Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σε απόσταση βολής!!

Συνεχίζει ασταμάτητος την καταδίωξη! Ο Παναθηναϊκός έκαμψε τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1, πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη και είναι ο μόνος που κυνηγά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Σε απόσταση βολής!
Τρέχει με... 4x4 το κυνήγι του Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ξανά πως είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τους Πειραιώτες, επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας τέταρτη σερί νίκη και μειώνοντας εκ νέου την απόστασή του από την κορυφή στους 3 βαθμούς.

Ο Καρέλης άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, ο Πέτριτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, οι μαχητικοί Γιαννιώτες μείωσαν και μπήκαν ξανά στο κόλπο, προτού βέβαια φύγουν άπραγοι κι αφού ο Αμπέντ εβάλε το... κερασάκι στην τούρτα, στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Δεν ήταν ιδιαίτερα... αναμενόμενη η εκκίνηση του ματς. Διότι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι, αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, αυτός που προσπαθούσε (με Ίλιτς-Τσάβες) για το γκολ. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει (σχεδόν) τίποτα, έχοντας μπλοκαριστεί απ' το 3-5-2 των φιλοξενούμενων και το ενισχυμένο κέντρο των αντιπάλων. Κι όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο μαζεύονταν τα... σύννεφα με τους Ταυλαρίδη-Τελάντερ να αναγκάζονται σε αρκετές παρεμβάσεις (για τα λεπτά που 'χαν παιχθεί). Αυτά όμως... σταμάτησαν! Όταν στο 17' ο Ζέκα είδε την κίνηση του Καρέλη κι όταν ο τελευταίος επωφελήθηκε την λάθος κι ασθενή απόκρουση του Βελλίδη (σε χαλαρό σουτάκι του), παίρνοντας το ριμπάουντ για το 1-0.

inner

Αυτό το γκολ -κόντρα στη ροή του αγώνα- έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Παναθηναϊκού (και στον κόσμο). Οι πράσινοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πλήρως τα ηνία του ματς και ο ΠΑΣ έδειχνε να μην πατά καλά (πλέον) πίσω. Παραλίγο βέβαια να έρθουν τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Την ώρα που οι Γιαννιώτες έχαναν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Ίλιτς από κοντά να πλασάρει άουτ, το τριφύλλι «απαντούσε» με εξίσου μεγάλη φάση, όταν ο Αμπέντ -απ' το εξαιρετικό «κόψιμο» του Καρέλη- γλίστρησε και δεν έγραψε το 2-0. Μαρινάκης και Ζέκα είχαν ανέβει πολύ, Καρέλης-Πέτριτς συνεργάζονταν πολύ ωραία κι αν ο Κροάτης ήταν πιο προσεκτικός σε δύο περιπτώσεις, ίσως ο Παναθηναϊκός να 'χε πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

inner

Τα πρώτα 45λεπτά -για τους ουδέτερους- ήταν μια χαρά. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν την φορά, είχαν ρίξει ψυχολογικά τους αντιπάλους τους και μοιραία κρατούσαν άνετα το προβάδισμά τους. Και είπαμε και νωρίτερα πως ο Πέτριτς κυνηγούσε ένα γκολ. Ούτε όμως στο 55' μπόρεσε να βρει εστία, αφού το κοντινό σουτ του βρήκε πάνω σε σώμα -κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Τελικά βρήκε... Ο Μπέριος έριξε αγκωνιά στον Τελάντερ και ο Κροάτης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδειξε να κλειδώνει πρόωρα το τρίποντο (νικώντας τον Βελλίδη και γράφοντας το 2-0). Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον το αφεντικό του αγώνα και το έβγαζε και με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Κι εκεί που πίεζε για ακόμη ένα τέρμα -με τους Πέτριτς, Ατζαγκούν να χάνουν καλές ευκαιρίες- το τριφύλλι... σοκαρίστηκε. Ο Ταυλαρίδης υπέπεσε σε πέναλτι (σωστή κι αυτή η υπόδειξη) με τον Τσάβες στο 71' να μειώνει και να δημιουργεί νέα κατάσταση. Όσο μπαίναμε στην τελική ευθεία του ματς, όλο και ο αγώνας... σκλήραινε με δυνατές μονομαχίες. Ο ΠΑΣ είχε μπει για τα καλά στο «κόλπο» και πίεζε, ασφυκτικά ώρες-ώρες, για ένα χρυσό τέρμα. Συνεχόμενα κόρνερ, φουλ επίθεση κι ό,τι βγει. Κι πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό που υπήρχε ο Στιλ να βγάλει εντυπωσιακά το φάουλ του Τσάβες στο 85', κρατώντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Από 'κει κι έπειτα, αυτή η επέμβαση μάλλον... ηρέμησε τον Παναθηναϊκό που έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων για το σοκ. Και σα να μην έφτανε αυτό στις καθυστερήσεις, ο Αμπέντ με προσωπική ενέργεια και... βολίδα, τίναξε τα δίχτυα του Βελλίδη κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1!



Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (66' Πράνιτς), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής), Καρέλης (58' Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (73' Μανιάς), Μιχαήλ, Ίλιτς (80' Φερφελής), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68' Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: