαν πανέτοιμοι και για αυτή την πρόκληση. «Είναι υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την Ευρώπη σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό» ήταν τα λόγια του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος θα έχει για πρώτη φορά σε αγώνα τους Σπανούλη και Μπέγκιτς που θα πάρουν σίγουρα λεπτά συμμετοχής. Ο αρχηγός της ομάδας που δήλωσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσει ο σύλλογος και αυτό το τρόπαιο, έχει αποθεραπευτεί από το διάστρεμμα που απεκόμισε στο Ευρωμπάσκετ και θα κάνει τη πρώτη εμφάνιση για φέτος.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 02:00 τα ξημερώματα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και επαναληπτικός την Κυριακή στις 17:30 το απόγευμα, οπότε ο νικητής της διοργάνωσης θα κριθεί από τη διαφορά πόντων, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν δύο νίκες από Ολυμπιακό ή Πινιέιρος. Στόχος των «ερυθρόλευκων» που αν τα καταφέρουν θα γίνουν η δεύτερη ελληνική και πρώτη γενικότερα ομάδα που κατακτά το τρόπαιο μετά τον Παναθηναϊκό το 1996 (ο θεσμός είχε καταργηθεί), είναι να παίξουν όμορφο μπάσκετ, συνδυάζοντας προετοιμασία, «δέσιμο» του συνόλου και θέαμα στους φίλους του αθλήματος στη «χώρα της σάμπας». Άπαντες στην αποστολή μιλούν για μία διαφορετική εμπειρία σε έναν πολύ μακρινό προορισμό, με αγώνες που θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω και των λίγων πληροφοριών που υπάρχουν για τον αντίπαλο.

Ποια είναι η Πινιέιρος

Η ομάδα του Σάο Πάολο διανύει ήδη την δεύτερη εκατονταετία ζωής, αφού ιδρύθηκε το 1899. Προπονητής της είναι ο 65χρονος Κλαούντιο Μορτάρι (έχει κατακτήσει ξανά Διηπειρωτικό το 1979) και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, το κέρδισε λόγω της κατάκτησης του Παναμερικανικού πρωταθλήματος πέρυσι. Κορυφαίοι παίκτες της είναι ο 36χρονος Αμερικανός γκαρντ Τζο Σμιθ, που πέρυσι είχε μέσο όρο 17,3 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 38 συμμετοχές στη λίγκα της Βραζιλίας και 16,8 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο Παναμερικανικό

Παουλίνιο (γκαρντ) και Σαμέλ Στόουλγουορθ (γκαρντ) και Τζόναθαν Ταβερνάρι (σμολ φόργουορντ), Στιβ Τοϊλόι (σέντερ), είναι οι υπόλοιποι τέσσερις που λογικά θα ξεχωρίσουν και πρέπει να προσεχθούν από τους «ερυθρόλευκους». «Είναι μεγάλη χαρά που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε για το Διηπειρωτικό κύπελλο. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης», ήταν λόγια του κ. Μορτάρι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Πηγή: sport-fm.gr

Όπου «Σάλπι» και… μάλαμα!!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης «μιλά» στα δύσκολα. Τελευταία απόδειξη, το χθεσινό γκολ, 100o με τον ΠΑΟΚ, που διαμόρφωσε το 1-1 με την Άλκμααρ στις καθυστερήσεις. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει.

Όπου «Σάλπι» και… μάλαμα
Άνθρωπος για τις δύσκολες στιγμές είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο 32χρονος φορ λύτρωσε τον ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας χθες την Άλκμααρ στις καθυστερήσεις (1-1), όμως δεν ήταν η πρώτη φορά. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει πολλάκις τη λύση στις ομάδες του, το «Δικέφαλο του Βορρά», τον Παναθηναϊκό και την Εθνική.

Ανεξάρτητα από έδρα και αντίπαλο, ο «Σάλπι» έχει πετύχει πολλά γκολ… πραγματικό χρυσάφι. Σας θυμίζουμε μερικά μόνο από αυτά. Άλλωστε έχει πετύχει 100 με τον ΠΑΟΚ, 63 με τον Παναθηναϊκό και 11 με την Εθνική. Δεν είναι και λίγα…

21/12/2003-ΠΑΟΚ-Άρης 3-0 (54’)

11/01/2004-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (68’)

21/03/2004-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2 (57’)

24/10/2004-ΠΑΟΚ-Άρης 2-2 (28’)

06/03/2005-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (47’)

08/05/2005-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (25’)

15/09/2005-ΠΑΟΚ-Μέταλουργκ 1-1 (25’)

29/09/2005-Μέταλουργκ-ΠΑΟΚ 2-2 (42’)

09/04/2006-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (79’)

02/11/2006-Μλάντα-Παναθηναϊκός 0-1 (64’)



05/12/2007-Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (70’, 74’)



27/01/2008-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (34’)

05/02/2008-Ελλάδα-Τσεχία 1-0 (80’)

01/04/2009-Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (32’)



27/09/2009-ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (48’)

22/10/2009-Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 1-0 (60’)

18/11/2009-Ουκρανία-Ελλάδα 0-1 (31’)



31/01/2010-Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 (27’)

18/02/2010-Παναθηναϊκός-Ρόμα 3-2 (67’)

17/06/2010-Ελλάδα-Νιγηρία 2-1 (44’)



11/08/2010-Σερβία-Ελλάδα 0-1 (44’)

12/10/2010-Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (22’)



15/12/2010-Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 0-1 (60’)



02/02/2011-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (57’)

30/11/2011-Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2 (6’)

04/03/2012-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (84’)

10/05/2012-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (32’)

08/06/2012-Πολωνία-Ελλάδα 1-1 (51’)



16/10/2012-Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 (63’)



17/04/2013-ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (89’)

03/10/2013-Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1 (93’)
Πηγή: sport-fm.gr

Οπου υπάρχει «Σάλπι», υπάρχει ελπίδα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ.

Οπου υπάρχει «Σάλπι»,  υπάρχει ελπίδα
Όταν είσαι παίκτης ελληνικής ομάδας που παίζει στην Ευρώπη ή της Εθνικής και βλέπεις ακόμα και όταν ο χρόνος κυλά αδυσώπητα εις βάρος σου κάπου εκεί γύρω τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ξέρεις ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Έχω χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές ο «Σάλπι» έχει πετύχει γκολ που μετρούσαν πολύ.

Αφήνοντας στην άκρη όλα αυτά που έχει κάνει με το εθνόσημο -ιδιαίτερα σημαντικά- όπως προκρίσεις, νίκες, πρώτο γκολ σε Μουντιάλ, τα τέρματα που πετυχαίνει για τον ΠΑΟΚ σαν κι αυτό που ισοφάρισε -σε σχεδόν νεκρό χρόνο- την Αλκμααρ δεν είναι σημαντικά μόνο από βαθμολογικής άποψης που είναι το προφανές, είναι και τέρματα σημαντικά από ψυχολογικής άποψης.

Ο ΠΑΟΚ για 2ο παιχνίδι στο Europa έπαιξε με τη φωτιά και δεν κάηκε, αφού και με τους Καζάκους το γκολ το πέτυχε στην εκπνοή του ματς.

Θα ήταν, όμως, κρίμα και άδικο έπειτα από τέτοια εμφάνιση στην Ολλανδία να επέστρεφε με άδεια χέρια. Δεν είναι μόνο το σουτ του Τζιόλη και η κεφαλιά του Λούκας που σταμάτησαν στα δοκάρια, είναι και οι υπόλοιπες φάσεις που δημιούργησε.

Και όσο δεν αξιοποιούσε τις φάσεις αυτές, τουλάχιστον έβλεπε με ανακούφιση τους παίκτες της ολλανδικής ομάδας να είναι αντίστοιχα άστοχοι. Μέχρι που ήρθε το γκολ του Χουιβελέου σε μία στιγμή που αδράνησε όλη η αμυντική γραμμή και εκεί πίστεψες πως ο ΠΑΟΚ θα πλήρωνε όλα τα λάθη που είχε κάνει μαζεμένα.

Το ότι μετά το 1-0 στο 82' βρήκε τη δύναμη να σκοράρει και να κάνει δύο ακόμα φάσεις για γκολ (πριν από το 1-1) είναι στα υπέρ του ΠΑΟΚ. Το γεγονός, όμως, ότι χρειάστηκε ένα γκολ πάλι στην εκπνοή πρέπει να αξιολογηθεί.

Είναι σαν αυτά τα μικρά «λάθη» στα καθιερωμένα τσεκ απ τα οποία μόνο αν «σκύψεις» από πάνω τους, δεν θα σου κοστίσουν στο μέλλον. Και αυτό διότι ακόμα και αν έχανε ο ΠΑΟΚ, στα επόμενα ματς θα είχε περιθώρια διόρθωσης της κατάστασης.

Αν αυτό, όμως, του συμβεί σε ένα πιο σημαντικό ματς, στη συνέχεια εκεί δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σε τελική ανάλυση, από τα ευχάριστα της βραδιάς είναι και η εμφάνιση του Χακόμπο αλλά και η πολύ μεστή παρουσία του νεαρού Κίτσιου που όχι μόνο ήταν αλάνθαστος αμυντικά -με εξαίρεση ίσως τη φάση του γκολ όπου καθυστέρησε να τραβηχτεί, αν και δεν είναι ούτε εκεί η «κατηγορία» ξεκάθαρη- αλλά πήγε να βάλει κι ένα εκπληκτικό γκολ σαν κι εκείνα που πετύχαινε ο Μαϊκόν στα καλά του.

Στα αρνητικά εντάσσεται η νέα κακή εμφάνιση του Στοχ. Ο Σλοβάκος έχει ντεφορμαριστεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Στέφενς. Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, η πρόκριση αλλά και η πρώτη θέση είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ.

Και εδώ που φτάσαμε, είναι αδικαιολόγητος να μην καταφέρει να βγει πρώτος, εξασφαλίζοντας και μια καλύτερη κλήρωση στη συνέχεια. Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Ποιος Ροναλντίνιο; (videos)

Με δύο ωραία γκολ του Ζο, η Ατλέτικο Μινέιρο συνέτριψε την Πόντε Πρέτα με 4-0, παρά τη σημαντική απουσία του τραυματισμένου Ροναλντίνιο.
Άλλωστε ο 26χρονος επιθετικός, που έχει περάσει από τις Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μεταξύ άλλων, έκανε σχεδόν ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Πέτυχε δύο τέρματα (23ο και 70ό), αλλά συμπλήρωσε και τρεις κίτρινες κάρτες, οπότε θα χάσει το επόμενο ματς της Μινέιρο. Ακόμα, ο 24χρονος Μάρκος Ρότσα άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και στο 82ο ο Αλεσάντρο πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.
Από την πλευρά της, η Βάσκο διέκοψε σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, καθώς επικράτησε με 3-1 της Ιντερνασιονάλ και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Έντμιλσον άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό και ο Χόρχε Ενρίκε ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 18ο, ενώ ο 23χρονος Αντρέ Φελίπε σημείωσε το 2-1 στο 42ο λεπτό και ο Βίλιε εξασφάλισε τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 74ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ατλέτικο Μινέιρο-Πόντε Πρέτα 4-0
Βάσκο Ντα Γκάμα-Ιντερνασιονάλ 3-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
25
56
Γκρέμιο
25
45
Μποταφόγκο
25
43
Ατλέτικο Παραναένσε
25
41
Ατλέτικο Μινέιρο
25
38
Βιτόρια
25
37
Σάντος
25
36
Φλουμινένσε
25
34
Κορίνθιανς
25
34
Ιντερνασιονάλ
25
34
Φλαμένγκο
25
33
Γκοΐας
25
33
Μπαΐα
25
32
Πορτουγκέζα
25
31
Κοριτίμπα
25
31
Βάσκο Ντα Γκάμα
25
28
Σάο Πάολο
25
27
Κρισιούμα
25
25
Πόντε Πρέτα
25
22
Ναούτικο
25
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr