Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε…!!

Την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο του Europa League πανηγύρισε η Γουίγκαν, που επικράτησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-1 της Μάριμπορ.

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε…
Προβάδισμα για την κατάκτηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων στον τέταρτο όμιλο του Europa League πήρε η Γουίγκαν. Η αγγλική ομάδα, έστω και δύσκολα, έκαμψε την αντίσταση της Μάριμπορ με σκορ 3-1 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Έτσι, έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Ρούμπιν Καζάν. Χωρίς βαθμό οι Σλοβένοι, που παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Το ματς

Η Γουίγκαν μπήκε πιο δυνατά και έχασε τρεις ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Μόλις στο 8’ ο Πάουελ αστόχησε από κοντά, ενώ το ίδιο «έπαθε» και ο ΜακΆρθουρ (9’ και 17’), με τη Μάριμπορ να «απαντάει» με τον Μέγιατς στο 19’. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πάουελ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Χαντάνοβιτς και σε κενή εστία έκανε το 1-0. Οι Σλοβένοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Μεντί στο 28’ και στο 31’, αλλά αντ’ αυτού δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 34’ ο Γουότσον εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπεσεγιούρ και «έγραψε» το 2-0. Μάλιστα, θα μπορούσαν να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν το τέλος του ημιχρόνου, αν δύο φορές ο ΜακΜάναμαν και μια ο Μπεσαγιούρ ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 55’ η Γουίγκαν είχε δοκάρι με τον Πάουελ και πέντε λεπτά αργότερα, η Μάριμπορ μείωσε σε 2-1. Ο Μεντί έκανε μια εξαιρετική κούρσα από δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Ταβάρες, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο τελευταίο μισάωρο το παιχνίδι… άνοιξε, καθώς οι Σλοβένοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση. Οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα και στις καθυστερήσεις, ο Πάουελ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου

Ρούμπιν Καζάν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 4-0
(60’ αυτ. Ντουπλού, 73’ Ερεμένκο, 81’ Ριαζάντσεφ, 89’ Νάτσο)

Γουίγκαν-Μάριμπορ 3-1
(22’, 90’+1 Πάουελ, 32’ Γουότσον)

Η βαθμολογία

1. Ρούμπιν Καζάν 6 (9-2) -2 αγ.
2. Γουίγκαν 4 (3-1) -2 αγ.
3. Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 (0-4) -2 αγ.
4. Μάριμπορ 0 (1-8) -2 αγ.

Η 3η αγωνιστική (24/10)

Γουίγκαν-Ρούμπιν Καζάν (22:05)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μάριμπορ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: