Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ανάμεικτα συναισθήματα , αδυσώπητα βασανιστήρια...!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Για τον ουδέτερο φίλαθλο το ντέρμπι του Καυτανζογλείου ήταν πολύ ευχάριστο. Είχε πολλά γκολ, είχε και σασπένς.

Για τους οπαδούς του Ηρακλή έκρυβε ανάμεικτα συναισθήματα. Ενώ πίστεψαν ότι η ομάδα τους θα νικήσει, άρχισαν να πιστεύουν ότι θα χάσει και τελικά είδαν να αρπάζει την ισοπαλία στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων. Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αποτέλεσε μια σκληρή δοκιμασία. Οι παίκτες της ομάδας τους τους έβγαλαν την ψυχή με τις αλλεπάλληλες γκάφες τους, τους επέτρεψαν να χαρούν με την ανατροπή, τους υποχρέωσαν να πιστέψουν στην ευρεία νίκη με το πέναλτι και, τελικά, τους τσάκισαν τα νεύρα με την ισοφάριση που δέχτηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού είχαν χάσει το πέναλτι. Ενα ακόμη χοντρό “ξενέρωμα” είναι γεγονός...

Με την έναρξη κιόλας του αγώνα φάνηκε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα δυσκολευτούν να κυριαρχήσουν και να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Πήραν αμέσως την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας και άρχισαν να πιέζουν, ενώ οι αντίπαλοί τους προσπαθούσαν να οργανωθούν και να αμυνθούν σωστά ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Τζιόλης και Πέλκας πάτησαν γερά στο χόρτο και από τα πόδια τους έφυγαν αρκετές καλές πάσες, ενώ Λεόβατς, Ροντρίγκες, Μακ και Μπερμπάτοφ μετείχαν στην οργάνωση του παιχνιδιού, προσπαθώντας να βρουν μεταξύ τους εκείνον που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Eξαίρεση, όπως πάντα, ο Σάμπο, ο οποίος βρισκόταν σε... άλλο γήπεδο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να “κατεβάσει” την ομάδα με δύο φορ, τον Μπουλούτ και τον Βέλλιο, δείχνοντας ότι θέλει να “χτυπήσει” το ματς και να στείλει το μήνυμα ότι δεν φοβάται τον ΠΑΟΚ. Φαινόταν, ωστόσο, ότι θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις ώστε να αξιοποιηθούν οι δύο κυνηγοί.

Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή του έγινε το 1-0. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ “φρόντισε” να πέσει θύμα δύο παραδόσεων. Μιας μακροχρόνιας, καθώς δέχτηκε πάλι γκολ από πρώην παίκτη του (ο Μακρής αγωνιζόταν στην Κ-20 του ΠΑΟΚ, με τη φουρνιά του Στέφανου Αθανασιάδη) και μιας φετινής, καθώς για πολλοστή φορά “προδόθηκε” από τη άμυνά του σε “στημένο”, πληρώνοντας μια έντονη αδυναμία του, για την οποία, υποτίθεται, έγινε πολλή δουλειά από τον Τούντορ και τους παίκτες του τις τελευταίες μέρες...

Αμέσως μετά, η πλάστιγγα ισορρόπησε. Ο Ηρακλής αναθάρρησε, ο ΠΑΟΚ “βραχυκυκλώθηκε” και έτσι το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο (και ανούσιο) έως το 35', έως τη στιγμή δηλαδή που ο Πέλκας ισοφάρισε. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πάλι να πιέσει, έχασε τη διπλή ευκαιρία με Πέλκα και Μακ, αλλά ο Ηρακλής “απάντησε” με ωραία αντεπίθεση και την αδυναμία του να Κυριακίδη να βρει όπως ήθελε την μπάλα μπροστά στον Ολσεν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά, χάρη στο βλακώδες λάθος του Σάμπο, κατόρθωσε να προηγηθεί για δεύτερη φορά με τον Βέλλιο.

Ισορροπημένο και χωρίς καμία ενδιαφέρουσα φάση ήταν το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ηρακλής συνέχισε να παίζει έξυπνα, αμυνόμενος σωστά και ψάχνοντας ελεύθερους χώρους για αντεπιθέσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ αδυναμίας στην ανάπτυξη από τους χαφ, με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιήσει τους προωθημένους. Στους οποίους προωθημένους έπαψε να συμπεριλαμβάνεται ο Μπερμπάτοφ, καθώς τον είδαμε σε ρόλο οργανωτή, να παίρνει μπάλα από το κέντρο και να προσπαθεί να τη μοιράσει.

Τζιόλης, Πέλκας, Σάμπο και Μπερμπάτοφ, μοίραζαν είτε μεταξύ τους, είτε σε άλλους συμπαίκτες τους, αλλά ο ΠΑΟΚ... έμεινε στις μοιρασιές. Ανούσιος, φλύαρος και εντελώς ακίνδυνος για την εστία του Ηρακλή. Τότε, στο 64', ο Τούντορ αποφάσισε να περάσει στο ματς και κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις μοιρασιές. Ηταν ο Αθανασιάδης. Ο οποίος στην πρώτη επαφή του με την μπάλα σούταρε για να γίνει η κόντρα και να ισοφαρίσει ο Μπερμπάτοφ, που, επιτέλους, βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του Ηρακλή.

Απέμεναν 25 λεπτά και ο αγώνας ήταν σα να άρχιζε από εκείνο το σημείο. Ο Ηρακλής έπρεπε να διατηρήσει τουλάχιστον την ισοπαλία και να αναζητήσει ένα ακόμη γκολ, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει τρόπο να προηγηθεί για πρώτη φορά για να αποφύγει νέα απώλεια βαθμών. Το φίδι το έβγαλε προσωρινά από την τρύπα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Τζαβέλλας, με την υποδειγματική εκτέλεση φάουλ και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του βρήκε τελικά τον τρόπο να αποφύγει την “αυτοκτονία”, ήρθε το φινάλε – θρίλερ για να αποδειχτεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκόπευε να εγκαταλείψει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις του. Ο Μπερμπάτοφ δεν κατάφερε να σκοράρει με το πέναλτι και με τη λήξη ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε στην ισοφάριση πάλι από “στημένο”. Η αλήθεια είναι ότι έγινε διπλό φάουλ στον Ολσεν, άλλο τόσο αλήθεια είναι όμως ότι ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις δεν βρήκε μόνο έναν αλλά δύο τρόπους για να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του. “Αυτά έχει το ποδόσφαιρο”, συνηθίζουν να λένε παίκτες και προπονητές. “Αυτά έχει ο φετινός ΠΑΟΚ”, προσθέτω. Διότι είναι τραγική ειρωνεία να φωνάζει συνεχώς ο Τούντορ στους παίκτες του, μετά το 2-3, “μην κάνετε φάουλ, μην κάνετε φάουλ”. Δεν είναι δείγμα σοβαρής ομάδας να τρέμει ο προπονητής της τα “στημένα”...

Ο Ηρακλής έπαιξε έξυπνα και όλοι οι παίκτες του έκαναν ό,τι μπορούσαν. Με πάθος, με αποφασιστικότητα, με αυταπάρνηση. Αυτό ήθελαν να δουν οι οπαδοί τους και το είδαν. Ηταν φανερή η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά το γεγονός ότι ο Ηρακλής δέχτηκε τρία γκολ και δεν έχασε μαρτυρά τις ικανότητες των παικτών του Παπαδόπουλου., Στο κάτω – κάτω, το να μπορείς να επωφελείσαι από όλα τα λάθη του αντιπάλου σου σημαίνει ότι είσαι ικανός. Ικανός και έξυπνος.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: