Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πλατινί: «Είμαι κρυστάλλινος και με σέρνουν στη λάσπη»

Για επίθεση λάσπης που έχει σκοπό να πλήξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA έκανε λόγο ο Μισέλ Πλατινί. Πώς δικαιολόγησε ο πρόεδρος της UEFA τα χρήματα που πήρε από τον Ζεπ Μπλάτερ.

Πλατινί: «Είμαι κρυστάλλινος και με σέρνουν στη λάσπη»
Την αθωότητά του διακήρυξε ο Μισέλ Πλατινί σε συνέντευξή του στη Le Monde. Ο πρόεδρος της UEFA έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με τον Ζεπ Μπλάτερ, καθώς διαπιστώθηκε μια μεταφορά 2 εκατ. δολαρίων από τον πρόεδρο της FIFA το 2011. Ο Γάλλος παλαίμαχος άσος επιβεβαίωσε πως δεν έχει γραπτή απόδειξη που να δικαιολογεί για ποιο λόγο πήρε αυτά τα χρήματα, αλλά επανέλαβε πως επρόκειτο για συμφωνία κυρίων για υπηρεσίες συμβούλου που παρείχε παλαιότερα στον Μπλάτερ και δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο από πίσω.

«Είναι ντροπή να με σέρνουν στη λάσπη. Πιστεύω πως με όλη αυτή την ιστορία δεν έχασα πολλές ψήφους και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως μπορώ να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Είμαι κρυστάλλινος», τόνισε ο Πλατινί, που ελπίζει πως θα εγκριθεί η νομιμότητα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της FIFA.

Όσο για το από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα που του έδωσε η FIFA το 2011; Ιδού η εξήγησή του. «Το 1998, μόλις είχε εκλεγεί, ο Μπλάτερ με ρώτησε πόσα χρήματα ήθελα για να είμαι σύμβουλός του. Του απάντησα ‘ένα εκατομμύριο’. Εκείνος με ρώτησε ‘ένα εκατομμύριο τι; Ρούβλια, λίρες, δολάρια;’ Τότε δεν υπήρχε ακόμη το ευρώ. Απάντησε ‘Σύμφωνοι, ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα για κάθε χρόνο’. Δούλεψα για πολλούς μήνες χωρίς χρήματα και μετά από ένα διάστημα χωρίς πληρωμή πήγα στον Μπλάτερ και μου είπε πως από τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας παίρνει 300.000 ελβετικά φράγκα, εγώ δεν μπορώ να παίρνω υπερτριπλάσια. ‘Θα σου υπογράψουμε συμβόλαιο 300.000 ελβετικών φράγκων και θα σου δώσουμε μετά τα υπόλοιπα’, είπε, αλλά το ‘μετά’ δεν ήρθε ποτέ», τόνισε, μέχρι να λάβει το ποσό αρκετά χρόνια αργότερα και να «μπλέξουν» και οι δύο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: