Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Έμεινε με την εμπειρία ο Εργοτέλης

Οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνιστούν απέναντι σε μεγάλους παίκτες, όπως οι Γκούτι, Αουρέλιο, Σιμάο, Κουαρέσμα κι έμειναν με αυτή, καθώς ηττήθηκαν από την Μπεσίκτας με 2-1.



Το πέμπτο φιλικό παιχνίδι, από τη στιγμή που βρίσκεται στην Ολλανδία, έδωσε σήμερα ο Εργοτέλης στην Κολωνία. Αντίπαλος ήταν η Μπεσίκτας, με τους κρητικούς να έχουν την ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν παίκτες μεγάλης κλάσης, όπως οι Γκούτι, Αουρέλιο, Σιμάο και Κουαρέσμα. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες.
Μια από αυτές ήταν το σουτ του Μπέτο στο 16', που κατέληξε άουτ, ενώ στη συνέχεια οι Κουτσιανικούλης (27') και Μπούντιμιρ (32') δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 35' η τουρκική ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Τοραμάν να σταματάει στο δοκάρι του Πίρσον, ο οποίος βρήκε και λίγο την μπάλα, και στο 42' προηγήθηκε στο σκορ με την κεφαλιά του Σίβοκ, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες.
Η Μπεσίκτας πέτυχε και δεύτερο τέρμα με την κεφαλιά του Αουρέλιο στο 48' και από εκεί και πέρα, ο σύλλογος της γειτονικής χώρας έδειχνε να επαναπαύεται με το υπέρ του σκορ. Έτσι, ο Εργοτέλης είχε 2-3 ακόμα καλές στιγμές, με το σουτ του Λεάλ να περνάει ελάχιστα άουτ στο 65', το πλασέ του Κουστσιανικούλη να μπλοκάρει ο Ρεκμπέρ στο 71' κι άλλο ένα του Φραγκουλάκη στο 74' να διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μπεσίκτας.
Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι κρητικοί ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 75' με την κεφαλιά του Καρέλη, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη. Έτσι, ο Εργοτέλης έδειξε και πάλι καλά στοιχεία, παρά την ήττα, καθώς και ότι η προετοιμασία βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε να είναι έτοιμη ομάδα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις
Εργοτέλης: Πίρσον, Γιαλούσης (55’ Ντατόμο), Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Ολίσε (80’ Σαρρής), Μπέτο (58’ Φραγκουλάκης), Τζούνιορ (63’ Κυριακίδης), Ρομάνο (73’ Μπρούνο), Κουτσιανικούλης (73’ Καρέλης), Μπούντιμιρ (58’ Λεάλ).
Μπεσίκτας: Γκόνεν, Κουμπασί, Νταγκ, Τοραμάν, Αουρέλιο, Γκούτι, Αλμέιδα, Μπεμπέ, Σιμάο, Φερνάντες, Σίβοκ.
Έπαιξαν και οι Ρεκμπέρ, Νουκάν, Κορκμάζ, Γκουλούμ, Ουισάλ, Ρεκτεμέκ, Ακγιούζ, Ντεμιρσί, Καβλάκ, Καουχάν, Καρλάν, Σίντνεϊ, Ερνστ, Κουαρέσμα, Χολόσκο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: