Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ανάμεικτα συναισθήματα , αδυσώπητα βασανιστήρια...!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Για τον ουδέτερο φίλαθλο το ντέρμπι του Καυτανζογλείου ήταν πολύ ευχάριστο. Είχε πολλά γκολ, είχε και σασπένς.

Για τους οπαδούς του Ηρακλή έκρυβε ανάμεικτα συναισθήματα. Ενώ πίστεψαν ότι η ομάδα τους θα νικήσει, άρχισαν να πιστεύουν ότι θα χάσει και τελικά είδαν να αρπάζει την ισοπαλία στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων. Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αποτέλεσε μια σκληρή δοκιμασία. Οι παίκτες της ομάδας τους τους έβγαλαν την ψυχή με τις αλλεπάλληλες γκάφες τους, τους επέτρεψαν να χαρούν με την ανατροπή, τους υποχρέωσαν να πιστέψουν στην ευρεία νίκη με το πέναλτι και, τελικά, τους τσάκισαν τα νεύρα με την ισοφάριση που δέχτηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού είχαν χάσει το πέναλτι. Ενα ακόμη χοντρό “ξενέρωμα” είναι γεγονός...

Με την έναρξη κιόλας του αγώνα φάνηκε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα δυσκολευτούν να κυριαρχήσουν και να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Πήραν αμέσως την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας και άρχισαν να πιέζουν, ενώ οι αντίπαλοί τους προσπαθούσαν να οργανωθούν και να αμυνθούν σωστά ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Τζιόλης και Πέλκας πάτησαν γερά στο χόρτο και από τα πόδια τους έφυγαν αρκετές καλές πάσες, ενώ Λεόβατς, Ροντρίγκες, Μακ και Μπερμπάτοφ μετείχαν στην οργάνωση του παιχνιδιού, προσπαθώντας να βρουν μεταξύ τους εκείνον που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Eξαίρεση, όπως πάντα, ο Σάμπο, ο οποίος βρισκόταν σε... άλλο γήπεδο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να “κατεβάσει” την ομάδα με δύο φορ, τον Μπουλούτ και τον Βέλλιο, δείχνοντας ότι θέλει να “χτυπήσει” το ματς και να στείλει το μήνυμα ότι δεν φοβάται τον ΠΑΟΚ. Φαινόταν, ωστόσο, ότι θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις ώστε να αξιοποιηθούν οι δύο κυνηγοί.

Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή του έγινε το 1-0. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ “φρόντισε” να πέσει θύμα δύο παραδόσεων. Μιας μακροχρόνιας, καθώς δέχτηκε πάλι γκολ από πρώην παίκτη του (ο Μακρής αγωνιζόταν στην Κ-20 του ΠΑΟΚ, με τη φουρνιά του Στέφανου Αθανασιάδη) και μιας φετινής, καθώς για πολλοστή φορά “προδόθηκε” από τη άμυνά του σε “στημένο”, πληρώνοντας μια έντονη αδυναμία του, για την οποία, υποτίθεται, έγινε πολλή δουλειά από τον Τούντορ και τους παίκτες του τις τελευταίες μέρες...

Αμέσως μετά, η πλάστιγγα ισορρόπησε. Ο Ηρακλής αναθάρρησε, ο ΠΑΟΚ “βραχυκυκλώθηκε” και έτσι το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο (και ανούσιο) έως το 35', έως τη στιγμή δηλαδή που ο Πέλκας ισοφάρισε. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πάλι να πιέσει, έχασε τη διπλή ευκαιρία με Πέλκα και Μακ, αλλά ο Ηρακλής “απάντησε” με ωραία αντεπίθεση και την αδυναμία του να Κυριακίδη να βρει όπως ήθελε την μπάλα μπροστά στον Ολσεν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά, χάρη στο βλακώδες λάθος του Σάμπο, κατόρθωσε να προηγηθεί για δεύτερη φορά με τον Βέλλιο.

Ισορροπημένο και χωρίς καμία ενδιαφέρουσα φάση ήταν το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ηρακλής συνέχισε να παίζει έξυπνα, αμυνόμενος σωστά και ψάχνοντας ελεύθερους χώρους για αντεπιθέσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ αδυναμίας στην ανάπτυξη από τους χαφ, με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιήσει τους προωθημένους. Στους οποίους προωθημένους έπαψε να συμπεριλαμβάνεται ο Μπερμπάτοφ, καθώς τον είδαμε σε ρόλο οργανωτή, να παίρνει μπάλα από το κέντρο και να προσπαθεί να τη μοιράσει.

Τζιόλης, Πέλκας, Σάμπο και Μπερμπάτοφ, μοίραζαν είτε μεταξύ τους, είτε σε άλλους συμπαίκτες τους, αλλά ο ΠΑΟΚ... έμεινε στις μοιρασιές. Ανούσιος, φλύαρος και εντελώς ακίνδυνος για την εστία του Ηρακλή. Τότε, στο 64', ο Τούντορ αποφάσισε να περάσει στο ματς και κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις μοιρασιές. Ηταν ο Αθανασιάδης. Ο οποίος στην πρώτη επαφή του με την μπάλα σούταρε για να γίνει η κόντρα και να ισοφαρίσει ο Μπερμπάτοφ, που, επιτέλους, βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του Ηρακλή.

Απέμεναν 25 λεπτά και ο αγώνας ήταν σα να άρχιζε από εκείνο το σημείο. Ο Ηρακλής έπρεπε να διατηρήσει τουλάχιστον την ισοπαλία και να αναζητήσει ένα ακόμη γκολ, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει τρόπο να προηγηθεί για πρώτη φορά για να αποφύγει νέα απώλεια βαθμών. Το φίδι το έβγαλε προσωρινά από την τρύπα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Τζαβέλλας, με την υποδειγματική εκτέλεση φάουλ και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του βρήκε τελικά τον τρόπο να αποφύγει την “αυτοκτονία”, ήρθε το φινάλε – θρίλερ για να αποδειχτεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκόπευε να εγκαταλείψει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις του. Ο Μπερμπάτοφ δεν κατάφερε να σκοράρει με το πέναλτι και με τη λήξη ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε στην ισοφάριση πάλι από “στημένο”. Η αλήθεια είναι ότι έγινε διπλό φάουλ στον Ολσεν, άλλο τόσο αλήθεια είναι όμως ότι ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις δεν βρήκε μόνο έναν αλλά δύο τρόπους για να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του. “Αυτά έχει το ποδόσφαιρο”, συνηθίζουν να λένε παίκτες και προπονητές. “Αυτά έχει ο φετινός ΠΑΟΚ”, προσθέτω. Διότι είναι τραγική ειρωνεία να φωνάζει συνεχώς ο Τούντορ στους παίκτες του, μετά το 2-3, “μην κάνετε φάουλ, μην κάνετε φάουλ”. Δεν είναι δείγμα σοβαρής ομάδας να τρέμει ο προπονητής της τα “στημένα”...

Ο Ηρακλής έπαιξε έξυπνα και όλοι οι παίκτες του έκαναν ό,τι μπορούσαν. Με πάθος, με αποφασιστικότητα, με αυταπάρνηση. Αυτό ήθελαν να δουν οι οπαδοί τους και το είδαν. Ηταν φανερή η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά το γεγονός ότι ο Ηρακλής δέχτηκε τρία γκολ και δεν έχασε μαρτυρά τις ικανότητες των παικτών του Παπαδόπουλου., Στο κάτω – κάτω, το να μπορείς να επωφελείσαι από όλα τα λάθη του αντιπάλου σου σημαίνει ότι είσαι ικανός. Ικανός και έξυπνος.
*Πηγή: metrosport.gr*

Με το ζόρι… επιθετικό φάουλ!!

Σχόλιο: Π. Σωτηρόπουλος 
Διαπιστώνω έναν μηδενικό σεβασμό σε μια ομάδα που πάλεψε με τις δυνάμεις που έχει, που έτρεξε, που έδωσε «μάχες» που κατέθεσε την ψυχή της παρ’ ότι έκανε πολλά και χτυπητά λάθη τα οποία της στέρησαν τη νίκη. Μια ομάδα που την χαρακτήρισαν με πολύ πάθος και έμφαση ως υποδεέστερη ποιοτικά, με λιγότερο λαμπερά ονόματα, με μικρότερη εμπειρία και αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο μηδενισμός παραμένει μηδενισμός. Και αφορμή αποτελεί η ντε και καλά συζήτηση που πρέπει να γίνει για το γκολ του Μπαρτολίνι. Η προσπάθεια να πειστεί το πανελλήνιο δηλαδή πως υπήρξε επιθετικό φάουλ, πως δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ γιατί ο Βέλλιος και ο Περόνε τόλμησαν να βρεθούν στη μικρή περιοχή (θαρρείς και είναι… άβατο) μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα και να μείνουν ακίνητοι. Σωστά. Πρέπει να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη και οι δύο.

Είναι αυτή η μανία του να βρει να πει κάτι κάποιος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί να δει τα του οίκου του και να εστιάσει σ’ αυτά (όπως έκανε και προς τιμήν του για παράδειγμα ο Τούντορ) να ψάχνει κάπου να πιαστεί για να πείσει κυρίως τον εαυτό του πως η πραγματικότητα είναι αυτή που έπλασε.

Και κοιτάξτε διαφορά. Στον Ηρακλή υπήρξαν φωνές για το φάουλ που έδωσε ο Κουκουλάκης στο 78’, από το οποίο προήλθε το 2-3. Δεν έγινε όμως ούτε σημαία, ούτε αιτία επανάστασης. Αντίθετα υπάρχει ένας προβληματισμός για τη νέα εντός έδρας ισοπαλία κι ο προβληματισμός έγκειται στο ότι η ομάδα χάλασε την συνολικά θετική-μαχητική της προσπάθεια και παρουσία από τρία παιδαριώδη λάθη που εύκολα θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Ένα στο τείχος του φάουλ που άνοιξε για δεύτερο σερί παιχνίδι (κι ας… χοροπηδούσε στον πάγκο ο Νίκος Παπαδόπουλος), ένα στην αργή επιστροφή στην ισοφάριση του 1-1 κι ένα στις διαδοχικές καραμπόλες απ’ όπου προήλθε η ισοφάριση σε 2-2.


*Πηγή: metrosport.gr*

«Κανένα φάουλ στον Όλσεν»

Πολύς λόγος έγινε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ηρακλής – ΠΑΟΚ σχετικά με το γκολ της ισοφάρισης του Μπαρτολίνι στην εκπνοή.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Όλσεν, άποψη, όμως, που δεν ενστερνίζονται οι Παναγιώτης Βαρούχας και Ναούμ Μιντιούρης. Οι δύο μη εν ενεργεία διαιτητές φιλοξενήθηκαν στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και πήραν θέση και για τη φάση του πέναλτι, αλλά και για τις υπόλοιπες επίμαχες φάσεις του ντέρμπι.

«Το μόνο πλεονέκτημα που έχει ο τερματοφύλακας μέσα στην περιοχή είναι ότι μπορεί να πιάσει την μπάλα, όλα τα υπόλοιπα ισχύουν όπως για όλους τους παίκτες. Ο γκολκίπερ μαρκάρεται κανονικά και ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει την μπάλα, αρκεί να μην υπάρχει παραβατικότητα. Στην φάση αυτή, ο Περόνε δεν κάνει φάουλ. Ο Βέλλιος παίρνει θέση για να διεκδικήσει τη μπάλα και επίσης δεν κάνει φάουλ. Ο Όλσεν έχει… τρία μέτρα χέρια και δεν κάνει κίνηση να πιάσει την μπάλα. Αν ήταν έξυπνος, ας έπεφτε πάνω στους παίκτες να δημιουργήσει άλλοθι. Δεν υπάρχει ούτε φράγμα, ούτε τίποτα», δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πέναλτι που κερδίζει ο Κάτσε, τόνισε: «Αν και ο Κάτσε προσπαθεί να παραπλανήσει με τον τρόπο που πηδά, είναι πέναλτι, αφού ο Μπαρτολίνι βάζει το πόδι του και υπάρχει επαφή».

Από την πλευρά του ο Ναούμ Μιντιούρης επισήμανε: «Εφόσον δεν τον σπρώχνει κανείς δεν υπάρχει φάουλ. Είναι, πάντως, μια δύσκολη φάση. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν τον εμπόδιζαν οι παίκτες του Ηρακλή για να διώξει την μπάλα. Ο τερματοφύλακας μαρκάρεται κανονικά μέσα στην περιοχή. Ούτε φράγμα μπορεί να θεωρηθεί γιατί οι παίκτες του Ηρακλή διεκδικούν τη μπάλα».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Σίγουρα του χρόνου στη Football League ο Άρης»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του Άρη Τσάβι Τζινάρ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Άρης θα είναι του χρόνου στη Football League: «Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό, γιατί το υλικό της ομάδας είναι για πιο ψηλά. Βέβαια, πρέπει να συνεχίσουμε βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι γιατί υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα μέχρι το τέλος».

Για τον κόσμο: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, είτε αγωνιζόμαστε εντός έδρας, είτε εκτός να βλέπουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τον ευχαριστούμε και μας αρέσει που βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Με τέτοια στήριξη, θα ανεβούμε σύντομα στη Super League».

Για το… εύκολο έργο του ως τερματοφύλακας: «Είμαστε τέσσερις τερματοφύλακες. Για όλους πιστεύω ότι είναι εύκολα τα πράγματα και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι».
*Πηγή: metrosport.gr*

Μακρής: «Βάλαμε τρία γκολ στον ΠΑΟΚ και δεν κερδίσαμε»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο μέσος του Ηρακλή Γιώργος Μακρής και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς: «Δεν θα έλεγα ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση. Μπορούσαμε και καλύτερα. Ήταν ένα περίεργο ματς, σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά, πάντως, ξέρουμε ότι μπορούμε να δώσουμε περισσότερα και γι’ αυτό δεν είμαστε χαρούμενοι με την εμφάνιση. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Πίστευα ότι θα κερδίσουμε. Είχαμε επί 60 λεπτά πολύ καλή συγκέντρωση. Σκοράραμε τρία γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, που είναι μια καλή ομάδα και δεν κερδίσαμε. Πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα».

Για τις φάσεις που έκριναν το ντέρμπι: «Τα 2-3 λεπτά στο τέλος, με το χαμένο πέναλτι και την ισοφάριση στο τέλος ήταν αυτές που έκριναν το ματς».

Για το αν πίστευε στην ισοφάριση: «Για να πω την αλήθεια, την ώρα του πέναλτι, είπα μέσα μου τελειώσαμε. Πίστεψα, όμως, στον τερματοφύλακα, είναι πολύ καλός, και ευτυχώς έβγαλε το πέναλτι και αυτόματα πήραμε δύναμη. Αν είχε κι άλλα λεπτά το ματς, μπορούσαμε και να το πάρουμε».

Για τα κέρδη της ισοπαλίας: «Μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Μια ώθηση για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Θα ήταν κρίμα να τελείωνε το ματς και να μην είχε αντίκρισμα η δουλειά που κάναμε όλη την εβδομάδα. Δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα πάρα πολύ στην τακτική. Παιχνίδι με παιχνίδι θα εφαρμόζουμε καλύτερα το πλάνο και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά και όσο περνά ο χρόνος θα παίρνουν εμπειρίες και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: «Έτσι όπως ήρθε το ματς, νομίζω είναι δίκαιο».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ ήμουν πριν πολλά χρόνια και ξέρω κάποια πράγματα. Τώρα είμαι στον Ηρακλή και δίνω το 100% γι’ αυτόν. Δεν ήταν θέμα απάντησης. Είμαι πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική και τις απαντήσεις τις δίνω προς όλες τις κατευθύνσεις στο γήπεδο».

Για τον κόσμο: «Ήταν απίστευτος ο κόσμος. Μακάρι να είναι κοντά μας σε κάθε ματς. Άλλωστε, το έχει κάνει σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να τον κάνουμε χαρούμενο».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Να σηκωθεί να φύγει ο Όλσεν-Απαράδεκτος…»

Ο διεθνής βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ,Λάκης Στεργιούδας, ο οποίος έχει σηκώσει πρωτάθλημα με τους «ασπρόμαυρούς» το 1985 μίλησε στον στον ArenaFM 89.4 μη σκληρή γλώσσα για τον τερματοφύλακα του «δικεφάλου», Ρόμπιν Όλσεν.
Για την φάση του Όλσεν και κατά πόσο ήταν φάουλ στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ: «Ένας τερματοφύλακας που θεωρείται το μέλλον της Σουηδίας και μας τον έφεραν εδώ για πρωτοκλασάτο όνομα, συγγνώμη κιόλας αλλά πρέπει να του δώσουν το διαβατήριο και να σηκωθεί να φύγει. Δεν έκανε ούτε καν μια προσπάθεια ,δεν σηκώθηκε καν από το έδαφος. Απαράδεκτος. Δεν θα κρίνω βέβαια έναν τερματοφύλακα από μια άτυχη στιγμή αλλά η γενικότερη εικόνα του μέχρι τώρα δεν πείθει.
stergioudas-στεργιουδας-e1420970728418
Θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες στον Γλύκο και να επανέλθει. Τουλάχιστον να αποδείξει αν μπορεί ή δεν μπορεί για να αρχίσει ο ΠΑΟΚ να ψάχνει για τερματοφύλακα.
Την έξοδο δεν μπορείς να την αποκτήσεις , ή το χεις ή δεν το χεις. Και ο Όλσεν είναι ξεκάθαρο ότι δεν το χει.
Θυμάμαι τερματοφύλακες που δεν είχαν τα σωματικά προσόντα και όμως έβγαιναν και καθάριζαν τις φάσεις. Ο Κυριάκος ο Τοχούρουγλου ας πούμε. Ένας κοντός τερματοφύλακας που δεν καταλάβαινε τίποτα.
Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες ήταν ο Ηλίας ο Ατματζίδης. Εγώ προσωπικά τον θεωρώ τον κορυφαίο.
*Πηγή: arenafm.gr*

Με τον κόσμο του ο Ηρακλής στα Γιάννινα!!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, και αφορούσε τα μέτρα τάξης για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ηρακλή, που θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου, στις 19:30.
Το «παρών» έδωσαν ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ιωαννίνων, ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο, ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος ασφαλείας, Μάκης Σαρλής και ο υπεύθυνος τύπου, Γιάννης Ρουμελιώτης.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και με διάθεση συνεργασίας.
Η ΠΑΕ Ηρακλής ζήτησε τον μέγιστο αριθμό εισιτηρίων που της αναλογεί, και η πλευρά των γηπεδούχων απάντησε θετικά στο αίτημα, παραχωρώντας 400 εισιτήρια στη θύρα 7 του γηπέδου, όσα δηλαδή και τα καθίσματα.
Από την πλευρά της Αστυνομίας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, κι έτσι, οι φίλαθλοι του Ηρακλή θα μεταβούν στο γήπεδο των Ζωσιμάδων μεμονωμένα.
Να σημειωθεί, ότι οι δύο ΠΑΕ συμφώνησαν ότι την ημέρα του αγώνα, Πέμπτη 29/10, πρέπει μέχρι τις 2 το μεσημέρι να υπάρχει ονομαστική κατάσταση με τα ΑΜΚΑ των φίλων του Ηρακλή, για την έκδοση των εισιτηρίων.*Πηγή: arenafm.gr*

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για Eurocup!!

Διαβάστε όσα αναφέρει το επίσημο σάιτ του Άρη:
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Buducnost (Τετάρτη 21/10), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 1ης φάσης του Eurocup, ξεκίνησε και από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου και το ARIS LEGEND STORE. Η διάθεση γίνεται καθημερινά από τις 12:00 ως τις 20:00.
Υπενθυμίζουμε ότι στους αγώνες της πρώτης φάσης του Eurocup ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, τα οποία εξακολουθούν να διατίθενται από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 ως τις 17:00.
Παράλληλα, διατίθενται εισιτήρια και για τον αγώνα του Σαββάτου (24/10) με τον ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Κέιλορ Νάβας έχει φτερά!!

Ο Γιώργος Καραμάνος τα είχε γράψει λάθος για τον πορτιέρο από την Κόστα Ρίκα που στήνει «βασιλικά» ρεκόρ και κερδίζει το στοίχημα του Νο1 στη Ρεάλ.
Η συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να είναι εκείνος βασικός, ξεκίνησε από πέρσι. Μετά το εκπληκτικό Μουντιάλ που πραγματοποίησε, αλλά και όλη εκείνη την… μίρλα που υπήρχε γύρω από τον Ικερ Κασίγιας, ο Κέιλορ Νάβας έγινε talk of the town στη Μαδρίτη χωρίς καν να παίζει. Συνέβη δηλαδή για τους λάθος λόγους.
Το ίδιος ακριβώς σκηνικό στήθηκε γύρω από το όνομα του και τούτο το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά μπλέχτηκε ως αντάλλαγμα με την μεταγραφή του Νταβίδ Ντε Χέα, η οποία χάλασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Και πάλι λάθος ήταν ο λόγος δηλαδή. Κατά συνέπεια ο τρόπος που χειρίστηκε την περίπτωση του η Ρεάλ, τον μείωνε ξεκάθαρα και τον άφηνε εκτεθειμένο ως τον τερματοφύλακα που απλά της ξέμεινε και δεν ήταν επιλογή της.
Αρχικά ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ έσπευσε να ζητήσει συγνώμη. Ο πορτιέρο από την Κόστα Ρίκα που άλλωστε ήταν ευτυχισμένος που δεν μετακινήθηκε, δεν είχε κανέναν λόγο να μην την αποδεχτεί και όλα τα υπόλοιπα μπήκαν σε παρελθοντικό χρόνο. Για να φτάσουμε λοιπόν στο τώρα, το σήμερα, το παρόν. Εκείνη η απολογία του Πέρεθ αναμφίβολα έχει μετατραπεί σε ευτυχία και θαυμασμό. Και όχι μόνο από εκείνον, μα απ’ όλον τον καλό ποδοσφαιρικό κόσμο που αποθεώνει τα ρεφλέξ του 28χρονου Νο1 της Βασίλισσας.




Ο Κέιλορ Νάβας σπάει τα κοντέρ και βρίσκεται μία ανάσα από διάφορα ρεκόρ κάτω από την εστία των Μαδριλένων. Το ένα πάντως, ίσως το πιο εντυπωσιακό το κατάφερε ήδη με το σφύριγμα της λήξης στο 3-0 επί της Λεβάντε το Σάββατο. Εγινε δηλαδή ο πρώτος πορτιέρο της ομάδας που δεν δέχτηκε γκολ σε πέντε αναμετρήσεις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από το ξεκίνημα της σεζόν. Ηταν οι τέσσερις για την La Liga και το ματς με τη Σαχτάρ για το Champions League.
Με τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια πάντως για το πρωτάθλημα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του Κασίγιας από το 2008-’09. Ουδέποτε ο θρύλος της Ρεάλ έφτασε τα πέντε clean sheets εντός στην καριέρα του με τα λευκά. Το απόλυτο απαραβίαστο ρεκόρ ανεξαρτήτου έδρας βέβαια απέχει αρκετά και το έχει ο Πάκο Μπούγιο με οκτώ αγώνες (14-22 αγωνιστική) από το 1994-’95.
Το άλλο εκπληκτικό επίτευγμα του Νάβας είναι τα μόλις δύο τέρματα που έχει δεχτεί γενικά στη σεζόν σε 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Και τα δύο ήταν στο πρωτάθλημα (Μπιλμπάο, Ατλέτικο) και εάν το πάρει κανείς μόνο εντός στην Ισπανία, είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τον σύλλογο. Την έστησε το 1997-’98 ο Γερμανός, Μπόντο Ιλγκνερ που στην 8η αγωνιστική είχε δεχτεί μονάχα ένα.
Ο Κοσταρικανός που είναι ήδη θρύλος για τους συμπατριώτες του, δεν χρειάζεται είναι αλήθεια να επεμβαίνει συχνά. Σε αυτό βοηθάει η γενικότερη ανασταλτική φιλοσοφία που προσπαθεί να εμφυσήσει στην ομάδα του ο Ράφα Μπενίτεθ. Κάπως έτσι η Ρεάλ έχει βρεθεί να έχει δεχτεί τα λιγότερα σουτ εντός εστίας από κάθε άλλη ομάδα της Primera. Είναι δηλαδή 24 οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο ήρωας μας, για να αποκρούσει το 94,2% αυτών. Μιλάμε δηλαδή για τρομερό ποσοστό και το κορυφαίο στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.||

Κατά συνέπεια, σταδιακά και δικαιωματικά κερδίζει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και του κοινού. Ακόμα και οι δύσπιστοι οφείλουν να αναθεωρήσουν. Μεταξύ αυτών κι εγώ, που δεν αμφέβαλα για την ικανότητα του στις αποκρούσεις, αλλά για το ότι δεν ήταν καλός με τα πόδια (σ.σ.: ΕΔΩ το σχετικό άρθρο), κάτι που απαιτείται σε ένα τόσο μεγάλο club, όπου το παιχνίδι ξεκινάει να στήνεται από πίσω. Και εκεί δείχνει ότι το έχει. Μπορεί να μην είναι επιπέδου Νόιερ, αλλά βλέποντας τη συμβολή του συνδυαστικά, αξίζει να είναι το Νο1 στη Ρεάλ.


 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι ψευδαισθήσεις για μία (ακόμη) κατάρρευση...!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να αναλύσει την πραγματικότητα της τεσσάρας ενός ντέρμπι.
Βαρέθηκα να ακούω για το λάθος του Δέλλα με την αλλαγή του Σιμόες, που καθόρισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
ADVERTISEMENT
Ουδεμία αμφιβολία ότι έπαιξε ρόλο στην έκβαση του ματς. Αλλά γι΄ αυτό κέρδισε ο Ολυμπιακός 4-0 την ΑΕΚ; Επειδή βγήκε ο Σιμόες; Δηλαδή, αν έμενε ο Σιμόες στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν θα έβαζε άλλα γκολ!
Δεν είδε κανένας ότι μετά τα πρώτα τέσσερα-πέντε λεπτά του β΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός άρχισε πλέον να παίζει φανερά καλύτερα από την ΑΕΚ; ΠΡΙΝ βγει ο Σιμόες ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει τρεις φορές την ΑΕΚ με Σιόβα, Σεμπά, Ιντέγε.
Κατέρρευσε λοιπόν η ΑΕΚ, επειδή βγήκε ο Σιμόες. Μάλιστα. Τον Μάρτη στο ΟΑΚΑ, γιατί είχε καταρρεύσει η ΑΕΚ; Στη ρεβάνς του Κυπέλλου, μπροστά σε 65.000 κόσμο, κι έχοντας υπέρ της το 1-1 του πρώτου αγώνα και με το αποτέλεσμα 0-0, άρα βολικό γι΄ αυτήν, γιατί κατέρρευσε από το 60’ και μετά; Και τότε! Επειδή μπήκε το γκολ του Χάρα στο 90’ αλλάζει κάτι για την εικόνα του αγώνα; Δοκάρι προ κενής εστίας είχε ο Ντοσεβί κι άλλες έξι τελικές είχε ο Ολυμπιακός από το 60’! Οι τελικές στην τελευταία μισή ώρα ήταν 8-1…
Τότε, είχε τραυματιστεί ο Μάνταλος κι είχαν πει ότι γι΄ αυτό είχε πάθει κλακάζ η ΑΕΚ. Τώρα, γιατί βγήκε ο Σιμόες…Δηλαδή, η ΑΕΚ τα έχασε τα παιχνίδια, δεν τα κέρδισε ο Ολυμπιακός! Όχι ότι τότε στο ΟΑΚΑ μπήκαν ο Κασάμι κι ο Φορτούνης κι έκαναν τη διαφορά. Όχι ότι τώρα μπήκαν ο Πάρντο κι ο Φορτούνης και τους «έψαχναν». Όχι ότι η ΑΕΚ «έσκασε» και στα δύο παιχνίδια, γιατί προκειμένου να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό έδωσε στο α΄ ημίχρονο το 120% της. Κι όταν πας στο 120% στο ένα ημίχρονο, στο άλλο πόσο θα αντέξεις;…
Ακόμη και στο Καραϊσκάκη πέρσι, στο 1-1, με ένα πολύ μέτριο Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ πραγματικά καλύτερη στο α΄ημίχρονο, στο β΄ και μετά το 60’ ο Ολυμπιακός έγινε τρεις φορές επικίνδυνος κι είχε κι άλλες τρεις τελικές. Η ΑΕΚ μία…
Ας δούμε λίγο την πραγματικότητα. Ας μελετήσουμε λίγο ένα παιχνίδι πιο σφαιρικά. Ας το συνδυάσουμε και με άλλα παιχνίδια. Και μην βγάζουμε ψευδαισθήσεις. Πέρσι έφταιξε που βγήκε ο Μάνταλος, τώρα φταίει που έμεινε ο Μάνταλος! Γιατί, λέει, ναι, έπρεπε να μπει ο Μπουονανότε, αλλά έπρεπε να βγει ο Μάνταλος κι όχι ο Σιμόες!
Και ποιος μας λέει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έβαζε άλλα γκολ, αν έμενε ο Σιμόες στο ματς; Πότε άλλοτε φέτος (πλην Μπάγερν) ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε μετά το 60’; Μόνο σε ένα αγώνα του, στην Τούμπα, όταν ήδη είχε το σκορ στο 2-0 και το παιχνίδι δικό του…Ακόμη και με την Άρσεναλ, το νικητήριο γκολ το είχε βάλει μετά το 60’…
Κι εμείς προεξοφλούμε ότι αν έμενε ο Σιμόες, λες και μιλάμε για τον Τσάβι Αλόνσο, το σκορ θα έμενε στο 1-0 η,.. άντε να πήγαινε μέχρι το 2-0!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένα ποδοσφαιρικό σοκ και τίποτα παραπάνω…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο «Καυτανζόγλειο» και τις αντιδράσεις εντός κι εκτός ομάδας. 
Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο; Κατά του ΠΑΟΚ σίγουρα γίνονται… Τέτοια παιχνίδια όπως το χθεσινό ο ΠΑΟΚ τα «παθαίνει» και όσοι είναι κοντά του, έχουν συνηθίσει… (Προοδευτική-ΠΑΟΚ 3-3 το 1997 και ενώ ο ΠΑΟΚ έχανε μέχρι το 87΄ με 2-1, το γύρισε σε 2-3 μέσα σε τρία λεπτά, πρόλαβε να χάσει και πέναλτι στο 91΄ με τον Φραντζέσκο και τελικά… έφερε 3-3 με γκολ του Αλμανίδη!!).
 
Σε τέτοιες βραδιές βέβαια «ζυγίζονται» και οι αντιδράσεις. Πρώτα εντός ομάδας και μετά εκτός..
 
(Σήμερα δεν θα θυμίσω τι γράφαμε περί υπομονής και τι απαντούσαν πολλοί που από χθες τα έχουν ξεχάσει όλα... Ας μείνουμε σε ότι έγινε εντός γηπέδου).
 
Διαβάζεις ότι το Ηρακλής-ΠΑΟΚ έληξε 3-3 και φαντάζεσαι ότι… οι δύο ομάδες έπαιξαν μπαλάρα. Αφού πρώτα σημειώσω ότι το Βέροια-Ατρόμητος 0-1 ήταν απείρως πιο ποιοτικό, συνεχίζω και θυμίζω:
 
Στο Καυταντζόγλειο χθες, ο μέτριος ΠΑΟΚ, ήταν ο μόνος που δημιουργούσε.
 
Ήταν η ομάδα που χωρίς αρκετούς διακριθέντες, παρήγαγε παιχνίδι, έβγαλε καθαρές φάσεις χωρίς να μείνει εκτεθειμένη πίσω, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς.
 
Αλλά... Η σύγκριση με τον Ηρακλή (δείχνει αδύναμος τελικά…) ίσως και να μην είναι σωστή για να κρίνεις μία κατάσταση… (Θυμηθείτε ότι ο Ηρακλής σε ροή παιχνιδιού χθες, δημιούργησε ΜΟΝΟ μία κατάσταση, από εκείνη την κακή προβολή του Κυριακίδη εντός περιοχής ΠΑΟΚ. Ότι άλλο έκανε ήταν από στημένη μπάλα και από την ασίστ του Σάμπο χωρίς πίεση! Σε αυτά τα δώρα του ΠΑΟΚ όμως θα επιστρέψουμε αργότερα).
 
Ας το γενικεύσουμε λοιπόν. Κι’ ας προσθέσουμε ότι  είδαμε χθες σε αυτό το μαγικό 3-3, σε ότι μας παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ φέτος.
 
Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται εδώ και λίγο καιρό, έχει ταυτότητα.
 
Παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με απίστευτα ποσοστά κατοχής…
 
Ο φετινός ΠΑΟΚ του Τούντορ έχει εισαγάγει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο παιχνίδι με τρία στόπερ και λειτουργεί σωστά και κυρίως ισορροπημένα ως ομάδα.
 
Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι οργανωμένος και δεν δέχεται γκολ όντας εκτεθειμένος.
 
Αυτή η ομάδα φτιάχνει ορθολογικά αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι.
 
Είναι μία ομάδα που παρά το ότι κάνει φοβερά δώρα με ατομικά λάθη, ανατρέπει αποτελέσματα και γυρίζει παιχνίδια με σχέδιο και όχι τυχαία…
 
Πολύ περισσότερο (μαζί και με το χθεσινό παιχνίδι) ο ΠΑΟΚ σε κανένα ματς πρωταθλήματος που έδωσε (και σε όλα τα ευρωπαϊκά πλην Ντόρτμουντ) δεν ήταν χειρότερος του αντιπάλου!
 
Αλλά… αυτή η νέα ομάδα υπήρχε περίπτωση να ΜΗΝ έχει αδυναμίες;
 
1) Κάθε φάση που ο αντίπαλος βρίσκει εστία, γράφει και γκολ…
 
2) Κάθε γέμισμα με την μπάλα ψηλά στην περιοχή του ΠΑΟΚ είναι κατά 60-70% γκολ για τον αντίπαλο.
 
3) Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που δέχεται τα περισσότερα γκολ από κεφαλιές αντιπάλων.
 
4) Κάθε στημένο αντιπάλου είναι κατά 40-50% γκολ, μια και ο τερματοφύλακας της ομάδας παίρνει αποφάσεις με χαρακτηριστική καθυστέρηση.
 
5) Δεν έχει σταθεροποιηθεί κάποιος παρτενέρ του Τζιόλη και έτσι η παρουσία Σάμπο βοηθάει περισσότερο τους αντιπάλους…
 
6) Στην επίθεση ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει δέκα τελικές για να σκοράρει μία φορά, την ώρα που άλλες μεγάλες Ελληνικές ομάδες έχουν 1/5.
 
7) Έχουν αξιοποιηθεί λίγοι παίκτες του ρόστερ αν και τώρα χτίζεται κορμός...
 
Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μεμονωμένες αδυναμίες… Οι οποίες θα ξεπεραστούν και οι οποίες σαφώς είναι λιγότερες από τα προτερήματα του συνόλου.
 
Όλα τα παραπάνω (που εν πολλοίς είδαμε και στο Καυταντζόγλειο έτσι ώστε να διαμορφωθεί το μαγικό 3-3) είναι απογοητευτικά; Είναι πράγματα που πρέπει να οδηγούν σε απαξιωτικά σχόλια για τον προπονητή, για το ρόστερ, για τις επιλογές, επειδή χθες ο Μπερμπάτοφ δεν κάνει το δίκαιο 2-4 και τελικά το ματς λήγει με το εξωπραγματικό 3-3;
 
Αλλιώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο, με πολλούς από όσους σχολίασαν το χθεσινό παιχνίδι επηρεασμένοι (όπως γίνεται στην Ελλάδα) ΜΟΝΟ από το αποτέλεσμα… Οι οποίοι εντελώς άλλα θα έγραφαν με εύστοχο το πέναλτι Μπερμπάτοφ και άλλα γράφουν τώρα… Από μία στιγμή ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
 
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι πραγματικά σε καλό δρόμο…
 
Αρκεί να καταφέρει και να διαχειριστεί τις συνέπειες τέτοιων σοκαριστικών αποτελεσμάτων… Γιατί και αυτή είναι τεράστια υπόθεση για μία μεγάλη ομάδα… 
 
* Περιμένει κανείς σχόλιο για την διαιτησία; Αυτά τα έχουμε γράψει 100 φορές. Ο Κουκουλάκης είναι καλός και καθαρός διαιτητής. Και χθες η συνολική του διαιτησία είναι ισορροπημένη. Αυτά…
 
Ο ΠΑΟΚ φέτος μαζί του έχει το 0-0 με την Ξάνθη όπου ο Τούντορ είχε αγανακτήσει επειδή δεν παίζονταν ποδόσφαιρο και το χθεσινό, όπου στο τέλος φυσικά και μπορεί να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Όλσεν, αφού Βέλιος και Περόνε δεν έχουν στόχο να διεκδικήσουν την μπάλα εντός μικρής περιοχής και τον παρεμποδίζουν με πρόθεση… Και τι έγινε όμως; Δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ… Οκ!
 
(Ξέρω ότι πολλοί άλλοι από αυτά θα ξεκινούσαν το σχόλιο… Εδώ όμως κολωτούμπες δεν γίνονται…).
 
Το επαναλαμβάνουμε: Μας ενδιαφέρει η φιλοσοφία των σφυριγμάτων (και όχι 1-2 μεγάλες φάσεις) μας ενδιαφέρει το ποιόν του κάθε διαιτητή και η συνολική του παρουσία σε ένα παιχνίδι, αλλά και στο χώρο γενικά. Όλοι είναι γνωστοί πλέον. Για τον Κουκουλάκη ότι και να κάνει σε 1-2 μεγάλες φάσεις, λέξη δεν πρόκειται να γράψω. Απόδειξη του πόσο καθαρός είναι ΚΑΙ το γεγονός ότι ενώ είχε καλές παρουσίες, ενώ έπαιζε στην Ευρώπη (σε αντίθεση με άλλους) οι «φωστήρες» της ΚΕΔ τον «έκοψαν» από τους διεθνείς! Αυτός τώρα που θα φύγει από τον χώρο, θα μπορεί να περπατάει με όρθιο το κεφάλι. Δεν θα κρύβεται, δεν θα ντρέπεται…
 
* Κατά τα άλλα λυπάμαι για όσους ΔΕΝ διάβασαν γραμμή από το blog της Κυριακής, που αναφέρονταν αποκλειστικά στη νέα μαφιόζικη επίθεση κατά ανθρώπου της διαιτησίας με σκοπό τον επηρεασμό του χώρου, αλλά σχολίαζαν από κάτω τα δικά τους, νομίζοντας ότι  κάτι άλλο γράφονταν. Τα σχόλια ήταν εκτός τόπου και χρόνου… Όλο το blog απευθύνονταν στους ΠΑΟΚτσήδες με ερώτηση για το αν θέλουν και η ομάδα τους να «μπλέξει» με αυτές τις τακτικές, αλλά το 70% έγραφε για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και πώς κρίθηκε…
 
Κρίμα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το παράξενο... like του Αζάρ!! (pic)

Like σε φωτογραφία στο Instagram που τον συνδέει με την Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ο Εντέν Αζάρ και αμέσως οι φήμες άρχισαν -και πάλι- να οργιάζουν.
Ο λογαριασμός «433» δημοσίευσε φωτογραφία του με την φανέλα της εθνικής Βελγίου και την λεζάντα «Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο Εντέν Αζάρ βρίσκεται στο ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφή το 2016», με τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι να προχωράει σε μια κίνηση που ενδεχομένως να σημαίνει κάτι παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση η πράξη του αυτή, ακόμη κι αν καπνός δεν... συνοδεύεται με φωτιά, μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα, με τον σύλλογο να έχει παρόμοια προβλήματα στα social media με την Εύα Καρνέιρο.
Το ποστάρισμα του «433»:
 



Και το like του Αζάρ:

*Πηγή: England365.gr*

Τότεναμ και Γιουνάιτεντ για Μπεραχίνο!

Σώμα με σώμα θα είναι η «μάχη» που θα δώσουν οι Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Σαΐντο Μπεραχίνο από τη Γουέστ Μπρομ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Tuttomercatoweb».
Δύο από τις μεγαλύτερες αγγλικές ομάδες θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για την απόκτηση του Σαΐντο Μπεραχίνο.
Ο λόγος για τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες βάσει δημοσιεύματος της «Tuttomercatoweb», ετοιμάζουν αμφότερες προτάσεις για τον άσο τη Γουέστ Μπρομ.
Οι «baggies» δύσκολα θα απαντήσουν θετικά σε πρόταση κάποιου συλλόγου τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο όλα είναι «ανοιχτά».
*Πηγή: England365.gr*

Δυσκλεύεται ο Πέδρο!!

Στην παραδοχή ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, προχώρησε ο άσος της Τσέλσι, Πέδρο, ο οποίος ωστόσο σημείωσε πως παιχνίδι με το παιχνίδι αρχίζει μπαίνει στο... νόημα του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Καμία πρόθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του δεν έχει ο Πέδο, ο οποίος παραδέχτηκε πως τα βρήκε... σκούρα στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά τη μεταγραφή του στη Τσέλσι.
Ο Ισπανός άσος τόνισε πως το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με αυτό που είχε συνηθίσει, ωστόσο αναγνώρισε πως υπάρχει βελτίωσε όσο συμμετέχει στα παιχνίδια.
«Είναι δύσκολο. Είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει. Σιγά-σιγά όμως, ενσωματώνομαι περισσότερο, προσαρμόζομαι με τους συμπαίκτες μου και την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», δήλωσε.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν λέει «όχι» στην Παρί ο Μανγκαλά!

Κάθε άλλο παρά αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει μελλοντικά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε ο Ελιακίμ Μανγκαλά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ατάκα του δεν είναι… προάγγελος αποχώρησης από τη Μάντσεστερ Σίτι.  
Ο γεννημένος στο Παρίσι αμυντικός ρωτήθηκε από τους συμπατριώτες του το αυτονόητο. Εάν θα ήθελε κάποια μέρα να γυρίσει στην γενέτειρά του και να αγωνιστεί για λογαριασμό του κορυφαίου συλλόγου της πόλης. Η απάντησή του;
«Ίσως μια μέρα, ναι! Αυτή τη στιγμή όμως είμαι μια χαρά στη Σίτι. Σε τέσσερα ή πέντε χρόνια θα δούμε. Όχι όμως ακόμα. Εάν ελπίζω πως οι Καταριανοί ιδιοκτήτες θα έρθουν να με πάρουν; Ούτε καν… Κοιτάξτε την καριέρα μου. Πάντα έπαιρνα τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο σέντερ μπακ των «πολιτών».
*Πηγή: England365.gr*

Νοκ- άουτ ο Οσπίνα!!

Εκτός πλάνων της Άρσεναλ για την προσεχή αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου στο «Emirates» τέθηκε ο Νταβίντ Οσπίνα!  
Ο… μοιραίος των «κανονιέρηδων» στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στον Ολυμπιακό δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στον ώμο και αναγκαστικά έμεινε εκτός αποστολής, με τον Πετρ Τσεχ ετοιμάζεται για τη θέση κάτω από τα γκολποστ ενόψει Βαυαρών.
Την είδηση για το πρόβλημα τραυματισμού του Κολομβιανού πορτιέρο επιβεβαίωσε ο προπονητής των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ: «Ναι είναι τραυματίας. Επέστρεψε από τη χώρα του με πρόβλημα στον ώμο και είναι εκτός».
*Πηγή: England365.gr*

Βενγκέρ: «Υποχρεωμένοι να επιτεθούμε…»

Είναι τέτοια η κατάσταση που αναγκαστικά η Άρσεναλ πρέπει να παίξει στα ίσα την Μπάγερν Μονάχου και να διεκδικήσει μόνο τη νίκη! Η άποψη αυτή ανήκει στον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα κατεβάσει με επιθετικό σχήμα την ομάδα του στο αυριανό ματς του «Emirates», ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι η υπερβολική σιγουριά των παικτών του έφερε την… τιμωρία από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ολυμπιακό!  
«Η θέση που βρισκόμαστε μας υποχρεώνει να τα δώσουμε όλα την Τρίτη το βράδυ. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται. Το 0-0 δε είναι καλό αποτέλεσμα για εμάς», ήταν η αρχική τοποθέτηση του πολύπειρου τεχνικού, ο οποίος έγινε πιο… ξεκάθαρος ως προς τις επιδιώξεις της ομάδας του αύριο το βράδυ:
«Για να σκοράρουμε, πρέπει να επιτεθούμε. Θέλουμε να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, διότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ο πόνος που υπάρχει για την ευρωπαϊκή μας πορεία προήλθε αποκλειστικά από εμάς. Ίσως υποσυνείδητα θεωρήσαμε ότι θα κερδίζαμε σίγουρα τα προηγούμενα ματς. Πλέον, για να τα διορθώσουμε θα πρέπει να πιάσουμε μεγάλη απόδοση»!
*Πηγή: England365.gr*

Ρόμπεν: «Μπορεί να νικήσει τους πάντες η Άρσεναλ»

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αυριανής (20/10) αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ στο Λονδίνο έκρουσε ο Άριεν Ρόμπεν, τονίζοντας ότι στη μέρα τους οι «κανονιέρηδες» είναι ικανοί για μεγάλες… ζημιές!  
Ο Ολλανδός σταρ, ο οποίος παραμένει στη λίστα των τραυματιών, αναφέρθηκε στη μονομαχία του «Emirates», δείχνοντας να υπολογίζει πολύ στο συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ, παρά το τραγικό του ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Νομίζω ότι πέρσι η ομάδα τα πήγε καλά. Κατέκτησαν τρόπαια, το Κύπελλο και το Community Shield. Είναι σταθερή ομάδα και φέτος δείχνουν πολύ δυνατοί», ήταν το πρώτο σχόλιο του διεθνούς μεσοεπιθετικού και συνέχισε αναφερόμενος στη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι Λονδρέζοι μετά τις δύο ήττες στους ομίλους:
«Πραγματικά εξεπλάγην με τις ήττες της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι στην καλή της μέρα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
*Πηγή: England365.gr*

Αδιαφορεί για τις φήμες ο Μονκ!!

Μπορεί η φημολογία περί ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ για τον Αντρέ Αγιού να έχει «φουντώσει», ωστόσο ο τεχνικός της Σουόνσι, Γκάρι Μονκ, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα για τα όσα γράφονται.
Μόνο ανήσυχος δεν φαίνεται να είναι ο Γκάρι Μονκ, σχετικά με τις φήμες που έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Αντρέ Αγιού.
Ο άσος της Σουόνσι «βγάζει μάτια» φέτος, ωστόσο ο τεχνικός των «κύκνων» δεν στέκεται στις φήμες και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του παίκτη του, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι στην πραγματικότητα.
«Η φημολογία ξεκινάει κάθε χρόνο όλο και νωρίτερα, αλλά δεν το σκέφτομαι. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτομαι τέτοια πράγματα, από τη στιγμή που δεν είναι αλήθεια. Τα πράγματα που πρέπει να σκέφτομαι είναι αυτά που είναι μπροστά μου», τόνισε σε πρώτο βαθμό.
«Μέχρι να έρθει κάποιος και να μου πει κάτι συγκεκριμένο, δεν αξίζει να το σκέφτομαι. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού, οι παίκτες συνδέονται κάθε χρόνο με ομάδες. Είναι κομμάτι τις δουλειάς και ποτέ δεν το σκέφτομαι», επεσήμανε.
*Πηγή: England365.gr*

Λάρσον: «Στο ντέρμπι η πρώτη μας νίκη»!

Στην αναγκαιότητα της κατάκτησης των τριών βαθμών στο ερχόμενο ντέρμπι ενάντια στη Νιούκαστλ εστίασε ο μέσος της Σάντερλαντ.  
Οι «μαυρόγατες» είναι οι μοναδικές που δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με τον Σουηδό να δίνει το σύνθημα για… σεφτέ κόντρα στην αιώνια αντίπαλο!
«Για άλλη μια φορά τελειώσαμε ένα παιχνίδι χωρίς να πάρουμε κάτι (1-0 από τη Γουέστ Μπρομ). Είναι σκληρό… Δεν κρυβόμαστε, ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε τις νίκες. Φτάσαμε τα εννέα παιχνίδια χωρίς τρίποντο. Πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα σύντομα, ξεκινώντας από το επόμενο ματς με τη Νιούκαστλ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουηδός άσος.
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν ενδιαφέρεται για Λίβερπουλ ο Μαρκίζιο»

Δεν βρίσκεται στο μυαλό του Κλαούντιο Μαρκίζιο μία πιθανή μεταγραφή στη Λίβερπουλ, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Γιουβέντους, Τζουζέπε Μαρότα, να τονίζει πως πρόθεση του παίκτη είναι να τελειώσει την καριέρα του στο Τορίνο.
Αρκετές προτάσεις έχει λάβει η Γιουβέντους για τον Κλαούντιο Μαρκίζιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει.
Ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες ήταν και η Λίβερπουλ, ωστόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής των «μπιανκονέρι», Τζουζέπε Μαρότα, σημείωσε πως ο 29χρονος δεν «ψάχνεται» για μεταγραφή και δείχνει ότι θα ήθελε να κρεμάσει τα παπούτσια του στη «γηραιά Κυρία».
«Έχουμε λάβει τόσες πολλές προτάσεις για τους παίκτες μας, αλλά έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε, όχι να πουλάμε. Ανανεώσαμε μαζί του, ο στόχος μας είναι μεγάλος και νομίζω πως η πρώτη σκέψη του Κλαούντιο είναι να τερματίσει την καριέρα του εδώ. Όχι μόνο η Λίβερπουλ, είχαμε αρκετές προτάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Θετική για Οσπίνα η Μαρσέιγ!

Με «καλό μάτι» βλέπει η Μαρσέιγ το ενδεχόμενο να προβεί στην απόκτηση του Νταβίντ Οσπίνα, σε περίπτωση που αυτός θελήσει να αποχωρήσει από την Άρσεναλ.
Πρόθυμη να δώσει «διέξοδο» στον Νταβίντ Οσπίνα φαίνεται να είναι η Μαρσέιγ.
Ο Κολομβιανός άσος δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος προτιμά τον Πετρ Τσεχ. Σύμφωνα λοιπόν με το «Le 10 Sport», προορίζεται για αντικαταστάτης του Στιβ Μανταντά στους Μασσαλούς.
Ο «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ πιθανό να γίνει ακόμα και την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος ο Ρέσλερ από Λιντς!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports», η Λιντς προχώρησε στην απομάκρυνση του Ούβε Ρέσλερ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας! Επικρατέστερος αντικαταστάτης του, ο Στιβ Έβανς.
Παρελθόν από τον πάγκο της Λιντς φαίνεται πως αποτελεί ο Ούβε Ρέσλερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το «Sky Sports»!
Η εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μπράιτον φαίνεται πως ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, από τη στιγμή ειδικά που ήταν η τρίτη συνεχόμενη.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Ρέσλερ γίνεται ο 5ος τεχνικός που απομακρύνεται από τον πάγκο της ομάδας, επί ηγεσίας Μάσιμο Τσελίνιο στην ιδιοκτησία του συλλόγου.
Πιθανότερος αντικαταστάτης του Γερμανού προπονητή θεωρείται ο κόουτς της Ρόδεραμ, Στιβ Έβανς.
*Πηγή: England365.gr*

Με 4-0 στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός "τελείωσε" ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!!

Η ΑΕΚ έχασε 4-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά κακά τα ψέματα έχασαν τις ελπίδες τους και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Τις όποιες κρυφές και ψευτοφανερές ελπίδες τους για πρωτάθλημα. Έτσι είναι.Η συντριβή της ΑΕΚ ακούμπησε και τους άλλους δύο μνηστήρες του τίτλου.

Όλοι πια συμφωνούν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν με την... αλήθεια. Ότι δεν μπορούν να κτυπήσουν τον Ολυμπιακό. Όσο κι αν παοκτσήδες και παναθηναϊκοί θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από την ΑΕΚ, η διαφορά τους σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη.

Ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα. «Μίλησε» η διαφορά των δύο ομάδων. Δίκαιη επικράτηση του πρωταθλητή. Ντέρμπυ Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Θα ήταν σκάνδαλο να μη χάσει η ΑΕΚ.

Βεβαίως στο ποδόσφαιρο παίζει η δημοκρατία. Κερδίζει και ο κατώτερος. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Συμβαίνει.

Στο... πρόγραμμα ήταν η ήττα της ΑΕΚ, όχι τα τέσσερα, που τα έβαλε ο Ολυμπιακός λόγω λανθασμένης τακτικής από πλευράς Δέλλα. Που πιθανόν ο προπονητής της ΑΕΚ να ενήργησε «σωστά», αλλά δεν του βγήκε.

Επί της ουσίας. Η γενική αίσθηση είναι ότι με το 4-0 στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός «τελείωσε» μαζύ Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!
......................

''Παγκόσμιο φαινόμενο'' στη αντιμετώπιση ξένων ποδοσφαιριστών ο Ολυμπιακός, αποκάλυψη στο apodytiriakias.gr

Μήπως παρεξηγηθώ αν πω τη μεγάλη κουβέντα. Αυτό που είδα και στο ντέρμπυ του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ότι ο πρωταθλητής παρουσιάζει μια πληρότητα στο κέντρο και στην επίθεση.
Το πιο σπουδαίο είναι άλλο. Ότι οι παίκτες, άγνωστοι μέχρι σήμερα μεταξύ τους, έχουν αρχίσει και «βρίσκονται»...
Παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, χωρίς υπερβολή. Είναι η ομάδα που ανατρέπει δόγματα και αξιώματα της ποδοσφαιρικής ύπαρξης. Αρνείται την αξία και την ανάγκη της χημείας. Τι θέλω να πω.
Μια ομάδα για να κτιστεί θέλει χρόνο. Δεν γίνεται ψηφιακά. Φυσικό πράμα που σαλεύει είναι η ομάδα, όχι κομπιούτερ. Ούτε σηκώνεις τοίχο μονάχα με τούβλα. Θες και τη λάσπη, να δένει το ένα «στοιχείο» με το άλλο. Να γνωρίζει ο ένας παίκτης τα πατήματα του συμπαίκτη του. Κι αυτά δεν αποκαλύπτονται όλα στις προπονήσεις και τα παιχνίδια σ' ένα μήνα, σ' ένα χρόνο.
Ουδείς γνωρίζει σήμερα εάν μετά από τρεις μήνες, μετά το τέλος της σαιζόν ποιοι θα φύγουν από τον Ολυμπιακό, ποιοι άλλοι θα έρθουν. Να, γιατί μιλάω για παγκόσμια «πρωτοτυπία» στην ΠΑΕ του Μαρινάκη.
Σήμερα. Βλέπεις μια πρόοδο στο κέντρο και την επίθεση του Ολυμπιακού. Μια καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες. Τους βοηθάει, βέβαια, και το ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού μειονεκτούν σε σύγκριση με τον πρωταθλητή.



*Πηγή: sportdog.gr*

Σίλβα: «Και χωρίς Καμπιάσο για το διπλό»

Ο Καμπιάσο έμεινε στην Αθήνα αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο του Ολυμπιακού στο Ζαγκρεμπ. Παραμένει η νίκη όπως τόνισε ο Μάρκο Σϊλβα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Ντιναμό Ζαγκρεμπ.

Σίλβα: «Και χωρίς Καμπιάσο για το διπλό»
Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την απουσία του Καμπιάσο. Αυτό υποστήριξε ο Μάρκο Σίλβα για το αυριανό ματς με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και υπογράμμισε ότι ο στόχος των παικτών του αύριο παραμένει η νίκη.

«Φυσικά ο Καμπιάσο θα μπορούσε να μας βοηθήσει αλλά τα πλάνα μας δεν στηρίζονται σ' έναν παίκτη αλλά στην ομάδα. Ποτέ δεν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι για την ισοπαλία», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός δίνοντας το... σύνθημα για την αναμέτρηση της Τρίτης.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μάρκο Σίλβα για τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού:

-Εάν η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό αν λάβει υπόψη και τους επόμενους αγώνες:

Οχι. Ποτέ δεν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι για την ισοπαλία. Οποιος το κάνει αυτό συνήθως δεν έχει καλό αποτέλεσμα. Εμείς προετοιμαζόμαστε πάντα για τη νίκη. Στις προπονήσεις, καθημερινά. Στο ποδόσφαιρο αυτό πρέπει να κάνεις. Να προετοιμάζεσαι καθημερινά για τη νίκη.

-Εάν επηρεάζει και πόσο η απουσία του Καμπιάσο;

Οχι η απουσία ενός παίκτη δεν μπορεί ν' αλλάξει την τακτική μιας ομάδας. Εμείς θα παίξουμε ως ομάδα. Φυσικά ο Καμπιάσο θα μπορούσε να μας βοηθήσει αλλά τα πλάνα μας δεν στηρίζονται σ' έναν παίκτη αλλά στην ομάδα. Βλέπετε αλλαγές στο παιχνίδι μας γιατί είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ομάδες. Οπως για παράδειγμα κόντρα στην Μπάγερν ή απέναντι στην Αρσεναλ. Ισως να το κάνουμε και αύριο σε καποιες στιγμές του αγώνα.

-Ο προπονητής της Ντιναμό έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό... Το σχόλιό του:

Δεν συμφωνώ καθόλου με τον προπονητή της Ντιναμό. Νομίζω οτι το κάνει για να πάρει την πίεση από την ομάδα του και να την φέρει σ' εμάς. Από τη νίκη επί της Αρσεναλ γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Δεν συμφωνώ με αυτήν την δήλωση και δεν θέλω να μπω σε αυτήν την λογική. Είναι δύο καλές ομάδες και θ' αγωνιστούν για τη νίκη. Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Οι παίκτες μας έχουν την ικανότητα να δείξουν ακόμα καλύτερα πράγματα».

Γκάλο: «Ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε»


Μπορεί η ήττα απ’ τον Ολυμπιακό να έφερε απότομη προσγείωση, ωστόσο, ο Ροντρίγκο Γκάλο τονίζει πως στην ΑΕΚ δεν εγκαταλείπουν την μάχη.

Γκάλο: «Ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε»
Μήνυμα ανασύνταξης απ’ τον Ροντρίγκο Γκάλο. Ο μπακ της ΑΕΚ, με μήνυμά του στο Facebook, τονίζει πως η ομάδα θα μείνει ανεπηρέαστη απ’ την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα συνεχίσουν τη μάχη.

«Ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε. Θα παραμείνουμε δυνατοί και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

We will never giving up! Stay strong and keep fighting • Nós não vamos desistir ! Permanecer fortes e continuar lutando • #aek #pameaek #monoaek
Posted by Rodrigo Galo on Monday, October 19, 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Σιόβας: «Πάμε να νικήσουμε αύριο»

Δεν το συζητά... Όπως τόνισε ο Δημήτρης Σιόβας ο Ολυμπιακός αύριο έχει στόχο τη νίκη στο ματς με τη Ντιναμό στι Ζαγκρεμπ.

Σιόβας: «Πάμε να νικήσουμε αύριο»
«Πάμε αύριο να νικήσουμε και να πάρουμε και μια νίκη στην έδρα μας που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση»... Με τον τρόπο αυτό ο Δημήτρης Σιόβας οριοθέτησε τον στόχο του Ολυμπιακού στον αυριανό αγώνα με την Ντιναμό αλλά και γενικότερα για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων, μάλιστα, μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε, υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα. «Να περιμένετε περισσότερα πράγματα», σχολίασε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα:

-Εάν φέτος αισθάνεται καλύτερα:

Όσο είμαι υγιής θα αισθάνομαι καλύτερα. Αυτό θέλω. Και όσο είμαι υγιής θα βοηθάω την ομάδα μου.

-Εάν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί και άλλο;

Να περιμένετε περισσότερα πράγματα. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Βοηθάνε όλοι. Και είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια.

-Εάν η αυτοπεποίθηση της ομάδας ανεβαίνει μετά από τις νίκες στα μεγάλα παιχνίδια που έχει η ομάδα;

Από την αρχή της σεζόν έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε για τους στόχους μας. Νταμπλ και πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Οι Κροάτες χρίζουν φαβορί τον Ολυμπιακό. Για ποιον λόγο εκτιμά ότι το κάνουν;

Μπορεί να το κάνουν αυτό για να μας αυξήσουν την πίεση. Και οι δυο ομάδες είναι καλές και θα κάνουν ένα δυνατό και ένα καλό παιχνίδι. Στο τέλος θα νικήσει ο καλύτερος.

-Εάν μίλησε με τον Μασάντο;

Οχι ακόμα δεν έχουμε μιλήσει...

-Οι κροάτες δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν τον αγώνα τελικό... Εάν βλέπουν τον αγώνα έτσι και στον Ολυμπιακό:

Και για εμάς έτσι είναι. Θέλουμε τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πάμε αύριο να νικήσουμε και να πάρουμε και μια νίκη στην έδρα μας που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση.

-Εάν η ισοπαλία είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα:

Ποτέ δεν κοιτάμε την ισοπαλία. Είμαστε ο Ολυμπιακός σε κάθε ματς ψάχνουμε τη νίκη.

-Εάν η νίκη επί της Άρσεναλ έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή:

Είναι διαφορετικό παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι διαφορετικό ματς και δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Αυτό θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε αύριο.

Με Αγγελόπουλους στο ΟΑΚΑ!!

Από την άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού θα παρακολουθήσουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! Χωρίς προβλήματα έφτασε η «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Με Αγγελόπουλους στο ΟΑΚΑ!
Ο Οθέλο Χάντερ αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σ’ αυτή συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος!

Οι ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ επιβιβάστηκαν με την υπόλοιπη ομάδα στο πούλμαν με προορισμό το ΟΑΚΑ και μάλιστα αποφάσισαν να παρακολουθήσουν από την άκρη του πάγκου την αναμέτρηση!

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα παρακολουθήσουν στο ΟΑΚΑ ντέρμπι «αιωνίων», καθώς η πρώτη ήταν στον τρίτο τελικό της σεζόν 2013/14. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «τρύπιο» ταβάνι στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού!! (pics)

Μια σοβαρή φθορά στο ταβάνι της αίθουσας Τύπου τραβάει ασυναίσθητα τα βλέμματα στη συνέντευξη των Μάρκο Σίλβα και Δημήτρη Σιόβα στο Ζάγκρεμπ.

Το «τρύπιο» ταβάνι στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού (pics)
inner


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασίου: «Παίζουμε σε κάθε αγωνιστική, έντεκα εναντίον περισσοτέρων»

Αιχμές για τη διαιτησία από τον Γιάννη Αναστασίου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του βρίσκει σε κάθε ματς περισσότερους από 11 αντιπάλους.

Αναστασίου: «Παίζουμε σε κάθε αγωνιστική, έντεκα εναντίον περισσοτέρων»
Τη δυσαρέσκεια του για τη διαιτησία που είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1) για την 7η αγωνιστική της Super League εξέφρασε ο Γιάννης Αναστασίου.

«Παίζουμε σε κάθε αγωνιστική, όχι εναντίον έντεκα, αλλά εναντίον περισσοτέρων. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο», ανέφερε ο τεχνικός των «πράσινων» όταν ερωτήθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι έδειξε από ένα σημείο και μετά να χάνουν τη συγκέντρωση τους οι παίκτες του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε απόσταση βολής!!

Συνεχίζει ασταμάτητος την καταδίωξη! Ο Παναθηναϊκός έκαμψε τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1, πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη και είναι ο μόνος που κυνηγά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Σε απόσταση βολής!
Τρέχει με... 4x4 το κυνήγι του Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ξανά πως είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τους Πειραιώτες, επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας τέταρτη σερί νίκη και μειώνοντας εκ νέου την απόστασή του από την κορυφή στους 3 βαθμούς.

Ο Καρέλης άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ο Πέτριτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, οι μαχητικοί Γιαννιώτες μείωσαν και μπήκαν ξανά στο κόλπο, προτού βέβαια φύγουν άπραγοι κι αφού ο Αμπέντ εβάλε το... κερασάκι στην τούρτα, στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Δεν ήταν ιδιαίτερα... αναμενόμενη η εκκίνηση του ματς. Διότι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι, αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, αυτός που προσπαθούσε (με Ίλιτς-Τσάβες) για το γκολ. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει (σχεδόν) τίποτα, έχοντας μπλοκαριστεί απ' το 3-5-2 των φιλοξενούμενων και το ενισχυμένο κέντρο των αντιπάλων. Κι όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο μαζεύονταν τα... σύννεφα με τους Ταυλαρίδη-Τελάντερ να αναγκάζονται σε αρκετές παρεμβάσεις (για τα λεπτά που 'χαν παιχθεί). Αυτά όμως... σταμάτησαν! Όταν στο 17' ο Ζέκα είδε την κίνηση του Καρέλη κι όταν ο τελευταίος επωφελήθηκε την λάθος κι ασθενή απόκρουση του Βελλίδη (σε χαλαρό σουτάκι του), παίρνοντας το ριμπάουντ για το 1-0.

inner

Αυτό το γκολ -κόντρα στη ροή του αγώνα- έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Παναθηναϊκού (και στον κόσμο). Οι πράσινοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πλήρως τα ηνία του ματς και ο ΠΑΣ έδειχνε να μην πατά καλά (πλέον) πίσω. Παραλίγο βέβαια να έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Την ώρα που οι Γιαννιώτες έχαναν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Ίλιτς από κοντά να πλασάρει άουτ, το τριφύλλι «απαντούσε» με εξίσου μεγάλη φάση, όταν ο Αμπέντ -απ' το εξαιρετικό «κόψιμο» του Καρέλη- γλίστρησε και δεν έγραψε το 2-0. Μαρινάκης και Ζέκα είχαν ανέβει πολύ, Καρέλης-Πέτριτς συνεργάζονταν πολύ ωραία κι αν ο Κροάτης ήταν πιο προσεκτικός σε δύο περιπτώσεις, ίσως ο Παναθηναϊκός να 'χε πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

inner

Τα πρώτα 45λεπτά -για τους ουδέτερους- ήταν μια χαρά. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν την φορά, είχαν ρίξει ψυχολογικά τους αντιπάλους τους και μοιραία κρατούσαν άνετα το προβάδισμά τους. Και είπαμε και νωρίτερα πως ο Πέτριτς κυνηγούσε ένα γκολ. Ούτε όμως στο 55' μπόρεσε να βρει εστία, αφού το κοντινό σουτ του βρήκε πάνω σε σώμα -κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Τελικά βρήκε... Ο Μπέριος έριξε αγκωνιά στον Τελάντερ και ο Κροάτης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδειξε να κλειδώνει πρόωρα το τρίποντο (νικώντας τον Βελλίδη και γράφοντας το 2-0). Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον το αφεντικό του αγώνα και το έβγαζε και με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Κι εκεί που πίεζε για ακόμη ένα τέρμα -με τους Πέτριτς, Ατζαγκούν να χάνουν καλές ευκαιρίες- το τριφύλλι... σοκαρίστηκε. Ο Ταυλαρίδης υπέπεσε σε πέναλτι (σωστή κι αυτή η υπόδειξη) με τον Τσάβες στο 71' να μειώνει και να δημιουργεί νέα κατάσταση. Όσο μπαίναμε στην τελική ευθεία του ματς, όλο και ο αγώνας... σκλήραινε με δυνατές μονομαχίες. Ο ΠΑΣ είχε μπει για τα καλά στο «κόλπο» και πίεζε, ασφυκτικά ώρες-ώρες, για ένα χρυσό τέρμα. Συνεχόμενα κόρνερ, φουλ επίθεση κι ό,τι βγει. Κι πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό που υπήρχε ο Στιλ να βγάλει εντυπωσιακά το φάουλ του Τσάβες στο 85', κρατώντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Από 'κει κι έπειτα, αυτή η επέμβαση μάλλον... ηρέμησε τον Παναθηναϊκό που έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων για το σοκ. Και σα να μην έφτανε αυτό στις καθυστερήσεις, ο Αμπέντ με προσωπική ενέργεια και... βολίδα, τίναξε τα δίχτυα του Βελλίδη κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1!



Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (66' Πράνιτς), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής), Καρέλης (58' Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (73' Μανιάς), Μιχαήλ, Ίλιτς (80' Φερφελής), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68' Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει... αγέρωχη η ΚΕΔ!!


Στο πλευρό της ΚΕΔ και του νέου υπεύθυνου ορισμού διαιτητών στέκεται η ΕΠΟ η οποία επισημαίνει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει ανεπηρέαστη το έργο της.

Συνεχίζει... αγέρωχη η ΚΕΔ
Την απεριόριστη εμπιστοσύνη της στην ΚΕΔ και τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών, Φραγκίσκο Σωμαρακάκη εκφράζει η ΕΠΟ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή θα συνεχίζει να δρα ανεπηρέαστη από τις «επιθέσεις που δέχεται», όπως τουλάχιστον αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Διαιτησία δέχεται επιθέσεις. Αυτές οι επιθέσεις ξεκινούν από δηλώσεις αμφισβήτησης των αποφάσεων της ΚΕΔ ή των διαιτητικών αποφάσεων και φτάνουν μέχρι την εκτόξευση ανώνυμων απειλών, αλλά και την πρόσφατη επίθεση στην οικία μέλους της ΚΕΔ. Έχουν, όμως την ίδια στόχευση και αυτή είναι να πλήξουν την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εμπιστεύεται και στηρίζει τα μέλη της ΚΕΔ και τους Έλληνες διαιτητές και βοηθούς

Η ΚΕΔ θα συνεχίσει να δρα ανεπηρέαστη και να λαμβάνει αυτή και μόνο αυτή τις αποφάσεις που αφορούν στο έργο της. Επίσης, θα συνεχίσει να λειτουργεί στο πλαίσιο των κανονισμών του ποδοσφαίρου και των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας έναντι των Διεθνών Συνομοσπονδιών, όπως για παράδειγμα η υπόδειξη των διεθνών διαιτητών σε ετήσια βάση, σε προκαθορισμένη από τη FIFA ημερομηνία.

Οι Έλληνες διαιτητές απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Ομοσπονδίας και ελέγχονται για τις επιδόσεις τους στο γήπεδο και μόνο για αυτές, βάσει του κείμενου κανονισμού.

Σε αυτή τη βάση καλούμε όλους τους εμπλεκομένους να καταδικάσουν τα φαινόμενα εκφοβισμού, ώστε κάθε ανάλογη απόπειρα να πέσει στο κενό.

Τέλος, καλούμε όλους όσοι νοιάζονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να εργαστούν για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του, καθώς αυτή είναι η απαραίτητη για τη βελτίωση και την προκοπή του".

Τα φιλαράκια Μασάδο-Σαλίνο!! (pic)

Πρώην συμπαίκτες, προσεχώς αντίπαλοι αλλά και δύο καλοί φίλοι. Μασάδο και Σαλίνο ξανάσμιξαν στο Ζάγκρεμπ και τα είπαν πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού.

Τα φιλαράκια Μασάδο-Σαλίνο (pic)
Όχι και πολύ καιρό πριν Μασάδο και Σαλίνο ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.

Αύριο θα τεθούν αντίπαλοι αλλά φυσικά παραμένουν δύο πολύ καλοί φίλοι.

Και πριν την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων», ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγη ώρα.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαλέξτε τον MVP του Αστέρα στο ματς με την Ξάνθη!

Μπείτε στην ψηφοφορία της ιστοσελίδας του Αστέρα Τρίπολης για τον κορυφαίο των Αρκάδων στο ματς με την Skoda Ξάνθη.

Διαλέξτε τον MVP του Αστέρα στο ματς με την Ξάνθη
Ψηφίστε τον καλύτερο παίκτη του Αστέρας Τρίπολης στο εντός έδρας παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη (1-1) για την 7η αγωνιστική της Super League, μέσω της ιστοσελίδας του «γαλαζοκίτρινων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Γαμήλια φωτογράφιση με φόντο… την Λεωφόρο!! (photo)

Νύφη και γαμπρός φωτογραφήθηκαν μια μέρα μετά τον γάμο τους με παναθηναϊκή… απόχρωση στο γήπεδο του Λεωφόρου, στο ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γαμήλια φωτογράφιση με φόντο… την Λεωφόρο (photo)
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους «πάγωσε» στο 85’!


Με τον Αθανασίου να «χτυπά» στο 85’ ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε 1-1 στην έδρα του Αχαρναϊκού, στο ντεμπούτο του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας.

Τους «πάγωσε» στο 85’
Μέσα από τα χέρια του Αχαρναϊκού ξεγλίστρησε η νίκη στο ματς (1-1) με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ από το 44’ χάρη σε τέρμα του Ντεπέτριτς που εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Νικολία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ωστόσο, ο Αθανασίου ισοφάρισε στο 85ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ, που νίκησε τον Παγούδη.

Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς λίγο έλειψε να κάνει το 2-1 στο 89’ , αλλά ο Φιγέιρα δεν μπόρεσε από κοντινή απόσταση να σκοράρει, καθώς αλλοιώθηκε η πορεία της μπάλας μετά από επέμβαση αντιπάλου.

Αυτό ήταν το πρώτο ματς του Σούλη Παπαδόπουλου στην ομάδα της Μαγνησίας, ο οποίος ανέλαβε την Πέμπτη, όταν και αποχώρησε ο Χαραλαμπίδης.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 16/10

Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος 1-0
(53’ Τσεμπερίδης)

Σάββατο, 17/10

Λάρισα-Εργοτέλης 2-1
(87' Ναγιάρ, 94' Μαρουκάκης - 35' Μπουρσέλης)


Κυριακή, 18/10

Παναιγιάλειος-Πανελευσινιακός 2-0
(15’ Πέριτς, 85’ Κρτσμάρεβιτς)

Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(19’ Ντουαλά, 27’ Κόντος)

Παναχαϊκή-Τρίκαλα 0-0

Δευτέρα, 19/10 (17:00)

Καλλιθέα-Πανσερραϊκός 1-1
(67' Τζάκσον-90+5' Φουρτάδο πεν.)

Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(44' Ντεπέτριτς, 85' Αθανασίου)

Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Χανιά-Κισσαμικός

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Εργοτέλης-Παναιγιάλειος
ΑΟ Τρίκαλα-Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή
Ολυμπιακός Βόλου-Λαμία
Ζάκυνθος-Καλλιθέα
Κισσαμικός-Αχαρναϊκός
ΑΟ Χανιά-Αγροτικός Αστέρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να τύχει»

Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης με την κλήρωση του Κυπέλλου, όπου ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στην ημιτελική φάση.

Πρίφτης: «Η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να τύχει»
Μπορεί η κληρωτίδα να μην… χαμογέλασε στον Άρη, φέρνοντας αντίπαλο στον ημιτελικό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη, οι «κίτρινοι» θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την πρόκριση.

«Σίγουρα πρόκειται για την πιο δύσκολη κλήρωση που μπορούσε να μας τύχει. Η αξία του Παναθηναϊκού είναι γνωστή και ο βαθμός δυσκολίας πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στην έδρα του. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου απέχει αρκετά χρονικά και μέχρι τότε έχουμε πολλούς κρίσιμους αγώνες, οπότε θα μας απασχολήσει όταν έρθει η ώρα. Το βέβαιο είναι ότι θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στον τελικό», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Χωρίς Χάντερ ο Ολυμπιακός!

Οριστικά χωρίς τον Οθέλο Χάντερ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αμερικανός σέντερ έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και έτσι δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί.

Χωρίς Χάντερ ο Ολυμπιακός
Εκτός δωδεκάδας από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1, έμεινε ο Οθέλο Χάντερ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ γυμνάζεται σε φουλ ρυθμούς τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκρινε πως έχει χάσει αρκετό έδαφος και πως δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί! *Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδός είδε την ομάδα του να χάνει στο τέλος και βαλάντωσε στο κλάμα!! (video)


Μόνο ψύχραιμος δεν ήταν αυτός ο φίλαθλος όταν είδε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του έχασε.

Οπαδός είδε την ομάδα του να χάνει στο τέλος και βαλάντωσε στο κλάμα (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος εποχής για Σιζέφσκι στην Team USA!!!

Οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα είναι η τελευταία διοργάνωση για τον Μάικ Σιζέφσκι στον πάγκο των ΗΠΑ, καθώς ο «Coach K» ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Team USA, με την οποία ασχολείται από το 1979!

Τέλος εποχής για Σιζέφσκι στην Team USA!

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός τεχνικός στο «ESPN», η απόφασή του να αποσυρθεί από τη θέση του head coach είναι τελεσίδικη, ενώ υπάρχει ήδη σχέδιο για τη διάδοχη κατάσταση, το οποίο και θα ανακοινωθεί πριν τους Ολυμπιακούς το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Σίγουρα θα είναι η τελευταία διοργάνωση» ανέφερε αρχικά ο προπονητής του κολλεγίου του Duke και προσέθεσε: «Νομίζω έχει φτάσει η ώρα για να προχωρήσουμε παρακάτω, Μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της εθνικής ομάδας. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη διαδοχή, με ικανούς ανθρώπους, προκειμένου να έχουμε συνέχεια στις επιτυχίες». Παράλληλα, ο 68χρονος τεχνικός προανήγγειλε πως δεν θα αποχωρήσει εντελώς από την εθνική των ΗΠΑ, αλλά θα παραμείνει πιθανότατα ενεργός από άλλο πόστο στην ομάδα.

Με την εθνική των ΗΠΑ, ο Μάικ Σιζέφσκι, ως πρώτος προπονητής, έχει κατακτήσει –μεταξύ άλλων- το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο και του 2012 στο Λονδίνο, ενώ έχει στεφθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2010 και του 2014. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 2005 και μετά στον πάγκο των ΗΠΑ, ο «Coach K», μετρά 75 νίκες και μόλις μία ήττα, αυτήν από την Εθνική Ελλάδας, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας το 2006. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το... καλύτερο μήνυμα κατά του ρατσισμού!! (pics)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με παιδάκια όλων των εθνικοτήτων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Το... καλύτερο μήνυμα κατά του ρατσισμού (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*