Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οπου υπάρχει «Σάλπι», υπάρχει ελπίδα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ.

Οπου υπάρχει «Σάλπι»,  υπάρχει ελπίδα
Όταν είσαι παίκτης ελληνικής ομάδας που παίζει στην Ευρώπη ή της Εθνικής και βλέπεις ακόμα και όταν ο χρόνος κυλά αδυσώπητα εις βάρος σου κάπου εκεί γύρω τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ξέρεις ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Έχω χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές ο «Σάλπι» έχει πετύχει γκολ που μετρούσαν πολύ.

Αφήνοντας στην άκρη όλα αυτά που έχει κάνει με το εθνόσημο -ιδιαίτερα σημαντικά- όπως προκρίσεις, νίκες, πρώτο γκολ σε Μουντιάλ, τα τέρματα που πετυχαίνει για τον ΠΑΟΚ σαν κι αυτό που ισοφάρισε -σε σχεδόν νεκρό χρόνο- την Αλκμααρ δεν είναι σημαντικά μόνο από βαθμολογικής άποψης που είναι το προφανές, είναι και τέρματα σημαντικά από ψυχολογικής άποψης.

Ο ΠΑΟΚ για 2ο παιχνίδι στο Europa έπαιξε με τη φωτιά και δεν κάηκε, αφού και με τους Καζάκους το γκολ το πέτυχε στην εκπνοή του ματς.

Θα ήταν, όμως, κρίμα και άδικο έπειτα από τέτοια εμφάνιση στην Ολλανδία να επέστρεφε με άδεια χέρια. Δεν είναι μόνο το σουτ του Τζιόλη και η κεφαλιά του Λούκας που σταμάτησαν στα δοκάρια, είναι και οι υπόλοιπες φάσεις που δημιούργησε.

Και όσο δεν αξιοποιούσε τις φάσεις αυτές, τουλάχιστον έβλεπε με ανακούφιση τους παίκτες της ολλανδικής ομάδας να είναι αντίστοιχα άστοχοι. Μέχρι που ήρθε το γκολ του Χουιβελέου σε μία στιγμή που αδράνησε όλη η αμυντική γραμμή και εκεί πίστεψες πως ο ΠΑΟΚ θα πλήρωνε όλα τα λάθη που είχε κάνει μαζεμένα.

Το ότι μετά το 1-0 στο 82' βρήκε τη δύναμη να σκοράρει και να κάνει δύο ακόμα φάσεις για γκολ (πριν από το 1-1) είναι στα υπέρ του ΠΑΟΚ. Το γεγονός, όμως, ότι χρειάστηκε ένα γκολ πάλι στην εκπνοή πρέπει να αξιολογηθεί.

Είναι σαν αυτά τα μικρά «λάθη» στα καθιερωμένα τσεκ απ τα οποία μόνο αν «σκύψεις» από πάνω τους, δεν θα σου κοστίσουν στο μέλλον. Και αυτό διότι ακόμα και αν έχανε ο ΠΑΟΚ, στα επόμενα ματς θα είχε περιθώρια διόρθωσης της κατάστασης.

Αν αυτό, όμως, του συμβεί σε ένα πιο σημαντικό ματς, στη συνέχεια εκεί δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σε τελική ανάλυση, από τα ευχάριστα της βραδιάς είναι και η εμφάνιση του Χακόμπο αλλά και η πολύ μεστή παρουσία του νεαρού Κίτσιου που όχι μόνο ήταν αλάνθαστος αμυντικά -με εξαίρεση ίσως τη φάση του γκολ όπου καθυστέρησε να τραβηχτεί, αν και δεν είναι ούτε εκεί η «κατηγορία» ξεκάθαρη- αλλά πήγε να βάλει κι ένα εκπληκτικό γκολ σαν κι εκείνα που πετύχαινε ο Μαϊκόν στα καλά του.

Στα αρνητικά εντάσσεται η νέα κακή εμφάνιση του Στοχ. Ο Σλοβάκος έχει ντεφορμαριστεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Στέφενς. Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, η πρόκριση αλλά και η πρώτη θέση είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ.

Και εδώ που φτάσαμε, είναι αδικαιολόγητος να μην καταφέρει να βγει πρώτος, εξασφαλίζοντας και μια καλύτερη κλήρωση στη συνέχεια. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: