Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Προς την κορυφή του…Κόσμου!!

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στις 02:00 τα ξημερώματα την Πινιέιρος στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, στον πρώτο τελικό.

Προς την κορυφή του…Κόσμου
Οι «ερυθρόλευκοι», ολοκλήρωσαν χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας) την προετοιμασία του χωρίς νεότερα προβλήματα (είναι εκτός Λο, Παπαπέτρου, Μαυροειδής) και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δήλωσαν πανέτοιμοι και για αυτή την πρόκληση. «Είναι υπερηφάνεια να εκπροσωπείς την Ευρώπη σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό» ήταν τα λόγια του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος θα έχει για πρώτη φορά σε αγώνα τους Σπανούλη και Μπέγκιτς που θα πάρουν σίγουρα λεπτά συμμετοχής. Ο αρχηγός της ομάδας που δήλωσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσει ο σύλλογος και αυτό το τρόπαιο, έχει αποθεραπευτεί από το διάστρεμμα που απεκόμισε στο Ευρωμπάσκετ και θα κάνει τη πρώτη εμφάνιση για φέτος.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 02:00 τα ξημερώματα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και επαναληπτικός την Κυριακή στις 17:30 το απόγευμα, οπότε ο νικητής της διοργάνωσης θα κριθεί από τη διαφορά πόντων, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν δύο νίκες από Ολυμπιακό ή Πινιέιρος. Στόχος των «ερυθρόλευκων» που αν τα καταφέρουν θα γίνουν η δεύτερη ελληνική και πρώτη γενικότερα ομάδα που κατακτά το τρόπαιο μετά τον Παναθηναϊκό το 1996 (ο θεσμός είχε καταργηθεί), είναι να παίξουν όμορφο μπάσκετ, συνδυάζοντας προετοιμασία, «δέσιμο» του συνόλου και θέαμα στους φίλους του αθλήματος στη «χώρα της σάμπας». Άπαντες στην αποστολή μιλούν για μία διαφορετική εμπειρία σε έναν πολύ μακρινό προορισμό, με αγώνες που θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω και των λίγων πληροφοριών που υπάρχουν για τον αντίπαλο.

Ποια είναι η Πινιέιρος

Η ομάδα του Σάο Πάολο διανύει ήδη την δεύτερη εκατονταετία ζωής, αφού ιδρύθηκε το 1899. Προπονητής της είναι ο 65χρονος Κλαούντιο Μορτάρι (έχει κατακτήσει ξανά Διηπειρωτικό το 1979) και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, το κέρδισε λόγω της κατάκτησης του Παναμερικανικού πρωταθλήματος πέρυσι. Κορυφαίοι παίκτες της είναι ο 36χρονος Αμερικανός γκαρντ Τζο Σμιθ, που πέρυσι είχε μέσο όρο 17,3 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 38 συμμετοχές στη λίγκα της Βραζιλίας και 16,8 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο Παναμερικανικό

Παουλίνιο (γκαρντ) και Σαμέλ Στόουλγουορθ (γκαρντ) και Τζόναθαν Ταβερνάρι (σμολ φόργουορντ), Στιβ Τοϊλόι (σέντερ), είναι οι υπόλοιποι τέσσερις που λογικά θα ξεχωρίσουν και πρέπει να προσεχθούν από τους «ερυθρόλευκους». «Είναι μεγάλη χαρά που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε για το Διηπειρωτικό κύπελλο. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης», ήταν λόγια του κ. Μορτάρι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: