Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"

Ο πρώην παίκτης της Καβάλας και νυν της Μακάμπι, Σάβο Παβίσεβιτς, μιλά στο gazzetta.gr για το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, τις πιθανότητες πρόκρισης και το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του όταν ενημερώθηκε για την κλήρωση.
"Τι Ολυμπιακός, τι Παναθηναϊκός!"
- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες μόλις έμαθες την κλήρωση;
«Όπως με τον Ολυμπιακό... Τι σύμπτωση, πέρσι είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό και την ίδια μέρα κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως μπορούμε να τον αποκλείσουμε, όπως έγινε πέρσι...».
 - Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση;
«Είναι δύσκολη κλήρωση, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι το ίδιο δυνατός όπως πριν ένα – δυο χρόνια. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε πιθανότητες και θα το δείξουμε από το πρώτο παιχνίδι. Εγώ άλλωστε δυο φορές που βρήκα μπροστά μου τον Παναθηναϊκό, την μια τον κέρδισα και την άλλη ήρθα ισόπαλος. Ελπίζω να μην χάσω ούτε τώρα».
 - Σίγουρα, ο προπονητής του θα σε ρωτήσει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό. Τι θα τους πεις;
«Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη, έχει παίκτες όπως είναι ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης που μπορούν να δώσουν λύσεις. Το θετικό είναι πως δεν παίζουν παίκτες όπως ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο, όμως και πάλι το έργο μας είναι δύσκολο».
 - Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν;
«Πιστεύω πως είναι εντελώς διαφορετική ομάδα, έχουν έρθει αρκετοί νεαροί παίκτες που αποτελούν και το μέλλον του Ισραήλ. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, είμαστε πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο, υπάρχει δίψα, ενώ έχουμε και επιθετική φιλοσοφία. Ο νέος προπονητής έχει περάσει πολλά πράγματα στην ομάδα και αυτό φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε δεχθεί μόλις ένα γκολ έχουμε πετύχει 11 γκολ. Πίεση, τρέξιμο και καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι μας»
 - Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός
«Έχουμε εξαιρετική μεσαία γραμμή και πολλές λύσεις ειδικά στην επίθεση, υπάρχουν νέοι παίκτες και ενθουσιασμός. Ο Μούσα Κονάτε είναι ποδοσφαιριστής που σίγουρα το όνομά του θα συζητηθεί, ήρθε φέτος και ήδη έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα. Η εμπειρία του Κολαούτι και το ταλέντο του Ελιράν θα δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό».
 - Το πρώτο ματς είναι στο Τελ Αβίβ. Είναι θετικό αυτό για τη Μακάμπι;
«Μου αρέσει... Περιμένουμε με αγωνία το ματς, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, η έδρα είναι καυτή και είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό»
 - Αν θα έδινες πιθανότητες;
«Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ, ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, αλλά δεν φοβόμαστε. Πιστεύω 50%-50%».
 - Η πρώην σου ομάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Το σχόλιο σου;
«Διαβάζω διαρκώς και ξέρω πως είναι κοντά στον υποβιβασμό. Είμαι στενοχωρημένος γιατί πέρασα πολύ καλές στιγμές στην Καβάλα, έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους και η ομάδα έχει μείνει στην καρδιά μου. Εύχομαι να μείνει στην κατηγορία και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: