Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ξέχασαν το «Νick Galis Hall»

nickgalis-610x400
Στις 7 Μαΐου, την βραδιά που διοργάνωσε η ΚΑΕ Άρης προς τιμήν του μεγάλου Νίκου Γκάλη, ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε ανακοινώσει – με την ιδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού – ότι το Αλεξάνδρειο μετονομάζεται σε «Nick Galis Hall». Μάλιστα, ο «ξανθός» είχε αναφέρει (εν μέσω χλιαρών… αποδοκιμασιών) ότι η συγκεκριμένη απόφαση έφερε την σφραγίδα της κυβέρνησης και, προσωπικά, του πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά. Ωστόσο, τέσσερις μήνες μετά, η κυβερνητική απόφαση φαίνεται ότι χάθηκε στους διαδρόμους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που δεν έπραξε τα δέοντα ώστε  – και τυπικά – να ολοκληρωθεί η μετονομασία της σάλας του Αλεξανδρείου. 
«Δεν έχει κινηθεί η διαδικασία που επιβάλλεται για την μετονομασία της σάλας του Αλεξανδρείου σε «Nick Galis Hall». Όπως το ακούσατε εσείς στην όμορφη βραδιά που έγινε προς τιμήν του Νικ, έτσι το ακούσαμε και εμείς. Από τότε, έχει έρθει καμιά ειδοποίηση σε εμάς» τόνισε στην εκπομπή «Μ ‘ όποιον Δάσκαλο καθίσεις», ο αντιπρόεδρος του Αλεξανδρείου, Κώστας Χαριτωνίδης, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη του Arena 89.4 για το ότι η Πολιτεία, έβαλε στην… κατάψυξη το θέμα του «Nick Galis Hall».
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι πολύ απλό. Η Γ.Γ.Α. να μας αποστείλει εγγράφως την απόφαση της Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού, ώστε εμείς σαν διοίκηση του γηπέδου να πράξουμε τα δέοντα και να προχωρήσουμε και στην τυπικά μετονομασία της σάλας του Αλεξανδρείου σε «Nick Galis Hall». Αν όμως δεν έχουμε έγγραφη απόφαση της Γ.Γ.Α, τα χέρια μας είναι δεμένα» συμπλήρωσε ο κ. Χαριτωνίδης.
Το πρόβλημα με την κωλυσιεργία της Πολιτείας στο θέμα της μετονομασίας, αποκαλύφθηκε όταν οι άνθρωποι της ΚΑΕ, προχώρησαν σε συγκεκριμένο αίτημα προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να τοποθετηθεί σήμανση στις κεντρικές οδούς γύρω από το Αλεξάνδρειο με την επωνυμία «Nick Galis Hall». Ο Δήμος ήταν θετικός ως προς μια τέτοια ενέργεια, ωστόσο ζήτησε – για τυπικούς λόγους – έγγραφο από την διοίκηση του Αλεξανδρείου για να προχωρήσει. Και τότε, οι άνθρωποι της ΚΑΕ διαπίστωσαν ότι πέραν της προφορικής εξαγγελίας του Γιάννη Ιωαννίδη, την 7η Μαΐου, που μάλιστα έφερε και την πρωθυπουργική «σφραγίδα», δεν έγινε καμιά ενέργεια από την Γ.Γ.Α. προς την επισημοποίηση της απόφασης.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η αποκάλυψη του ΑRENA 89.4 για το θέμα της μετονομασίας της σάλας του Αλεξανδρείου σε «Nick Galis  Hall», να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους της Πολιτείας και να πράξουν τα δέοντα. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούν να κάνουν, για να τιμήσουν τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: