Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Όπως... πέρυσι!

Η φετινή Bundesliga άρχισε όπως τελείωσε η περσινή. Με την Ντόρτμουντ, δηλαδή, να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και να κερδίζει... μόνο με 3-1 το Αμβούργο!


Μπροστά σε 80.000 οπαδούς της, που όπως πάντα δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έδειξε αποφασισμένη να καθαρίσει εύκολα το ματς στην πρεμιέρα της Bundesliga και τα κατάφερε! Ο Γκροσκρόιτζ άνοιξε το σκορ στο 17' με ωραίο πλασέ, ακολούθησαν ευκαιρίες και δοκάρι, για να έρθει το 2-0 από τον Γκέτζε στο 29'. Η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και με το ξεκίνημα της επανάληψης έφτασε στο 3-0, στο 48', με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γκροσκρόιτζ.

Οι Βεστφαλοί μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, καθώς δημιουργούσαν εύκολα τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα έριξαν στροφές και έτσι το Αμβούργο βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στο 79' με σουτ του Τέσχε από κοντά, μετά από μπέρδεμα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ενα λεπτό μετά το Αμβούργο απείλησε με δεύτερο γκολ, η Ντόρτμουντ σοβαρεύτηκε και έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία και το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την πρωταθλήτρια να μπαίνει ιδανικά στη νέα σεζόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή (05/08)
Ντόρτμουντ-Αμβούργο 3-1 (17',48' Γκροσκρόιτζ, 29' Γκέτζε-79' Τέσχε)


Σάββατο (06/08)
Αουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16.30)
Κολονία-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ (16.30)
Στουτγκράρδη-Σάλκε (16.30)
Βέρντερ-Καϊσερσλάουτερν (16.30)
Χέρτα-Νυρεμβέργη (19.30)


Κυριακή (07/08)
Μάιντς-Λεβερκούζεν (16.30)
Μπάγερν-Γκλάντμπαχ (18.30)

Επόμενη αγωνιστική (2η)


Σάββατο (13/08)
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ (16.30)
Νυρεμβέργη-Ανόβερο (16.30)
Σάλκε-Κολονία (16.30)
Αμβούργο-Χέρτα (16.30)
Φράιμπουργκ-Μάιντς (16.30)
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν (16.30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (19.30)


Κυριακή (14/08)
Καϊζερσλάουτερν-Αουγκσμπουργκ (16.30)
Λεβερκούζεν-Βέρντερ (18.30)





Πηγή: gazzetta.gr

Άρεσαν οι... νέοι, «καθάρισαν» οι παλιοί!


Μπορεί οι απουσίες για την Εθνική μας ομάδα να είναι αρκετές και σημαντικές, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να επικρατήσει με 76-70 της Ιταλίας στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας πριν το Ευρωμπάσκετ.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 38-33, 50-46, 76-70

Οι σκόρερ: Σλούκας 4, Μπουρούσης 13, Ζήσης 9 (1), Ξανθόπουλος, Μπράμος 12 (2), Φώτσης 11 (1), Παπανικολάου 11, Χαραλαμπίδης 3, Καλάθης Π., Κουφός 7, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3. 


Πηγή: theplayer.gr

Προχωράει με “Τεο” η Φενέρ

Εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε αναφορικά με τη μεταγραφή του Θοδωρή Παπαλουκά στη Φενέρ.
Προχωράει με “Τεο” η Φενέρ
Οι Τούρκοι εξέταζαν την περίπτωση του Αυστραλού γκαρντ Πάτρικ Μιλς, αλλά το θέμα δεν προχωράει και έτσι αναμένεται άμεσα να έρθουν σε συμφωνία με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, η Φενέρ κοιτάζει και δύο Τούρκους ΝΒΑers, τους Χινταγέτ Τούρκογλου (Ράπτορς) και Ομέρ Ασίκ (Μπουλς).
 

«Σκευωρία από τον κ. Πηλαδάκη»

Ανακοίνωση με την οποία μιλάει για σκευωρία από πλευράς Κώστα Πηλαδάκη εξέδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία του AEL FC Arena, «ΕΡΓΟ 3».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της διοικήσεως της ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε., η οποία δημοσιοποιήθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ, η κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΓΟ 3 Α.Τ.Τ.Ε.Ε. έχει να διευκρινίσει τα εξής: 

Ως γνωστόν, η ΕΡΓΟ 3 Α.Τ.Τ.Ε.Ε. βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. και τον κ. Πηλαδάκη, και έχει σεβαστεί το γεγονός ότι η οιαδήποτε ανακοίνωση δεν εξυπηρετεί παρά μόνο σκοπιμότητες εντυπωσιασμού, σε αντίθεση με την άλλη πλευρά, η οποία έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ με σωρεία ψευδών και διαστρεβλωτικών ανακοινώσεων. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να διακόψουμε τη σιωπή μας και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, όπως αυτή προκύπτει τόσο από τα γεγονότα, όσο και από τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις. 

1) Είναι γνωστό ότι η εταιρεία μας ανέλαβε το φθινόπωρο του 2009 την κατασκευή του γηπέδου της Λάρισας. Το έργο ξεκίνησε ουσιαστικά αρχές του 2010. Τον Νοέμβριο παραδόθηκε κατασκευαστικά και αρχές Δεκεμβρίου με αναλυτικό πρωτόκολλο παραδόθηκε προς χρήση. Έκτοτε λειτούργησε συνεχώς τόσο για αγώνες όσο και για συναυλίες με πλήρη λειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ. 

2) Αρκετά νωρίτερα όμως είχαν αρχίσει να διαφαίνονται δυσκολίες στα οικονομικά μεγέθη της επένδυσης, λόγω μη είσπραξης Φ.Π.Α., λόγω κακής διαχείρισης και λόγω αποτυχίας προσέλκυσης εμπορικών επενδυτών. Έτσι όταν οι συνθήκες έδειχναν ότι παρόλο που το γήπεδο θα στοίχιζε μόνο 21.000.000 € από τα 42.000.000 € του εγκεκριμένου δανείου, παρόλα αυτά τα χρήματα δεν επαρκούσαν. Στήθηκε λοιπόν ο εξής μηχανισμός: 

Αμέσως μετά την παραλαβή και την εντατική χρήση του γηπέδου, και ενώ απέμεναν να αποκατασταθούν οι τελευταίες επουσιώδεις συμπληρώσεις και φθορές από τη χρήση, η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε., δια του κ. Κ. Πηλαδάκη και με τη σύμπραξη του Λαρισαίου διαχειριστή της κοινοπραξίας κ. Γ. Ντόντου, μεθόδευσε την έκπτωσή μας με στόχο όχι μόνον να μην εξοφλήσουν το υπόλοιπο της αμοιβής μας ύψους περίπου 4.500.000 €, αλλά επιπλέον να εισπράξουν, ζητώντας την κατάπτωσή τους, και όλες τις δικές μας εγγυητικές επιστολές ύψους 3.800.000 €, ήτοι πάνω από 8.000.000 €. Οι πραγματικές ανάγκες για τεχνικές διευθετήσεις είναι 200.000 € !!! Το σχέδιο, αν και χονδροειδές, ήταν αρχικά καλής σύλληψης, διότι θα έβγαζε την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. από το αδιέξοδο που δημιούργησε η αποτυχία της επένδυσης. 

3) Πλην όμως, την 25/7/2011 δημοσιεύθηκε η με αριθ. 22115/2011 ΜονΠρΘ δικαστική απόφαση, η οποία δικαίωσε πλήρως την εταιρεία μας, καθώς απαγορεύθηκε η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών μας με την αιτιολογία ότι «το αίτημα κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών δεν δικαιολογείται λόγω της ουσιαστικής και εμπρόθεσμης ολοκληρώσεως του τμήματος του έργου που αφορά τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, της ικανοποιητικής ποιότητάς του και της κανονικής λειτουργίας του έργου». 
Το γεγονός της απόφασης αυτής πυροδότησε νέο χείμαρρο ανακοινώσεων όπου αναμασώνται οι ίδιες ανακρίβειες.

4) Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να σταματήσει το απίστευτο ψεύδος περί εξόφλησης των υποχρεώσεών της και να μας καταβάλει τα ποσά που συμβατικά και υπερσυμβατικά μας οφείλει, και να μας επιτρέψει να ικανοποιήσουμε οικονομικά τους επαγγελματίες που εργάστηκαν για την ανέγερση του γηπέδου. 

5) Για όλη αυτή τη διαμάχη έχουν γίνει αγωγές άλλα και μηνύσεις στα φυσικά πρόσωπα από πλευράς μας, διότι η σκευωρία η οποία έχει εξυφανθεί από τον κ. Πηλαδάκη και τον κ.Ντόντο οδήγησε την εταιρεία μας, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ γνώρισε δίκη στα 40 χρόνια της επαγγελματικής ζωής της, στην προστασία των δικαστηρίων. 

Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί πλήρως στο εγγύς μέλλον».The Player

Καταστροφές 712.000 ευρώ στο Σύνταγμα

Στα 712.000 ευρώ ανέρχονται οι καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Ιούνιο.Από την καταστροφική μανία, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση ειδικής ομάδας εργασίας του δήμου Αθηναίων, δεν έμεινε άθικτο ούτε το μνημείο του "Άγνωστου Στρατιώτη".


Ειδικότερα, τμήμα των μαρμάρινων στηθαίων του μνημείου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες και θα απαιτήσει, όπως σημείωσε, από την κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο της δαπάνης.

Πηγή: newstoday.gr

Όποιος αργήσει, θα χάσει...

Το φιλικό του Σαββάτου της ΑΕΚ κόντρα στην Χετάφε είναι το πρώτο για φέτος στο ΟΑΚΑ και θεωρείται ως... πρόβα τζενεράλε. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα, ενώ η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που θα πάνε γήπεδο...


Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:00 αλλά όσοι θα ανηφορίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο καλό θα είναι να το κάνουν από νωρίς, καθώς για τις 20:15 έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση της ομάδας και του τεχνικού επιτελείου.

Η ατμόσφαιρα, δηλαδή, θα είναι... εορταστική από νωρίς και όποιος αργήσει, θα χάσει το “κιτρινόμαυρο” σόου.







Πηγή: sportdog.gr

Άγνοια για Βατσινά στον ΟΦΗ

Τα στελέχη της ΠΑΕ δεν είναι ενήμερα για τις κινήσεις του πρώην προέδρου της ομάδας του Ηρακλείου.



Κινητοποίηση υπήρξε την Παρασκευή (05/08) στους «ασπρόμαυρους» όταν έγινε γνωστό ότι οι πρώην μεγαλομέτοχοι, Φανούρης και Μανώλης Βατσινάς κατέθεσαν εντολή διαταγής πληρωμής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, διεκδικώντας το ποσό των 590.000 ευρώ. Ωστόσο, οι διοικούντες δεν διασταύρωσαν την είδηση.
«Εάν αποδειχτεί ότι έχει γίνει τέτοια κίνηση από μέρους του, τότε θα απαντήσουμε με τον τρόπο που πρέπει», ανέφεραν τα στελέχη της ΠΑΕ και ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους νομικούς της ΠΑΕ.

Πηγή: onsports.gr

Έμεινε με την εμπειρία ο Εργοτέλης

Οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνιστούν απέναντι σε μεγάλους παίκτες, όπως οι Γκούτι, Αουρέλιο, Σιμάο, Κουαρέσμα κι έμειναν με αυτή, καθώς ηττήθηκαν από την Μπεσίκτας με 2-1.



Το πέμπτο φιλικό παιχνίδι, από τη στιγμή που βρίσκεται στην Ολλανδία, έδωσε σήμερα ο Εργοτέλης στην Κολωνία. Αντίπαλος ήταν η Μπεσίκτας, με τους κρητικούς να έχουν την ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν παίκτες μεγάλης κλάσης, όπως οι Γκούτι, Αουρέλιο, Σιμάο και Κουαρέσμα. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες.
Μια από αυτές ήταν το σουτ του Μπέτο στο 16', που κατέληξε άουτ, ενώ στη συνέχεια οι Κουτσιανικούλης (27') και Μπούντιμιρ (32') δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 35' η τουρκική ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Τοραμάν να σταματάει στο δοκάρι του Πίρσον, ο οποίος βρήκε και λίγο την μπάλα, και στο 42' προηγήθηκε στο σκορ με την κεφαλιά του Σίβοκ, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες.
Η Μπεσίκτας πέτυχε και δεύτερο τέρμα με την κεφαλιά του Αουρέλιο στο 48' και από εκεί και πέρα, ο σύλλογος της γειτονικής χώρας έδειχνε να επαναπαύεται με το υπέρ του σκορ. Έτσι, ο Εργοτέλης είχε 2-3 ακόμα καλές στιγμές, με το σουτ του Λεάλ να περνάει ελάχιστα άουτ στο 65', το πλασέ του Κουστσιανικούλη να μπλοκάρει ο Ρεκμπέρ στο 71' κι άλλο ένα του Φραγκουλάκη στο 74' να διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας.
Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι κρητικοί ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 75' με την κεφαλιά του Καρέλη, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη. Έτσι, ο Εργοτέλης έδειξε και πάλι καλά στοιχεία, παρά την ήττα, καθώς και ότι η προετοιμασία βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε να είναι έτοιμη ομάδα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις
Εργοτέλης: Πίρσον, Γιαλούσης (55’ Ντατόμο), Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Ολίσε (80’ Σαρρής), Μπέτο (58’ Φραγκουλάκης), Τζούνιορ (63’ Κυριακίδης), Ρομάνο (73’ Μπρούνο), Κουτσιανικούλης (73’ Καρέλης), Μπούντιμιρ (58’ Λεάλ).
Μπεσίκτας: Γκόνεν, Κουμπασί, Νταγκ, Τοραμάν, Αουρέλιο, Γκούτι, Αλμέιδα, Μπεμπέ, Σιμάο, Φερνάντες, Σίβοκ.
Έπαιξαν και οι Ρεκμπέρ, Νουκάν, Κορκμάζ, Γκουλούμ, Ουισάλ, Ρεκτεμέκ, Ακγιούζ, Ντεμιρσί, Καβλάκ, Καουχάν, Καρλάν, Σίντνεϊ, Ερνστ, Κουαρέσμα, Χολόσκο.

Πηγή: gazzetta.gr

«Χαρούμενος που βοήθησα»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 κόντρα στην Βαλερένγκα, αλλά και για το γκολ που πέτυχε ο ίδιος.
«Χαρούμενος που βοήθησα»
Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Δικεφάλου στην ιστοσελίδα olapaok.gr:
Για την εμφάνιση με τη Βαλερένγκα: "Ήταν μία ωραία νίκη. Δουλέψαμε πολύ αυτήν την εβδομάδα, επειδή είχαμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και τα πράγματα ήταν επικίνδυνα. Ξέραμε ότι τα πρώτα λεπτά εδώ θα ήταν δύσκολα, επειδή η Βαλερένγκα θα έπρεπε να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Ανταποκριθήκαμε στην πίεση της, πετύχαμε ένα γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο και αυτό μας βοήθησε να παίξουμε πιο απλά και να βάλουμε και τα υπόλοιπα γκολ."
Για το γκολ που πέτυχε: "Το γκολ ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα και αυτό έχει σημασία για εμένα, η ομάδα. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα."

Φιλική νίκη για Λάρισα

Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι η Λάρισα επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη στα τέρματα των Σαϊτιώτης και Καρανίκα, με τους «βυσσινί» να μην απειλούνται ιδιαίτερα.




Τις υποχρεώσεις της στο Καρπενήσι ολοκλήρωσε η Λάρισα και το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο, αφού κέρδισε 2-0 τον Απόλλων Σμύρνης. Οι «βυσσινί» έφτασαν άνετα στη νίκη, καθώς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον αθηναϊκό σύλλογο κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν πολλά περισσότερα τέρματα.
Η καλύτερη στιγμή για τους Θεσσαλούς ήταν στο 26', με τον Κόη να αποκρούει πολύ δύσκολα το τετ-α-τετ του Σιατραβάνη, ενώ στο 33' ήρθε το γκολ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη. Στην επανάληψη οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν δεν είχαν και πάλι πρόβλημα να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του αντιπάλου και στο 50' η κεφαλιά του Σαϊτιώτη, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα-σουτ του Σεσίνια έξι λεπτά αργότερα, ο οποίος έκανε καταπληκτική ενέργεια περνώντας τρεις αντιπάλους. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, ενώ η ΑΕΛ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, η πρώτη καλή φάση του Απόλλωνα σημειώθηκε στο 75', με τον Ζαχαρόπουλο να μην προλαβαίνει την μπάλα από τη σέντρα, που έγινε από τα δεξιά.
Ένα σουτ του Ρομπίνιο στο 77' μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καρανίκας με κεφαλιά έκανε το 2-0. Έτσι, ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να λήξει τον αγώνα τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τη Λάρισα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και ικανοποιεί με την απόδοσή της.
Η σύνθεση της Λάρισας
Σωτηρίου (Πρίφτης 26', Μπαταβάνης 62'), Ταλ (Ααράμπ 60'), Χατζής (Ιγκλέσιας 60'), Νεμπεγλέρας (Ρομπίνιο 72'), Χασομέρης (Πλιάγκας 28'), Παπαγεωργίου (Γκαλίτσιος 60'), Σεσίνια (Καρανίκας 57'), Σαϊτιώτης (Φαλάγκας 60'), Σιατραβάνης (Βούζας 67'), Κολοβέτσιος (Καλί 46'), Κατσιαρός.

Πηγή: gazzetta.gr

Στα λόγια η... 500άρα!

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει» λέει ο σοφός λαός! Όπως γέλασαν όσοι παρέμειναν επιφυλακτικοί το βράδυ της Πέμπτης όταν ο Βασιλάκης Φλωρίδης υπόσχονταν 500.000 ευρώ!



Η υπόσχεση του υποψήφιου... επενδυτή έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας μετά την νίκη πρόκριση επί της Βαλερένγκα έμεινε στα λόγια κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από την ΠΑΕ ούτε από τον Ερασιτέχνη!
Θυμίζουμε ότι πάνω στο... γλυκό μεθύσι της νίκης ο Φλωρίδης βρέθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας μαζί με τον Ζαγοράκη και αφού έδωσε συγχαρητήρια τους έταξε 500.000 ευρώ για την επόμενη ημέρα! Κάτι που φυσικά δεν έγινε...
Οι επενδυτές πάντως παραμένουν καθησυχαστικοί και τονίζουν πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο. Απλά λόγω γραφειοκρατίας το έμβασμα θα μπει τη Δευτέρα. Πάντως όπως κι αν έχει στον ΠΑΟΚ πορεύονται πάνω στο πλάνο Ζαγοράκη και απλά περιμένουν να μην... χαλάσει το θέμα Φλωρίδη!

Ζέεντορφ: «Προσοχή σε Ετό και Σνάιντερ»


Αντίστροφα μετράμε πλέον για το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ που θα κρίνει το πρώτο τρόπαιο στην Ιταλία και ο Κλάρενς Ζέεντορφ «έδειξε» τους παίκτες που πρέπει να προσέξουν οι συμπαίκτες του.

«Ελπίζω αυτή η ομάδα να συνεχίσει να νικάει και να κατακτά τρόπαια. Έχω παίξει και στην Ίντερ κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά η Μίλαν μου έχει δώσει τόσα πολλά... Νιώθω καλά εδώ και μ' αρέσει που βλέπω συνεχώς την ομάδα να εξελίσσεται.

Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για το ματς γιατί είναι τελικός και σε τέτοια παιχνίδια μπορούν να συμβούν τα πάντα», δήλωσε για να απαντήσει για το ποιους θα έβγαζε από την ενδεκάδα της Ίντερ:

«Τον Ετό και τον Σνάιντερ. Είναι φανταστικοί παίκτες και σε μία στιγμή μπορούν να αλλάξουν όλο το παιχνίδι. Μπορείς να τους δεις παντού στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ, καθώς το έμαθα από μικρό παιδί στην Ολλανδία».


Πηγή: theplayer.gr

Παίρνει Νιλμάρ η Ρόμα!

Από εκεί που υπήρχε ησυχία στα ιταλικά ΜΜΕ, η Ρόμα τάραξε και πάλι τα μεταγραφικά νερά, καθώς είναι έτοιμη να κάνει δικό της τον Νιλμάρ!



Ο αθλητικός διευθυντής των Ρωμαίων, Βάλτερ Σαμπατίνι είχε προαναγγείλει άλλες τρεις ή τέσσερις μεταγραφές και όπως φαίνεται το κάνει πράξη.

Το Sky Sport Italia αναφέρει πως οι «τζιαλορόσι» έχουν εκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το «κίτρινο υποβρύχιο» για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ, ο οποίος κοστολογείται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρόμα φέρεται να προσφέρει 14εκ. cash συν μπόνους συμμετοχών και γκολ στους Ισπανούς. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει είναι πως ο Νιλμάρ δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο και πρέπει να φύγει κάποιος άλλος μη-κοινοτικός, με τον Σιμπλίσιο να είναι κατά τα φαινόμενα αυτός που θα «θυσιαστεί».


Πηγή: theplayer.gr

Τα λένε με ΕΠΟ για τα... χρωστούμενα!!

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, το θέμα που προέκυψε με το έγγραφο της ΕΠΟ, βάσει του οποίου η Ομοσπονδία αξιώνει το ποσό των 850.000 ευρώ, για να μην προχωρήσει σε «μπλοκάρισμα» των μεταγραφών της Ένωσης, αρνούμενη να εκδώσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών που έχουν αποκτηθεί ή πρόκειται ν' αποκτηθούν άμεσα.
Τα λένε με ΕΠΟ για τα... χρωστούμενα
Μάλιστα, η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να πληρώσει άμεσα το ποσοστό που αντιστοιχεί στην ΕΠΟ, από τις μεταγραφές (περίπου ένα 5%) και θα επιδιώξει να βρει τη «χρυσή τομή», σε συνάντηση εκπροσώπων της, με αντίστοιχους της Ομοσπονδίας, την προσεχή Δευτέρα. Από την άλλη, οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους, για τη «διαρροή» του εγγράφου σε μερίδα του Τύπου, αλλά και τις σοβαρές ενστάσεις τους, για το ποσό που, πραγματικά, ανταποκρίνεται στα οφειλόμενα. Ένα ποσοστό μεγαλύτερο της τάξεως του 80%, από το σύνολο των 850.000 ευρώ, που αξιώνει η ΕΠΟ, αντιστοιχεί στα όσα (θλιβερά, δίχως άλλο) έλαβαν χώρα στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (υπενθυμίζεται ότι «κόπηκε» και το πριμ της κατάκτησης), με αρκετές χρεώσεις, που από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν είναι αποδεκτές και δεν έχουν προηγούμενο, σε ανάλογης ή και μεγαλύτερης έκτασης, εκτεταμένα επεισόδια.
Όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση της Δευτέρας, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί άμεση λύση και ότι το ύψος των οφειλών θα μπει στις πραγματικές του διαστάσεις και θα διευθετηθεί, δίχως αντίκτυπο για την ομάδα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
Πηγή: aek365.gr

Ελεύθερος ο Γεωργίου, στασιμότητα με Σακελλαρίου!!

Ο Βαγγέλης Γεωργίου δεν ήταν στα πλάνα του Λάσλο Μπόλονι και σήμερα συμφωνήθηκε ο 23χρονος μέσος να μείνει τελικά ελεύθερος και να αναζητήσει οπουδήποτε επιθυμεί την τύχη του.
Ελεύθερος ο Γεωργίου, στασιμότητα με Σακελλαρίου
Αντίθετα, καμία εξέλιξη δεν έχει παρουσιάσει η υπόθεση του Λευτέρη Σακελλαρίου, ο οποίος έχει πρόταση από την Κέρκυρα αλλά στις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ του Ζήση Βρύζα και του ατζέντη του δεν έχει βρεθεί καμία χρυσή τομή.

Πρόθεση του Σακελλαρίου σύμφωνα με τον ατζέντη του, είναι να μείνει ο παίκτης στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.gr

«Αφού με όλους θα παίξουμε...»

Ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε πως η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού όλοι θα παίξουν με όλους, ωστόσο τόνισε πως είναι καλό που ο ΟΦΗ πρώτη αγωνιστική παίζει εντός έδρας.
«Αφού με όλους θα παίξουμε...»
Αναλυτικά η δήλωση του Αναστόπουλου στην επίσημη ιστοσελίδα των Κρητικών: «Είναι γνωστό σε όλους ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο ΟΦΗ να παρουσιασθεί πανέτοιμος όταν αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας.

Το έχω πει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μακριά. Σήμερα η προσπάθεια μας είναι επικεντρωμένη στο πως θα προετοιμασθούμε κατά το καλύτερο τρόπο και πως θα υλοποιήσουμε το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει. Μας περιμένει πολύ δουλειά. Είναι σημαντικό για τους φιλάθλους που το πρώτο παιχνίδι είναι στην έδρα μας».

Κάτι τρέχει με Τζιμπούρ και Λιλ...!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "afrik.com", η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ, παρακολούθησε τον Ράφικ Τζιμπούρ στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Μπρομ.
Κάτι τρέχει με Τζιμπούρ και Λιλ...
Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είπαν στον σκάουτερ της Λιλ ότι «γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον της Λιλ αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση για τον παίκτη. Αφού δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον, τότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».
Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας οτι η τιμή πώλησης του Αλγερινού επιθετικού κυμαίνεται στο 1,5 – 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μηδέν εις το πηλίκο...!!

Το πνεύμα της "τοποθέτησης" του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αποκαλυπτικό για τα μυαλά που θα κυριαρχούν στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για τον εκτεθειμένο πρόεδρο και την κάθαρση που δεν πείθει.
Μηδέν εις το πηλίκο...
Η "τοποθέτηση προέδρου κ. Β. Μαρινάκη" αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ, πριν τη σουρεάλ κλήρωση πρωταθλήματος που ακολούθησε, νωρίς το μεσημέρι. Εάν η τοποθέτηση ήταν έκθεση ιδεών στις Πανελλήνιες, ο βαθμολογητής θα 'βαζε στον εξεταζόμενο μαθητή μηδέν. Ζερό. Λόγω ασυναρτησίας. Και αντιφάσεων. Εάν του την έγραψαν (όχι για να εκθέσει, τις απόψεις του, αλλά) για να τον εκθέσουν, ο στόχος επετεύχθη εις το ακέραιον. Εφόσον εκείνος απλώς την (προς)υπέγραψε αμελώς, πηγαίνει για (άλλη μία) "απλή συνέργεια". Ως την ώρα που γράφω, δεν του έκαναν, έστω, τη χάρη να την αποσύρουν εσπευσμένα.

Εάν παραμένει αναρτημένη και ως την ώρα που συμβαίνει να διαβάζετε, τότε μπορείτε να τη δείτε στο www.superleaguegreece.net. Το κυρίως περιεχόμενο είναι μια ολοκληρωτική απογοήτευση, μετά απ' ό,τι αναγγέλλεται στην εισαγωγή. "Είναι ώρα να πούμε μερικά πράγματα με το όνομά τους. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας". Ωραιότατα. Ενώ προϊδεαζόμαστε, λοιπόν, και τρίβουμε χέρια ότι θα ειπωθούν "με το όνομά τους", αμέσως ο αναγνώστης τρώει τη βροχή του κάποιος-κάπου-κάπως-κάποτε.
Ιδού:
* "Κάποιοι" από εμάς.
* Να αποκομίσουμε "κάποια" πρόσκαιρα οφέλη.
* Εξυπηρετεί "κάποια" συγκεκριμένα συμφέροντα.
* "Κάποιους" πολύ λίγους.
* Να επιτρέψουμε σε "κάποιους".
Πέντε, σε μία παράγραφο. Στην οποίαν (ίδια) παράγραφο, των όποιων "κάποιων" (αρσενικού και ουδετέρου), ο θιασώτης του ευθέος και του συγκεκριμένου κ. Β. Μαρινάκης επικρίνει όσους χρησιμοποιούν "υπονοούμενα" και "αοριστολογίες". Ούτ' εκείνος ο σατανάς παρά τω Πατέρα, ο Ησαΐας, τέτοιο σαμποτάζ!
Το, δε, συνολικό πνεύμα της "τοποθέτησης" είναι αποκαλυπτικό για τα μυαλά που θα παραμείνουν (και στη μετά Μπέο-Ψωμιάδη-Τσακογιάννη εποχή) να κυριαρχούν στο προσκήνιο του λεγόμενου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το σαφές πνεύμα είναι ότι το ποδόσφαιρο βάλλεται, έξωθεν. Ότι δεν παρήγαγε έσωθεν, το ίδιο το ποδόσφαιρο δια των εταίρων του, τη διαφθορά. Οι μέσα είναι οι καλοί του σεναρίου. Οι απέξω είναι που επιτέθηκαν, οι extraterrestrials among us, κι έκαναν τη ζημιά. Το δαιμονοποίησαν. Εν τοιαύτη περιπτώσει, είναι ένα ερώτημα γιατί "πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική σε βάθος κάθαρση". Τι είν' αυτό που παρίσταται ανάγκη να καθαρθεί στην ουσία του, και εις βάθος;
Ως προς την κάθαρση, καθαυτή. Εάν, μετά από τούτον τον πρώτο μήνα δικαστικής δραστηριότητας, ευρισκόμαστε στα 30-40 απ' τα 100 μέτρα της κούρσας, κάτι γίνεται. Εάν αυτά ήταν και τα 100, και δεν έχει άλλο, την πατήσαμε. Τι εννοούμε; Ενα, ανάμεσα στα δεκάδες, παράδειγμα. Το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-0 ημίχρονο 2-4 τελικό, καλώς το πληρώνει (αυτό, και πολλά άλλα) η Ηλιούπολη. Αλλά...μονάχη έπαιζε, εκείνη την ημέρα; Ο "συνεργός" Λεβαδειακός, προς το παρόν, είναι ανερυθρίαστα προτεινόμενος (μαζί με τη Δόξα Δράμας) από τη Φούτμπολ Λιγκ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ! Ετσι θα πειστεί η ποδοσφαιρόφιλη γνώμη, δηλαδή το target group για την επιστροφή στο γήπεδο, ότι άξιζε τον κόπο όλο αυτό;
Τα "δικαστήρια" του ποδοσφαίρου δεν είναι...δικαστήρια. Είναι δικαιοδοτικά όργανα. Δικαστήρια είναι τα δικαστήρια. Αλλά και τα δικαιοδοτικά όργανα είναι δικαιοδοτικά όργανα. Δεν είναι "λαϊκά δικαστήρια", πολύ περισσότερο δεν είναι "έκτακτα στρατοδικεία". Προφανώς, στον πρώτο βαθμό δεν καταδικάστηκαν αθώα θύματα. Μπουμπούκια καταδικάστηκαν. Με αποφάσεις, όμως, που δύσκολα θα εισαχθούν στις σχολές της χώρας, και θα τα διδαχθούν οι φοιτητές, σαν διαμάντια νομικού πολιτισμού. Επίσης, πέντε παρά είκοσι αξημέρωτα, φεύγουν απ' τα μπουζούκια. Δεν φεύγουν απ' το γραφείο, επειδή ολοκληρώνουν το έργο τους, περιθαρχικές επιτροπές. Ζήλος, ίσως; Αλλά, πάλι, τι ζήλος είν' ετούτος όταν οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι ενόψει του εκτάκτου της περιστάσεως να θυσιάσουν (και, αν θέλετε, πολύ καλά κάνουν και δεν θυσιάζουν) ούτε μία ημέρα απ' τις θερινές άδειές τους;
Ο δεύτερος βαθμός έχει, τώρα, το υψηλό χρέος (και δεν είναι, αυτά, ψιλά γράμματα) να βρει τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τιμωρία και στο νομικό-πολιτισμικό πρόσχημα. Διότι οι υποθέσεις, ακόμη και με όρους λαϊκής ή στρατιωτικής δικαιοσύνης, δεν μοιάζουν τόσο αρραγώς δεμένες. Ιδίως εκείνη της Καβάλας. Επίφοβη, για καμιά κόμπλα! Ο δεύτερος βαθμός έβγαλε μια αδιόρατη αγωνία, στην εκδίκαση την Τετάρτη, να προκύψει το κάτι περισσότερο που θα "δέσει" το πράγμα. Ωστε να υποστηρίξει, να μη χρειαστεί ν' αμφισβητήσει, τον πρώτο βαθμό.
Επίσης, δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα ότι, εάν ως αιχμή της όλης εκκαθαριστικής επιχειρήσεως εμφανίζεται συνεχώς ο Κούγιας, τότε αυτομάτως η επιχείρηση αποδυναμώνεται. Περίπου όσο αποδυναμώνεται η κυβέρνηση (αλλά κάνει σαν να μη το καταλαβαίνει και...χαίρεται) όταν, μέρα παρά μέρα, έχει για μοναδικό πολιτικό σύμμαχο τον Καρατζαφέρη.
Πηγή: contra.gr

Η φοβερή ατάκα του Γκαρσία στον Φλωρίδη!!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και αφού ζήτησαν από τους παίκτες να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια από εδώ και στο εξής, τέθηκε το ερώτημα αν έχουν να πούνε κάτι...
Η φοβερή ατάκα του Γκαρσία στον Φλωρίδη!
Ο Πάμπλο Γκαρσία, εμφανώς κουρασμένος, σηκώθηκε με πολύ αργό τρόπο, πιάνοντας τη μέση του και είπε στον Βασίλη Φλωρίδη. «Εγώ θέλω ένα καπέλο σαν κι αυτό»!!

Με το που τελείωσε τη φράση και ενώ το κλίμα ήταν κάπως αμήχανο, έπεσε πολύ γέλιο ακόμη και από τους νέους επενδυτές!
Πηγή: paok24.gr

"Δυσφορεί με την κάθαρση"...

Τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην κλήρωση του πρωταθλήματος για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, προκάλεσαν την αντίδραση “κύκλων” στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός...
"Δυσφορεί με την κάθαρση"...
Τι είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από το βήμα; “Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια κάθαρσης με βάση το νόμο. Πετροβολώντας και λασπολογώντας δεν δημιουργείς αλλά καταστρέφεις”...
Ορμώμενοι λοιπόν από την ατάκα αυτή του Μαρινάκη, «κύκλοι» της ΠΑΕ σχολίαζαν χαρακτηριστικά: «Μπορεί η διαδικασία κάθαρσης να επιβάλλεται να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος, ωστόσο μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά «βεβιασμένη» είναι και κάθε άλλο παρά αποτελεί αναζήτηση «θυμάτων στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων», όπως ανέφερε ο κ.Μαρινάκης.
Θα περιμέναμε από τον πρόεδρο της Λίγκας στην τελευταία του επίσημη τοποθέτηση, από αυτή τη θέση, να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να υποστηρίξει, για πρώτη φορά, την διαδικασία κάθαρσης που έχει δρομολογηθεί από την δικαιοσύνη και όχι να την υπονομεύει, δίνοντας την εντύπωση οτι του προκαλεί δυσφορία». 
πηγή: sportdog.gr

“Aπέκλεισε τον Ολυμπιακό, άρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος”

Σχόλιο για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “πέρυσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό, άρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος”.
“Aπέκλεισε τον Ολυμπιακό, άρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος”
Αναλυτικά:
«Για την Μακάμπι σαν ομάδα τώρα θα αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού της και την ποιότητα του ρόστερ της, συνεπώς δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα προκειμένου να τη σχολιάσω αναλυτικά.
Ξέρω όμως ότι πέρσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό και ότι φέτος, στον προηγούμενο προκριματικό γύρο, προκρίθηκε πετυχαίνοντας ένα πολύ εντυπωσιακό σκορ. Άρα θα είναι σίγουρα ένας δύσκολος αντίπαλος.
Εμείς όμως θα είμαστε σίγουρα βελτιωμένοι όταν θα την αντιμετωπίσουμε και θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση γιατί μας προσφέρεται μια δεύτερη ευκαιρία αφενός για να προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αφετέρου για να διορθώσουμε την εικόνα που αφήσαμε στον πρόσφατο αγώνα με αντίπαλο την Οντένσε».

«Δύσκολα παιχνίδια με μεγάλη ομάδα»

Ο τεχνικός της Μακάμπι, Μότι Ιβανίρ, μίλησε για τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως θα είναι δύσκολες αναμετρήσεις, ωστόσο οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση.
«Δύσκολα παιχνίδια με μεγάλη ομάδα»
Χαρακτηριστικά σημείωσε: "Προφανώς πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με μία μεγάλη ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τους αντιμετωπίσουμε με επιτυχία".

"Βόμβα" αποχώρησης από Μαχλά!

Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε ότι είναι δύσκολο να συνεχίσει στην προεδρία του ΟΦΗ αν και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα...
"Βόμβα" αποχώρησης από Μαχλά!
“Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω όμως είναι καλύτερα να το πω αυτό πρώτα στους συναδέλφους μου με τους οποίους δώσαμε μαζί τους αγώνες και τις μάχες για την επάνοδο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Όμως πλέον νιώθω ότι ο ΟΦΗ όλων μας βρίσκεται εκεί που αξίζει να είναι και νιώθω πολύ συγκινημένος για αυτό”, είπε αρχικά.
Aναφορικά με τα έσοδα του ΟΦΗ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τόνισε ότι “είναι καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν στην Σούπερ Λιγκ δεν ευνοούνται από το σύστημα της κεντρικής διαχείρησης όμως μετά από πρόταση που κατέθεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα και την αποδέχτηκε ο κύριος Μαρινάκης, είχαμε μια πιο ευνοϊκή θέση. Έτσι, μπήκαν 180.000 περισσότερα ευρώ και η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ κυμαίνεται σε ένα ποσό της τάξης των 160.000 ευρώ”.
Σχετικά με το θέμα της έδρας του ΟΦΗ, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι “δεν άφησα κανέναν να διεκδικήσει την αλλαγή της έδρας μας. Το “Γεντί Κουλέ” πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να παραμείνει η έδρα του ΟΦΗ και απλώς τυπικά θα έρθει μια επιτροπή ώστε να δει αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο γήπεδο. Κερδίθηκε αυτή η μάχη και είναι ευχάριστο που ο κόσμος θα βλέπει τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ”.
Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ έπειτα από δύο χρόνια και όπως είπε ο Νίκος Μαχλάς “δεν κρύβω την χαρά μου από την σημερινή εκδήλωση. Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι πρόεδρος του ΟΦΗ και συνδυάστηκε η επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ. Η χαρά μου είναι διπλή γιατί ήρθαν στο μυαλό μου στιγμές που έζησα σαν ποδοσφαιριστής. Εύχομαι το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Ηράκλειο ώστε ο κόσμος να το χαρεί ιδιαίτερα”.
Τέλος, ο Νίκος Μαχλάς εξήγησε γιατί ο ΟΦΗ στηρίζει τον Απόστολο Παπουτσάκη λέγοντας ότι “η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν ομόφωνη ώστε να στηρίξουμε τον Κρητικό σύλλογο. Όποιες διαφωνίες υπάρχουν, πρέπει να μείνουν μεταξύ μας. Δεν έκρυψα ποτέ μου τα συναισθήματα μου για την λάθος απόφαση του Εργοτέλη όμως σε αυτήν την περίπτωση είμαστε υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Παπουτσάκη”.
Πηγή: athleticradio.gr

Στον Άρη περισσεύει, αλλά ο Ντιέγκο τον θέλει!

Ο ατζέντης του Νάτσο Γκαρσία επιβεβαίωσε την πιθανότητα ο πελάτης του να αγωνιστεί στην Αλ Ουάσλ που προπονεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τη συγκατάθεση του.
Στον Άρη περισσεύει, αλλά ο Ντιέγκο τον θέλει!
Από το να ξεμείνει στον Αρη, όπου δεν υπολογίζεται μέχρι να επιστρέψει στη Μπολίβαρ, όπου αγωνίστηκε πέρσι δανεικός, ο Νάτσο Γκαρσία βρήκε μία τρίτη επιλογή. Αυτή του την προσφέρει απ' ότι φαίνεται ο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα που έχει δώσει τη συγκατάθεση του στο να αποκτηθεί ο Βολιβιανός αμυντικός μέσος.
Ολα αυτά σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, Σίλβιο Φοντάνα, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βολιβίας: «Υπάρχει και η περίπτωση της Αλ Ουάσλ. Μίλησα με τον Νάτσο. Καλοβλέπει το θέμα, αλλά έχει ακόμα να μιλήσει με τη Μπολίβαρ. Θα περιμένουμε λίγο και θα δούμε».

"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"

Ο πρώην παίκτης της Καβάλας και νυν της Μακάμπι, Σάβο Παβίσεβιτς, μιλά στο gazzetta.gr για το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, τις πιθανότητες πρόκρισης και το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του όταν ενημερώθηκε για την κλήρωση.
"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"
- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες μόλις έμαθες την κλήρωση;
«Όπως με τον Ολυμπιακό... Τι σύμπτωση, πέρσι είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό και την ίδια μέρα κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως μπορούμε να τον αποκλείσουμε, όπως έγινε πέρσι...».
 - Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση;
«Είναι δύσκολη κλήρωση, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως πριν ένα – δυο χρόνια. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε πιθανότητες και θα το δείξουμε από το πρώτο παιχνίδι. Εγώ άλλωστε δυο φορές που βρήκα μπροστά μου τον Παναθηναϊκό, την μια τον κέρδισα και την άλλη ήρθα ισόπαλος. Ελπίζω να μην χάσω ούτε τώρα».
 - Σίγουρα, ο προπονητής του θα σε ρωτήσει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό. Τι θα τους πεις;
«Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη, έχει παίκτες όπως είναι ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης που μπορούν να δώσουν λύσεις. Το θετικό είναι πως δεν παίζουν παίκτες όπως ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο, όμως και πάλι το έργο μας είναι δύσκολο».
 - Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν;
«Πιστεύω πως είναι εντελώς διαφορετική ομάδα, έχουν έρθει αρκετοί νεαροί παίκτες που αποτελούν και το μέλλον του Ισραήλ. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, είμαστε πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο, υπάρχει δίψα, ενώ έχουμε και επιθετική φιλοσοφία. Ο νέος προπονητής έχει περάσει πολλά πράγματα στην ομάδα και αυτό φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ έχουμε πετύχει 11 γκολ. Πίεση, τρέξιμο και καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μας»
 - Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός
«Έχουμε εξαιρετική μεσαία γραμμή και πολλές λύσεις ειδικά στην επίθεση, υπάρχουν νέοι παίκτες και ενθουσιασμός. Ο Μούσα Κονάτε είναι ποδοσφαιριστής που σίγουρα το όνομά του θα συζητηθεί, ήρθε φέτος και ήδη έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα. Η εμπειρία του Κολαούτι και το ταλέντο του Ελιράν θα δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό».
 - Το πρώτο ματς είναι στο Τελ Αβίβ. Είναι θετικό αυτό για τη Μακάμπι;
«Μου αρέσει... Περιμένουμε με αγωνία το ματς, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, η έδρα είναι καυτή και είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό»
 - Αν θα έδινες πιθανότητες;
«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ, ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, αλλά δεν φοβόμαστε. Πιστεύω 50%-50%».
 - Η πρώην σου ομάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Το σχόλιο σου;
«Διαβάζω διαρκώς και ξέρω πως είναι κοντά στον υποβιβασμό. Είμαι στενοχωρημένος γιατί πέρασα πολύ καλές στιγμές στην Καβάλα, έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους και η ομάδα έχει μείνει στην καρδιά μου. Εύχομαι να μείνει στην κατηγορία και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».
Πηγή: gazzetta.gr

"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"

Ο πρώην παίκτης της Καβάλας και νυν της Μακάμπι, Σάβο Παβίσεβιτς, μιλά στο gazzetta.gr για το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, τις πιθανότητες πρόκρισης και το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του όταν ενημερώθηκε για την κλήρωση.
"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"
- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες μόλις έμαθες την κλήρωση;
«Όπως με τον Ολυμπιακό... Τι σύμπτωση, πέρσι είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό και την ίδια μέρα κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως μπορούμε να τον αποκλείσουμε, όπως έγινε πέρσι...».
 - Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση;
«Είναι δύσκολη κλήρωση, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως πριν ένα – δυο χρόνια. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε πιθανότητες και θα το δείξουμε από το πρώτο παιχνίδι. Εγώ άλλωστε δυο φορές που βρήκα μπροστά μου τον Παναθηναϊκό, την μια τον κέρδισα και την άλλη ήρθα ισόπαλος. Ελπίζω να μην χάσω ούτε τώρα».
 - Σίγουρα, ο προπονητής του θα σε ρωτήσει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό. Τι θα τους πεις;
«Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη, έχει παίκτες όπως είναι ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης που μπορούν να δώσουν λύσεις. Το θετικό είναι πως δεν παίζουν παίκτες όπως ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο, όμως και πάλι το έργο μας είναι δύσκολο».
 - Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν;
«Πιστεύω πως είναι εντελώς διαφορετική ομάδα, έχουν έρθει αρκετοί νεαροί παίκτες που αποτελούν και το μέλλον του Ισραήλ. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, είμαστε πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο, υπάρχει δίψα, ενώ έχουμε και επιθετική φιλοσοφία. Ο νέος προπονητής έχει περάσει πολλά πράγματα στην ομάδα και αυτό φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ έχουμε πετύχει 11 γκολ. Πίεση, τρέξιμο και καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μας»
 - Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός
«Έχουμε εξαιρετική μεσαία γραμμή και πολλές λύσεις ειδικά στην επίθεση, υπάρχουν νέοι παίκτες και ενθουσιασμός. Ο Μούσα Κονάτε είναι ποδοσφαιριστής που σίγουρα το όνομά του θα συζητηθεί, ήρθε φέτος και ήδη έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα. Η εμπειρία του Κολαούτι και το ταλέντο του Ελιράν θα δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό».
 - Το πρώτο ματς είναι στο Τελ Αβίβ. Είναι θετικό αυτό για τη Μακάμπι;
«Μου αρέσει... Περιμένουμε με αγωνία το ματς, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, η έδρα είναι καυτή και είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό»
 - Αν θα έδινες πιθανότητες;
«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ, ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, αλλά δεν φοβόμαστε. Πιστεύω 50%-50%».
 - Η πρώην σου ομάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Το σχόλιο σου;
«Διαβάζω διαρκώς και ξέρω πως είναι κοντά στον υποβιβασμό. Είμαι στενοχωρημένος γιατί πέρασα πολύ καλές στιγμές στην Καβάλα, έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους και η ομάδα έχει μείνει στην καρδιά μου. Εύχομαι να μείνει στην κατηγορία και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».
Πηγή: gazzetta.gr

Νο... κάπνισμα στις γαλλικές παραλίες!!

Δεν είναι - μόνο - τα κρυστάλλινα νερά ούτε η λευκή άμμος ούτε καν τα θαλάσσια σπορ ο λόγος που οι γαλλικές οικογένειες ψηφίζουν φέτος ως καλύτερη μία και μόνο παραλία, στη μικρή πόλη Λα Σιοτά της Προβηγκίας. Αυτό που συγκινεί κυρίως τους μεγάλους λουόμενους είναι που τα παιδιά τους μπορούν να φτιάξουν στην άμμο παλάτια από άμμο και όχι από… γόπες.
Νο... κάπνισμα στις γαλλικές παραλίες!
Η Φωτεινή Παραλία γίνεται η πρώτη στη Γαλλία και όλη την Ευρώπη, όπου απαγορεύεται διά προστίμου το κάπνισμα - και αρέσει πολύ.

Ακόμη και οι αξιωματούχοι της πόλης, που έθεσαν σε εφαρμογή την απαγόρευση, έχουν εντυπωσιαστεί από τη συμμόρφωση των πολιτών. Το πρόστιμο για τους αμετανόητους θεριακλήδες έχει οριστεί στα 35 ευρώ. Οπως όμως εξηγεί ο δήμαρχος της πόλης και αρμόδιος σε θέματα περιβάλλοντος Νοέλ Κολουρά, μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι έχουν περιοριστεί σε ευγενικές συστάσεις. Εξάλλου, πολλοί λίγοι ήταν εκείνοι που έδειξαν να δυσανασχετούν με το νέο μέτρο. Οι περισσότεροι σβήνουν το τσιγάρο τους στα τεράστια τασάκια που έχουν στηθεί στην είσοδο της παραλίας και επιστρέφουν σε αυτά όταν αισθανθούν την επιθυμία να γεμίσουν ξανά τα πνευμόνια τους με καπνό.

«Δεν αναγκάζουμε τους καπνιστές να πάνε αλλού», επισημαίνει ο Κολουρά εξηγώντας ότι στους αντικαπνιστές έχουν παραχωρηθεί 13 χλμ. ακτής, ενώ όλη η υπόλοιπη παραλία ανήκει σ' εκείνους που επιμένουν να αγναντεύουν τη θάλασσα παρέα με το τσιγάρο τους.
Οποιαδήποτε προσπάθεια έως σήμερα να διατηρηθούν οι παραλίες καθαρές έπεφτε στο κενό. «Επί χρόνια μοιράζαμε τασάκια ή ενημερωτικά φυλλάδια, ώστε ο κόσμος να μην πετά τις γόπες στην άμμο. Τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα», σχολιάζει ο Κολουρά.

«Ανακαλύψαμε, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, ότι τίποτα δεν θα αλλάξει εάν δεν υπάρξει η απειλή του προστίμου» - ανάλογη απαγόρευση επιβλήθηκε πρόσφατα και στη Νέα Υόρκη εξοστρακίζοντας τους φανατικούς καπνιστές από πάρκα, παραλίες και πεζοδρόμους.
Πηγή: Tanea.gr

«Η ζωή προέχει...»

Ανακοίνωση για την απόφαση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη να αποχωρήσει από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.
«Η ζωή προέχει...»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η θέση του ΠΣΑΚ για την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και την πρόσφατη αποχώρηση του από την Εθνική ομάδα είναι γνωστή και όμοια με αυτή του αθλητή Λουκά Μαυροκεφαλίδη και εκφράζεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου μας επί του θέματος. Η ζωή προέχει. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε το ευαίσθητο του θέματος και για αυτό, o ΠΣΑΚ θα· σεβαστεί σε κάθε περίπτωση, τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της FIBA».

Ζει ένα όνειρο ο Πατ Καλάθης!!

Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπου θα είναι συμπαίκτης με τον αδελφό του, αλλά και η κλήση του στην Εθνική ομάδα, έχουν κάνει τον Πατ Καλάθη να δηλώνει οτι "είναι ένα όνειρο για εμένα"...
Ζει ένα όνειρο ο Πατ Καλάθης
Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό καλοκαίρι για εσένα, έτσι δεν είναι;
«Όντως, μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε όλη η αθλητική μου ζωή. Κλήθηκα στην Εθνική ομάδα και υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Οπότε τι άλλο να ζητήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος και αυτό το καλοκαίρι θα το θυμάμαι για πάντα».
Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Εθνική ομάδα ποιες είναι;
«Όλα είναι πολύ καλά εδώ. Δουλεύουμε σε αρκετά υψηλό επίπεδο και παρά τις απουσίες, το κλίμα είναι άριστο και όλοι από τη μεριά τους προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Η παρουσία παδιών όπως ο αδερφός σου, ο Κώστας Κουφός, ο Μάικ Μπράμος και ο Ίαν Βουγιούκας, σε βοηθάνε ακόμη περισσότερο να προσαρμοστείς πιο εύκολα;
«Πραγματικά η παρουσία αυτών των παιδιών με κάνει να νιώθω αρκετά άνετα. Αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά με βοηθάνε αρκετά. Μακάρι να μην αντιμετωπίσουμε άλλα προβλήματα και να πάμε στο Ευρωμπάσκετ με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία και όσο πιο έτοιμοι γίνεται».
Μιλάς σαν να είσαι σίγουρος πως θα βρεθείς στην τελική 12αδα. Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου;
«Θέλω να βρεθώ στην τελική 12αδα, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί. Το θέλω πολύ, όμως, είναι ένα όνειρο για εμένα. Πραγματικά η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό με βοήθησε ψυχολογικά και με έκανε να πιστέψω ακόμη περισσότερο στον εαυτό μου».
Τόσο στην Εθνική ομάδα όσο και στον Παναθηναϊκό, θα έχεις συμπαίκτη τον αδερφό σου. Ένα παιδικό σας όνειρο γίνεται πραγματικότητα;
«Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Θυμάμαι από την ημέρα που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το μπάσκετ, όλο αυτό λέγαμε. Και τώρα αυτό που θέλαμε και ονειρευόμασταν γίνεται πραγματικότητα».
Στο Ευρωμπάσκετ τι να περιμένουμε από την Εθνική ομάδα;
«Έχουμε απουσίες και πολλοί από τους ηγέτες μας θα λείπουν. Οπότε, όσοι μείνουμε θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο που θα τα δίνει όλα στην άμυνα και από εκεί και πέρα θα προσπαθεί να παίξει γρήγορα στην επίθεση και να πηγαίνει τα ματς σε υψηλά σκορ. Ο στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, οπότε θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
Πηγή: gazzetta.gr

Στη Γαλλία ο Μπόλονι!!

Ο Λάσλο Μπόλονι απουσιάζει από την απογευματινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, καθώς αναχώρησε για Γαλλία.
Στη Γαλλία ο Μπόλονι
Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχει δώσει ρεπό στην ομάδα, μέσα στο Σαββατοκύριακο και το επόμενο ραντεβού στο γήπεδο (μετά από το σημερινό) θα είναι τη Δευτέρα, οπότε αποφάσισε και ο ίδιος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να βρεθεί λίγες μέρες κοντά στην οικογένειά του.
Πηγή: paok24.gr

Kατάσχεση εις βάρος του ΟΦΗ!!

Εντολή διαταγής πληρωμής κατέθεσαν, σήμερα, ο Μανώλης και ο Φανούρης Βατσινάς στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, διεκδικώντας από τον ΟΦΗ το ποσό των 570.000 ευρώ.
Kατάσχεση εις βάρος του ΟΦΗ!
Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί θετικά στο αίτημα των αδελφών Βατσινά, ο ΟΦΗ έχει να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της κατάσχεσης, για τις 570.000 ευρώ που οφείλονται στους αδελφούς Βατσινά από έξι επιταγές που έχουν σφραγιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: cretalive.gr

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο!!

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.
Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.gr, στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…
Ο κ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».
Πηγή: newstoday.gr

Ενότητα στα λόγια, γιατί στην πράξη...

Εδώ και πολλές ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που “έσκασε” το σκάνδαλο των στημένων, ακούμε καθημερινά πως ΕΠΟ, Πολιτεία και Σούπερ Λιγκ από κοινού “πολεμάνε” για μία καλύτερη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που η ενότητα φαίνεται πως υπάρχει τελικά μόνο στα λόγια...
Ενότητα στα λόγια, γιατί στην πράξη...
Αυτό αποδεικνύεται από όσα έγιναν στην σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος, όπου κανένας άνθρωπος της Πολιτείας δεν ήταν παρών, ενώ και οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ που ήταν στο ξενοδοχείο δεν μίλησαν, αφού κανένας δεν τους κάλεσε στο βήμα.

Μπορεί λοιπόν και οι τρεις πλευρές να προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχει ενότητα, ωστόσο τα γεγονότα τους διαψεύδουν...
πηγή: sportdog.gr

Διάψευση από Ετό για Σίτι

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην Ίντερ εξέφρασε ο Ετό, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο να αποτελέσει αντάλλαγμα για τη μετακίνηση του Κάρλος Τέβες στους «νερατζούρι». Η έντονη φημολογία προέκυψε από την καλοκαιρινή προετοιμασία των Μιλανέζων, όταν ο Σάμουελ Ετό φερόταν να έχει έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με τον νέο προπονητή του συλλόγου, Πιέρο Γκασπερίνι.

«Ποτέ δεν λογομάχησα με τον προπονητή. Απλά είχαμε μια συνομιλία κατά την παραμονή μας στο camp που είχαμε μεταβεί για την καλοκαιρινή μας προετοιμασία και το μοναδικό για το οποίο μιλήσαμε με τον Γκασπερίνι, ήταν τακτικά και τεχνικά θέματα. Αυτά, είναι κλασσικά ενδιαφέροντα ενός ποδοσφαιριστή και αυτά θέλησα να μάθω κι εγώ» ήταν η τοποθέτηση του έμπειρου επιθετικού.

Ήττα για Ηρακλή από τον Εθνικό Άχνας

Την ήττα γνώρισε ο Ηρακλής από τον Εθνικό Άχνας με 1-3 σε μια αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Καυτατζόγλειο. Ο Επαλέ ήταν ο σκόρερ του Ηρακλή, ενώ για τους Κύπριους δυο γκολ πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός Κάσιο.

Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής έδειξε  ένα καλό πρόσωπο κυρίως  χάρη στην παρουσία του Επαλέ και του Μάρα. Αμφότεροι προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό στην ομάδα που αποτελούνταν από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έτσι ήρθε και το γκολ στο 35΄ με το οποίο και προηγήθηκε ο Ηρακλής.

Στην συνέχεια όταν οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βγήκαν εκτός ενδεκάδας, η ομάδα έδειξε να δυσκολεύεται. Οι νεαροί παίκτες που αγωνίζονταν φαίνονταν να έχουν άγχος την στιγμή που η Κυπριακή ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με δυο γκολ του Κάσιου στο 65΄και 74΄της αναμέτρησης. Το 3-1 διαμορφώθηκε για τους Κύπριους απο τον Ιγκνιάτοφ στο 87΄ με δυνατό σουτ.

Από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν Ευσταθίου και Νατσιόπουλος.

Η αρχικη ενδεκάδα του Ηρακλή ήταν η εξής: Μέλκας, Ποζίδης, Ψυχογιός, Κώτσιας, Παπαστεργιαννός, καρανδρέας, Νατσιόπουλος, Μάρα, Επαλέ, Ευσταθίου,  Θωριαν
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Παπαστεργίου, Κρυστάλης, Μπαμπάτσικος, Πετανίδης.

* Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Ανδρέας Παντελή που όταν ρωτήθηκε για τις κινήσεις που σκοπεύουν να κάνουν για την παρουσία της ομάδας στην Σουπερλίγκα είπε: «Σκεφτόμαστε να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια»

* Με την ομάδα του Εθνικού Άχνας αγωνίστηκε και ο Λεβάν Κεμπάτζε που είχε βρεθεί δυο φορές στην καριέρα του στην ομάδα του Ηρακλή, όταν προπονητής ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης.

πηγή: iraklis1908.gr