Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το φάρμακο του Γκουαρντιόλα για το κάζο της Μπάρτσα



Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε (4-1) από τη μεξικανική Τσίβας αλλά ο προπονητής της δεν ανησυχεί
Η συντριβή της Μπαρτσελόνα με 4-1 από τη μεξικανική Τσίβας Γουανταλαχάρα δημιούργησε αίσθηση στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αν και η Τσίβας είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του Μεξικού η άνετη, σύμφωνα με τον δείκτη του σκορ, επικράτησή της επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης αποτέλεσε είδηση πρώτου μεγέθους και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για τους Καταλανούς.

Βέβαια η Μπάρτσα στην αμερικανική περιοδεία της χρησιμοποιεί ελάχιστους βασικούς παίκτες και το βάρος της υπεράσπισης της φήμης της έχει πέσει στους αναπληρωματικούς αλλά και στους παίκτες της Μπαρτσελόνα β' που αποτέλεσαν και τον κορμό της ομάδας που αγωνίσθηκε τα ξημερώματα στο φιλικό στο Μαϊάμι.

Οι Πικέ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Βίγια και Πέδρο αγωνίσθηκαν από ένα ημίχρονο ο καθένας καθώς ο κ. Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει πολύ χρόνο και συμμετοχής στους αναπληρωματικούς αλλά και στους παίκτες της β' ομάδας που έχει πάρει μαζί του στην περιοδεία. Στο ματς εναντίον της Τσίβας οι Καταλανοί προηγήθηκαν με γκολ του Βίγια στο 3', δημιούργησε αρεκτές ευκαιρίες στο α' ημίχρονο αλλά στο β' ημίχρονο όταν άλλαξε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Πικέ, Αμπιντάλ είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και δέχθηκε τέσσερα γκολ από τους γρήγορους και «σεληνιασμένους» για νίκη επί της Μπάρτσα, Μεξικανούς.

Ο κ. Γκουαρδιόλα δεν θέλησε να κρυφθεί πίσω από την απουσία πολλών βασικών παικτών και αναγνώρισε ότι η ομάδα του βρίσκεται πίσω όσον αφορά το επίπεδο της προετοιμασίας της. «Εχουμε καθυστερήσει σε κάποια πράγματα, για πολλούς λόγους, αλλά πιστεύω σε αυτούς τους παίκτες και ξέρω ότι τα παίξουμε καλά στο πρωτάθλημα και στις άλλες διοργανώσεις που μας περιμένουν» δήλωσε μετά την ήττα -σοκ, την πιο βαριά που έχει υποστεί από τότε που βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο καταλανός τεχνικός έστειλε το μήνυμα προς τους παίκτες ότι «πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας όσο το δυνατόν συντομότερο» αλλά αναγνώρισε ότι «έτρεξαν και πάλεψαν όπως πάντα».

Τον κ. Γκουαρδιόλα απασχολεί ο πρώτος αγώνας για το Σούπερ Καπ Ισπανίας στις 11 Αυγούστου εναντίον της Ρεάλ στη Μαδρίτη που «είναι πολύ κοντά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να βελτιωθούμε. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η νοοτροπία των παικτών. Χρειαζόμαστε χρόνο που τώρα δεν τον έχουμε».

Η Μπαρτσελόνα στο φιλικό με την Τσίβας αγωνίσθηκε με τους: Πίντο, Φοντάς (33' Σέρζι Γκόμες, 62' Αρμάντο), Πικέ (46' Μπούσκετς), Αμπιντάλ (62' Μουνιέσα, 74' Αντριάνο), Τζόναθαν ντο Σάντος, Κεϊτά (81' Μπαγιού), Τσάβι (46' Ινιέστα), Τιάγο (62' Ριβερόλα), Κουένκα (62' Ντεουλοφέου), Καρμόνα (62' Εσπινόσα), Βίγια (46' Πέδρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: