Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Καζλάουσκας: «Είχα πρόβλημα με τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας»

Ο Γιόνας Καζλάουσκας αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε ο ίδιος και ο Άρβιντας Σαμπόνις να εγκαταλείψουν τα πόστα τους από την εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα ο Λιθουανός κόουτς είπε τα εξής:

«Ο λόγος που έφυγα δεν είναι τα ΜΜΕ. Δεν έχω τίποτα να πω για τους δημοσιογράφους. Οι περισσότεροι φέρθηκαν πολύ ευγενικά στη Σλοβενία.

Υπήρχαν μόνο 1-2 ιστοσελίδες που έγραφαν τις θέσεις της ομοσπονδίας, οι οποίες στο δικό μου μυαλό, είχαν εντολή να μας κάνουν κακό.

είχα πρόβλημα με τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας. Δεν πιστεύω πως υπήρχε λόγος να συνεχίσω να δουλεύω, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Όταν ο Αρβιντας (Σαμπόνις) είπε πως φεύγει, διότι δεν θέλει να μπλέκεται σε ίντριγκες, κατάλαβα ότι είχε έλθει η ώρα να φύγω και εγώ.

Υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψει ο Άρβιντας και να μείνω; Μιλήσαμε πολύ για την κατάσταση που ζούσαμε. Είναι πολύ καλός άνθρωπος για να σκεφτεί -έστω- να κάνει επανάσταση εναντίον αυτού που τον κάλεσε στην ομοσπονδία. Δηλαδή, του Μπαλτσιούνας».

Μετά τους Σαμπόνις και Καζλάουσκας και ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αποχώρησε από την εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα ο άσος των Ρόκετς είπε:

«Είχα ήδη πει στον Αρβιντας πως αν φύγει, θα φύγω και εγώ. Προσπάθησα να κρύβω από τους παίκτες τα όσα γράφονταν, για να τους προστατεύσω.

Δεν έχω πρόβλημα με την υγιή κριτική, αλλά κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ υπήρχαν πολλά άρθρα, στην basketnews.lt που γράφτηκαν κατ' εντολή και με σκοπό να μας κάνουν κακό. Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο, δεδομένου ότι το τουρνουά ήταν σε εξέλιξη. Βέβαια, όλες οι κατηγορίες τους, κατέπεσαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: