Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ρίγα είχε τη… δική της ιστορία!!

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στην αγωνιστική σεζόν που ξεκινά με ριγέ εμφανίσεις όμως δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Η ρίγα είχε τη… δική της ιστορία
Με ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα θα αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, για την σεζόν 2013-2014. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει για πρώτη στη… σύγχρονη ιστορία του καθώς υπήρχε μία και μοναδική φορά, μία σεζόν, όπου παρουσιάστηκε με ριγέ εμφανίσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ήταν τη σεζόν 1971-72, όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με ριγέ φανέλα, η οποία βεβαίως ήταν εναρμονισμένη και με την εποχή. Σε εντελώς διαφορετική γραμμή και σχέδιο από ότι σήμερα. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες από το αρχείο του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργου Τσομπανάκη.

«Η ριγέ φανέλα, η ασπρόμαυρη είναι η πιο ωραία φανέλα που έχει φορέσει η ομάδα. Είναι η συγκινητική, αυτή που σε γεμίζει έντονα συναισθήματα γιατί είναι ο ΠΑΟΚ. Δείτε και από την ομάδα ποδοσφαίρου, την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’70. Εκείνη την φανέλα θυμούνται οι περισσότεροι και είναι λογικό. Και η δική μας ομάδα τότε, εάν θυμάμαι καλά, μόνο μία χρονιά φόρεσε την ριγέ ασπρόμαυρη φανέλα. Δεν ξέρω γιατί δεν φορέσαμε και τα επόμενα χρόνια ριγέ, αλλά από ότι έμαθα, θα φορέσει φέτος η ομάδας μας και αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι μία πολύ σωστή απόφαση και προσδίδει άλλη ομορφιά στην εμφάνιση της ομάδας», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Γιώργος Τσομπανάκης και εξήγησε κάποια πράγματα για τη φωτογραφία όπου κάνει λέι απ’ στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τούμπας:

«Εκείνα τα χρόνια κάναμε αρκετές προπονήσεις στο γήπεδο της Τούμπας. Το Αλεξάνδρειο που ήταν η έδρα μας, φιλοξενούσε όλες τις ομάδες, ήταν δύσκολο να γίνονται εκεί όλες οι προπονήσεις και πολλές φορές, με το φως των προβολέων, κάναμε βράδυ προπόνηση στην Τούμπα, στο γήπεδο που υπήρχε πίσω από το τέρμα στη θύρα 4. Και η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, η μία με την ριγέ και η άλλη με την άσπρη και παίξαμε έναν αγώνα επίδειξης για τον κόσμο, μέχρι να έρθει η ώρα του αγώνα. Υπήρξαν μάλιστα και παιχνίδια που τα πραγματοποιήσαμε σε αυτό το γήπεδο, που ήταν ασφαλτοστρωμένο, και ο κόσμος που ερχόταν να μας δει, καθόταν στη Θύρα 4. Μπορεί τώρα να σας φαίνεται παράξενο, αλλά για μας, που τα μισά, ίσως και παραπάνω χρόνια της καριέρας μας τα κάναμε σε ανοιχτά γήπεδα δεν είναι έτσι. Είχαμε μάθει να παίζουμε σε ανοικτά, αν και το να παίζεις στην Τούμπα με τόσο κόσμο, ήταν τι κάτι άλλο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: