Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Σαν να κερδίσαμε»!!

Συγχαρητήρια έδωσε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη, χωρίς να παραβλέψει να εκφράσει παράπονα για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο 0-0.

«Σαν να κερδίσαμε»!!
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης.
«Θεωρώ ότι η εικόνα μας ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο. Ενα ματς στο οποίο έπρεπε να προηγηθούμε αλλά βρεθήκαμε και πίσω... Στο 0-0 δεν μας δόθηκε πέναλτι και κακώς ακυρώθηκε ένα γκολ μετά. Οι παίκτες είχαν διάθεση, ισοφαρίσαμε, πιέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και μπορούσαμε να νικήσουμε. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Είχαμε και μια αναγκαστική αλλαγή... Αδικα χάσαμε δύο βαθμούς με βάση την απόδοση μας αλλά θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι και την ίδια σοβαρότητα καθώς έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας.
Δε θέλω να έχουμε άλλοθι και δικαιολογίες όταν δεν κερδίζουμε. Αλλα μερικές φορές είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν υπάρχουν εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη... Και υπερομάδα να έχεις, θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα κάποια στιγμή. Εγώ είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, την προσπάθεια τους. Είναι σαν να κέρδισαν σήμερα και τους δίνω συγχαρητήρια. Χρειάζεται και το εύκολο γκολ που δεν το έχουμε αλλά κρίνω ως πολύ καλή την προσπάθεια τους.
Με τη Δόξα Δράμας και σήμερα δεν είχαμε το εύκολο γκολ. Σήμερα η εικόνα μας ήταν πολύ καλύτερη και κόντρα σε μια ομάδα πολύ καλή μεσοεπιθετικά. Εγώ πιστεύω πάντα στη νίκη και δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος όταν δεν έρχεται αλλά δεν μπορώ να μηδενίζω την προσπάθεια των παικτών. Εδώ ακυρώθηκε ένα γκολ που δεν κατάλαβε κανείς γιατί... Πρέπει ο διαιτητής να σφυρίζει σε κάθε ματς; Δε νομίζω. Η δε περίπτωση του πέναλτι που δε δόθηκε, στο 0-0, είναι πεντακάθαρη. Αντί να προηγηθούμε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ κόντρα σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και μετά το 0-1 μπορούσε να παίξει έτσι.
Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Λεονάρντο αλλά ελπίζω ότι θα είναι καλά. Οτι δε θα είναι κάτι σοβαρό.
Δε θα πρέπει να ζητάμε και πράγματα που δεν είναι εύκολο να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέσα από τις προπονήσεις. Εγώ δεν κρίνω τους παίκτες με το αποτέλεσμα αλλά με βάση την απόδοση τους. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να έχει παράπονα από την απόδοση μας στο πρώτο ημίχρονο και από την προσπάθεια μας στο δεύτερο».

"Καθοριστική η ισοφάριση, δίκαιο το αποτέλεσμα"

Ικανοιημένος από την εμφάνιση της Ξάνθης και την ισοπαλία με την ΑΕΚ, που τη χαρακτήρισε δίκαιη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

"Καθοριστική η ισοφάριση, δίκαιο το αποτέλεσμα"
Aναλυτικά:
«Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο νομίζω. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και την κυνήγησαν αλλά έτσι όπως πήγε είναι δίκαιη η ισοπαλία. Ξεκινήσαμε καλύτερα τον αγώνα αλλά η ΑΕΚ σιγά-σιγά μας πίεζε και έκανε φάσεις καθώς δυσκολευτήκαμε αρκετά. Ηταν καθοριστικό σημείο για το παιχνίδι η ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε νευρικότητα και θα ήταν χειρότερα για αυτούς αν ήταν 0-1 το ημίχρονο. Δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πόι στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί θα μπορούσαμε να κλέψουμε το ματς αλλά έκανε πολύ καλή απόκρουση ο Αραμπατζής. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, το αρνητικό για εμάς ήταν οι κίτρινες σήμερα γιατί μαζεύουμε αρκετές. Λέω πάντα στους παίκτες μου ότι έχουν δυνατότητες και ελπίζω να το δείξουν αυτό. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον φίλο μου τον Νίκο (σ.σ. Κωστένογλου)».

Θέλει να πετάξει σαν... Φλαμένγκο ο Ρόνι!!

Τάσεις φυγής από τη Φλαμένγκο έχει για μία ακόμη φορά ο Ροναλντίνιο, ο οποίος έκανε γνωστές τις προθέσεις του μέσω του μάνατζερ και αδερφού του, Ρομπέρτο ντε Ασίς.

Θέλει να πετάξει σαν... Φλαμένγκο ο Ρόνι
Ο Βραζιλιάνικος σύλλογος δεν τον έχει πληρώσει εδώ και πέντε μήνες και ο 31χρονος μέσος θέλει αν δεν του δοθούν τα χρωστούμενα να αλλάξει λιμάνι. Να αποδημήσει σαν... Φλαμένγκο για άλλες πολιτείες.
Να θυμίσουμε πως η πρώτη φορά που ακούστηκε η περίπτωση φυγής του Ρόνι από τη Φλαμέγκο συνέπεσε με τις δηλώσεις του Τσάκα ότι θα τον πάρει στον Παναθηναϊκό.
Μήπως τελικά ο διακαής πόθος του Βλάση Τσάκα, να δει τον Ρόνι ντυμένο στα “πράσινα” είναι κοντά στην πραγματοποίηση του;
πηγή: sportdog.gr

Ήταν βαρύ το κλίμα…!!

Ήταν βαρύ το κλίμα…
… ήρθε και η ήττα για την Μάδεργουελ, η οποία έχασε στην έδρα της από τη δέκατη Ινβερνές. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ύστερα από τη διακοπή του, λόγω του Κυπέλλου, η Σέλτικ διεύρυνε το σερί της στους 12 αγώνες αήττητη, επικρατώντας εντός έδρας της Νταντί Γιουνάιτεντ.

Βαθμούς έχασε η τρίτη Μαδεργουέλ, η οποία φιλοξενούσε την δέκατη Ινβερνές, με γκολ του Ταντέ από το 37ο λεπτό. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, λόγω του θανάτου του αντιπροέδρου των γηπεδούχων.

Εύκολο έργο είχε η Χαρτς, η οποία συνέτριψε την Σεντ Μίρεν με 5-2, με τον γνώριμο σε όλους από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και Λάρισα, Ρούντολφ Σκάτσελ, να πετυχαίνει χατ τρικ.

Στη μάχη των ουραγών, η Ντανφέρμλιν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο στην έδρα της Χιμπέρνιαν, την οποία και άφησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με δύο βαθμούς διαφορά.

23η αγωνιστική (14/1):

Σεντ Τζόνστον-Ρέιντζερς, 1-2
Αμπερντίν-Κιλμάρνοκ, 0-0
Μάδεργουελ-Ινβερνές, 0-1
Ντανφέρμλιν-Χιμπέρνιαν, 2-3
Σέλτικ-Νταντί Γιουν., 2-1
Χαρτς-Σεντ Μίρεν, 5-2

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Σάββατο 21/01 (17:00)

Σεντ Μίρεν-Σέλτικ (14:30)
Ινβερνές-Χαρτς
Κιλμάρνοκ-Ντανφέρμλιν
Νταντί Γιουν.-Μάδεργουελ
Ρέιντζερς-Αμπερντίν
Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον

Ο Παπουλής τη... Δόξα!!

Με δύο γκολ του Φώτη Παπουλή στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Δόξας Δράμας στο Ηράκλειο.

Ο Παπουλής τη... Δόξα!
Πέντε παιχνίδια χωρίς γκολ και νίκη είχαν οι Κρητικοί, οι οποίοι είχαν κερδίσει τελευταία φορά στις 7 Δεκεμβρίου τους Δραμινούς στο Καυτανζόγλειο. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν άφησε το... σημάδι να πάει χαμένο και με δύο γκολ του Παπουλή (50` και 86`) κέρδισε την Δόξα, που... έμεινε στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Ελάχιστες οι ευκαιρίες στην αναμέτρηση, η οποία έδειχνε ότι θα κριθεί στο γκολ. Το γκολ του Έλληνα επιθετικού έδιωξε το άγχος από τους ελλιπείς γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν στη συνέχεια να κρατήσουν το προβάδισμα και να «χτυπήσουν» ξανά, όταν οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη του ΟΦΗ επί της Δόξας στις οκτώ φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες από τον Ιανουάριο του 2010!
Απουσίες ο ΟΦΗ, συντηρητικά η Δόξα
Οι απουσίες των Μάντζιου, Κάρολ, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς και Μπουλούτ ανάγκασαν τον Νίκο Αναστόπουλο να παίξει με αρκετές αλλαγές. Βεζυρίδης και Ζορμπάς έπαιξαν μετά από αρκετό καιρό, ενώ από την άμυνα μόνο ο Ταυλαρίδης αποτελούσε βασική επιλογή στον πρώτο γύρο, αφού ο Αναστόπουλος κράτησε και τον Γαλανόπουλο στον πάγκο. Στην επίθεση, ο Καμπάνταης επιλέχτηκε στην κορυφή, με τους Ζορμπά και Παπουλή να τον πλαισιώνουν και τους Ζόρντι, Χόρχε και Βερόν να στελεχώνουν το κέντρο. Από την άλλη, για τη Δόξα επέστρεψαν ο Ψυχογιός με τον Αγγελούδη, αλλά έμειναν εκτός ο Αμπουμπακάρι και ο Ουέλινγκτον, το δελτίο του οποίου δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Οι φιλοξενούμενοι, ξεκινώντας ουσιαστικά με ένα 4-1-4-1 που γινόταν 4-2-3-1 και κορυφή τον Βάντερσον που έτρεχε ασταμάτητα, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και αναζητούσε το κατάλληλο σημείο για να «χτυπήσει».

Αδυναμία δημιουργίας
Οι φιλοξενούμενοι δυσκόλευαν την ανάπτυξη των Κρητικών, που «αναγκάστηκαν» να ψάχνουν με βαθιές μπαλιές τον Καμπάνταη, ενώ ο Ζορμπάς με τον Παπουλή άλλαζαν θέσεις στην επίθεση προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα. Σταδιακά η ομάδα του Αναστόπουλου απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δυσκολευόταν πολύ να διασπάσει την αμυντική τακτική των Δραμινών. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης δημιουργήθηκε στο 16`, όταν ο Μπούρμπος βγήκε από τα δεξιά και σέντραρε στον Παπουλή, που πήρε την κεφαλιά από εξαιρετική θέση, αλλά ο Βέρτζος παρενέβη διώχνοντας σε κόρνερ, με τον επιθετικό του ΟΦΗ να ζητάει χέρι.

«Μαγεία» Βάντερσον και... επιστροφή στο τίποτα!
Ένα αδύναμο σουτ του Λόπεθ στο 25` κατέληξε στα χέρια του Σέρεμετ και στη συνέχεια, έχοντας «διαβάσει» το παιχνίδι του ΟΦΗ, η Δόξα ανέβηκε, κυκλοφορώντας την μπάλα και ψάχνοντας το «χτύπημα». Στο 27` ο Βάντερσον με εκπληκτική ενέργεια άδειασε τρεις παίκτες των γηπεδούχων μπαίνοντας στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά ο Βεζυρίδης έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του. Η ολιγόλεπτη άνοδος της Δόξας ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού το τελευταίες 15λεπτο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή (60-40), έψαχνε χώρους, αλλά η Δόξα, για την οποία στο 40` ο Σοϊλέδης πέρασε στη θέση του τραυματία Κατσικογιάννη, κρατούσε.

Γκολ μετά από 560 λεπτά!
Η ομάδα της Δράμας μπήκε αρκετά καλά στο δεύτερο μέρος, με τον Αραβίδη από τα αριστερά και τον Σοϊλέδη από τα δεξιά να δημιουργούν προβλήματα. Μία επικίνδυνη σέντρα του δεύτερου στον πρώτο κόπηκε την τελευταία στιγμή στο 46` από τον Μπούρμπο και ο ΟΦΗ αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στο 50`. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπούρμπου από τα αριστερά, ο Παπουλής πήρε την μπάλα στην περιοχή και με ένα δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ. Μετά το γκολ, η Δόξα ανέβηκε, είχε ένα διάστημα πίεσης στην περιοχή του ΟΦΗ, με τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος να είναι σαφώς ανεβασμένος, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει άμεσα.

Διεύρυνε το προβάδισμα, επέστρεψε στις νίκες
Οι Κρητικοί επικεντρώθηκαν στο να διαφυλάξουν το πολύτιμο 1-0, αναζητώντας παράλληλα την ευκαιρία για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Μία κεφαλιά του Σόουζα που είχε προωθηθεί για εκτέλεση φάουλ στο 71` μπλοκαρίστηκε από τον Σέρεμετ, ο οποίος σταμάτησε στο 77` και τη σέντρα του Ζορμπά, μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων. Όσο πέρναγε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μένουν από δυνάμεις και παρά τις αλλαγές, δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις. Ο ΟΦΗ έδειχνε να κρατάει το ματς και ανέβαινε ξανά, βάζοντας το... κερασάκι στη νίκη τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου. Στο 86`, ο Μπούρμπος με ωραία ενέργεια βρήκε στην περιοχή τον Καμπάνταη, ο οποίος γύρισε την μπάλα και ο Παπουλής, ερχόμενος από πίσω την έσπρωξε στα δίχτυα, «σφραγίζοντας» με το δεύτερο προσωπικό του γκολ τη νίκη για την ομάδα του. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη συμβιβάστηκε με την ήττα, με το 2-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος
Το φιλμ του αγώνα
90+4` Λήξη του αγώνα
86` Κάθετη μπαλιά του Μπούρμπου, ο Καπάνταης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σικαλιά και ο επερχόμενος Παπουλής σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του
85' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Γαλανόπουλος στη θέση του Λόπεθ
79' Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Σόουζα άφησε τη θέση του στον Πίτσο
76' Αλλαγή για τη Δόξα, ο Στεργιανός αντί του Λίμα
61' Αλλαγή για τη Δόξα, ο Αγγελούδης στη θέση του Ψυχογιού
60' Κίτρινη κάρτα στον Σόουζα καθώς μπήκε στο παιχνίδι χωρίς άδεια
50` Κάθετη μπαλιά του Ζορμπά, ο Παπουλής από πλάγια θέση και αριστερά με δυνατό σουτ νίκησε τον Σέρεμετ και έκανε το 1-0
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου
41' Αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα, ο Σοϊλέδης αντί του Κατσικογιάννη που δεν μπορεί να συνεχίσει
40' Κίτρινη κάρτα στον Καπάνταη για σκληρό μαρκάρισμα στον Τριποτσέρη
26' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για μαρκάρισμα στον Λόπεθ
16' Σέντρα του Μπούρμπου από δεξιά, κεφαλιά του Παπουλή στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε στον Ψυχογιό και πέρασε κόρνερ
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Ζορμπάς, Βάντο, Καμπάνταης, Σόουζα, Παπουλής, Μπούρμπος, Λόπεθ, Λόπεζ
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Κατσικογιάννης, Ψυχογιός.

Καβάλα πάει στα... πλέι οφ!

Η Καβάλα άφησε τον Ηλυσιακό να παλεύει για την παραμονή στην Α1 (78-73) κι έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό της στα playoffs, αφού οι ομάδες που την ακολουθούν αντιμετωπίζουν κάθε λογής προβλήματα.

Καβάλα πάει στα... πλέι οφ!
Το Μαρούσι είναι σαν να έχει υποβιβαστεί, ο Ίκαρος Καλλιθέας δίνει μάχη για να σωθεί, το ίδιο ο ΚΑΟΔ, ενώ το Περιστέρι έχει πολλά πάνω από το κεφάλι του. Πλέον η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη άφησε αρκετά κάτω και τον Ηλυσιακό (6-7 έναντι 4-9), όπως και τον ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίο έχει πλεονέκτημα 15 πόντων (75-60 στην 2η αγων.). Ο δρόμος για τα playoffs είναι ορθάνοιχτος για την υγιή Καβάλα!
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ηλυσιακός προερχόταν από εξαιρετική εμφάνιση στο ΣΕΦ, αλλά είχε να αντεπεξέλει την φυγή των Χολ και Τόντιτς, όπως και να βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση των νεοαποκτηθέντων Κοχαντάρεβιτς και Στεφάνοφ. Η Καβάλα είναι πιο δεμένη ομάδα, πιο δυνατή στην έδρα της κι άντεξε στην πίεση που δέχτηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
MVP: Ο Πάτρικ Ο'Μπράιαντ αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση της Καβάλας και το απέδειξε με την εμφάνισή του. Ήδη οι μέσοι όροι του ήταν υψηλοί (10,2π., 5,9ρ.) και κατάφερε να τους ξεπεράσει κατά πολύ, ολοκληρώνοντας με 19 πόντους (7/12δίπ., 1/1τρίπ., 2/2β.), 18(!) ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα!
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ηλυσιακός περίμενε πολλά περισσότερα απ' την εμπειρία και την εκτελεστικότητα του Νίκου Χατζή. Ο 35χρονος γκαρντ του Ηλυσιακού έμεινε στους μόλις 5 πόντους με 1/3 δίποντα και 1/3 τρίποντα σε 17'48'' συμμετοχής.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Η Καβάλα έφτασε μέχρι και στο +16 (60-44 στο 29'), αλλά είδε τον Ηλυσιακό να πιέζει μέχρι τέλους (76-73 στο 40'). Η ψυχραιμία του Χριστόφορου Στεφανίδη απ' τη γραμμή των ελευθέρων βολών (78-73 στο 40') δεν άφησε περιθώρια για μεγαλύτερη αναστάτωση.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ο κόσμος της Καβάλας στήριξε και πάλι την προσπάθεια της Ένωσης, έστω κι αν το κλειστό της Καλαμίτσας δεν έσφιζε από ζωή όπως απέναντι σε Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση ήταν κομβική για το μέλλον και των δύο ομάδων και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών.
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-35, 60-51, 78-73
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1/5τρίπ., 3ασ.), Γκάρισον 5 (0/3τρίπ., 2κοψ.), Αγγελόπουλος 4 (0/1τρίπ., 2λ.), Τέιλορ 9 (3/6τρίπ., 4ασ., 3λ.), Στεφανίδης 12 92/4τρίπ., 3ασ.), Κοστόφ 7 (1/1τρίπ.), Καραποστόλου 15 (3/9τρίπ., 3ασ., 2λ.), Σύμτσακ (2λ.), Ο'Μπράιαντ 19 (7/12δίπ., 1/1τρίπ., 2/2β., 18ρ., 1ασ., 2κλ., 4κοψ., 3λ.)
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν 6, Παπανικολόπουλος 11 (1/2τρίπ.), Στεφάνοφ, Χάρτινγκ 17 (2/3τρίπ., 11ρ., 3κλ.), Χατζής 5 (1/3τρίπ.), Αποστολίδης 2 (0/1τρίπ., 2ασ.), Τόμπσον 17 (3/7τρίπ., 3λ.), Κοχαντάρεβιτς 12 (0/1τρίπ., 3λ.), Κασελάκης 2 (0/5δίπ., 0/2τρίπ., 2ασ., 2κλ.), Γαλιώτος 1 (0/4δίπ.), Τσιάος (0/1τρίπ.)
Πηγή: gazzetta.gr

Με Πρίντεζη η 30άρα!!

Ο Ολυμπιακός έχοντας κορυφαίο σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Γιώργο Πρίντεζη (19π, 4ριμπ) και με τον Τζόι Ντόρσεϊ (2π, 6ριμπ) να είναι θετικός στο ντεμπούτο του, επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 90-60.

Με Πρίντεζη η 30άρα!

Οι Πειραιώτες παραλίγο να πάθουν με τον Ηλυσιακό, αλλά έστω και το παρολίγον πάθημα, τους έγινε μάθημα και έτσι κόντρα στον ΠΑΟΚ, πλην του πρώτου δεκαλέπτου, παρουσιάστηκαν σοβαροί και πήραν με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη. Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε για ένα δεκάλεπτο (σ. σ το πρώτο) όπου και προηγήθηκε με τρεις πόντους (23-20), αλλά μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων που πήραν μια εύκολη νίκη. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Τζόι Ντόρσεϊ.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Χτύπησε το καμπανάκι με τον Ηλυσιακό την Τετάρτη και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς «ξύπνησαν» και αντέδρασαν. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποψιασμένοι και σε εγρήγορση από το ξεκίνημα, άσχετα αν στην αρχή οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά καθοδηγούμενοι από τους Σπανούλη και Πρίντεζη, κατάφερε να «καθαρίσει» με ευκολία το ματς.
MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν και έχει. ξεχάσει πως είναι να κάνει κάποιος ένα κακό παιχνίδι. Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός για όσο αγωνίστηκε και δίκαια παίρνει τον τίτλο του καλύτερου.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Μίλουτιν Άλεκσιτς αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στη φρόντ λάι του «Δικεφάλλου», αλλά δείχνει πως ακόμη δεν έχει εγκλιματιστεί. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό και τα πατήματα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και το μεγάλο διάστημα που έμεινε εκτός παρκέ και έτσι δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Στο τρίτο δεκάλεπτο κρίθηκαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός, με τον Τζόι Ντόρσεϊ να κάνει το «ερυθρόλευκο» ντεμπούτο του σε αυτή την περίοδο, κατάφεραν να επικρατήσουν με 22-9 σε αυτό το διάστημα παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ουσιαστικά το +9 του ημιχρόνου να γίνει +22 (67-45 στο 30) και έτσι ο ΠΑΟΚ να χάσει και τις τελευταίες ελπίδες του να είναι έστω και ανταγωνιστικός.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Η εικόνα στις εξέδρες του ΣΕΦ ήταν κάπως καλύτερη αυτή τη φορά σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Ηλυσιακό. Περίπου 1000 φίλοι των Κυπελλούχων Ελλάδος παρακολούθησαν το ματς και από τη στιγμή που δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, το εισιτήριο είχε αξία.
Δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6 (4ριμπ), Άντιτς 17 (2/2βολ, 6/9δθπ, 1/4τριπ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 5ασ), Ντόρσεϊ 2 (6ριμπ, 1ασ, 1κλεψ), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14 (2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19 (4/4βολ, 6/7διπ, ½ τριπ, 4ριμπ), Παπανικολάου 8 (1/2, 2/3διπ, 1/2τριπ), Μάντζαρης, Σλούκας 7 (2/3διπ, 1/2τριπ), Κατσίβελης 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2 (0/0βολ, 1/3διπ, 0/2τριπ, 3ριμπ, 0ασ), Στίγκερς 7 (1/1βολ, 3/4διπ), Αράπης, Αλέξιτς 4 (4/4βολ), Ντικούδης 17 (3/5βολ, 7/11διπ, 0/1τριπ, 3ριμπ), Καλαμπόκης 7 (3/4βολ, 2/4διπ, 0/2τριπ, 3ριμπ), Ράιτ 5, Γιαννακίδης 7 (0/3τριπ), Καλλές 6, Καλαμπάκας 5 (1), Τσακαλέρης.
Πηγή: gazzetta.gr

Τον... κατάπιαν οι Πάνθηρες!!

Με όπλο την άμυνα του ο Πανιώνιος δεν άφησε τον ασταμάτητο Κολοσσό να πάρει «ανάσα», τον υποχρέωσε στην τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα (73-55) και πήρε και τη διαφορά του πρώτου γύρου.

Τον... κατάπιαν οι Πάνθηρες!
Κανείς δεν περίμενε πως ο Πανιώνιος θα έχει τόσο εύκολο έργο στη Νέα Σμύρνη. Ο Κολοσσός όμως προερχόμενος από δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να αφήσει πίσω την κούραση και χάθηκε στην άμυνα του Πανιωνίου. Μέχρι στιγμής οι Ροδίτες είχαν ηττηθεί μόνο από του δύο «αιωνίους», με τον Πανιώνιο να παραμένει στην τέταρτη θέση, αλλά στο 8-5.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι Νεωσμυρνιώτες μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό. Ο Κολοσσός δεν κατάφερε να αντιδράσει με τη νίκη να έρχεται εύκολα για τους γηπεδούχους.
MVPs: Οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Πανιωνίου. Ο πρώτος μέτρησε 11 πόντους κι 7 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος με τους 18 του πόντους (4/5τρίπ.) και τις 4 ασίστ έδωσε τον ρυθμό του στην ομάδα.
AΦΑΝΤΟΙ: Ο Πανιώνιος έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και κατάφερε να περιορίσει τόσο τον Χάτεν όσο και το Χόπσον που πέτυχαν από 8 και 4 πόντους αντίστοιχα.
KEY POINT: Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στην άμυνα (34ρ. Έναντι 21 του Κολοσσού) και πιο εύστοχος έξω από τα 6,75μ. (9/22, 1/10 ο Κολοσσός).
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης περίμεναν να δουν πιο ανταγωνιστικές τις δύο ομάδες, ωστόσο οι φίλαθλοι του Πανιωνίου θα είναι ευχαριστημένοι που είδαν την ομάδα τους να επικρατεί μιας ομάδας που είχε μόλις δύο ήττες.
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 20-16, 20-14, 16-16.

Τριάρα με Σκόουλς. Νίκη για Τσέλσι, νέα γκέλα η Λίβερπουλ

O Πολ Σκόουλς στη επιστροφή του στην Premier League βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στις νίκες σκοράροντας στο 3-0 επί της Μπόλτον. Η Τσέλσι νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, ενώ η Λίβερπουλ ήρθε 0-0 στο Άνφιλντ με τη Στόουκ.

Τριάρα με Σκόουλς. Νίκη για Τσέλσι, νέα γκέλα η Λίβερπουλ
Η Γιουνάιτεντ ήταν κυρίαρχος του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 4' έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Γουέλμπεκ βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπογκντάν, ο οποίος όμως έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του άσου των «κόκκινων διαβολών». Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Γουέλμπεκ κέρδισε πέναλτι από τον Νάιτ, αλλά ο Μπογκντάν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Ρούνεϊ.
Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να ανεβαίνει και η πίεσή της έφερε καρπούς στο 45ο λεπτό. ο Ρούνεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έστρωσε για τον Σκόουλς, ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από την επιστροφή του στα γήπεδα.
Oι γηπεδούζοι καθάρισαν το ματς στο 74ο λεπτό, με τον Γουέλμπεκ να κάνει το 2-0 μετά από ασίστ του Ρούνεϊ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κάρικ στο 83ο λεπτό με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή.
Στο 1-1 έμειναν Άστον Βίλα και Έβερτον και παρέμειναν στη μέση της βαθμολογίας. Η Βίλα κατάφερε να ανοίξει τελικά το σκορ στο 55ο λεπτό, με τον Ντάρεν Μπεντ να πλασάρει από κοντά τον Χάουαρντ, μετά από σέντρα του Άιρλαντ.
Η απάντηση της Έβερτον ήταν άμεση, καθώς στο 68' ο Ανικέμπε βρέθηκε απέναντι στον Γκίβεν και πλάσαρε εύστοχα. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν είχαν άλλες ευκαιρίες για γκολ και το σκορ έμεινε στο 1-1.
Μεγάλο διπλό πέτυχε Νόριτς μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ με 2-1 και παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα. Η Γουέστ Μπρομ ήταν καλύτερη στα πρώτα 20 λεπτά κι έχασε ορισμένες καλές φάσεις με τους Οντεμβίγκι και Κοξ, ωστόσο η Νόριτς ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί.
Ο Χουλαχάν τράβηξε πάνω του την άμυνα της Μπρόμιτς, έστρωσε για τον Σούρμαν, ο οποίος βρήκε χώρο κι έκανε το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 68ο λεπτό κατάφεραν να φέρουν το μας στα ίσια. Ο Τόμας κέρδισε πέναλτι από τον Αγιάλα και ο Λονγκ από τα 11 μέτρα νίκησε τον Ρούντι. Η Νόριτς ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα γκολ του Μουλούμπου στο 79ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.
Τη 2η σερί νίκη της πέτυχε η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σάντερλαντ και παραμένει στην πρώτη τετράδα.
Η Σάντερλαντ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 4' με τον Σεσενιό, αλλά η Τσέλσι ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13'. Η κεφαλιά του Τόρες σταμάτησε στο δοκάρι του Μινολέ, αλλά στη συνέχεια ο Λάμπαρντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο σουτ.
Ο Τόρες έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 50ο λεπτό, καθώς έστειλε άουτ τη μπάλα εξ επαφής, ενώ στη συνέχεια η Τσέλσι έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ.
Παλικαρίσια νίκη με 3-1 πέτυχε η Μπλάκμπερν επί της Φούλαμ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Η Φούλαμ ήταν από το πρώτο λεπτό καλύτερη και στο 22' έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Ζαμόρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμπινσον.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Μπλάκμπερν, καθώς στο 23' ο Αγιεγκμπένι αντίκρισε απ' ευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Μέρφι. Η Φούλαμ έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι και το πλήρωσε, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ για την Μπλάκμπερν.
Τα «ρόδα» αιφνιδίασαν με το καλημέρα τη Φούλαμ στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό, διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Νταν βρήκε χώρο και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Η Φούλαμ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 58ο λεπτό, καθώς ο Νταφ βρέθηκε σε καλή θέση και πλάσαρε ιδανικά τον Ρόμπινσον. Η Μπλάκμπερν ωστόσο κατάφερε να πετύχει και 3ο γκολ με τον Φορμίκα στο 80ο λεπτό.
Γκέλαρε η Τότεναμ, η οποία έμεινε στο 12-1 με τη Γουλβς και έμεινε 2 βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Τότεναμ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μόντριτς μόλις στο 4ο λεπτό, καθώς το σουτ που επιχείρησε από τα 30 μέτρα, πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί στη συνέχεα και στο 22' δέχτηκαν το γκολ από τη Γουλβς. Ο Φρίντελ απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Τζόνσον μετά από κόρνερ, ωστόσο στη συνέχεια ο Φλέτσερ έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51ο λεπτό. Σκόρερ ο Λούκα Μόντριτς με κεραυνό από το ύψος της περιοχής.
Για δεύτερο συνεχόμενο ματς έμεινε χωρίς νίκη η Λίβερπουλ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τη Στόουκ και πλέον η τετράδα μοιάζει άπιαστο όνειρο.
Πολύ κακό το πρώτο μέρος με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί μεν να απειλήσει, αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Στόουκ. Οι»κόκκινοι» απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά και από εκεί δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ στο πρώτο μέρος. Η Λίβερπουλ πίεσε ασφυκτικά στην επανάληψη κι έχασε πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Κούιτ στο 77' που αστόχησε εξ επαφής. Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμεινα στο 0-0 με τη Στόουκ.

Πίκρα με... Ζαχαριάδη!!

Σε ένα ματς που πρωταγωνιστής ήταν ο Ζαχαριάδης, λόγω των αποφάσεών του, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη και πίκρανε τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Λάθη απ' τον ρέφερι που δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στην Ένωση (24') και την αποζημίωσε με ένα ανύπαρκτο, ενώ δεν μέτρησε και γκολ του Λεονάρντο...

Πίκρα με... Ζαχαριάδη!
Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, το οποίο έμελλε να στιγματιστεί από τις διαιτητικές αποφάσεις του ρέφερι Ζαχαριάδη! Ο άρχοντας της αναμέτρησης δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΚ σε ανατροπή του Κλωναρίδη στο 24΄, της έδωσε όμως ένα που δεν ήταν στο 45' από το οποίο προήλθε ισοφάριση. Οι ακρίτες προηγήθηκαν στο 29' με τον Μαρκόβσκι, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (του πρώτου μέρους) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεονάρντο.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα είχε κατά διαστήματα καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν γκολ! Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες ευκαιρίες, η Ξάνθη όμως ήταν απειλητική και δεν έπαιζε το λεγόμενο... αντιποδόσφαιρο, καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου της. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Αραμπατζή να αποκρούσει σε κόρνερ το σουτ Ντάνι. Από το 5λεπτό μέχρι το 26' οι “κιτρινόμαυροι” ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά την εστία του Βιβιανί, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Λεονάρντο! Στο 24' μάλιστα οι παίκτες του Κωστένογλου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ζαχαριάδης δεν είδε ποτέ την παράβαση!
Η ΑΕΚ βρέθηκε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, οι ακρίτες όμως ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα. Στο 29' ο Εντιμάρ έπιασε σουτ εκτός περιοχής, ο Αραμπατζής απέκρουσε στα πλάγια, η άμυνα της Ένωσης κοιμήθηκε για τα καλά με τον Μαρκόβσκι να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ (0-1).
Από εκείνο το σημείο, η Ξάνθη δεν βγήκε ποτέ ξανά στην επίθεση, με τους ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου να ρίχνονται στη μάχη για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Και μάλιστα από αμφιλεγόμενο πέναλτι που έδωσε ο Ζαχαριάδης σε ανατροπή του Κομεσίδη στον Καφέ! Ο Λεονάρντο ευστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος, το ματς απέκτησε άγριο ρυθμό με την ΑΕΚ να κυνηγάει συνέχεια το γκολ, σφυροκοπώντας με πολλές επιθέσεις την εστία του Βιβιανί (47', 52', 62') ! Μάλιστα οι ακρίτες μέχρι το 69' και την τρομερή απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Πόι, δεν απείλησαν ούτε μία φορά τους “κιτρινόμαυρους” μέχρι το τέλος του παιχνιδιού! Η Ένωση παρά τις ευκαιρίες που πραγματοποίησε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των ακριτών και έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1!
Λήξη αγώνα
92' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.
91' -Κλείνει τις αλλαγές της η Ξάνθη: Ο Σταθάκης στη θέση του σκόρερ Μαρκόβσκι.
90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.
89' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος από καλή θέση η μπάλα ψηλα άουτ.
83' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γεωργέα να ανεβαίνει από δεξιά και να δίνει στον Μπερνς, που κατέβασε την μπάλα και έκανε το πλασέ, αστοχώντας.
79' -Κλεινει τις αλλαγές της η ΑΕΚ. Ο Μπερνς στη θέση του Μπέλεκ.
73' Σέντρα του Κάρλος, ο Μπελεκ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
72' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αργυρίου παίρνει τη θέση του Καράμπελα που τραυματίστηκε...
70' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο.
69' Φοβερή απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Πόι από πολύ καλή θέση.
62' Σουτ του Καράμπελα στην κίνηση, αποκρούει ο Βιβιάνι στην εξέλιξη της φάσης ο Λεονάρντο έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τους παίκτες της ΑΕΚ να προσπαθούν να πετύχουν γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ ύστερα από φάση πολιορκίας...
58' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μάνταλος στη θέση του Βλαχοδήμου.
52' Σουτ του Μπέλεκ, η μπάλα στα... περιστέρια.
48' Κίτρινη στον Κάλα.
47' Σέντρα από τον Κοντοέ, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου και η μπάλα άουτ.
46' Σέντρα στο δεύτερο μέρος.
-Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος αντί του Κλωναρίδη
45'+2' Λήξη ημιχρόνου
45' +1' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο ευστοχεί από τα 11 βήματα. 1-1
45' Ο Καφές κερδίζει πέναλτι από τον Κομεσίδη. Το ριπλέι δείχνει ότι είναι υπερβολική η απόφαση του Ζαχαριάδη...
42' Ο Λεονάρντο εκτελεί απευθείας το φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
41' Ο Λεονάρντο σκοράρει με ωραίο τρόπο, αλλά το γκολ δεν μετράει αδού ο Ζαχαριάδης δεν σφύριξε για να εκτελεστεί το φάουλ που είχε κερδίσει προηγουμένως ο Μανωλάς.
40' Καλό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής, ο Βιβιανί είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.
32' Κίτρινη κάρτα στον Λεονάρντο.
29' Γκολ για την Ξάνθη: Ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύεται την κακή απόκρουση του Αραμπατζή στο σουτ του Εντιμάρ και άνοιξε το σκορ. 0-1. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ.
28' Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.
27' Κίτρινη κάρτα στον Χοσε Κάρλος
26' Σουτ του Λεονάρντο στην κίνηση άουτ
25' Αδύναμο σουτ του Κάρλος ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε ο Βιβιάνι.
24' Οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Κλωναρίδη εντός περιοχής! Το ριπλέι έδειξε ότι υπάρχει παράβαση. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης άκουσε τα σχολιανά από την εξέδρα καθώς δεν είδε το καθαρό πέναλτι..
15' Σούτ του Μαρσελίνιο, η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή
13' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από αριστερά, ο Βιβιανί πέφτει και απομακρύνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Δύσκολη απόκρουση..
10΄Κεφαλιά του Μανωλά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μανωλά η μπάλα άουτ.
5' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια ο Λεονάρντο έκανε την κομπίνα στρώνοντας για τον Κάρλος που βγήκε στο σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
3' Ο Αραμπατζής αποκρούει σε κόρνερ στο καλό σουτ του Ντάνι!
1' Έναρξη αγώνα
Λίγο πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρύλου του τούρκικου ποδοσφαίρου και βετεράνου παίκτη της ΑΕΚ, Λευτέρη Αντωνιάδη (Λεφτέρ).
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Καφές, Γεωργέας, Κάρλος, Λεονάρντο, Κλωνατίδης, Μπέλεκ
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι

Άλλαξε το όνομα του για να σφυρίξει!

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, όπου διαιτητής που είχε τιμωρηθεί από την ομοσπονδία της χώρας διαιτήτευσε αγώνα με άλλο όνομα!

Άλλαξε το όνομα του για να σφυρίξει!
Ο Λούκεζαρ Γιόνοφ είχε τιμωρηθεί τον Σεπτέμβρη του 2011 επειδή σφύριξε αγώνες στην Λατινική Αμερική χωρίς να ενημερώσει την Ομοσπονδία της Βουλγαρίας, άλλαξε το όνομα του σε Ράικο Ράιτσεφ και διαιτήτευσε τον φιλικό αγώνα της Βέρντερ Βρέμης και ΑΖ Αλκμάαρ, που διεξήχθη στην Τουρκία την Τετάρτη!

πηγή: sportdog.gr

Ο Μπεν Αρφά και τα... άλλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα 10 καλύτερα γκολ αυτής της εβδομάδας αυτό που ξεχωρίζει είναι του Χατέμ Μπεν Αρφά της Νιούκαστλ στο ματς Κυπέλλου με την Μπλάκμπερν!

Ο Μπεν Αρφά και τα... άλλα! (ΒΙΝΤΕΟ)
O 25χρονος άσος σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα, το οποίο θέτει υποψηφιότητα και για ένα από τα καλύτερα της χρονιάς!
Απολαύστε τα γκολ!











szólj hozzá: January #2 - 2012 | Best Goal

Η "βόμβα" στις Σέρρες και το πέναλτι της Καλλονής!!

Ο Θρασύβουλος έκανε το «μπαμ», πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στην Football League 2-1 στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού. Πρώτη νίκη στην Μυτιλήνη για Καλλονή 1-0 την ΑΕΛ.

Η "βόμβα" στις Σέρρες και το πέναλτι της Καλλονής!
Επιτέλους νίκη στην Μυτιλήνη!
Η Καλλονή υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 11η αγωνιστική της Football League και έφτασε δίκαια στη νίκη 1-0 στο ντεμπούτο του Νίκου Κωτσοβού στον πάγκο των Θεσσαλών. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2', όταν ο Σωτηρίου δεν απομάκρυνε σωστά, ο Λεοζίνιο έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ! Μανούσος και Νεμπεγλέρας απείλησαν στη συνέχεια με σουτ, με τους παίκτες του Λουτσιάνο να είναι καλύτεροι και να φτάνουν δίκαια στο γκολ στο 33'. Ο Ψωμάς έκανε απρόσεκτα το τάκλιν στον Μανουσάκη, η φάση δεν είναι ξεκάθαρη, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λεοζίνιο δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Στο 39' οι νησιώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με την άμυνα της ΑΕΛ να πελαγοδρομεί. Ο Μανουσάκης έβγαλε την σέντρα, ο Ταραχούλσκι έκανε το γυριστό από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ικανοί για την ισοφάριση και κέρδισαν πέναλτι στο 53', όταν ο Τραορέ ανέτρεψε τον Χασομέρη, με τον παίκτη της Καλλονής να δέχεται και την κόκκινη κάρτα! Ο Τσιμπάμπα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σουλογάνης τον νίκησε για να κρατήσει το 1-0. Οι Θεσσαλοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Μεγαλύτερη ευκαιρία ένα σουτ του Αραμπατζή στο τέλος, που έβγαλε δύσκολα ο Σουλογάνης και... τίποτα. Έτσι, η ΑΕΛ μετά από τρεις σερί νίκες γνώρισε την ήττα, ενώ η Καλλονή πήρε το πρώτο της τρίποντο στην Μυτιλήνη!
Έκπληξη μεγατόνων σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από τον -μέχρι πρότινος- ουραγό της βαθμολογίας, Θρασύβουλο.
Η ομάδα της Φυλής άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με πλασέ του Σταμπολζίεφ, έπειτα από μπαλιά του Ντακόλ, σε φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βλάχος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γουμάγια και ο Ντακόλ ευστόχησε για να κάνει το 2-0.
Ο Πανσερραϊκός αντέδρασε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έπειτα από σέντρα του Ανάκογλου και κεφαλιά του Μπανγκουρά, ωστόσο η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Καλλονή - ΑΕΛ 1-0
(33' πεν. Λεοζίνιο)
Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος 1-2
(60' Μπανγκουρά / 16' Σταμπολζίεφ, 48' πεν. Ντακόλ)
Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Πλατανιάς - Πιερικός (14:00)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αναγέννηση Επανομής (15:00)
Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας (15:00)
Ηρακλής Ψαχνών - Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Παναχαϊκή - Φωκικός (15:00)
Βύζας Μεγάρων - Καλλιθέα (15:00)
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Βέροια - Πανθρακικός (19:00)

Διαψεύδει η ΑΕΚ για ΣΔΟΕ!!

Θέση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γάτα» για το ΣΔΟΕ πήρε η ΑΕΚ μέσω επίσημη τοποθέτησης του προέδρου της Σταύρου Αδαμίδη.

Διαψεύδει η ΑΕΚ για ΣΔΟΕ
Σύμφωνα με το aek365.gr που επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Ένωσης ζητώντας τη θέση της για το συγκεκριμένο άρθρο που προβλημάτισε τους πάντες. Όπως λοιπόν ενημερωθήκαμε ο Σταύρος Αδαμίδης ξεκαθάρισε πως το δημοσίευμα είναι ψευδές και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ΣΔΟΕ. Υπενθυμίζουμε πως η «Γάτα» έγραψε πως ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στις 4 Οκτωβρίου και βρήκε χρέη προς το Δημόσιο τα οποία ξεπερνάνε τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα στο κείμενο τονίζεται ότι αν η Πολιτεία αποφασίσει να παρέμβει τότε η ΑΕΚ κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση!

"Έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παρέλαβε πριν από λίγο το βραβείο του MVP της 15ης αγωνιστικής, για την παρουσία του στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό και τα δύο γκολ που σημείωσε.

"Έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ"
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει το 2012 με ένα τέτοιο βραβείο. Μακάρι στη συνέχεια να υπάρχουν κι άλλα βραβεία, μέσα από τις καλές εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ. Πάντως στόχος μου είναι να πάρουμε έναν τίτλο με την ομάδα», είπε αρχικά ο 24χρονος φορ.
Σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, υπογράμμισε: «Σίγουρα θα μας λείψουν, όμως η ομάδα έχει άλλους 25 παίκτες για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα βρεθούν στο δρόμο μας».

Υπό το βλέμμα του Μασάδο!!

Η παρουσία του στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και η ομιλία τους προς τους ποδοσφαιριστές του Άρη σήμανε την ουσιαστική έναρξη της συνεργασίας με τον Μανουέλ Μασάδο.

Υπό το βλέμμα του Μασάδο
Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την πρώτη του… εμπλοκή στην καθημερινότητα της ομάδας αφού η προπόνηση διεξήχθη υπό την παρακολούθησή του. Μάλιστα με το ‘καλημέρα’ έθεσε τους δύο στόχους.
«Ο πρώτος στόχος είναι να γίνουμε μία καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε να μπούμε στα πλέι οφ που ήταν ο στόχος που είχε τεθεί από το ξεκίνημα της σεζόν» ανέφερε αρχικά ο Μασάδο για να συμπληρώσει: «Η ομάδα είναι σε μία δύσκολη κατάσταση και ήρθα για να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου. Πρέπει να βοηθήσετε και εσείς όμως. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχετε μεγαλύτερες δυνατότητες και θα συνεργαστούμε από εδώ και πέρα για να ανεβάσουμε τον ΑΡΗ εκεί που αξίζει να βρίσκεται. θα τα καταφέρουμε. Καλή επιτυχία την Κυριακή».
Πηγή: allaboutaris.com

«Δεν έχουν ούτε για βενζίνη»...

Με δηλώσεις του στον Sentra 103.3, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μίλησε για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ενώ υπογράμμισε πως… ακόμη περιμένουν τις απαντήσεις της πολιτείας.

«Δεν έχουν ούτε για βενζίνη»...
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου:
«Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει επηρεάσει και το χώρο μας. Υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε απλά πράγματα. Υπάρχουν παίκτες του Βύζαντα για παράδειγμα που δεν έχουν λεφτά για βενζίνη για να πάνε στην προπόνηση. Αλλοι αναγκάζονται να συγκατοικήσουν δύο-τρεις μαζί προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα. Δεν έχει σχέση η κατάσταση με τη “βιτρίνα” που φαίνεται. Όπως όλος ο κόσμος έτσι και οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Αν και στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ υπάρχουν προβλήματα φανταστείτε τι γίνεται».
Για τις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΠ:
«Πήγαμε να κάνουμε πέρσι ένα μεγάλο βήμα αλλά από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ είχαμε τις 11. Εστάλη τότε το μήνυμα αλλά δεν είδαμε αποτελέσματα. Όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο Έλληνας παίκτης τη δύναμη που έχει θα γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για τον ίδιο. Πρέπει να έρθουν οι παίκτες πιο κοντά. Το έχουν αντιληφθεί. Πράγματα που κάνει ο Σύνδεσμος δεν βγαίνουν προς τα έξω ίσως γιατί δεν πουλάνε».
Για τη συνεργασία με την Πολιτεία:
«Έχουμε κάνει συζητήσεις αλλά το παράπονό μας είναι πως δεν μπορεί να γίνονται συζητήσεις για το χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς την παρουσία του ΠΣΑΠ. Αν θέλουμε να λέμε ότι θέλουμε να έχουμε λόγο πρέπει στο τραπέζι των συζητήσεων να είμαστε όλοι. Να παίρνουμε κοινές αποφάσεις».
Για την εμπειρία του ως παίκτης στην Αγγλία:
«Είναι ένας τόπος μαγικός για ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ κάθε βράδυ τον Θεό που έζησα αυτή την εμπειρία. Για να καταλάβετε τα μεγέθη εμείς στον Σύνδεσμο έχουμε 3 άτομα προσωπικό κι άλλους 3 εξωτερικούς συνεργάτες αλλά στην Αγγλία έχουν 1.500 άτομα προσωπικό. Υπάρχει εκεί συνεργασία και με την αγγλική ΕΠΟ».
Για το αν βλέπει φως στο τούνελ:
«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει καλή διάθεση. Αν και οι υπόλοιποι πλεύσουν με τη δική μας ρότα έχουμε δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν γίνεται να μην ενδιαφερόμαστε εμείς για το καλό του ποδοσφαίρου».
Για τη θέση του ΠΣΑΠ σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε στα αποδυτήρια του “Γ. Καραϊσκάκης” ο παίκτης του Θρασύβουλου, Νίκος Βασιλείου:
«Δεν μπορέσαμε να βρούμε τον παίκτη για να δούμε τι έχει γίνει ώστε να προχωρήσουμε στην ανάλογη ανακοίνωση».

Δεν υπάρχει Άραβας για ΑΕΚ...!!

Σύμφωνα με την Real News ο 76χρονος Σαουδάραβας Αντνάν Κασόγκι. ενδιαφέρεται για τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά οι πληροφορίες του gazzetta.gr το διαψεύδουν!

Δεν υπάρχει Άραβας για ΑΕΚ...
Ο συγκεκριμένος κροίσος είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αφού το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες όπως εμπόριο όπλων! Ο 76χρονος άνδρας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980 έχοντας ανάμειξη σε αρκετές παράνομες υποθέσεις, όπως εμπόριο όπλων. Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, η περιουσία του παραμένει μεγάλη αλλά όχι στα παλαιότερα επίπεδα, ενώ αναζητεί νέες δραστηριότητες.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

«Είχα πρόταση από την ΑΕΚ»

Ο Στέλιος Μαλεζάς βρέθηκε στο ΙΕΚ Ακμή και μίλησε για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, για τον πόθο του, για τον Κοντρέρας, για το γεγονός ότι βρίσκονται πίσω οι παίκτες στις πληρωμές, αλλά και για το αν σκέφθηκε να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο».

«Είχα πρόταση από την ΑΕΚ»
Για τους στόχους του, είπε: «Δε θα συμφωνήσω ότι έχω πετύχει κάτι μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε να το πούμε αν δεν έρθει κάποιος τίτλος με την ομάδα μου. Το θέλουμε πολύ όλοι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να μου μείνει ένας τίτλος από την ομάδα, ένα πρωτάθλημα. Πέρασαν πολλά χρόνια από το τελευταίο. Σίγουρα μία καλή πορεία στην Ευρώπη σε αναδεικνύει. Θα επέλεγα όμως πρωτάθλημα».
Για το αν έχει σκεφθεί να φύγει από τον ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Για να πω την αλήθεια, την περσινή χρονιά κυρίως σκέφτηκα να φύγω. Εγινε πρόταση από την ΑΕΚ τον χειμώνα κι από μία τουρκική ομάδα το καλοκαίρι. Τελικά έμεινα. Μου έφυγε από το μυαλό αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης στην ερώτησή σας για το αν θα επέλεγα άλλη ελληνική ομάδα, μπορώ να πω ότι είμαι άτομο που δε λέω ποτέ στην ζωή μου γιατί δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα. Δεν θέλω να το πω ούτε τώρα».
Για την λήξη του συμβολαίου του το 2013 κι αν έχει γίνει κουβέντα ανανέωσης, τόνισε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα για το συμβόλαιό μου. Μόνο σε θεωρητικό επίπεδο έγιναν κάποιες συζητήσεις, αλλά δυστυχώς τίποτα στην πράξη. Εχουμε καλές σχέσεις πλέον, μιλάμε σαν φίλοι με την ομάδα».
Για το αν έχει βοηθηθεί από την παρουσία του Πάμπλο Κοντρέρας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Εχω βοηθηθεί από τον Κοντρέρας πάρα πολύ, όχι όμως μόνο από αυτόν. Από πολλούς συμπαίκτες μου που αγωνίζονται στην ίδια θέση όλα αυτά τα χρόνια πήρα κάτι. Είναι καλό ότι είχα έμπειρους ποδοσφαιριστές δίπλα μου να μου μαθαίνουν πράγματα».
Σχετικά με τις πληρωμές και πως αισθάνεται, δήλωσε: «Μετά την πώληση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό κι ενώ είχαμε να πάρουμε 6 μήνες χρήματα μας πλήρωσαν. Ολο το διάστημα που ήμουν στον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Εναν, δύο μήνες πάντα που είναι κάτι συνηθισμένο νομίζω. Πάντως θα με πείραζε, αν δεν ήξερα αν πάρω κι αυτά που μου χρωστάνε, όπως για παράδειγμα στον Ηρακλή, που έπεσε. Είναι κρίμα για εκείνα τα παιδιά να μην ξέρουν, αν πάρουν τα λεφτά τους. Δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι θα τα χάσουμε, απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή».
Πηγή: paok24.gr

Ο θάνατος σου, η ζωή μου...!!

Ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας απέδειξε ότι αυτό το δόγμα κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Ο θάνατος σου, η ζωή μου...
Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να διατηρήσει τα πιο αυστηρά κριτήρια που προβλέπονταν από πέρυσι για την αδειοδότηση των ομάδων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Πίσω από αυτήν την απόφαση και ουσιαστικά την αδιαφορία των δύο μεγάλων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και κρύβεται ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με την παραμονή στην κατηγορία ομάδων που βαθμολογικά ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
Η απόφαση που λήφθηκε ήταν οι ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης να υποβιβάζονται και σε αυτήν πρωτοστάτησαν ομάδες όπως Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης (πέρυσι παρότι είχε πέσει βαθμολογικά, πήρε τη θέση του Ηρακλή που υποβιβάστηκε λόγω μη αδειοδότησης), ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και Πανιώνιος (αποτελεί την έκπληξη αφού φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα).
Οι μικρομεσαίοι συγκρότησαν το μπλοκ θεωρώντας ότι είναι οικονομικά υγιείς και μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ζήτησαν τα πιο αυστηρά κριτήρια και την επιβολή της ποινής του υποβιβασμού για όποιον δεν τα πληροί. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι ακόλουθοι: ο OΦΗ που παίζει στην κατηγορία χωρίς αδειοδότηση, η ΑΕΚ που εμμέσως παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ο Αρης.
Συμπτωματικά (;) και οι τρεις μπήκαν στο άρθρο 44 προ οκταετίας! Αυτές οι ομάδες ζήτησαν η ποινή να μην είναι ο υποβιβασμός, αλλά η απαγόρευση μεταγραφών. Είναι προφανές ότι κάποιες ομάδες επενδύουν στο γεγονός ότι κάποιες άλλες δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν αφού ακόμα κι αν μια ομάδα δεν καταφέρει να σωθεί αγωνιστικά, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, τις συγκυρίες, τους κακούς χειρισμούς ή την αδυναμία άλλων ομάδων θα παραμείνει στην κατηγορία!
Τα μέλη του συνεταιρισμού κλήθηκαν να ερμηνεύσουν την επιστολή που είχε στείλει κατά παραγγελία της ΕΠΟ ο γ.γ. της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνο, ο οποίος είχε προτείνει να υπάρχουν τρεις ταχύτητες αδειοδότησης: μία για τις ομάδες που βγαίνουν Ευρώπη, δεύτερη για τις ομάδες που είναι στη Σούπερ Λίγκα και μια τρίτη για τις ομάδες που έρχονται από Β’ Εθνική.
Τελικά η Λίγκα κατάλαβε ότι οι ταχύτητες ήταν δύο: μία για όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και μία για αυτές που ανεβαίνουν από τη Β’ Εθνική! Τώρα η υπόθεση θα πάει στην ΕΠΟ η οποία θα κρίνει αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση του συνεταιρισμού που είναι να διατηρηθούν τα αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης. Πάντως, επικράτησε το απόφθεγμα: «ο θάνατος σου, η ζωή μου»...
Πηγή: Εξέδρα

Ιδού ο Άραβας της ΑΕΚ!!

Ο 76χρονος Σαουδάραβας Αντνάν Κασόγκι είναι ο άνθρωπος που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News»!


Ιδού ο Άραβας της ΑΕΚ!
Ο συγκεκριμένος κροίσος είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αφού το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες όπως εμπόριο όπλων! Ο 76χρονος άνδρας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980 έχοντας ανάμειξη σε αρκετές παράνομες υποθέσεις, όπως εμπόριο όπλων. Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, η περιουσία του παραμένει μεγάλη αλλά όχι στα παλαιότερα επίπεδα, ενώ αναζητεί νέες δραστηριότητες.
Ο Κασόγκι, που είναι τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Μέκκα. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδερφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ. Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά το σχετικό εμπάργκο.
Επίσης, φέρεται να συμμετείχε στην κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια!!

Με αφορμή τον Ανατολάκη, ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ότι ο κάθε βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει σαν πυξίδα για τις αποφάσεις του το: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια
ΔΕΝ υπήρξε συνέχεια στην αντιπαράθεση Σαλιαρέλη - Μαρινάκη. Υπάρχει τρόπος όμως να λυθεί η παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχει δηλαδή συνδετικός κρίκος. Που δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Βασιλειάδη. Γνωστό ως και πρόεδρο των ληστευθέντων. Ο εν λόγω Βασιλειάδης δεν είναι όψιμος στον Ολυμπιακό. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πλέον έμπιστους του Βαγγέλη, αλλά έχει παρελθόν.

Οταν κάποια στιγμή, στα δύσκολα πέτρινα χρόνια, είχε βρεθεί εκ δεξιών του Αργύρη Σαλιαρέλη. Αν λοιπόν μεσολαβήσει ο Βασιλειάδης, ως κοινός γνωστός, το θέμα θα λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά. Στο μεταξύ, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έδωσε ακόμη μία αφορμή να αναμετρηθούν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Ανατολάκης δεν μπορούσε να κοιμηθεί μια εβδομάδα. Οπως ο ίδιος έλεγε τις προάλλες στις εξέδρες του Καραϊσκάκη μονολογώντας: «Δεν βλέπω να το ψηφίζω το νομοσχέδιο».

Η καταρχήν ένσταση του Ανατολάκη έχει να κάνει με τα εθνικά ιδεώδη. Για όσους δεν ασχολούνται με την πολιτική, το ΛΑΟΣ έχει ενστερνιστεί κάποια από τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου. Οπως το η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες.
Ο Ανδρέας βέβαια το έλεγε σχετικά με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Για να δείξει πόσο αυθεντικός πατριώτης είναι σε σχέση με δεξιούς και αριστερούς που είναι υποτελείς στις ξένες μεγάλες δυνάμεις. Υστερα από σαράντα χρονιά λοιπόν ο Καρατζαφέρης επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» σχετικά με τους Πακιστανούς και τους Αλβανούς. Για ν' αποδειχθεί πόσο κοντά είναι ενίοτε ο σοσιαλισμός με τον εθνικισμό. Αυτή είναι λοιπόν η καταρχήν αντίθεση του Ανατολάκη με το νομοσχέδιο. Δεν το βλέπει ως Ολυμπιακός. Ως πατριώτης και ως Ελληνας αντιμετωπίζει το θέμα.
Λέγοντας έμμεσα ότι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες ανήκουν στους Ελληνες. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε κελεμπίας που έχει λεφτά να έρχεται και να αγοράζει ιστορικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Επειδή ο Βγενόπουλος είναι ρέστος, ο Τζίγγερ έχει καβούρια στην τσέπη κι ο Πατέρας πήρε ένα νταμπλ, ξεχαρμάνιασε και άραξε. Δεν το βλέπει αντιπαναθηναϊκά το θέμα ο Ανατολάκης.

Οπως ο ΛΑΟΣ θέλει να φύγουνε οι μετανάστες για να μην παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων, έτσι δεν θέλει να μπούνε οι ξένοι και οι αλλόθρησκοι στο ποδόσφαιρο. Σκεφτόσαστε δηλαδή να πάρουνε οι κελεμπίες τον Παναθηναϊκό; Αντί για αγιασμό στην Παιανία θα ρίχνουνε χαλιά στο χορτάρι, θα βγάζουνε τα παπούτσια τους, θα γονατίζουνε και θα προσκυνάνε τον Αλλάχ (φωτό) τρεις φορές την ημέρα.
Δεν θα καταψηφίσει ως Ολυμπιακός το νομοσχέδιο ο Ανατολάκης. Κάθε βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει σαν πυξίδα για τις αποφάσεις του το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Οπως έχουν υιοθετήσει συνθήματα του Ανδρέα, έτσι έχουν υιοθετήσει και του Γιώργου Παπαδόπουλου. Αν με το νομοσχέδιο περάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια των Αράβων, τότε εκχωρείται ένα κομμάτι της πατρίδας και της εθνικής κυριαρχίας. Αυτά.
Εκφωνητές για ρεκόρ Γκίνες
Το γύρισε ο Ατρόμητος το 0-1 από τον Αρη και μαγκιά του. Για να διαβάσουμε και να ακούσουμε για χιλιοστή φορά την κοινοτοπία: Οτι ρίσκαρε ο Δώνης στις αλλαγές βάζοντας δύο ακόμα επιθετικούς. Χρόνια ολόκληρα η ίδια ανοησία. Οταν μια ομάδα χάνει κι ο προπονητής βάζει έναν παραπάνω επιθετικό, το σχόλιο του εκφωνητή είναι ότι ρισκάρει.

Οταν όμως είσαι πίσω στο σκορ, τι να ρισκάρεις; Είτε με ένα γκολ διαφορά χάσεις είτε με δύο, το ίδιο είναι. Αφορμής δοθείσης, όμως, έχω δύο μαργαριτάρια από τη μετάδοση του Δόξα - Ολυμπιακός, που έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη. Δείχνει η «κάρτα» λίγο πριν από την έναρξη δύο βαθμούς θερμοκρασία, δύο μποφόρ άνεμο και 55% υγρασία, με τον εκφωνητή να σχολιάζει:

«Καιρικές συνθήκες αρκετά δύσκολες». Αφού, σου λέει, κρυώνω εγώ με το παλτό και τα γάντια, σκέψου πόσο κρυώνουν οι ποδοσφαιριστές με τη φανέλα και το κοντό παντελόνι. Για ρεκόρ Γκίνες μιλάμε. Οπως το επόμενο σχόλιο «παρότι όρθιος ο Κατσαβάκης, μάλλον ικανοποιημένος από την ομάδα του». Ετσι καταλαβαίνεις δηλαδή για ποιο λόγο είναι συνέχεια όρθιος ο Γκουαρδιόλα. Επειδή δεν αντέχει το θέαμα της Μπαρτσελόνα.
Ο αυθεντικός Νταλάρας έχει σιωπήσει
ΔΕΝ κατέληξαν σε συμφωνία κυβέρνηση και Νταλάρα. Ενα από τα συνήθη δημοσιογραφικά λάθη. Επειδή ξέρουν αυτοί το θέμα, νομίζουν ότι το ξέρει κι ο κόσμος. Ποιον Νταλάρα όμως; Για τον Νταλάρα τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής επρόκειτο. Οχι για τον Γιώργο Νταλάρα. Τον λαϊκό τραγουδιστή και πρέσβη της UNESCO. Ο δικός μας Νταλάρας είναι προφανές ότι έχει πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Εξ ου και η καλλιτεχνική σιωπή του.

Ειδικά αυτόν το χειμώνα που οι βετεράνοι σκίζουνε. Η Νατάσα Θεοδωρίδου έχει δίπλα της τη Μαρινέλλα. Ο Αντώνης Ρέμος τον Βοσκόπουλο. Η Αννα Βίσση τη Μαίρη Λίντα. Κάποιος Σφακιανάκης λοιπόν ή Πλούταρχος θα σκέφτεται τον Νταλάρα. Δεν μπορεί να έμεινε στα αζήτητα και να κάνει τον γκεστ στην Εστουντιανίνα. Εχει επιλέξει τη σιωπή και η απουσία του θα οφείλεται στη γενικότερη κατάσταση. Ο Νταλάρας δεν είναι μόνο ένας τραγουδιστής.

Είναι ένας πνευματικός άνθρωπος. Ενας ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης. Που έχει δώσει αγώνες και συναυλίες για την Κύπρο. Τη Νικαράγουα. Προφανώς είναι συγκλονισμένος από το δράμα που περνάει η Ελλάδα. Γι' αυτό κι έχει αποτραβηχτεί. Ακόμα και οι φίλοι του τον έχουν χάσει. Ο Κόκκαλης, ο Ψυχάρης, ο Πάγκαλος. Εκτός κι αν ετοιμάζει κάποια έκπληξη. Οπως έκανε δηλαδή συναυλίες για την Κύπρο, να κάνει τώρα για την Ελλάδα. Αφιλοκερδώς.
Πηγή: Goal

Πάνω από 1.500 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου!!

Περισσότερες από 1.500 καταγγελίες δέχθηκαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα Τμήματα Εργασιακών Σχέσεων και η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων του 2011.

Πάνω από 1.500 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου
Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν συνολικά 1.545 καταγγελίες συνολικού ποσού οφειλής 2.361.944 ευρώ, οι οποίες αφορούσαν 763 επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 10.750 εργαζομένους.
Σε 306 περιπτώσεις το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας άσκησε κατά των παραβατών τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε 680 περιπτώσεις, προέβη στη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και καταβλήθηκε στους εργαζόμενους, συνολικά, το ποσό των 560.889 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε τηλεφωνική συμφιλιωτική παρέμβαση των Επιθεωρητών Εργασίας, στους εργοδότες.
Στις περιπτώσεις που η συμφιλιωτική παρέμβαση δεν απέδωσε, οι επιθεωρητές άσκησαν κατά των εργοδοτών τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τα λένε στην Αθήνα...!!

Η εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετηθεί για να "τελειώσει" η μεταγραφή...

Τα λένε στην Αθήνα...
Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θανάσης Αθανασιάδης. Όχι μόνο για να βρεθεί κοντά στην ομάδα ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και γιατί θα έχει σημαντικά ραντεβού που σχετίζονται με θέματα της ομάδας.
Ένα από τα ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος των «κιτρίνων» είναι κι αυτό με τον Σέρχιο Κόκε που βρίσκεται στην Αθήνα. Όπως έχουμε σημειώσει από χθες, ο ΑΡΗΣ τα έχει βρει με τον Ισπανό σε ότι αφορά τις αποδοχές του μέχρι το καλοκαίρι. Ακόμη, ο παίκτης περιμένει μέσα στην ημέρα να μείνει και τυπικά ελεύθερος από την Ράγιο Βαγεκάνο.
Ωστόσο, υπάρχει το ζήτημα των… επιταγών από την προηγούμενη συνεργασία τους που πρέπει να διευθετηθεί. Ο Κόκε έχει μία οφειλή προς τον ΑΡΗ, η οποία δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμη. Οι συζητήσεις είναι σε καλό στάδιο και πιθανότατα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά είναι «λεπτό» το ζήτημα και θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές εξελίξεις μετά το τετ-α-τετ που θα έχει ο κ. Αθανασιάδης με τον παίκτη…
Πηγή: allaboutaris.com

"Παράλογη απόφαση η υποβάθμιση"

Αντιδράσεις, αλλά και υποσχέσεις για πιο αποφασιστικά βήματα, προκάλεσε ο καταιγισμός υποβαθμίσεων πιστοληπτικής ικανότητας από την Standard and Poor's.

"Παράλογη απόφαση η υποβάθμιση"
Ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν δήλωσε τη "λύπη του για παράλογη απόφαση" του οίκου αξιολόγησης, που ελήφθη «σε μία στιγμή που γίνονται αποφασιστικές κινήσεις από όλα τα μέτωπα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση». "Κατάπληκτος" για τη στιγμή που επέλεξε η Standard & Poor's δήλωσε και ο επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ
Για "αναμενόμενη" απόφαση μίλησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, η οποία όμως ήλθε σε "ακατάλληλη στιγμή" και η οποία «δεν πρέπει να δραματοποιηθεί, αλλά ούτε και να υποτιμηθεί».
Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης του Μάριο Μόντι θεωρούν πως η υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας θα οδηγήσει σε "ενδυνάμωση της αποφασιστικότητας" ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Από την πλευρά του, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιήσει τις οικονομίες της και θα "αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
«Θεωρώ αυθαίρετη την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «πίσω από την αξιολόγηση των S&P είναι ο νομισματικός πόλεμος μεταξύ δολαρίου και ευρώ».
Χθες το βράδυ, αφού "έκλεισε" η αμερικανική κεφαλαιαγορά, ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα εννέα κρατών της ευρωζώνης, ρίχνοντας την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας και της Αυστρίας στο ΑΑ+ , ενώ δύο βαθμίδες χαμηλότερα αξιολογείται, πλέον, η πιστοληπτική ικανότητα των Κύπρου, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ισπανίας. Επίσης, υποβαθμίστηκαν οι πιστοληπτικές ικανότητες της Μάλτας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας.
Τη σταθερή προοπτική για τις οικονομίες τους διατηρεί κατά την S&P η Γερμανία.

«Κερατάς» και «δαρμένος»!

Εχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε που καθαιρέθηκαν οι αθλητικοί εισαγγελείς κ. Φάκος και Αντωνακάκης και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι αντικαταστάτες τους, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε δηλώσει ότι αυτό θα γινόταν την περασμένη εβδομάδα.

«Κερατάς» και «δαρμένος»!
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...
Θυμίζω με την ευκαιρία ότι ο κ. Πιλάβιος είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι ήταν λάθος του να αποδεχθεί το αίτημα της Super League για την αντικατάσταση των δύο αθλητικών εισαγγελέων. Οι θέσεις παραμένουν κενές και η επιτροπή της ΕΠΟ, που υποτίθεται ότι θα ασκούσε προσωρινά τις αρμοδιότητές τους, βρίσκεται εν υπνώσει.

Εχουν συμβεί στο διάστημα αυτό αρκετά περιστατικά για τα οποία ουδείς ευαισθητοποιήθηκε, που δικαίωσαν έτσι τον κ. Φάκο που υποστήριζε ότι η καθαίρεσή του οφείλεται στο ότι οι πρόεδροι της Super League θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι.
Για παράδειγμα, μετά το πρόσφατο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Θρασύβουλο ο παίκτης της ομάδας της Φυλής Νίκος Βασιλείου κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε από μπράβους μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη επειδή στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε σε σύγκρουση μαζί του ο Πάντελιτς! Μάλιστα, όπως βεβαιώνουν συμπαίκτες του, απειλήθηκε να μη μιλήσει δημόσια γι' αυτό, με αποτέλεσμα να πάθει σοκ.

Το γεγονός όχι μόνο δεν συγκίνησε κανέναν αρμόδιο, αλλά ο παίκτης εκτός από «κερατάς» βρέθηκε και «δαρμένος», αφού ο πρόεδρος της δικής του ομάδας (!), ο κ. Μασούρης, με περισσό θράσος δήλωσε: «Δεν έχετε ξαναδεί να πέφτουν ψιλές στα αποδυτήρια;».

Παράλληλα έπλεξε και το εγκώμιο του κ. Μαρινάκη για τον οποίο είπε ότι λίγο ως πολύ είναι... ευεργέτης του Θρασύβουλου! Αραγε ο κ. Μαρινάκης πώς ανέχεται να διασύρεται ο μεγάλος σύλλογος του οποίου είναι πρόεδρος από δικούς του ανθρώπους και να δημιουργείται η εντύπωση ότι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι ζούγκλα;
Πηγή: Goal

Η αραβική άνοιξη του ποδοσφαίρου!!

Οταν στις 29 Μαρτίου του 1984 ένα φτωχό ζευγάρι Τυνήσιων έφερνε στον κόσμο το έκτο του παιδί, κανείς δεν φανταζόταν πως ο νεογέννητος τότε Μοχάμεντ Μπουαζίζι θα γινόταν 26 χρόνια αργότερα ο μάρτυρας που πυροδότησε την αραβική εξέγερση και έφερε την αραβική άνοιξη.

Η αραβική άνοιξη του ποδοσφαίρου
Ο νεαρός πλανόδιος πωλητής αυτοπυρπολήθηκε πριν από ένα χρόνο διαμαρτυρόμενος για τις άθλιες συνθήκες της χώρας του αλλά η φλόγα που άναψε στο κορμί του έφτασε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και ήταν αρκετή για να απαλλάξει τους συμπατριώτες του –αλλά και Αιγύπτιους και Λιβύους– από τα τυραννικά τους καθεστώτα.
Η λεγόμενη αραβική άνοιξη δεν επηρέασε, ωστόσο, μονάχα το πολιτικό τοπίο της περιοχής. Οι επιπτώσεις της ήταν θεαματικές και στο πιο διαδεδομένο άθλημα σ’ εκείνη τη γωνιά της γης, το ποδόσφαιρο. Στη χώρα όπου έγινε η θυσία του Μοχάμεντ, την Τυνησία, η ποδοσφαιρική παράδοση ήταν ισχυρή καθώς μόλις το 2004 είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αφρικής, ενώ το 1965 και το 1996 είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο της ίδιας διοργάνωσης. Τα πράγματα, όμως, για τον βασιλιά των σπορ επί δικτατορίας του Μπεν Αλί μόνο ρόδινα δεν ήταν και το σπορ είχε πάρει την κάτω βόλτα σπαραζόμενο από σκάνδαλα διαφθοράς και στημένων αγώνων.
Ενα μήνα μετά τον θάνατο του Μπουαζίζι, ο δικτάτορας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και η προσφάτως εδραιωμένη δημοκρατία επεκτείνεται και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε σημείο που μια από τις κορυφαίες ομάδες, η Κλαμπ Αφρικέν, εκλέγει πρόεδρο από τη βάση, ενώ η εθνική ομάδα πήρε τα πάνω της και έκανε την έκπληξη με την πρόκρισή της στο Κύπελλο των Εθνών.
Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Αίγυπτο, το ποδόσφαιρο μοιάζει να τιμά τη θυσία του 26χρονου Τυνήσιου. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια ήταν χρυσά για τους Αιγύπτιους καθώς το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα είχε κατακτήσει τον παναφρικανικό τίτλο τρεις φορές από το 2006. Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό πως ο δικτάτορας Χόσνι Μουμπάρακ χρησιμοποιούσε το άθλημα ως πολιτικό εργαλείο εμφανιζόμενος στα στάδια και μοιράζοντας χαμόγελα στις κάμερες, ενώ οι κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας ελέγχονταν από κυβερνητικούς και στρατιωτικούς παράγοντες. Η εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ –στην οποία πήραν μέρος και πολλά αστέρια της μπάλας– δεν πρόλαβε να φέρει θεαματικές αλλαγές, τουλάχιστον μετρήσιμες σε προκρίσεις και Κύπελλα. Ωστόσο, το κλίμα δείχνει πως κάτι αλλάζει και νόμοι που θα προστατεύουν το σπορ τίθενται προς ψήφιση.
Σε αντίθεση με τους γείτονές τους, οι Λίβυοι, ζώντας επί 42 χρόνια υπό τον εκκεντρικό και αυταρχικό Μουαμάρ Καντάφι, δεν είχαν ποτέ να παρουσιάσουν μεγάλα πράγματα στα γήπεδα. Εξάλλου, το σπορ υπέφερε υπό τη δυναστεία των δύο γιων του δικτάτορα, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αναγκάσουν τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, την Αλ Αχλί της Βεγγάζης, να αυτοϋποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Η επανάσταση των Λιβύων που ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 άλλαξε μια για πάντα τη χώρα, αλλά και το ποδόσφαιρο.
Οπως και στην περίπτωση της Αιγύπτου, πολλοί ήταν οι αστέρες που κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας το κεφάλι του Καντάφι, ενώ στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση στη μετά Μουαμάρ εποχή, η Λιβύη κέρδισε τη Μοζαμβίκη.
«Οταν ενώθηκα με τους εξεγερμένους, ξέχασα το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο διεθνής Λίβυος Γουαλίντ Αλ Κατρούσι. Σε μια περιοχή που πάλευε να δώσει τέλος στους τυράννους, σίγουρα το ποδόσφαιρο ήταν το τελευταίο που είχε σημασία.
Τα δύσκολα όμως πέρασαν και πλέον Τυνήσιοι, Αιγύπτιοι και Λίβυοι μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες και ακόμα ομορφότερες Κυριακές ώστε η θυσία του Μπουαζίζι να πιάσει τόπο και στα γήπεδα.
Πηγή: Εξέδρα

Ο Πόποβιτς που... ντύθηκε Βιεϊρίνια και ο «ΠΑΟΚ madeinGreece»

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πόποβιτς και για την ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ.

Ο Πόποβιτς που... ντύθηκε Βιεϊρίνια και ο «ΠΑΟΚ madeinGreece»
Είναι μεγάλο ταλέντο. Είναι «βαμμένο» ΠΑΟΚτσάκι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί η ομάδα να στηρίξει πολλά σε αυτόν. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται στην περίπτωση του Δημήτρη Πόποβιτς (υπέγραψε την Πέμπτη τριετές συμβόλαιο και έγινε επαγγελματίας) είναι το παρακάτω: Μπορεί να επωμιστεί το... βάρος του τίτλου «νέος Βιεϊρίνια»;

Αν ο μικρός (δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17 του χρόνια) καταφέρει - με τη βοήθεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και του οικογενειακού του περιβάλλοντος - να διαχειριστεί αυτό το πολύ λεπτό ζήτημα, τότε θα αφήσει εποχή στον ΠΑΟΚ.

Η «ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ» βρίσκεται σε πολύ σωστό δρόμο. Ο Γλύκος (τερματοφύλακας) ανανέωσε μέχρι το 2015, ο Μαλεζάς είναι μικρός ακόμα (δεν έχει κλείσει τα 27) και αντέχει (για να παίξει σε υψηλό επίπεδο) άλλα 7-8 χρόνια να είναι το «αφεντικό» της άμυνας του «Δικεφάλου», ο Κατσικάς αν έχει ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια του μπορεί να γίνει (μια και διαθέτει το ταλέντο) ξεφτέρι δίπλα στον Κατερινιώτη στόπερ, ο Σταφυλίδης είναι ήδη πιο ώριμος από την ηλικία του και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, κάτι που συμβαίνει και με τον Αποστολόπουλο στα δεξιά. Επομένως η «ελληνική αμυντική τετράδα» είναι μια χαρά...

Στο κέντρο, με τον δάσκαλο Πάμπλο Γκαρσία να ανανεώνει (όπως διαφαίνεται) το συμβόλαιο που λήγει το προσεχές καλοκαίρι και τον Κοστίν Λάζαρ να είναι ικανός να μεταδώσει τις γνώσεις του, ο έμπειρος Μπαλάφας κι ο άπειρος Παναγιωτούδης προσφέρουν απλόχερα εγγυήσεις για το μέλλον. Στο υποθετικό σενάριο ότι ο Πέλκας θα γίνει άμεσα επαγγελματίας (παίζει ως επιτελικός μέσος) και ότι ο Γιώργος Φωτάκης θα φοράει για πολλά ακόμη χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τότε και το κέντρο του «Δικεφάλου» εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Στην επίθεση, μετά την απόφαση της διοίκησης να βάλει... μπροστάρη για το μέλλον τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και με τους Γεωργιάδη και Πόποβιτς (όλοι παίζουν αριστερά και δεξιά) στις πτέρυγες μαζί με τους Αθανασιάδη, Γιάννου και Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει όραμα καταξίωσης.

Επομένως η ελπίδα του ελληνοποιημένου ΠΑΟΚ είναι ορατή και προσδίδει χαρά στους φιλάθλους της ομάδας, μια και το ονειρευόταν χρόνια. Ομως με την οικονομική κρίση να μαστίζει τον «Δικέφαλο», η παραπάνω διαδικασία επισπεύσθηκε. Αν βγει αυτό το πλάνο στη διοίκηση Ζαγοράκη - Βρύζα τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα αγωνιστικά για... πολλά χρόνια.
Πηγή: sday.gr