Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Νέος βασιλιάς στο WRC ο Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι και μαθηματικά πρωταθλητής του WRC για το 2013. Ο Γάλλος οδηγός είναι ο πρώτος… διαφορετικός μετά τον Σεμπαστιάν Λεμπ, που συμμετέχει στον τελευταίο αγώνα του.

Νέος βασιλιάς στο WRC ο Οζιέ!
Με... στέψη πρωταθλητή άρχισε το Ράλι της Γαλλίας. Ο Σεμπαστιάν Οζιέ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στο WRC για το 2013 από τη στιγμή που ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του, Τιερί Νουβίλ, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην Power Stage της Πέμπτης.

Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen, που γίνεται ο πρώτος οδηγός που κατακτά το τίτλο μετά το απίστευτο σερί του Σεμπαστιάν Λεμπ που άρχισε το 2004, είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο με 3:21,6, πίσω από τον πρώτο Ντάνι Σόρντο (3:20,8 με Citroen) και τον δεύτερο Τιερί Νουβίλ (3:21,6, Ford). Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που συμμετέχει στο τελευταίο Ράλι της καριέρας του και τέταρτο φετινό, ήταν μόλις έβδομος με 3:23,7, με Citroen. Την εξάδα συμπλήρωσαν Χιρβόνεν (3:22,2, Citroen), Μίκελσεν (3:22,3, Volkswagen) και Λάτβαλα (3:23,4m Volkswagen).

Μετά το γαλλικό Ράλι απομένουν άλλα δύο για την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο Οζιέ έφτασε στο Ράλι αυτό με 212 βαθμούς, έναντι 129 του Τιερί Νουβίλ και 110 του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ενώ ο Λεμπ είχε 68 βαθμούς από τους τρεις αγώνες στους οποίους συμμετείχε (Μόντε Κάρλο, Σουηδία και Αργεντινή).

Το Ράλι της Γαλλίας συνεχίζεται την Παρασκευή με έξι ειδικές διαδρομές, ακολουθούν επτά το Σάββατο και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής.


Οζιέ: «Είναι δικαίωση»

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου στο WRC.

Δικαίωση για τους κόπους πολλών ετών χαρακτήρισε τον παρθενικό του τίτλο στο WRC ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δουλέψαμε σκληρά πολλά χρόνια για αυτή τη στιγμή και δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Είναι μία ιδανική σεζόν για όλη την ομάδα. Πέρσι αρχίσαμε από το μηδέν και τώρα, στην πρώτη μας σεζόν, είμαστε πρωταθλητές», δήλωσε ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen μετά το Power Stage του Ράλι στην πατρίδα του.

«Τώρα μπορούμε να είμαστε επιθετικοί στον αγώνα, αφού έχουμε πετύχει το βασικό μας στόχο. Έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα να πάρουμε τον τίτλο στους κατασκευαστές και θα κάνω το παν για να προσφέρω πόντους στην ομάδα», πρόσθεσε.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που παραδίδει τον τίτλο μετά από εννιά διαδοχικές κατακτήσεις, έβγαλε το καπέλο στο νέο πρωταθλητή. «Το αξίζει, έκανε πολύ καλή σεζόν», ανέφερε ιπποτικά για τον συμπατριώτη του.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: